Glasat cu za ???
-
branimir_s
ZA ZLATANA LAGUMDZIJU NARAVNO I TO KAO BOSNJACKOG CLANA PREDSJEDNISTVA

-
Dedda
eh i ja se slazem sa ovom konstatacijom.PITARKA_SA wrote:svaka ti je na mjestu!inspire_me wrote:Socijal-demokrati definitivno!!!
A kako ljudi do 18 godina nemaju pravo izaci na izbore, jer ne znaju sta je i ko dobar za ovu drzavu, tako bih zabranila i onima iznad 65 god. da glasaju, jer kako ce oni znati sta je dobro za nas mlade, kad evo godinama glasaju za sve jedne te iste.
na proslim izborima sam radio nadgledanje...kada ono dodje neka nana od 70 godina i sto cini, pita gdje su nasi...na sto ovi clanovi za nadgledanje iz sda pitaju: jel' muslimani nano?
nana kaze: ma ja sine !!!
odvedu je u kabinu i kazu joj da zaokruzi tihica....
ako ga je takav narod izabrao, pa neka sa njima provodi dane, a ne tupi pricu nama !!!
najbolje bi bilo da su izbori javni, pa da da ljudima koji su glasali za odredjene politicke partije, upravljaju ljudi za koje su glasali !!!
p.s. citam maloprije: tihic je politicar koji je od svih izabranih "predjesnika" najmanje pozivan na gostovanje u medijima.
da li je to sto je ruz...an, nema smisla za diskusiju, gl...up, ili nesto drugo, ne znam .......
-
bos
Dedda wrote:eh i ja se slazem sa ovom konstatacijom.PITARKA_SA wrote:svaka ti je na mjestu!inspire_me wrote:Socijal-demokrati definitivno!!!
A kako ljudi do 18 godina nemaju pravo izaci na izbore, jer ne znaju sta je i ko dobar za ovu drzavu, tako bih zabranila i onima iznad 65 god. da glasaju, jer kako ce oni znati sta je dobro za nas mlade, kad evo godinama glasaju za sve jedne te iste.
na proslim izborima sam radio nadgledanje...kada ono dodje neka nana od 70 godina i sto cini, pita gdje su nasi...na sto ovi clanovi za nadgledanje iz sda pitaju: jel' muslimani nano?
ako ga je takav narod izabrao, pa neka sa njima provodi dane, a ne tupi pricu nama !!!
najbolje bi bilo da su izbori javni, pa da da ljudima koji su glasali za odredjene politicke partije, upravljaju ljudi za koje su glasali !!!
p.s. citam maloprije: tihic je politicar koji je od svih izabranih "predjesnika" najmanje pozivan na gostovanje u medijima.
da li je to sto je ruz...an, nema smisla za diskusiju, gl...up, ili nesto drugo, ne znam .......
Interesantno, isti slucaj sam i ja imao priliku vidjeti samo sa zamjenjenim ulogama...dodje nana(ili je ovo ipak baka) i pita za "nase"-komuniste i ja joj zaokruzim SDP
-
Dedda
Vidis kume: to je druga prica !!!bos wrote:Dedda wrote:eh i ja se slazem sa ovom konstatacijom.PITARKA_SA wrote: svaka ti je na mjestu!
Interesantno, isti slucaj sam i ja imao priliku vidjeti samo sa zamjenjenim ulogama...dodje nana(ili je ovo ipak baka) i pita za "nase"-komuniste i ja joj zaokruzim SDP
Komunisti/socijaldemokrati su samo jedni, a muslimana na izborima ima koliko hoces.
Ti nis pogresio, jer si pravilno zaokruzio, ali ovu prave gresku (mozda baka nece da glasa za sda, nego recimo za mbs, szbih, bsp, ili nesto takvo
- chinese_water
Ma ljudi pricao sam ja o tome na drugoj temi...pa jedan od imbecila poceo davati komentare tipa "dede i nane koji su proljevali krv"...a fazon i jedan od vecih problema nasih izbora zaista jesu te dede i nane koji su ustaljeni glasaci stranaka koje su ovdje zapocele rat i proljevale krv(konkretno mislim sada na sda glasace,jer stvarno ne zelim da komentarisem one druge,nisu interesantni,zna se koje 3 stranke su krvnici, a i zna se koje 2 strane su agresori)...A tome svemu uveliko doprinosi neobrazovanost te starije populacije svakako. A taj dio populacije po meni i jeste neobrazovan zato sto se nama ovaj rat spremao jako dugo,sve sto je nekad bilo u Osmanskom carstvu se pokusavalo ugusiti (u Osmanskom carstvu,nasi ljudi su se slobodno setali po tom istom, i slobodno obrazovali,nisu bili ponizavani,sjetimo se da se musliman pisalo musliman a ne Musliman itd...) iz neke bolesne ljubomore koja traje jako dugo.Pa nismo mi krivi sto smo u to doba bili Paše i Begovi , a ne kmetovi!!! Ja sam raspolozen da se pokrene nesto kako bi se starijima od XX godina zabranilo glasanje
-
Dedda
meni se cini da tako nesto posotoji u nekoliko USA drzava ???chinese_water wrote:Ma ljudi pricao sam ja o tome na drugoj temi...pa jedan od imbecila poceo davati komentare tipa "dede i nane koji su proljevali krv"...a fazon i jedan od vecih problema nasih izbora zaista jesu te dede i nane koji su ustaljeni glasaci stranaka koje su ovdje zapocele rat i proljevale krv(konkretno mislim sada na sda glasace,jer stvarno ne zelim da komentarisem one druge,nisu interesantni,zna se koje 3 stranke su krvnici, a i zna se koje 2 strane su agresori)...A tome svemu uveliko doprinosi neobrazovanost te starije populacije svakako. A taj dio populacije po meni i jeste neobrazovan zato sto se nama ovaj rat spremao jako dugo,sve sto je nekad bilo u Osmanskom carstvu se pokusavalo ugusiti (u Osmanskom carstvu,nasi ljudi su se slobodno setali po tom istom, i slobodno obrazovali,nisu bili ponizavani,sjetimo se da se musliman pisalo musliman a ne Musliman itd...) iz neke bolesne ljubomore koja traje jako dugo.Pa nismo mi krivi sto smo u to doba bili Paše i Begovi , a ne kmetovi!!! Ja sam raspolozen da se pokrene nesto kako bi se starijima od XX godina zabranilo glasanje
ako imas vise od 60, moras proci neki test mentalne sposobnosti da bi mogao na glasanje !!!
-
Dolina avalona
Ma Zlaja je legenda.
Za CK-a naravno!!
Samo bih volio da mi neko nabroji koje su to Socijaldemokratske stranke a koje Nacionalne stranke!? PLEASE!!??
Za CK-a naravno!!
Samo bih volio da mi neko nabroji koje su to Socijaldemokratske stranke a koje Nacionalne stranke!? PLEASE!!??
-
inspire_me
Upravo ja gore dadoh taj prijedlog da ljudi preko 65 god. ne idu na glasanje. Samo sto upravo ti ljudi ovu gradjansku duznost shvataju ozbiljno za razliku od vecine onih od 18 - 30 godina, koji jos uvijek smatraju da njihov 'jedan' glas ne moze nista promijeniti. Zgrazavam se vise na tu pricu, ako ne mozes jednom u dvije godine otici i bar pokusati uraditi nesto za svoju buducnost jbg onda. Dok ovi stariji ljudi jedva odu do prodavnice ili do grada, dzamije, crkve sta ti ja znam, a kad je glasati prvi su na glasackim mjestima, ne bi to propustili ni za sta na svijetu.
-
Dedda
Okej, evo jednog pojma iz udzbenika !!!inspire_me wrote:Upravo ja gore dadoh taj prijedlog da ljudi preko 65 god. ne idu na glasanje. Samo sto upravo ti ljudi ovu gradjansku duznost shvataju ozbiljno za razliku od vecine onih od 18 - 30 godina, koji jos uvijek smatraju da njihov 'jedan' glas ne moze nista promijeniti. Zgrazavam se vise na tu pricu, ako ne mozes jednom u dvije godine otici i bar pokusati uraditi nesto za svoju buducnost jbg onda. Dok ovi stariji ljudi jedva odu do prodavnice ili do grada, dzamije, crkve sta ti ja znam, a kad je glasati prvi su na glasackim mjestima, ne bi to propustili ni za sta na svijetu.
nacionalne su sve koje imaju nacionalni predznak, tipa:
hrvatska stranka .... bla bla bala
srpska partija .... bla bla bala
bosnjacka ... bla bla bla + SDA
socijaldemokrate su koji imaju predznak:
socijaldemokrati
socijaldemokratska stranka
socijaldemokratka unija
itd, itd, itd.....
-
inspire_me
Mislim da si taj odgovor bio duzan/duzna Dolini avalona, a ne meni

-
bc_chupo
ma yebo nacinaliste oni smrde evo i frenkie misli ko jaaddo888 wrote:za nacionalnu(SBIH)
A ja nisam bonton vrsto
ja pokazujem i prstom
ja kazem glasno i jasno
ja kazem dok nije kasno
ja cu rec jednom, dvaput
triput i opet cu ponovit'
uvijek cu to govorit'
a vi me probajte oborit'
Sad ce novi izbori
pa ce bit' opet veselo
Tuzla i dalje nema vode
ali ima novo jezero
sada ce novi izbori
pa nam ulice sredjuju
opet sam siguran da
nacionalisti pobjedjuju
Jos malo pa ce nam
i autoput biti gotov
taman kad sinu za
osamnaesti kupim motor
otom potom ja plovim
izgubljenom flotom
al' cuvam cistu dusu dok
drugi idu za svotom
Bolje sudbine za nas
brate ovdje nema
zato ih se sve vise
za dijasporu sprema
uglavnom se nema a
i da imam otkud mi
otkupi, dodaj, prodaj
i onda plohaj
Ref.
Hajmo ih rusit'
kad ti ledja poplave i puknu arkade
hajmo ih rusit'
kad te odveze marica
zbog politickog vica
Hajmo ih rusit'
kad dodjes kuci legnes
modar u krevet
hajmo ih rusit', vikaces
hajmo ih rusit' mater im jebem
Drzava nam je kurva
koju je jebo ko je htio
ja to tad nisam smio
jer sam jos premlad bio
pokrali ste sve
vratite nam barem dio
nije moj amidza valjda
zbog vas u logoru bio
-
Igman
E jadni li smo, zalosni li smo. Sto bi rekao Emir Hadzifejzovic, mi se izmedu sebe glodemo. Pa prvo bi se trebali upitati sta rade i sta kane nasi dusmani. Pa kad se uvjerimo da nam i dalje rade o glavi, onda bi i mi Bosnjaci trebali razmisljati malo pametnije i trezvenije. Istina je da mi Bosnjaci nemamo partija koje bi nas dostojno prezentovale, ali opet kad sve saberes i oduzmes treba glasati za SDA ili ZABiH jer su one jedine koje bi mogle organizovati odbranu ako opet nedaj boze do toga dode. A kako su se neprijatelji osokolili i rasolili sve je moguce.
-
resad
#68 glasaću za ...
POKRET ZA MLADE JER SAMO ONI MOGU NEŠTO IZMIJENITI
-
Dedda
E, ove mi je suplje fakat, ali fakat preko glave !!!Igman wrote:E jadni li smo, zalosni li smo. Sto bi rekao Emir Hadzifejzovic, mi se izmedu sebe glodemo. Pa prvo bi se trebali upitati sta rade i sta kane nasi dusmani. Pa kad se uvjerimo da nam i dalje rade o glavi, onda bi i mi Bosnjaci trebali razmisljati malo pametnije i trezvenije. Istina je da mi Bosnjaci nemamo partija koje bi nas dostojno prezentovale, ali opet kad sve saberes i oduzmes treba glasati za SDA ili ZABiH jer su one jedine koje bi mogle organizovati odbranu ako opet nedaj boze do toga dode. A kako su se neprijatelji osokolili i rasolili sve je moguce.
Mani se toga ... vrijeme nacionalista je proslo. I SDS i HDZ gube u djelovima BiH gdje je vecinsko stanovnistvo katolicko ili pravoslavno.
No slazem se sa tim da Hrvati ili Srbi ili oni koji se tako osjecaju treba da idu u Hrvatsku ili Beogradski pasaluk da zive.
Ovdje je mjesto Bosancima muslimanima, Bosancima katolicima, Bosancima pravoslavcima i drugima koji se osjecaju Bosancima !!!
-
alkemicar
Piše li u tom udžbeniku da je i SNSD socijaldemokratska stranka?Dedda wrote:Okej, evo jednog pojma iz udzbenika !!!inspire_me wrote:Upravo ja gore dadoh taj prijedlog da ljudi preko 65 god. ne idu na glasanje. Samo sto upravo ti ljudi ovu gradjansku duznost shvataju ozbiljno za razliku od vecine onih od 18 - 30 godina, koji jos uvijek smatraju da njihov 'jedan' glas ne moze nista promijeniti. Zgrazavam se vise na tu pricu, ako ne mozes jednom u dvije godine otici i bar pokusati uraditi nesto za svoju buducnost jbg onda. Dok ovi stariji ljudi jedva odu do prodavnice ili do grada, dzamije, crkve sta ti ja znam, a kad je glasati prvi su na glasackim mjestima, ne bi to propustili ni za sta na svijetu.
socijaldemokrati
socijaldemokratka unija
itd, itd, itd.....
-
Dedda
cuo sam da je bilo neke price o toga izmedju autora uzdbenika.alkemicar wrote:Piše li u tom udžbeniku da je i SNSD socijaldemokratska stranka?Dedda wrote:Okej, evo jednog pojma iz udzbenika !!!inspire_me wrote:Upravo ja gore dadoh taj prijedlog da ljudi preko 65 god. ne idu na glasanje. Samo sto upravo ti ljudi ovu gradjansku duznost shvataju ozbiljno za razliku od vecine onih od 18 - 30 godina, koji jos uvijek smatraju da njihov 'jedan' glas ne moze nista promijeniti. Zgrazavam se vise na tu pricu, ako ne mozes jednom u dvije godine otici i bar pokusati uraditi nesto za svoju buducnost jbg onda. Dok ovi stariji ljudi jedva odu do prodavnice ili do grada, dzamije, crkve sta ti ja znam, a kad je glasati prvi su na glasackim mjestima, ne bi to propustili ni za sta na svijetu.
socijaldemokrati
socijaldemokratka unija
itd, itd, itd.....
ne znam tacno kako su se usaglasili
zna se koje su tri nacionalne strane (naravno i sve ostale nose neki nacionalni predznak, ali se ne bore za vlast toliko zavadjanjem, kao ove tri...pa poslije koalicija )
-
justika_sa
a to ti određuješ? a ne ustav? ili istorija bih u kojoj vijekovima žive i Bošnjaci i Hrvati i Srbi? Tebi smetaju Hrvati i Srbi? Po čemu si onda bolji od svakog četnika ili ustaše? To što je neko Bošnjak, Hrvat ili Srbin... sorry ali to ne isključuje odanost ili pripadnost Bosni... i vjeruj mi mnogi su koji se osjećaju Hrvatima ili Srbima ili Bošnjacima veći Bosanci od takvih koji razmišljaju kao ti... i koji bi sve da utjeraju u isti tor... jer tebi tako paše... i sve dok ne naučimo da je u našoj različitosti zapravo bogatstvo da nas to što je neko jedne nacije ili vjere a neko druge zapravo obogaćuje i čini boljima kao zajednica... sve dok to ne shvate takvi poput tebe... nigdje necemo stici...Dedda wrote:E, ove mi je suplje fakat, ali fakat preko glave !!!Igman wrote:E jadni li smo, zalosni li smo. Sto bi rekao Emir Hadzifejzovic, mi se izmedu sebe glodemo. Pa prvo bi se trebali upitati sta rade i sta kane nasi dusmani. Pa kad se uvjerimo da nam i dalje rade o glavi, onda bi i mi Bosnjaci trebali razmisljati malo pametnije i trezvenije. Istina je da mi Bosnjaci nemamo partija koje bi nas dostojno prezentovale, ali opet kad sve saberes i oduzmes treba glasati za SDA ili ZABiH jer su one jedine koje bi mogle organizovati odbranu ako opet nedaj boze do toga dode. A kako su se neprijatelji osokolili i rasolili sve je moguce.
Mani se toga ... vrijeme nacionalista je proslo. I SDS i HDZ gube u djelovima BiH gdje je vecinsko stanovnistvo katolicko ili pravoslavno.
No slazem se sa tim da Hrvati ili Srbi ili oni koji se tako osjecaju treba da idu u Hrvatsku ili Beogradski pasaluk da zive.
Ovdje je mjesto Bosancima muslimanima, Bosancima katolicima, Bosancima pravoslavcima i drugima koji se osjecaju Bosancima !!!
ne smetaju Bosni oni koji osjećaju pripadnost vjeri ili naciji jer su tako isto naši djedovi vijekovima prije... nego Bosni smetaju oni koji se ne mogu nositi sa različitostima... i kojima drugi smetaju...
- jeza u ledja
Pogrijesio si stranicu, posao si na http://www.mibosnjaci.ba.Igman wrote:E jadni li smo, zalosni li smo. Sto bi rekao Emir Hadzifejzovic, mi se izmedu sebe glodemo. Pa prvo bi se trebali upitati sta rade i sta kane nasi dusmani. Pa kad se uvjerimo da nam i dalje rade o glavi, onda bi i mi Bosnjaci trebali razmisljati malo pametnije i trezvenije. Istina je da mi Bosnjaci nemamo partija koje bi nas dostojno prezentovale, ali opet kad sve saberes i oduzmes treba glasati za SDA ili ZABiH jer su one jedine koje bi mogle organizovati odbranu ako opet nedaj boze do toga dode. A kako su se neprijatelji osokolili i rasolili sve je moguce.
Ko je Emir Hadzifejzovic?
-
Dedda
ne bi ti skodilo malo edukacije o nacionalnostima, a ni malo razuma sto se tice politickih partija !!!justika_sa wrote:a to ti određuješ? a ne ustav? ili istorija bih u kojoj vijekovima žive i Bošnjaci i Hrvati i Srbi? Tebi smetaju Hrvati i Srbi? Po čemu si onda bolji od svakog četnika ili ustaše? To što je neko Bošnjak, Hrvat ili Srbin... sorry ali to ne isključuje odanost ili pripadnost Bosni... i vjeruj mi mnogi su koji se osjećaju Hrvatima ili Srbima ili Bošnjacima veći Bosanci od takvih koji razmišljaju kao ti... i koji bi sve da utjeraju u isti tor... jer tebi tako paše... i sve dok ne naučimo da je u našoj različitosti zapravo bogatstvo da nas to što je neko jedne nacije ili vjere a neko druge zapravo obogaćuje i čini boljima kao zajednica... sve dok to ne shvate takvi poput tebe... nigdje necemo stici...Dedda wrote:E, ove mi je suplje fakat, ali fakat preko glave !!!Igman wrote:E jadni li smo, zalosni li smo. Sto bi rekao Emir Hadzifejzovic, mi se izmedu sebe glodemo. Pa prvo bi se trebali upitati sta rade i sta kane nasi dusmani. Pa kad se uvjerimo da nam i dalje rade o glavi, onda bi i mi Bosnjaci trebali razmisljati malo pametnije i trezvenije. Istina je da mi Bosnjaci nemamo partija koje bi nas dostojno prezentovale, ali opet kad sve saberes i oduzmes treba glasati za SDA ili ZABiH jer su one jedine koje bi mogle organizovati odbranu ako opet nedaj boze do toga dode. A kako su se neprijatelji osokolili i rasolili sve je moguce.
ne smetaju Bosni oni koji osjećaju pripadnost vjeri ili naciji jer su tako isto naši djedovi vijekovima prije... nego Bosni smetaju oni koji se ne mogu nositi sa različitostima... i kojima drugi smetaju...
no, ovaj topic nije pokrenut radi nekih internih svadja, nego radi drugih razloga !!!
pozdrav