Glasat cu za ???

Glasat cu za ???

Nacinalnu stranu
11
13%
Socijaldemokrate
42
51%
Liberale
12
14%
Neku od gradjanskih partija
6
7%
Nezavisnog kandidata
1
1%
Lokalnu stranku
0
No votes
Necu da glasam
10
12%
Ne znam ni koje stranke imaju/postoje
1
1%
Prvo mi recite kada su izbori
0
No votes

Total votes: 83

Dedda

Post by Dedda »

addo888 wrote:
forza milan wrote:za SDA
zasto
zato sto je gradjanska
sto radi za bih
zato sto ne blokira nijedan proces koji nas vodi u evropu
i zato sto ima sulju kinga
Sramotis SDA :oops:

cuj zbog Sulje...ja zbog kinga Sulje ne glasam za SDA :oops:

a 99% moje obitelji ce da glasa za SDA iz tradicije :bih:
pa to sam i ja nekako mislio....
tihic je bio maticar u Njemackoj tokom rata, kada smo mi ginuli i nismo imali hljeba...takodjer je ljudima za potpis bosanskom maticara uzimao po 400 Eura...

em je ruzan k'o kakva australijska zivotinja,
em je lopov i majku bi pokr'o,
em kada ga vidim na TV-u nemogu sedam dana da jedem jer mi se sve gadi
i na kraju krajeva, on niti je doktor nauka, niti magistar, a da li ima fakultet to je pitanje
sva pamet mu se sasttoji u zavadjanu naroda u bih i budjenu starih rana

ne znam da li si ikada skupljao slicice "ZIVOTINJSKO CARSTVO", eh tu bi tihic mogao biti ovaj kralj o kome si ti govorio, ali ne u smislu lava, nego cimpanze
BAHadzic

Post by BAHadzic »

SzBIH http://www.zabih.ba

Zato sto su jedina Partija koja se bori za Cijelovitu i Jedinstvenu BiH! I zato sto mislim sto je Haris Silajdzic jedina Bosnjacka Politicka Faca u Svijetu.

Stranka za BiH ( Haris Silajdzic )
chinese_water

Post by chinese_water »

BAHadzic wrote:SzBIH http://www.zabih.ba

Zato sto su jedina Partija koja se bori za Cijelovitu i Jedinstvenu BiH! I zato sto mislim sto je Haris Silajdzic jedina Bosnjacka Politicka Faca u Svijetu.

Stranka za BiH ( Haris Silajdzic )
Prvo...pogledaj im web stranicu kako izgleda...moglo se to bar malo bolje, bar da lici na profesionalno...
Drugo... nisu ni spomenuli liban na istoj...gdje je suosjecanje sa ljudima koji prolaze kroz isto ono kroz sta smo mi prosli i sada smo u ovom stanju kakvom jesmo...
morti

Post by morti »

Au rezultata...

Eeeeee, da se SaX pita...gdje bi nam kraj bio...

:D
edinbug

Post by edinbug »

SDP !!!

Jedina istinska alternativa!!!
addo888

Post by addo888 »

da se sa-x pita mi bi bili socijalisticka drzava BIH :-) :D
edinbug

Post by edinbug »

addo888 wrote:da se sa-x pita mi bi bili socijalisticka drzava BIH :-) :D
Bolje i socijalistička, nego nacionalistička.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

SDP je glaso za Amandmane znaci indirektno za Nezavisnu Republiku Srpsku, moje dajdze, amidze i rodjaci nisu dali zivot da neki balavci dijele bosnu nego su dali zivot za Bosnu i Hercegovinu od une do drine od save do mora

SDP je bila na vlasti vratili na unazad 10 Godina
RS Partije razmisljaju o Nezavisnoj RS
HB Partije misle samo na svoje hrvate a ne na BiH
SDA misli samo na Bosnjacki narod i svoje Islamske Brace po svijetu

Stranka za BiH ce pobjedit sa glasovima iz dijaspore...
alkemicar

Post by alkemicar »

Neophodno je smanjiti primanja koja imaju skupštinski zastupnici na svim nivoima. Ako postoji prepreka u ustavu izmijeniti je amandmanom. Odrediti fiksnu platu plus naknada za godišnji odmor. Ukinuti sva druga primanja kao što su topli obrok, dnevnice, odvojeni život, prevoz itd. Procijenti smanjenje izdvajanja za skupštinske poslanike najmanje za 25%.
sarlo

Post by sarlo »

induendo wrote:
BAHadzic wrote:SDP je glaso za Amandmane znaci indirektno za Nezavisnu Republiku Srpsku, moje dajdze, amidze i rodjaci nisu dali zivot da neki balavci dijele bosnu nego su dali zivot za Bosnu i Hercegovinu od une do drine od save do mora

SDP je bila na vlasti vratili na unazad 10 Godina
RS Partije razmisljaju o Nezavisnoj RS
HB Partije misle samo na svoje hrvate a ne na BiH
SDA misli samo na Bosnjacki narod i svoje Islamske Brace po svijetu

Stranka za BiH ce pobjedit sa glasovima iz dijaspore...
Ne kontam te baš najbolje jako nepovezano pišeš.Ali da malo prokomentarišem SBiH.
U svakoj koaliciji i alijansi ste bili.Pa čak i sa SDP-om.Šta ste napravili?NIŠTA.Samo vam se vrh obogatio i njihovi poslovni parteri tipa Jate.
Zadnji izbori su pokazali koliko povjerenje imaju glasači u SBiH.
Mislim da je iluzorno očekivati da patriotski blok ostvari bilo kakav veći rezultat na predstojećim izborima.
Zamolio bih te da kazes ko se to obogatio iz vrha SZ BiH? I da napravis komparaciju sa sa bogatstvom vrhova SDP i SDA?
Istina je da su oni bili u svakoj vlasti, ali zadnja Silajdziceva funkcija je Kopredsjedavajuci Vijeca Ministra, mislim '97 godine. Reci mi na kojim funkcijama se ostali nalaze?
Jesi li ti bio u Sarajevu '96 i ove godine. Ja mislim da je uradjeno mnogo na obnovi i razvoju opcenito. Procitaj clanak iz njusvika na frontpeidzu. Pitaj svoje roditelje koliku su imali placu '96 i da li su je uopce primali a koliko imaju danas? Mislim da je odnos 300:1100 u Sarajevu. To se dogodilo tek tako?
Znas li koja je stranka poslovni partner Slovenaca ovdje; U kojim su opcinama Merkatori; Ko su najbogatiji ljudi u Sarajevu? Kako su iskoristili svoje direktorske funkcije iz komunizma i obogatili se i koga oni podrzavaju i sponzorisu?
sarlo

Post by sarlo »

induendo wrote:
sarlo wrote:
induendo wrote: Ne kontam te baš najbolje jako nepovezano pišeš.Ali da malo prokomentarišem SBiH.
U svakoj koaliciji i alijansi ste bili.Pa čak i sa SDP-om.Šta ste napravili?NIŠTA.Samo vam se vrh obogatio i njihovi poslovni parteri tipa Jate.
Zadnji izbori su pokazali koliko povjerenje imaju glasači u SBiH.
Mislim da je iluzorno očekivati da patriotski blok ostvari bilo kakav veći rezultat na predstojećim izborima.
Zamolio bih te da kazes ko se to obogatio iz vrha SZ BiH? I da napravis komparaciju sa sa bogatstvom vrhova SDP i SDA?
Istina je da su oni bili u svakoj vlasti, ali zadnja Silajdziceva funkcija je Kopredsjedavajuci Vijeca Ministra, mislim '97 godine. Reci mi na kojim funkcijama se ostali nalaze?
Jesi li ti bio u Sarajevu '96 i ove godine. Ja mislim da je uradjeno mnogo na obnovi i razvoju opcenito. Procitaj clanak iz njusvika na frontpeidzu. Pitaj svoje roditelje koliku su imali placu '96 i da li su je uopce primali a koliko imaju danas? Mislim da je odnos 300:1100 u Sarajevu. To se dogodilo tek tako?
Znas li koja je stranka poslovni partner Slovenaca ovdje; U kojim su opcinama Merkatori; Ko su najbogatiji ljudi u Sarajevu? Kako su iskoristili svoje direktorske funkcije iz komunizma i obogatili se i koga oni podrzavaju i sponzorisu?
Eh ovako SS sarlo. :-)
Kao prvo mene ne petljaj sa SDA.Sa njima nemam ništa.Te odgovore vezane za njih neka ti da neko drugi.
Prvi se Haris Silajdžić obogatio preko svog kriminalnog jataka JATE.Koji je bankar,kamenorezac,hotelijer i šta već ne. :-) U svakom slučaju to će ispitati sud prije ili kasnije.
Svoj patriotizam Haris je pokazao 93 zalažući se za podjelu BiH.
Uništio je i željezaru u Zenici.
O kriminalu Alfa Halilovića ne treba trošiti riječi.Dobro su poznate njegove mahinacije u ministarstvu civilnih poslova BiH.
Za Merkator pitaj Melihu Alić ako je nađeš na poslu.Ako je nema tamo potraži je na Bjelašnici u jednom od ona dva apartmana koja je kupila. :-)
Siljadzic u Sarajevu zivi u jednosobnom stanu u Ferhadiji. Ne kazem da nije bogat, vec da je nekonformista. Mene licno od takvih stancica hvata srklet. Sta ima van drzave ja ne znam..... Koliko znam ovdje nema nikakav biznis, nikakvu firmu! Za Jatu samo znam da je poduzetnik. Oni koriste svaku priliku da zarade novac i koriste sve rupe u zakonu i sistemu da bi zaradili. Tuzlansku banku je privatizirao prije zakona o privatizaciju otkupom dionioca, na istovjetan nacin su privatizirane i IK banka Zenica i jos jedna... zaboravio sam vec. O Tuzlanskoj banci su pisali i kunto i panto i svi su povezivali Silajdzica sa tim a o drugim bankama niko ni rijeci. Sto se tice Zeljezare mislim da prije ulaganja Kuvajcana ona nije ni radila sad ipak radi i hiljade primaju kakve takve place.
Kakav kriminal u Ministarstvu civilnih moze biti, tamo se ne odlucuje o novcu. Za Halilovica konkretno znam da je karijerista, ali je jako posten.
Sta je sa: Belkicom, Grahovcem, Hadziahmetovickom,....
Svi urbanisticki planovi i saglasnosti se donose u opcinama, cak i kad investitor ima sve dozvole i pocne gradnju nacelnici imaju pravo da je zaustave. U Novom Sarajevu i Novom Gradu Mercatori i druge poslovne zgrade nicu k'o pecurke poslije kise.
Najvece stvari koje je Silajdzic uradio su promocija Bosne '92 i konsolidacija drzave u jesen '93 kad su slomljeni Topalovic i Delalic. On je to pokrenuo.
Ja jesam njegov fan, zbog stvari za koje se nadam da ce uraditi. Jedini je on na povrsini koji ima petlju suprotstaviti se svima pa i americi. Sve drugo je manje bitno.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Ma neznam ti ja bas najbolje bosanski ali hocu da ti kazem NEMAMO BOLJEG....

Haris Silajdzic je najbolje i najjace oruzje Bosanske/Bosnjacke Politike
sarlo

Post by sarlo »

induendo wrote:
sarlo wrote:
induendo wrote: Eh ovako SS sarlo. :-)
Kao prvo mene ne petljaj sa SDA.Sa njima nemam ništa.Te odgovore vezane za njih neka ti da neko drugi.
Prvi se Haris Silajdžić obogatio preko svog kriminalnog jataka JATE.Koji je bankar,kamenorezac,hotelijer i šta već ne. :-) U svakom slučaju to će ispitati sud prije ili kasnije.
Svoj patriotizam Haris je pokazao 93 zalažući se za podjelu BiH.
Uništio je i željezaru u Zenici.
O kriminalu Alfa Halilovića ne treba trošiti riječi.Dobro su poznate njegove mahinacije u ministarstvu civilnih poslova BiH.
Za Merkator pitaj Melihu Alić ako je nađeš na poslu.Ako je nema tamo potraži je na Bjelašnici u jednom od ona dva apartmana koja je kupila. :-)
Siljadzic u Sarajevu zivi u jednosobnom stanu u Ferhadiji. Ne kazem da nije bogat, vec da je nekonformista. Mene licno od takvih stancica hvata srklet. Sta ima van drzave ja ne znam..... Koliko znam ovdje nema nikakav biznis, nikakvu firmu! Za Jatu samo znam da je poduzetnik. Oni koriste svaku priliku da zarade novac i koriste sve rupe u zakonu i sistemu da bi zaradili. Tuzlansku banku je privatizirao prije zakona o privatizaciju otkupom dionioca, na istovjetan nacin su privatizirane i IK banka Zenica i jos jedna... zaboravio sam vec. O Tuzlanskoj banci su pisali i kunto i panto i svi su povezivali Silajdzica sa tim a o drugim bankama niko ni rijeci. Sto se tice Zeljezare mislim da prije ulaganja Kuvajcana ona nije ni radila sad ipak radi i hiljade primaju kakve takve place.
Kakav kriminal u Ministarstvu civilnih moze biti, tamo se ne odlucuje o novcu. Za Halilovica konkretno znam da je karijerista, ali je jako posten.
Sta je sa: Belkicom, Grahovcem, Hadziahmetovickom,....
Svi urbanisticki planovi i saglasnosti se donose u opcinama, cak i kad investitor ima sve dozvole i pocne gradnju nacelnici imaju pravo da je zaustave. U Novom Sarajevu i Novom Gradu Mercatori i druge poslovne zgrade nicu k'o pecurke poslije kise.
Najvece stvari koje je Silajdzic uradio su promocija Bosne '92 i konsolidacija drzave u jesen '93 kad su slomljeni Topalovic i Delalic. On je to pokrenuo.
Ja jesam njegov fan, zbog stvari za koje se nadam da ce uraditi. Jedini je on na povrsini koji ima petlju suprotstaviti se svima pa i americi. Sve drugo je manje bitno.
ha,ha,ha nemam komentara.odavno veću glupost nisam pročitao.
Sta je glupost u onome sta sam rekao?
Na konkretna pitanja i konkretne komentare daj konkretne i smislene, "pametne" odgovore?
Deb's

Post by Deb's »

Glasat ću za SDP, jebga nisu idealni ali mislim da su najbolje što trenutna politička scena nudi!!

Neću da glasam za nacionaliste pa makar :x :x :x
sarlo

Post by sarlo »

Silajdzic mi nije predsjednik, to ce biti tek u oktobru.
Druge diskusije vise nece biti. Ti jedno, ja drugo. Kod mene je argumentovano, kod tebe su komentari "ovaj je lopov, onaj je lopov", "kako ne znas da je ovaj lopov to svi znaju" i "sve se zna, samo ti neznas". Za Halilovica stvarno znam da nije taj tip covjeka. Ne poznajem ga direktno. Ti si prvi od koga cujem da je "lopov". Sam mozes podnijeti krivicnu prijavu protiv bilo koga, dalje ce tuzilastvo samo da vrsi istragu. U protivnom cuti.
Znaj da urbanisticke planove pravi zavod za izgradnju, ali sve planove usvajaju opcinska vijeca. Saglasnosti daju opcinski organi. Nacelnici cak i zborovi gradjana mjesne zajednice mogu da zabrane i cak zaustave izgradnju ovih monstera... Nacelnici sad imaju gotovo apsolutnu vlast u opcinama, a opcine imaju velike ovlasti.
Svidja mi se kad kazu "paranoican strah od Silajdzica ". Znaj da je paranoja ozbiljna neizljeciva bolest, ali ako se otkrije u ranom stadiju moze se lijeciti i kontrolisati.
alkemicar

Post by alkemicar »

Stimulisati zapošljavanje. Različiti su načini stimulisanja zapošljavanja koja se danas provode. Sarajevski kanton je davao platu za godinu dana. U Republici Srpskoj se plaća volontiranje. U svakom slučaju zapošljavanja je neophodno stimulisati isključivo u privatnom sektoru i bez obzira na školsku spremu.
forza milan

Post by forza milan »

addo888 wrote:
zasto
zato sto je gradjanska
sto radi za bih

mozda bih i ja tako razmisljo da nema harisa
ali kad je Bog dao harisa...
samo ga vidis i moras da glasas za sulju
imo sam par puta priliku sjedit sa njim po sat vremena u uskom krugu ljudi i mogu vam reci da je strasan covjek
malo mu samo fali muda da otrese kretene tipa sliajdzica i sviju vas koji se tako izrazavate o njemu
Dedda

Post by Dedda »

forza milan wrote:
addo888 wrote:
zasto
zato sto je gradjanska
sto radi za bih

imo sam par puta priliku sjedit sa njim po sat vremena u uskom krugu ljudi i mogu vam reci da je strasan covjek
malo mu samo fali muda da otrese kretene tipa sliajdzica i sviju vas koji se tako izrazavate o njemu
Meni se cini da je taj Haris iz Breze, nekoga sela Mahala.
Kazu da je to selo najgore u cijeloj opcini po ekonomskom statusu i da je je najvece urbano selo :lol:

Hocemo li to i sa drzavom da se desi :?
mostarac

Post by mostarac »

forza milan wrote:
addo888 wrote:
zasto
zato sto je gradjanska
sto radi za bih

izmedju harisa i sulje, izbor je jednostavan - ZELJKO KOMSIC :D
edinbug

Post by edinbug »

mostarac wrote:
forza milan wrote:
addo888 wrote: Sramotis SDA :oops:

POTPISUJEM :D
rikardoreis

Post by rikardoreis »

Rahmetli Milana Mladenovica za predsjednika!
Branimira Stulica za ministra vanjskih poslova!
Glasam da ministar finansija bude onaj posteni nalazac para iz Gorazda!
:) :) :)
forza milan

Post by forza milan »

mostarac wrote:
forza milan wrote:
addo888 wrote: Sramotis SDA :oops:

posteno
ja se necu cuditi nikome ko ne glasa za sulju
meni valja vama ne valja - posteno
ali ne mogu shvatiti da nekome moze valjati haris
bosnjaci koji nece da glasaju za sulju treba da glasaju za komsica
@mostarac
ja znam da bi ti najvise volio da ima kakv srbin iz beograda ili iz crne gore pa da ga zaokruzis
srce bi ti bilo ko hum
jesi li gledo emisiju o kastru na bht1 u nedjelju navece
znao sam da je bio kreten ali da je onako sjebo najbolje jarane koji su iznjedrili revoluciju i cijeli narod - pojma nisam imo
inspire_me

Post by inspire_me »

Socijal-demokrati definitivno!!!

A kako ljudi do 18 godina nemaju pravo izaci na izbore, jer ne znaju sta je i ko dobar za ovu drzavu, tako bih zabranila i onima iznad 65 god. da glasaju, jer kako ce oni znati sta je dobro za nas mlade, kad evo godinama glasaju za sve jedne te iste.
edinbug

Post by edinbug »

SDP !!!
ODUZETI IMOVINU LOPOVIMA KOJI SU JE NEPOŠTENO STEKLI.
UVESTI NULTU STOPU PDV-a.
KONAČNO POČETI IZGRADNJU AUTOPUTA
OTVARANJE NOVIH RADNIH MJESTA.
VIŠE SOCIJALNE PRAVDE ...
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

inspire_me wrote:Socijal-demokrati definitivno!!!

A kako ljudi do 18 godina nemaju pravo izaci na izbore, jer ne znaju sta je i ko dobar za ovu drzavu, tako bih zabranila i onima iznad 65 god. da glasaju, jer kako ce oni znati sta je dobro za nas mlade, kad evo godinama glasaju za sve jedne te iste.
svaka ti je na mjestu!
Post Reply