induendo wrote:sarlo wrote:induendo wrote:
Ne kontam te baš najbolje jako nepovezano pišeš.Ali da malo prokomentarišem SBiH.
U svakoj koaliciji i alijansi ste bili.Pa čak i sa SDP-om.Šta ste napravili?NIŠTA.Samo vam se vrh obogatio i njihovi poslovni parteri tipa Jate.
Zadnji izbori su pokazali koliko povjerenje imaju glasači u SBiH.
Mislim da je iluzorno očekivati da patriotski blok ostvari bilo kakav veći rezultat na predstojećim izborima.
Zamolio bih te da kazes ko se to obogatio iz vrha SZ BiH? I da napravis komparaciju sa sa bogatstvom vrhova SDP i SDA?
Istina je da su oni bili u svakoj vlasti, ali zadnja Silajdziceva funkcija je Kopredsjedavajuci Vijeca Ministra, mislim '97 godine. Reci mi na kojim funkcijama se ostali nalaze?
Jesi li ti bio u Sarajevu '96 i ove godine. Ja mislim da je uradjeno mnogo na obnovi i razvoju opcenito. Procitaj clanak iz njusvika na frontpeidzu. Pitaj svoje roditelje koliku su imali placu '96 i da li su je uopce primali a koliko imaju danas? Mislim da je odnos 300:1100 u Sarajevu. To se dogodilo tek tako?
Znas li koja je stranka poslovni partner Slovenaca ovdje; U kojim su opcinama Merkatori; Ko su najbogatiji ljudi u Sarajevu? Kako su iskoristili svoje direktorske funkcije iz komunizma i obogatili se i koga oni podrzavaju i sponzorisu?
Eh ovako SS sarlo.
Kao prvo mene ne petljaj sa SDA.Sa njima nemam ništa.Te odgovore vezane za njih neka ti da neko drugi.
Prvi se Haris Silajdžić obogatio preko svog kriminalnog jataka JATE.Koji je bankar,kamenorezac,hotelijer i šta već ne.

U svakom slučaju to će ispitati sud prije ili kasnije.
Svoj patriotizam Haris je pokazao 93 zalažući se za podjelu BiH.
Uništio je i željezaru u Zenici.
O kriminalu Alfa Halilovića ne treba trošiti riječi.Dobro su poznate njegove mahinacije u ministarstvu civilnih poslova BiH.
Za Merkator pitaj Melihu Alić ako je nađeš na poslu.Ako je nema tamo potraži je na Bjelašnici u jednom od ona dva apartmana koja je kupila.

Siljadzic u Sarajevu zivi u jednosobnom stanu u Ferhadiji. Ne kazem da nije bogat, vec da je nekonformista. Mene licno od takvih stancica hvata srklet. Sta ima van drzave ja ne znam..... Koliko znam ovdje nema nikakav biznis, nikakvu firmu! Za Jatu samo znam da je poduzetnik. Oni koriste svaku priliku da zarade novac i koriste sve rupe u zakonu i sistemu da bi zaradili. Tuzlansku banku je privatizirao prije zakona o privatizaciju otkupom dionioca, na istovjetan nacin su privatizirane i IK banka Zenica i jos jedna... zaboravio sam vec. O Tuzlanskoj banci su pisali i kunto i panto i svi su povezivali Silajdzica sa tim a o drugim bankama niko ni rijeci. Sto se tice Zeljezare mislim da prije ulaganja Kuvajcana ona nije ni radila sad ipak radi i hiljade primaju kakve takve place.
Kakav kriminal u Ministarstvu civilnih moze biti, tamo se ne odlucuje o novcu. Za Halilovica konkretno znam da je karijerista, ali je jako posten.
Sta je sa: Belkicom, Grahovcem, Hadziahmetovickom,....
Svi urbanisticki planovi i saglasnosti se donose u opcinama, cak i kad investitor ima sve dozvole i pocne gradnju nacelnici imaju pravo da je zaustave. U Novom Sarajevu i Novom Gradu Mercatori i druge poslovne zgrade nicu k'o pecurke poslije kise.
Najvece stvari koje je Silajdzic uradio su promocija Bosne '92 i konsolidacija drzave u jesen '93 kad su slomljeni Topalovic i Delalic. On je to pokrenuo.
Ja jesam njegov fan, zbog stvari za koje se nadam da ce uraditi. Jedini je on na povrsini koji ima petlju suprotstaviti se svima pa i americi. Sve drugo je manje bitno.