Glasajmo za Komšića!

Post Reply
dripac

#176 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by dripac »

Grom iz vedra neba wrote:
slimmersex wrote:
...

to sto je tebi smjesno- mogucnost da bosnjaci izaberu hrvatskog ili srpskog predstavnika se zove majorizacija i diskriminacija. a da ne pise na listicu, pa naravno da ne pise ko glasa, e upravo zato tzv. "gradjanska opcija" u bih nije moguca jer bi bosnjaci uvijek birali vlast.

...
Bosnjaci (naravno uz probosanske srbe i hrvate) i treba da biraju vlast u drzavi koju su branili, jer nas historija, ali i prosli rat, uce da se hrvati i srbi svako malo povampire i onda udare po bosnjacima i bosni uz velikodrzavne snove nasih susjeda.

Suludo je ocekivati da ce Bosnjaci mirno gledati u situaciji kada mogu da reaguju, da se u predsjednistvo uvlaci onaj "ugrozeni" Jovic, koji nije do sada nista uradio za ovu drzavu, a kada ga pitaju zasto ne ukine aparthejd u skolama srednje bosne onda se poziva na ugrozenost. Nama nacisti ne trebaju, i bilo bismo ludi kada bi dopustili da u predsjednistvo ponovo sjeda ona seljacina.

Svaka bosnjacka porodica treba da donese odluke da bar jedan clan porodice sa pravom glasa, dadne svoj glas Zeljku Komsicu, jer je taj covjek zaduzio svojim zlatnim ljiljanom svakog Bosnjaka.
Ne, naprotiv, takvi glasovi mu ne trebaju, za njega treba da glasaju samo oni koji u njemu vide bolje sutra, a ne još jedan glas bošnjaka u predsjednjištvu. Bolje je da onda ne pobjedi. Ebem ti tu logiku. To nas je i dovelo tu gdje jesmo.
Grom iz vedra neba

#177 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by Grom iz vedra neba »

dripac wrote:
slimmersex wrote:
...

to sto je tebi smjesno- mogucnost da bosnjaci izaberu hrvatskog ili srpskog predstavnika se zove majorizacija i diskriminacija. a da ne pise na listicu, pa naravno da ne pise ko glasa, e upravo zato tzv. "gradjanska opcija" u bih nije moguca jer bi bosnjaci uvijek birali vlast.

...
Bosnjaci (naravno uz probosanske srbe i hrvate) i treba da biraju vlast u drzavi koju su branili, jer nas historija, ali i prosli rat, uce da se hrvati i srbi svako malo povampire i onda udare po bosnjacima i bosni uz velikodrzavne snove nasih susjeda.

Suludo je ocekivati da ce Bosnjaci mirno gledati u situaciji kada mogu da reaguju, da se u predsjednistvo uvlaci onaj "ugrozeni" Jovic, koji nije do sada nista uradio za ovu drzavu, a kada ga pitaju zasto ne ukine aparthejd u skolama srednje bosne onda se poziva na ugrozenost. Nama nacisti ne trebaju, i bilo bismo ludi kada bi dopustili da u predsjednistvo ponovo sjeda ona seljacina.

Svaka bosnjacka porodica treba da donese odluke da bar jedan clan porodice sa pravom glasa, dadne svoj glas Zeljku Komsicu, jer je taj covjek zaduzio svojim zlatnim ljiljanom svakog Bosnjaka.
Ne, naprotiv, takvi glasovi mu ne trebaju, za njega treba da glasaju samo oni koji u njemu vide bolje sutra, a ne još jedan glas bošnjaka u predsjednjištvu. Bolje je da onda ne pobjedi. Ebem ti tu logiku. To nas je i dovelo tu gdje jesmo.
A ti se njegova savjest :-)
dripac

#178 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by dripac »

dripac wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Bosnjaci (naravno uz probosanske srbe i hrvate) i treba da biraju vlast u drzavi koju su branili, jer nas historija, ali i prosli rat, uce da se hrvati i srbi svako malo povampire i onda udare po bosnjacima i bosni uz velikodrzavne snove nasih susjeda.

Ne nego onaj ko nikada nije pravio razliku među ljudima po tome kojoj naciji pripadaju. Kamo sreće da ni jednih, ni drugih a ni trećih u BiH nema, sretnija bi ovo zemlja bila.
Grom iz vedra neba

#179 Re: Glasajmo za Komšića!

dripac wrote:
dripac wrote: Ne, naprotiv, takvi glasovi mu ne trebaju, za njega treba da glasaju samo oni koji u njemu vide bolje sutra, a ne još jedan glas bošnjaka u predsjednjištvu. Bolje je da onda ne pobjedi. Ebem ti tu logiku. To nas je i dovelo tu gdje jesmo.
Ne nego onaj ko nikada nije pravio razliku među ljudima po tome kojoj naciji pripadaju. Kamo sreće da ni jednih, ni drugih a ni trećih u BiH nema, sretnija bi ovo zemlja bila.
Ja kao Bosnjak u njemu vidim bolje sutra i zato cu glasati za njega. U cemu je problem? Mozda u njegovom zlatnom ljiljanu?
dripac

#180 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by dripac »

dripac wrote:
Grom iz vedra neba wrote: A ti se njegova savjest :-)
Ja kao Bosnjak u njemu vidim bolje sutra i zato cu glasati za njega. U cemu je problem? Mozda u njegovom zlatnom ljiljanu?
Ne, problem je tvom postu koji si ostavio maloprije iza sebe.
Grom iz vedra neba

#181 Re: Glasajmo za Komšića!

dripac wrote:
dripac wrote: Ne nego onaj ko nikada nije pravio razliku među ljudima po tome kojoj naciji pripadaju. Kamo sreće da ni jednih, ni drugih a ni trećih u BiH nema, sretnija bi ovo zemlja bila.
A koji je to problem?
dripac

#182 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by dripac »

dripac wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Ja kao Bosnjak u njemu vidim bolje sutra i zato cu glasati za njega. U cemu je problem? Mozda u njegovom zlatnom ljiljanu?
A koji je to problem?
Pa taj da SDP-u i opciji koju SDP zastupa, glasovi tvoji i oni koji poput tebe razmišljaju netrebaju. Daj ih tamo gdje si ih dosad davao kad već nisi počeo drugacije razmisljati.
Grom iz vedra neba

#183 Re: Glasajmo za Komšića!

dripac wrote:
dripac wrote: Ne, problem je tvom postu koji si ostavio maloprije iza sebe.
A koji je to problem?
Pa taj da SDP-u i opciji koju SDP zastupa, glasovi tvoji i oni koji poput tebe razmišljaju netrebaju. Daj ih tamo gdje si ih dosad davao kad već nisi počeo drugacije razmisljati.
Ja ne glasam za SDP, nego za Zeljka Komsica. Kako to ja i oni poput mene razmisljaju? U cemu je problem. Ja kao Bosnjak glasat cu za Komsica, koji ce ako Bog da uci u predsjednistvo.
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Silajdzic i Komsic u Predsjednistvu 2 Probosanaca
ali stacemo sa onim srbinom koji je antibosanac?
justika_sa

Post by justika_sa »

mislim da se komšićeva i silajdžićeva verzija "probosanstva" znatno razlikuju i da ćemo imati situaciju 2 ekstrema i 1 letećeg
BAHadzic

Post by BAHadzic »

Obojca za Cijelovitu BiH bez Entiteta i na 5 Ekonomskih Regija
obojca misle dobro BiH

a ovaj treci samo misli na svoju Rekurcu Smrdljivu
dripac

#187 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by dripac »

Grom iz vedra neba wrote: Ja ne glasam za SDP, nego za Zeljka Komsica. Kako to ja i oni poput mene razmisljaju? U cemu je problem. Ja kao Bosnjak glasat cu za Komsica, koji ce ako Bog da uci u predsjednistvo.
Pa eto tako da ćeš ti dati svoj glas Komišiću samo da Hrvati svojim glasovima nebi izabrali svog predstavnika. A ko tako razmišljaš (a sudeći po jednom od tvojih prethodnih postova) i samo iz tog razloga glasaš za njega, onda je bolje da glasaš za nekog drugog.
Grom iz vedra neba

#188 Re: Glasajmo za Komšića!

dripac wrote:
Grom iz vedra neba wrote: Ja ne glasam za SDP, nego za Zeljka Komsica. Kako to ja i oni poput mene razmisljaju? U cemu je problem. Ja kao Bosnjak glasat cu za Komsica, koji ce ako Bog da uci u predsjednistvo.
Pa eto tako da ćeš ti dati svoj glas Komišiću samo da Hrvati svojim glasovima nebi izabrali svog predstavnika. A ko tako razmišljaš (a sudeći po jednom od tvojih prethodnih postova) i samo iz tog razloga glasaš za njega, onda je bolje da glasaš za nekog drugog.
Jel to mene oci varaju ili je tebe uhvatila panika?

Ti si polupao loncice. Dakle ja podrzavam Hrvata i na taj nacin ugrozavam Hrvate? :-)

Ja ovdje pokazujem vrhunac civilizovanosti, jer glasam za covjeka druge nacije, to govori da meni nije bitna nacija, koliko mi je bitan interes drzave i svih njenih gradjana, za koju je Komsic spreman da se bori u miru kao sto je radio i u ratu.

Eto ja tebe pozivam da ti glasas za Bosnjaka, kao ne-Bosnjak.
strujnik

Post by strujnik »

Bosnjak sam, ali i moj glas ide kome drugom nego Zeljku Komsicu. Nisam politicki orjentisan kao socijaldemokrat, blizi su mi liberali, ali posto je to jedini kandidat iz gradjanske opcije, a iza sebe ima solidnu biografiju, mlad obrazovan, voli ovu zemlju. On je onda moj izbor.
A prema anketama Haris je svakako Bosnjacki clan predsjednistva, a i da ne bude isto nam dodje. On i Tihi su u 5 deka.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

pisko wrote:Kad se ovakva stvar predlozi treba pokazati uctivost, i evo ja kao fin momak ovdje sad na fomumu dajem Zelji glas, a kad budu izbori boricu se ako mognem da makar pet puta glasam za Hareta.
:lol: dobro sam ja rekla, isto TLN...svi glasali za reformiste kad ih pitas, a vamo nacionalne stranke pobijedile...
:lol: uljepsa mi noc...
Dezze

#191 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by Dezze »

slimmersex wrote:
ja wrote:Kratko podsjećanje svim stanovnicima ovog dijela BiH: možete glasati za bošnjačkog ILI hrvatskog člana Predsjedništva, bez obzira na vlastitu pripadnost! Možete glasati za manje zlo između Harisa, Tihog, Čengića, Mirnesa, i one dvojice nezavisnih anonimaca. Ipak duboki vjerujem da će moje interese bolje zastupati Željko!!
komsic ne moze biti legitiman ako ga ne izaberu hrvati.

A kako ce znati da ga nisu birali samo Hrvati? Vidjece po boji kojom se zaokruzi na glasackom listicu, jel'? Bosnjaci ce ga zaokruziti zelenom, Srbi crvenom.... :shock:

Ja cu vrlo vjerovatno glasati za Komsica. 95%. Onih 5% sam ostavio ako ne bi slucajno izletio kakav njegov orah.

On je najblize sto ja zelim vidjeti u nasem predsjednistvu. Iako tamo ja licno nisam zastupljen. Jebiga kad covjek nije konstitutivan. :D
Dezze

#192 Re: Glasajmo za Komšića!

Post by Dezze »

dripac wrote:
Jel to mene oci varaju ili je tebe uhvatila panika?

Ti si polupao loncice. Dakle ja podrzavam Hrvata i na taj nacin ugrozavam Hrvate? :-)

Ja ovdje pokazujem vrhunac civilizovanosti, jer glasam za covjeka druge nacije, to govori da meni nije bitna nacija, koliko mi je bitan interes drzave i svih njenih gradjana, za koju je Komsic spreman da se bori u miru kao sto je radio i u ratu.

Eto ja tebe pozivam da ti glasas za Bosnjaka, kao ne-Bosnjak.
Sram i stid da te bude Grome!!!!! Kako se usudjujes "ugrozenost Hrvata" staviti pod upitnik?! MARS U COSAK! :lol: :lol: :lol:
sarlo

Post by sarlo »

Zeljko Komsic.
Zlatni ljiljan. Cuo sam da ga je dobio kao fini momak iz staba? Neki kazu da je bio u kasarni Viktor Bubanj (vjerovatno 101. mot.) a neko je pomenuo i Dobrinju ( valjda 5. Dobrinjska). Dali je to istina ili je mozda bio u nekoj diverzantskoj ceti, manevarskom bataljonu, mozda je komandovao nekim napadom ili odbranom, ili je jednostavno uradio neko herojstvo?
Po zanimanju je inzinjer. Mnogo isticu da je obrazovan, mogu li to detaljno obrazloziti i dodati jos neke detalje?
Obavljao je duznosti nacelnika opcine Novo Sarajevo, direktor Revic.., Ambasador BiH u Beogradu. Kakav je bio na tim duznostima?
Da li je istina da je postao prepotentan tip koji se nezna nasmijati i pozdravljati sa poznatim?
Ja mislim da je ipak posten covjek. Nije politicar velikog kalibra, ali ce to mozda postati. Na ovim izborima ce se pojaviti najmocniji politicari, medju njima on je "mali". Sansu da pobijedi ima. Da li bi to bila uvreda za Hrvate? jednostavno neposteno.
Dezze

Post by Dezze »

sarlo wrote:Zeljko Komsic.
Zlatni ljiljan. Cuo sam da ga je dobio kao fini momak iz staba? Neki kazu da je bio u kasarni Viktor Bubanj (vjerovatno 101. mot.) a neko je pomenuo i Dobrinju ( valjda 5. Dobrinjska). Dali je to istina ili je mozda bio u nekoj diverzantskoj ceti, manevarskom bataljonu, mozda je komandovao nekim napadom ili odbranom, ili je jednostavno uradio neko herojstvo?
Po zanimanju je inzinjer. Mnogo isticu da je obrazovan, mogu li to detaljno obrazloziti i dodati jos neke detalje?
Obavljao je duznosti nacelnika opcine Novo Sarajevo, direktor Revic.., Ambasador BiH u Beogradu. Kakav je bio na tim duznostima?
Da li je istina da je postao prepotentan tip koji se nezna nasmijati i pozdravljati sa poznatim?
Ja mislim da je ipak posten covjek. Nije politicar velikog kalibra, ali ce to mozda postati. Na ovim izborima ce se pojaviti najmocniji politicari, medju njima on je "mali". Sansu da pobijedi ima. Da li bi to bila uvreda za Hrvate? jednostavno neposteno.
Uz sve boldirano, ne razumijem zasto bi bila uvreda za Hrvate kada bi ih taj covjek predstavljao? Zar je "u Hrvata" lose biti posten, obrazovan, heroj, uspjesan???? :roll: :roll: :roll:
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

nikad nisam izlazio na glasanje.
no zbog komsica ozbiljno razmisljam da izadjem i dam glas tom covjeku.

imaju i dva razloga za neizlazak.
mislim ja ozbiljno vjerujem da ovaj narod sebi svasta dozvoljava pa i takve stvari kao laziranje stvarnog broja glasova.

ko garantira da ce se glasovi korektno brojati ?

to je jedna stvar druga je da ne volim stajat u guzvi, pa ako su guzve definitivno ne izlazim.
Dezze

Post by Dezze »

Lose mi je u ovoj zemlji, ali nije to nista u odnosu na guzve koje moram trpiti taj dan, jednom u cetiri godine.......... c c c c c :roll:

Nema guzvi pred zatvaranje izbornih mjesta. Otidji tad. :D

I, nemoj se ljutiti, ali izgovor ti je glup. Tj. oba.
Last edited by Dezze on 09/09/2006 00:31, edited 1 time in total.
sarlo

Post by sarlo »

Dezze wrote:
Uz sve boldirano, ne razumijem zasto bi bila uvreda za Hrvate kada bi ih taj covjek predstavljao? Zar je "u Hrvata" lose biti posten, obrazovan, heroj, uspjesan???? :roll: :roll: :roll:
Zlatni ljiljan jeste ali heroj...(govorim na osnovu onoga sto znam).
Uvreda bi bila jer ga nisu Hrvati birali, a bio bi izabran na mjesto koje je eksluzivno Hrvatsko.
Uvredljivo je da te zastupa neko koga ti nisi za to ovlastio, nisu siromasni lopovi.
oko_za_oko

Post by oko_za_oko »

Dezze
ma ne ljutim se mozda si u pravu, ali nekad je dobro imati paranoju
Dezze

Post by Dezze »

sarlo wrote:
Dezze wrote:
Zlatni ljiljan jeste ali heroj...(govorim na osnovu onoga sto znam).
Uvreda bi bila jer ga nisu Hrvati birali, a bio bi izabran na mjesto koje je eksluzivno Hrvatsko.
Uvredljivo je da te zastupa neko koga ti nisi za to ovlastio, nisu siromasni lopovi.
e, vidis, Hrvati imaju to jedno mjesto u predsjednistvu, mi Ostali nemamo ni jedno. Znaci li to da nam se treba ukinuti pravo glasa? Ja mislim da ne. I zato sebi dajem za pravo da glasam za koga hocu i to za koje od moguca tri mjesta hocu.

Ima jos nesto - niko, nikada nece moci sa sigurnoscu reci da li (ako Komsic dobije medju Hrvatima) su ga Hrvati birali ili nisu. Nema nacina da se to sazna. Samo se moze spekulisati.

A ja licno mislim da je veca uvreda za Hrvate ako ih Ivo Miro Jovic predstavljaili onaj sto mu se sudi, ili onaj sto ne smije u drzavu uci.... :roll:
Dezze

Post by Dezze »

oko_za_oko wrote:Dezze
ma ne ljutim se mozda si u pravu, ali nekad je dobro imati paranoju
Objasni mi koji dio paranoje je dobar?! Da i meni bude lakse sto je imam :D
Post Reply