Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

esmer.as

#1 Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by esmer.as »

Mozda ce malo ko ispricati svoja iskustva i sl. ali bih volio znati kome se najbolje obratiti od ginekologa na KCU za vodjenje trudnoce (ono, redovni pregledi i sl, i valjda pordo) i da li to zadovoljstvo kosta sta dodatno i koliko?

Sve sto cujem je rekla-kazala, od katastrofa prica o korupciji do ipak realnih, a i saren je izbor lijecnika.
potpuni stranac

#2 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by potpuni stranac »

esmer.as wrote:Mozda ce malo ko ispricati svoja iskustva i sl. ali bih volio znati kome se najbolje obratiti od ginekologa na KCU za vodjenje trudnoce (ono, redovni pregledi i sl, i valjda pordo) i da li to zadovoljstvo kosta sta dodatno i koliko?

Sve sto cujem je rekla-kazala, od katastrofa prica o korupciji do ipak realnih, a i saren je izbor lijecnika.
u mene mi žena ide privatno, a ovim na kcu u kompletu ne vjerujem, bagra i ništa više.

prije 1g imali smo hitnu situaciju, zena (trudna) od bolova nije mogla sjediti već se previjala, no za njih je to bila sitnica. prvo sto smo ih cekali da dodju (nekud odlutali u po bijela dana), pa kad je dosao prvo se ispozdravljao sa nekakvim na hodniku da bi njih prve i prozvao, da ja nisam skocio sa stolice i rekao im da ona vise ne moze cekati ko zna do kada bi cekala.

jednom rječju dno dna
alica.k

#3 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by alica.k »

esmer.as wrote:i da li to zadovoljstvo kosta sta dodatno i koliko?
i sve dok nasi ljudi pitaju ovo i spremni su poklanjat i placat dodatno - drzava ce nam biti lijepa ovakva kakva jeste.
potpuni stranac

#4 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

alica.k wrote:
i sve dok nasi ljudi pitaju ovo i spremni su poklanjat i placat dodatno - drzava ce nam biti lijepa ovakva kakva jeste.
haj ne valjaj gluposti.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#5 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by ladyblue18 »

potpuni stranac wrote:
alica.k wrote:
haj ne valjaj gluposti.
Ne valja ona gluposti. :wink:
Znam jako dobro kakva je situacija u bolnicama, a i na porodilistu, i ima doktora koji traze lovu, dok ima onih kojima to ne padne na pamet ali se nas covjek ipak mora malo napraviti pametan pa staviti koju u dzep, ili neki drugi prigodan poklon.
Dok s druge strane, neces vjerovati, pazi, postoje doktori i koji pored toga odbiju poklon ili sta je vec u pitanju.
Nije znas sve tako crno u ovom gradu i drzavi. :)

Nas narod automatski misli koliko se mora platiti i sta se mora dati. I kako ocekuje neko da nam bude bolje nekada u bilo kojoj sferi drustva kada postoje osobe koje automatski misle najcrnije stvari o svemu.

Sto se tice poroda konkretno, u narodu je to tako da se eto nesto da da se pocasti osoblje jer ipak dijete se rodilo. Kolac, ovo, ono...
Ali niko to ne trazi.
Znaci de prekinite malo da kakite po svemu u drzavi, i stanite zapitajte se, jel vam rekao neki doktor de ti meni donesi to i to pa cemo onda pricati, ili ste vi sami krivci.
potpuni stranac

#6 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

ladyblue18 wrote:[
Znam jako dobro kakva je situacija u bolnicama, a i na porodilistu, i ima doktora koji traze lovu, dok ima onih kojima to ne padne na pamet ali se nas covjek ipak mora malo napraviti pametan pa staviti koju u dzep, ili neki drugi prigodan poklon.
Dok s druge strane, neces vjerovati, pazi, postoje doktori i koji pored toga odbiju poklon ili sta je vec u pitanju.

Nas narod automatski misli koliko se mora platiti i sta se mora dati. I kako ocekuje neko da nam bude bolje nekada u bilo kojoj sferi drustva kada postoje osobe koje automatski misle najcrnije stvari o svemu.

Sto se tice poroda konkretno, u narodu je to tako da se eto nesto da da se pocasti osoblje jer ipak dijete se rodilo. Kolac, ovo, ono...
Ali niko to ne trazi.
Znaci de prekinite malo da kakite po svemu u drzavi, i stanite zapitajte se, jel vam rekao neki doktor de ti meni donesi to i to pa cemo onda pricati, ili ste vi sami krivci.
:lol: :lol: :lol: :lol:
ladyblue18

#7 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by ladyblue18 »

I sta covjek onda da prica sa takvima kao sto si ti? :)
Nista, nastavi ti zivjeti u svom svijetu korupcije, kriminala, mita.
A mi sa malo sirim pogledima necemo tek tako pljuvati sve i ismijavati, jer u ovoj drzavi postoji jos uvijek nesto postenog svijeta. :)
Izadji iz te ljusture i progledaj malo, ne bi ti lose bilo.
Samo pazi da te ne pokosi infakrt kada skontas da jos uvijek postoji odredjeni broj postenih osoba pa i medju doktorima. :)
Ali dok god vi kupujete i placate onda nemojte ni ocekivati da mozete naici na postenog covjeka. Krenite prvo od sebe. ;-)
*mima*

#8 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by *mima* »

Ima ih koji otvoreno traze ....a uglavnom se mora slusati izmedju redova sta doticni doktor ili sestra pricaju.
ladyblue18

#9 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by ladyblue18 »

mima wrote:Ima ih koji otvoreno traze ....a uglavnom se mora slusati izmedju redova sta doticni doktor ili sestra pricaju.
Ima Mimo, ali ima i "normalnih", nije samo bagra na polozajima u ovoj drzavi, vjeruj mi. :)
*mima*

#10 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by *mima* »

ladyblue18 wrote:
mima wrote:Ima ih koji otvoreno traze ....a uglavnom se mora slusati izmedju redova sta doticni doktor ili sestra pricaju.
Ima Mimo, ali ima i "normalnih", nije samo bagra na polozajima u ovoj drzavi, vjeruj mi. :)

Malo je normalnih na polozajima.....jako malo.
blufonka

#11 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by blufonka »

Evo ja cu ti dati prijedlog, jedno vrijeme sam radila na GAK-u, sto se tice ljekara
svi su vrlo strucni i znaju svoj posao i vise nego dobro ali su nazalost bezobrazni i razmazeni
i nece da rade "dzaba". Dakle ako uspijes naci neku stelu vezu i sl necete imati velikih problema, naprotiv.
Jos jedna stvar u ovom slucaju ide u prilog a to je da i za neke male pare mozete "pocastiti" doktora/doktoricu jer grabe
sta bilo samo nek se uzima! Dakle, zaputite se na kliniku, odete na pregled, skontate doktora i td......
Znam da je situacija gore vrlo gadna i sve to izgleda mizerno i odvratno ali djeca se radjaju bez problema, majke nemaju zdravstvenih posljedica, a to je u cijeloj prici najbitnije. Sto se preporuka tice ne bih imenovala nikog posebno, ponavljam svi oni savrseno dobro znaju svoj posao, svi su i profesori ili neki docenti i asistenti pri fakultetu, svi imaju i vise nego dovoljan broj godina radnog iskustva, cak i ostale doktorice sa klinickog centra (mislim na druge oblasti pedijatrice, internistice, zene ljekara itd) dolaze na GAK da se poradjaju, lijece pri ginekologiji i sl.
Problem je ta prokleta korupcija i zbog toga su ljudi ogorceni na kompletnu zdravstvenu struku i to opravdano, ali dok se u ovoj drzavi nesto promijeni i zdravstvo ce ostati takvo kakvo je! SRETNO :D
pipicaga

#12 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by pipicaga »

haj ne valjaj gluposti.[/quote]

Ali niko to ne trazi.
Znaci de prekinite malo da kakite po svemu u drzavi, i stanite zapitajte se, jel vam rekao neki doktor de ti meni donesi to i to pa cemo onda pricati, ili ste vi sami krivci.[/quote]

Kratko i jasno JESTE i to prof. iz samog vrha klinike u uz nastavak gdje radite i gdje vam suprug radi da bi odredio cijenu. :-)
Doduse ovo gore sam malo slagao, nije bas meni nego mojoj supruzi. :wink:

Alica u pravu si da ne treba pitati i biti spreman poklanjat i placat dodatno, ali zivimo gdje zivimu i kada budes trudna bude li situacija kao i sada nisam bas siguran da i ti neces biti spremna na to. Lako je sada moralisati ali kada pored sve srece osjetis i tu "zabrinutost" da li ce sve proci ok i uz to jos i znas kakvo stvari gore stoje ... .
potpuni stranac

#13 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

ladyblue18 wrote:I sta covjek onda da prica sa takvima kao sto si ti? :)
Nista, nastavi ti zivjeti u svom svijetu korupcije, kriminala, mita.
A mi sa malo sirim pogledima necemo tek tako pljuvati sve i ismijavati, jer u ovoj drzavi postoji jos uvijek nesto postenog svijeta. :)
Izadji iz te ljusture i progledaj malo, ne bi ti lose bilo.
Samo pazi da te ne pokosi infakrt kada skontas da jos uvijek postoji odredjeni broj postenih osoba pa i medju doktorima. :)
Ali dok god vi kupujete i placate onda nemojte ni ocekivati da mozete naici na postenog covjeka. Krenite prvo od sebe. ;-)
ti si od onih koji ne znaju a misle da znaju. jos si mlada i neiskusna, vrijeme ti nije........ :D
ladyblue18

#14 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by ladyblue18 »

mima wrote:
ladyblue18 wrote:

Malo je normalnih na polozajima.....jako malo.
Cini nam se, jer u drustvu preovladava sve ono negativno i onda u sustini ispada da je sve trulo i da je mali broj dobrog ovdje, ali nije bas tako.
Ja znam dosta postenih doktora, koji nit traze nit uzimaju, ali posto ovdje narod automatski pita sta i koliko treba dati bez da mu je doktor to rekao, onda i ne zasluzuje bolje nego da ga doktor ogoli.
Svakome po zaslugama.
Svi se zale zbog velikog stepena mita i korupcije a ova tema je cisti pokazatelj da smo sami krivi za takvo stanje.

Ako ti kaze jedan doktor daj pare, ti onda trazis dalje, a sve i da ne nadjes to ne znaci niposto da svaki doktor u ovom gradu i drzavi trazi novac, jer nije tako!
To je apsurd, kao ona da su svi muskarci i sve zene iste.

Ja sam svjesna stanja u zdravstvu i opcenito stanja u svim sferama zivota, ali pljuvati i unaprijed optuziti i sve staviti u isti kos, ne ide nikako!

@potpuni stranac-nisam ja mlada ni neiskusna ne brini. ;-) A da ne znam o cemu pricam ne bih ni pricala.
Ali znam ja nas, najbolje reci nekome da je neiskusan, glup, i da nema pojma o cemu prica...nisam se ni nadala boljem. :-)

A sad odoh uciti, nemam namjeru sljepcima otvarati oci. :)
pipicaga

#15 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by pipicaga »

ladyblue18 wrote:
Nazalost 90% jeste i za kliniku o kojoj pricamo znam isto tako i doktore i doktorice kojima je dovoljna plata i ne traze dodatni novac za posao koji su vec placeni.

Maloprije kazes nekom liku da sa njim nema smisla pricati o bilo cemu, mislim da sa tobom nema smisla razgovarati barem ne jos dok ne budes u sutaciji da nekom tebi jako bliskom ne bude trebala neka operacija i dok par mjeseci ne budes obilazila bolnice. Nadam se da neces biti u situaciji u kojoj se vecina nadje kada ti otvoreno traze novac da bi je izvrsili ili ce je izvrsiti kada dodjes na red (za 6-7 mjeseci). Odvratno zar ne, ali je tako.
potpuni stranac

#16 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

ladyblue18 wrote:[
Cini nam se, jer u drustvu preovladava sve ono negativno i onda u sustini ispada da je sve trulo i da je mali broj dobrog ovdje, ali nije bas tako.
Ja znam dosta postenih doktora, koji nit traze nit uzimaju, ali posto ovdje narod automatski pita sta i koliko treba dati bez da mu je doktor to rekao, onda i ne zasluzuje bolje nego da ga doktor ogoli.
Svakome po zaslugama.
Svi se zale zbog velikog stepena mita i korupcije a ova tema je cisti pokazatelj da smo sami krivi za takvo stanje.

Ako ti kaze jedan doktor daj pare, ti onda trazis dalje, a sve i da ne nadjes to ne znaci niposto da svaki doktor u ovom gradu i drzavi trazi novac, jer nije tako!

Ja sam svjesna stanja u zdravstvu i opcenito stanja u svim sferama zivota, ali pljuvati i unaprijed optuziti i sve staviti u isti kos, ne ide nikako!

@potpuni stranac-nisam ja mlada ni neiskusna ne brini. ;-) A da ne znam o cemu pricam ne bih ni pricala.
Ali znam ja nas, najbolje reci nekome da je neiskusan, glup, i da nema pojma o cemu prica...nisam se ni nadala boljem. :-)

e da haj ti uči, nemoj zaboravititi lektiru pročitati. :D
*mima*

#17 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by *mima* »

Dobro.....ne traze svi prije intervencije.....ima ih dosta koji traze poslije.
pipicaga

#18 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by pipicaga »

Svakome po zaslugama.

Ako ti kaze jedan doktor daj pare, ti onda trazis dalje, a sve i da ne nadjes
to ne znaci niposto da svaki doktor u ovom gradu i drzavi trazi novac, jer nije tako!

Pravo zaniljivo razmisljanje znaci: jebes lijecenje koji ce mi, ako cu doktoru dati pare za operaciju na koju ionako imam pravo

Odoh i ja dok mi nisi otvorila oci radije cu biti slijep.
Last edited by pipicaga on 08/09/2009 13:49, edited 1 time in total.
pipicaga

#19 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by pipicaga »

mima wrote:Dobro.....ne traze svi prije intervencije.....ima ih dosta koji traze poslije.
Ja za takve neznam ili traze unaprijed ili ne traze nikako. Ima dosta i ovih drugih ali nazalost vjerovatno zbog svog morala i nemogu da napreduju. :evil:
alica.k

#20 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by alica.k »

jes, svi slusajte izmedju redova a onda podnosite prijave da vam je doktor trazio pare za operaciju koju ni ne radi. koja nebuloza.

sve je to do toga kako se postavis. ako neko ode gore i ocekuje da mora nesto platiti... ja to nikad ne bih tako. NE DAM, i tacka. ako nece on da pregleda, da radi svoj posao, IMA KO HOCE. i to je to, prejednostavno.

problem je sto je vecina ljudi navikla na balkanski nacin i samo tako i znaju.

potpuni stranac, nema razloga da se koristis tim nekakvim djecijim ispadima da dokazes sta vec hoces da dokazes. da ne spominjem sa koliko malo postovanja se obracas ladyblue...grozno.

bosanac ko bosanac, nekad me stid...

edit: moram dodat, ko bi radije platio da sve dobro prodje...idite privatno. tamo je barem sve to legalno.
Last edited by alica.k on 08/09/2009 13:47, edited 1 time in total.
arslanica

#21 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by arslanica »

ja sam prije sest godina vodila trudnocu u Vojnoj bolnici ... i nikad mi niko nista nije trazio ... a i da je trazio - ja mu ne bih nista dala, vec bih isla dalje ...
Vjna bolnica je meni na prvom mjestu ... nikad ne bih ni pomislila da odem gore na KCU ...
bisera

#22 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by bisera »

----
Last edited by bisera on 08/12/2010 16:12, edited 1 time in total.
rusmir.ba

#23 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by rusmir.ba »

Najbolje naci preporuku, ako se vec ide tako, pa ako ti se neko casti poslije (ipak je rodjenje djeteta) pocasti, nece niko odbiti mada bi trebao al eto....

Ako se vec ide ciljano da se neko nadje da se daju pare unaprijed i sam ucestvujes u tom "lancu korpucije i mita",a naci ces uvijek onih sto ce uzeti, u svakom zitu ima kukolja.

Po meni pogledati dr Dekovica, dr Basica (pogotovu ako ce biti carski, on je tu maher), takodjer je dobra i dr Imsirija....

Za sestre-isto cujem da vole uzeti ali ako i ne das rade sve sto treba jer moraju, to im je posao, samo se ne smjeskaju i ne zapitkuju treba li ti sta.

Cuo sam i za neke da traze, no te zaobidji :D
wendy

#24 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by wendy »

Evo konstruktivno nesto za promjenu: ako mozes ikako doci do prof. dr. Jadranke Dizdarevic - Stojkanović. Predivna zena i veliki strucnjak. Ona radi na ginekologiji (mislim da je sef cak), ali ima i privatno ordinaciju.
vajkrem

#25 Re: Ginekologija KCU, preporuke i "pokloni"

Post by vajkrem »

Vec sam na nekoj temi pisala, ali nije bitno, ponovit cu.
Ja za koji dan ulazim u 9. mj. Citavu trudnocu me vodila dr. Lejla Imsirija i mogu reci da sam zadovoljna tretmanom i odnosom, a da NIKADA NISAM NITI JEDAN POKLONCIC ODNIJELA, A KAMO LI NOVAC. Dala mi zena svoj broj mobitela da je zovem ako zatreba, da je zovem kad hocu na pregled...A jos jednom kazem niti je dobila kakav poklon od mene niti se znamo preko nekih veza ili preporuka. :thumbup:
Osim nje nisam nikada cula da se iko zalio na Sanjina Dekovica, znaci i za njega :thumbup:
Post Reply