Koristim trenutno talijansku omegu sa dlakom od jazavca ali volio bih imati i bosanski rucni rad dok se jos moze kupiti
Gillette Fusion brijac
Moderator: anex
- heckler
#101 Re: Gillette Fusion brijac
sad tek prelistah i prijasnju stranicu i vidjeh da ima jos neko na carsiji da radi cetke za brijanje sa dlakom od jazavca. Gdje je lik na carsiji i posto su odprilike? Od cega pravi drske?
Koristim trenutno talijansku omegu sa dlakom od jazavca ali volio bih imati i bosanski rucni rad dok se jos moze kupiti
- chuchumbamayumbe
#102 Re: Gillette Fusion brijac
jOFLA
Respect u svakom aspektu.
Kako god, tema je skroz skrenula od naslova pa vidite sa moderatorima, ili da promjene naslov teme i stave nesto adekvatnije, ili sta ti ja znam.
Respect u svakom aspektu.
Kako god, tema je skroz skrenula od naslova pa vidite sa moderatorima, ili da promjene naslov teme i stave nesto adekvatnije, ili sta ti ja znam.
- heckler
#104 Re: Gillette Fusion brijac
jOFLA wrote:Šestog juna ove godine Gillette svečano u prodaju pušta (prvo u Americi) najnoviji brijač iz Fusion serije, takozvani ProGlide, vibrirajući na baterije. To je taj sa mikročešljem na patroni. Dakle pored nove drške ima i nove patrone. Sve novo. http://www.gillette.com/en-US
Kolika bi mogla biti razlika u cijeni u odnosu na sadašnje Fusione ? Hoćete li ga kupiti kad se pojavi u Bosni ili barem u Evropi?
Jel zna skuhati rucak i oprati ves isto? Ako zna, kupujem ga prvi
- Maraschino
#105 Re: Gillette Fusion brijac
Ovi koji su jos u uptrebi mogu reci da nisu losi samo su ulosci jako skupi.
Kod nas je bila akcija ''koliko god drski starog modela doneses, dobijes toliko pakovanja novih Gillette Fusion'' tako da sam profitirao pravo. Jos nisam kupio niti jedan ulozak (oko 4 eura po komadu).
E sada posto ide novi model, nadam se istoj akciji

Kod nas je bila akcija ''koliko god drski starog modela doneses, dobijes toliko pakovanja novih Gillette Fusion'' tako da sam profitirao pravo. Jos nisam kupio niti jedan ulozak (oko 4 eura po komadu).
E sada posto ide novi model, nadam se istoj akciji
- heckler
#106 Re: Gillette Fusion brijac
4 eura po patronu!?
Ja se za te pare brijem 7 mjeseci.
Ja se za te pare brijem 7 mjeseci.
- heckler
#108 Re: Gillette Fusion brijac
Ovaj iz goodfella sere ko da je napravio spaceshuttle
http://www.goodfella.com/story.html
nebrije drska nego zilet
http://www.goodfella.com/story.html
nebrije drska nego zilet
- heckler
#109 Re: Gillette Fusion brijac
Kupih nekidan paket od 100 zileta razlicitih proizvodjaca da jednom za svagdan rastabirim sta mi najbolje pase.
Ispalo je oko 50% skuplje nego da sam kupio 100 zileta istog proizvodjaca (oko 36 maraka naspram 24) ali pod uslovom da ne dodje bas nekih katastrofalno losih zileta ja sam rahat 2 godine skoro.

Ispalo je oko 50% skuplje nego da sam kupio 100 zileta istog proizvodjaca (oko 36 maraka naspram 24) ali pod uslovom da ne dodje bas nekih katastrofalno losih zileta ja sam rahat 2 godine skoro.

- GAU 8
#110 Re: Gillette Fusion brijac
Ima li neko da bi mijenjao zilete Feather u svrhu testiranja.
Nudim u zamjenu Merkur Platinum i/ili Derby Extra.
Feather se ne moze naci u Sarajevu, pa ne bih narucivao vece kolicine, dok ne probam.
Evo i jednog kvalitetnog foruma, za sve koji misle da je brijanje nesto vise nego puko nuzno zlo kroz koje morate redovno prolaziti svako jutro, ili koliko se vec cesto brijete.
http://badgerandblade.com/
Feather se ne moze naci u Sarajevu, pa ne bih narucivao vece kolicine, dok ne probam.
Evo i jednog kvalitetnog foruma, za sve koji misle da je brijanje nesto vise nego puko nuzno zlo kroz koje morate redovno prolaziti svako jutro, ili koliko se vec cesto brijete.
- chuchumbamayumbe
#111 Re: Gillette Fusion brijac
MANIJACI!GAU 8 wrote:Ima li neko da bi mijenjao zilete Feather u svrhu testiranja.
- heckler
#112 Re: Gillette Fusion brijac
GAU 8 wrote:Ima li neko da bi mijenjao zilete Feather u svrhu testiranja.
Odlican sajt. Moram dobro par stvari prelistati.
U ovom mom paket bi trebalo doci 5 Feather zileta, ali valjda ce neko lokalni naici da te mjenjate.
- heckler
#114 Re: Gillette Fusion brijac
Stize mi danas ovaj paket zileta sto spomenuh gore. Nadam se da grijesim ali sve mi se cini da ce pola od toga letiti u smece 
- GAU 8
#115 Re: Gillette Fusion brijac
Odlicna stvar kod ovakve vrste brijanja je sto imas izbora. Ali bas mnogo izborajOFLA wrote:Ti žileti Feather nisu mi dragi nikako; jesu oštri ali mi kratko traju, nisam s njima mogao izgurati čitavu sedmicu. Ima žileta isto dobro oštrih ali i dugotrajnijih i jako nježnih. Inače više volim malo manje oštre žilete, još su sasvim dovoljno naoštreni za glatko brijanje, i malo mi duže potraju.
Najljepši žilet koji sam ikada uzeo je italijanski Bolzano superinox, prevučen titanijumom umjesto platinom, jedini koji mi je izvukao pune dvije sedmice brijanja. Dvije sedmice čovječe. Nije oštar kao Feather, već recimo kao ovaj plavi Gillette platinum iz samoposluge, ali je to nebitna stvar. Deseto ili jedanaesto brijanje bio mi je jednako nježan i oštar kao i prvi put. Jednako.
Kupovao sam svakakvih žileta, ali ljudi, ne znam čini mi se Bolzano je iz raja izašao.
Nema ga u BiH. Može se uzeti sa par siteova na internetu, ali ne treba ga na internetu kupovati nipošto, jer je na taj način stravično skup. To ako imaš nekog ko ide u Italiju treba mu dati pare i reći da ti donese nekoliko kutijica, mogu se naći u njihovim berbernicama u Veneciji i Trstu, i tamo je prihvatljive cijene. Meni tetka svakih par godina posjeti školsku kolegicu u Sloveniji pa prohodaju do Trsta i kupi mi. Dok na internetu, dok ih ovi uvezu iz Italije gdje radna snaga i nije baš jeftina, dok poplaćaju poreze na uvoz i ostalo, a i on hoće da zaradi, cijena skoči pravo visoko. Mada je i tako jeftiniji od patrona, ali ga ipak ne uzimam na internetu.
Njemačka uvozi italijanski Bolzano, ali to nije taj. Taj u Njemačkoj je prevučen platinom, ne titanijumom kao u Italiji, nije isti, ne traje toliko dugo.
Dok ne dobijem još kutijica iz Italije, možda dogodine, meni su sasvim dobri ovi BIC i plavi Gillette platinum u samoposluzi. Ne mogu se u vezi njih ništa požaliti.
Kazes, ne odgovara ti kratkovjecnost Feather-a, i furas dalje. Ja bih ga volio probati samo iz razloga sto vazi za najostriji uopste ikada napravljen (pored mozda Persone iz Izraela) Inace sam sa testiranjem skoro prestao, nakon sto sam skontao da mi DERBY EXTRA savrseno odgovara.
Sto se tice trajanja pojedinacnih zileta, tim se ne zamaram mnogo, jer se brijem svaka 2-3 dana pa mi jedan zilet svakako traje 1 sedmicu. Nakon toga ih mijenjam bez obzira jesu li jos pristojno ostri, ili ne
Jednostavno, nov zilet je nov zilet
P.S. Da li je iko ovdje probao cudoviste zvano Merkur slant (kosa ostrica - radi po principu giljotine

- GAU 8
#116 Re: Gillette Fusion brijac
Pogledaj kako kotiraju na review-ima na forumu sto sam poslao i znat ces otprilikeheckler wrote:Stize mi danas ovaj paket zileta sto spomenuh gore. Nadam se da grijesim ali sve mi se cini da ce pola od toga letiti u smece
- heckler
#117 Re: Gillette Fusion brijac
GAU 8 wrote:Pogledaj kako kotiraju na review-ima na forumu sto sam poslao i znat ces otprilikeheckler wrote:Stize mi danas ovaj paket zileta sto spomenuh gore. Nadam se da grijesim ali sve mi se cini da ce pola od toga letiti u smece
eh da sam vidio sajt samo heftu dana ranije
Nisam nikad ni vidio taj kosi Merkur.... ali me opasno svrbi da probam brijanje sa britvom.
nego, gdje rece da je taj cetkar na carsiji sto pravi cetke za brijanje od jazavceve dlake po narudzbi? Od cega pravi drske i posto su?
Ova Omega me malo nervira jer je drska od plastike pa je lagana i ispliva iz posude kad je natopljavam.
- B34R
#118 Re: Gillette Fusion brijac
ma masinica zakon, kako mi je koza osjetljiva brijanje sam davno ostavio po strani , samo masinica radi...pozzzz
- heckler
#120 Re: Gillette Fusion brijac
Da, moja Omega ima identicnu drsku kao ta na slici, samo sto je jazavceva dlaka.Bas cu probacu ovaj trik.
- heckler
#122 Re: Gillette Fusion brijac
100 derby-ja 18 maraka. To nije losa cifra.
- innovision
#123 Re: Gillette Fusion brijac
te cetke je li ubijaju zivotinje zbog njih nisam neki okorjeli branioc zivotinja samo mi glupo ako ih rokaju za vase cetke
- Suicidal Siberian
#125 Re: Gillette Fusion brijac
Za brijanje toplo preporucujuem Lush kremu Razorantium...mislim da ima u BBI centru u Sarajevu, kosta oko 20 km....meni jedno pakovanje traje nekih 6 mjeseci cca.