oplakahMurat Sabanovic wrote:zazvoni moj mobilni i s druge strane zacu se glas:
"dobar dan ,ovdje agencija. da li ste slobodni da pratite jedno gospodju u finsku 7dana?"
zbunjeno odgovorih:" da"!
"Molim vas da dodjete sutra u 14.00 sati kod nas da porazgovaramo o detaljima."
dodjem sutradan u agenciju ,te covjek objasni da cu 7 dana biti u drustvu 48 godisnje dame u finskoj regiji laponiji..gospodja ima zelju da provede tamo svoj odmor i da je trazila nase usluge. Navodno od svih GIGOLA ona murata izabrala.
Potipsem 7 dnevni ugovor ,dadne mi sef njenu sliku i rece da je cekam na aerodromu u 8.00 a za ostalo nista da nebrinem….
2 dana poslije u 8 sati dodjem na aerodrom ,malo nervozan …kontam kako cu sad …jebi ga nije ni jednostavno…ne znas osobu..
U 8 05 dodje gospoda ,atraktivna zena kakve 20 godisnje djevojke niti jedne bore, figura mrak.upoznamo se te sjednemo u caffe do polaska aviona.
zapoce ona razgovar te upita odakle dolazim ,sta radim u slobodno vrijeme i tako ono za opustanje...
brzo smo usli u pricu zena jednostavna za konverzaciju.imo sam osjecaj da se znamo 10 godina .udjemo u avion, 1 klasa naravno .ostali putnici zinuli u murata ?kontaju ko je ovaj frajer ....
laponia
o finskoj nisam puno znao osim da joj je glavni grad helsinki i da ima djuture jezera.
dodjemo u laponiju i gospodja mi objasni da cemo provesti romanican odmor uz ponocno sunce i da je ovo polarni krug i sunce nece zalaziti neko vrijeme.smjestimo su u jednu kolibu i tu zapocinje romantika....
obilazenje jezera ..vukli su nas oni finski jeleni na sankama .ma bilo je pravo....
epilog
sa zenom sam osto u kontaku ,jer po njenom pokazo sam se.od agencije sam dobio sve naj pohvale.tako da ni sljedeca misije nece kasniti...
GIGOLO MISIJA BR.1
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
micika