Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post Reply
muslehi

#151 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by muslehi »

Hatib džuma-namaza u Teheranu osudio ubijanje muslimana u Mijanmaru

Image
Ajetullah Imami Kašani
TEHERAN- petak, 27 juli 2012 15:50
Ajetullah Imami Kašani je osuđujući zločin nad muslimanima u Mijanmaru i drugim dijelovima svijeta rekao: "Ova ubistva su dio naredbi imperijalističkih sila koje su otprije planirane kako bi se borili protiv islama".
Ajatollah Kašani je upozorio na neprijateljske spletke utemeljene na gušenju pokreta islamskog buđenja u regionu, posebno u Egiptu, Bahreinu, te izjavio kako se nada da će pokret islamskog buđenja još jače zaživjeti u regionu. Ajatollah je stoga pozvao sve muslimane da budu oprezni naspram neprijateljskih spletki koje su usmjerene ka gušenju pokreta islamskog buđenja.
Ajatollah Imami Kašani je osudio inostrana miješanja u sirijska unutrašnja pitanja, te izrazio nadu da će narod i vlada Sirije biti budni i oprezni naspram neprijateljskih spletki, te da će ih pravovremeno ugušiti.
Hatib džuma-namaza je ukazao na pokušaje imperijalističkih sila da naude islamskom poretku u Iranu, te je naveo i riječi vođe Islamske revolucije, ajetollaha Hamneija, koji je naveo kako je prijeko potrebno ugušiti sve neprijateljske spletke.
Ajetollah Imami Kašani je ukazujući na unutrašnju i vanjsku bit (batin i zahir) mjeseca ramazana rekao: "Vanjski utjecaj posta odnosi se na strpljivost naspram poteškoća, problema, i čovjek treba odagnati sve što kvari njegov post. Post je i najbolja vježba za postizanje jačine, sposobnosti i strpljivosti naspram poteškoća na koje nailazimo tokom života".

Iranci nakon džuma-namaza osudili ubistva u Mijanmaru
Image
Nakon ikameta za džuma-namaz diljem Irana je odjeknuo povik protiv ubijanja muslimana u Mijanmaru, prenosi IRNA.
U Teheranu su nakon ikameta za džuma-namaz organizovani protesti na kojima su se čuli povici protiv genocida nad muslimanima u Mijanmaru. Zatražen je hitan prekid ubijanja muslimana.
U drugim gradovima poput Isfahana, provincije Mazandaran, Hamedan organizovani su također protesti u toku džuma-namaza.

Izvor: http://www.irib.ir Medijski Centar Islamske Republike Iran (IRIB)- سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران
samina_swe

#152 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by samina_swe »

Malo vise o rohingjama,jako zalosno :(

http://www.youtube.com/watch?v=wLF7OPaK ... re=related
cyprus

#153 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by cyprus »

muslehi wrote:Ko je naredbodavac masakra nad muslimanima Mijanmara
Image
Muslimansko stanovništvo Mijanmara ubijaju pripadnici budističke religije koji to čine na direktno naređenje Dalaj Lame.
Image
Tenzin Gijatso je 14. tibetanski dalaj lama koji je od 2001. do 2007. godine imao četiri tajna susreta u Bijeloj kući sa američkim predsjednikom Džordžom W. Bušom od kojeg je primio najveće civilno priznanje SAD-a. Na ceremoniji dodjeljivanja odličja militantni američki predsjednik imenovao je dalaj lamu "simbolom mira i bratstva u svijetu".

Ono što se danas u Mijanmaru odvija u najgorem obliku genocida bojkotirano je od strane zapadnih medija. Tibet, sveta zemlja za budiste i najvisočije naseljeno područje na svijetu, zbog čega ga nazivaju i krovom svijeta, nalazi se u okviru Kine i graniči se sa Indijom.
Od 2001. do 2007. godine u Bijeloj kući su održana četiri tajna susreta Dalaj Lame sa američkim predsjednicima; niz susreta namijenjenih za usmjeravanje obojenog državnog udara, među kojima je i neuspio pokušaj šafranske revolucije u Mijanmaru. Dalaj Lama je 2007. godine od predsjednika Džordž W. Buša primio najistaknutije priznanje SAD-a za strance. Budisti Mijanmara su direktno povezani sa Dalaj Lamom i smatraju se njegovim slijepim sljedbenicima. Ovaj događaj, koji se ne može ograničiti samo na jedan sektaški sukob, zapravo se može tretirati izvršenje naredbe američkog predsjednika Dalaj Lami.
Ovaj događaj se desio odmah nakon posjete ministrice vanjskih poslova SAD-a Hilari Klinton Mijanmaru, gdje je insistirala na provođenju reformi po nalogu Bijele kuće. Mijanmarske vlasti koje su ranije optužene za kršenje ljudskih prava stanovnika Tibeta, usvajanjem novih zakona sada je ograničila djelovanje muslimanske populacije u Mijanmaru. Dolazak Klintonove u Mijanmar je bila tačka preloma kada je počeo program činjenja većeg pritiska na muslimane te zemlje.

Izvor: http://www.irib.ir Medijski Centar Islamske Republike Iran (IRIB)- سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران
Nisam neki veliki fan Dalaj Lame, ali svega vam prestanite pričat gluposti... :-) :-)
fatamorgana

#154 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by fatamorgana »

muslehi wrote: Izvor: http://www.irib.ir Medijski Centar Islamske Republike Iran (IRIB)- سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران
Kakav te spopo Iran - http://www.klix.ba/vijesti/svijet/posje ... /120729106
poznanik

#155 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by poznanik »

muslehi wrote: Izvor: http://www.irib.ir Medijski Centar Islamske Republike Iran (IRIB)- سازمان صدا و سيمای جمهوری اسلامی ايران
Ovom IRIB-u treba zakonom zabraniti djelovanje u BiH :oops:
mmaar

#156 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by mmaar »

poznanik wrote:
Ovom IRIB-u treba zakonom zabraniti djelovanje u BiH :oops:
Slazem se, ali kako treba zabraniti rad IRIB-u, tako treba i svim svim mainstream medijima, ali svakako prvi ko bi morao doci na red jesu oni koji lazima i jeftinom propagandom stvarno truju bh medijski prostor, a to su BBC, DW, Al Jazeera, Anadolia i slicni propagandisticki servisi rezima koji kontinuirano sirom svijeta vrse kako otvorene vojne agresije na suverene zemlje, tako agresije i uz pomoc hegemonje, politickih i ekonomskih pritisaka, pa i otvorenog terorzma, itd. a cije su lazi i agresivna ratna propaganda do sad u cak i bh javnosti toliko puta raskrinkani.

Do tada:

Salehi: Iran će otvoriti ambasadu u Mijanmaru

IRIB - Ministar vanjskih poslova Irana, Ali Akbar Salehi, je objavio kako će vlada Irana otvoriti ambasadu u Mijanmaru kako bi pomogla rješavanju problema muslimanske zajednice u ovoj zemlji, javlja IRNA.

Salehi je u IRNA-nom reporteru objavio: "Iran namjerava otvoriti ambasadu u Mijanmaru kako bi zajedno sa vladom ove zemlje pomogao rješavanju problema islamske zajednice. Iran je bila prva država koja je skrenula pažnju na neljudsko ubijanje muslimana u Mijanmaru".
U posljednjem napadu budista na muslimane na zapadu Mijanmara na hiljade osoba je ubijeno, ranjeno, i protjerano u Bangladeš.
fatamorgana

#157 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by fatamorgana »

"mmaar"]

Slazem se, ali kako treba zabraniti rad IRIB-u, tako treba i svim svim mainstream medijima, ali svakako prvi ko bi morao doci na red jesu oni koji lazima i jeftinom propagandom stvarno truju bh medijski prostor, a to su BBC, DW, Al Jazeera, Anadolia i slicni propagandisticki servisi rezima koji kontinuirano sirom svijeta vrse kako otvorene vojne agresije na suverene zemlje, tako agresije i uz pomoc hegemonje, politickih i ekonomskih pritisaka, pa i otvorenog terorzma, itd. a cije su lazi i agresivna ratna propaganda do sad u cak i bh javnosti toliko puta raskrinkani.
Zar nisi već preselio u Iran?
mmaar

#158 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by mmaar »

fatamorgana wrote: Zar nisi već preselio u Iran?
Licemjeri koji ne prezaju cak ni od minimiziranja strasnih zlocina i Genocida, samo zato sto taj Genocid i zlocine izvrsavaju pripadnici njima bliske ideologije, bas kao ni zatupljeni ljudi koji se oslanjaju isklucivo na stereotipe koje namecu zapadni korporativni mainstream mediji i pri tome ne pokazuju bilo kakve analiticke sposobnosti, a da ne spominjemo otvorenost ka samokritici i korigiranju vlastitih stavova, zaista nisu pozvani da bilo kome dijele lekecije. Ovo je moja zemlja i o pereseljenu u Iran ne razmisljam niti sam kad razmisljao, izuzev sto bi rado otisao u turisticku posjetu, a ako smatras da polazes iskljucivo pravo na ovu zemlju i da mozes tek tako raseljavati one koji ti se ne svidjaju, u jos jednoj teskoj zabludi si, kao sto su bili i neki prije tebe.
fatamorgana

#159 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by fatamorgana »

mmaar wrote:
fatamorgana wrote: Zar nisi već preselio u Iran?
Licemjeri koji ne prezaju cak ni od minimiziranja strasnih zlocina i Genocida, samo zato sto taj Genocid i zlocine izvrsavaju pripadnici njima bliske ideologije, bas kao ni zatupljeni ljudi koji se oslanjaju isklucivo na stereotipe koje namecu zapadni korporativni mainstream mediji i pri tome ne pokazuju bilo kakve analiticke sposobnosti, a da ne spominjemo otvorenost ka samokritici i korigiranju vlastitih stavova, zaista nisu pozvani da bilo kome dijele lekecije. Ovo je moja zemlja i o pereseljenu u Iran ne razmisljam niti sam kad razmisljao, izuzev sto bi rado otisao u turisticku posjetu, a ako smatras da polazes iskljucivo pravo na ovu zemlju i da mozes tek tako raseljavati one koji ti se ne svidjaju, u jos jednoj teskoj zabludi si, kao sto su bili i neki prije tebe.
Ja nisam stavljao kao ti frizirane "informacije" iz Irana i Pakistana niti sam stavljao fotografije iz Kine, Tajlanda i Afrike i predstavljao ih kao da su iz Burme, ko je onda licemjer pitam?
mmaar

#160 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by mmaar »

fatamorgana wrote:
Ja nisam stavljao kao ti frizirane "informacije" iz Irana i Pakistana niti sam stavljao fotografije iz Kine, Tajlanda i Afrike i predstavljao ih kao da su iz Burme, ko je onda licemjer pitam?
Moji postovi su tu, moje ogradjivanje od tih fotografija i spremnost da ih izbrisem odmah nakon prvog posta kojim sam upozoren da te fotografije nisu autenticne, sto sam i ucinio sa onima koje navodno nisu, takodjer su tu, kao i moje objasnjenje na koji nacin sam, licno potresen tim strahotama, dosao do njih, a tu si u tvoja kontinuriana minimiziranja Genocida, kao i jadni pokusaji opravdavanja takvih strahota i pokusaji miniranja ove teme. Ako osim tvoje pristrasnosti i ljudske bijede koja proistice iz nje, imas nesto konkretno da kazes na ovaj uzas koji se desava u Burmi, uredu, ova tema za to i postoji, ali ja nemam dalje namjeru svoditi ovu temu na kojoj si izgleda dezurni, na licnu ravan, niti dalje nasjedati na pokusaje njenog trolanja. Dakle, pusti se mene, pusti se Irana, trenutno se provodi genocid nad cijelom jednom etnickom i vjerskom skupinom i o tome je ovdje rijec.
fatamorgana

#161 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by fatamorgana »

mmaar wrote:
fatamorgana wrote:
a tu si u tvoja kontinuriana minimiziranja Genocida,
Ja ga nisam nigdje minimizirao već ukazao na napuhivanje cifri na "milion žrtava" od strane neobjektivnih ili zlonamjernih forumaša kao i na činjenicu da Dalaj Lama nije ni duhovni ni politički autoritet u Burmi kao što npr Papa nije duhovni vođa pravoslavaca ili protestanata.

Paušalno i generalizirano optuživanje budista i budizma, a bez da se znaju činjenice, za ove zločine koje čini i podstiče krvava vojna hunta koja je na vlasti 50 godina može doći samo iz ideološki zatrovanih umova kao onih koji su u Afganistanu (talebani) digli u zrak statue Bude koje su bile istorijsko kulturno nasljeđe cijelog čovječanstva.
mmaar

#162 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by mmaar »

fatamorgana wrote:
mmaar wrote:
fatamorgana wrote:
Ja ga nisam nigdje minimizirao već ukazao na napuhivanje cifri na "milion žrtava" od strane neobjektivnih ili zlonamjernih forumaša kao i na činjenicu da Dalaj Lama nije ni duhovni ni politički autoritet u Burmi kao što npr Papa nije duhovni vođa pravoslavaca ili protestanata.

Paušalno i generalizirano optuživanje budista i budizma, a bez da se znaju činjenice, za ove zločine koje čini i podstiče krvava vojna hunta koja je na vlasti 50 godina može doći samo iz ideološki zatrovanih umova kao onih koji su u Afganistanu (talebani) digli u zrak statue Bude koje su bile istorijsko kulturno nasljeđe cijelog čovječanstva.
Daj bolan, popusti. Nisu svi ovdje glupaci otpitani na zapadnim mainstream medijima koji ne znaju citati i ono sto je doslovno, a i ono sto je receno izmedju redova. Nemam nista licno protiv tebe, niti protiv bilo koga ovdje, nemam ni protiv tvojih vjerskih i ideoloskih ubjedjenja ukoliko ona ne ugrozavaju, kako mene tako i druge, ali stvarno vise nema smisla. Prihvatam sve za sto me optuzujes i da udovoljim tvojoj zelji, selim se u i Iran, moze i na Madagaskar, ali hajde da se vise ne bavimo licnim prepucavanjima, vec da pokusamo da bar nesto konstruktivno kazemo i dignemo glas protiv genocida koji se vrsi u Burmi. Postujem ukazivanje na moje krive navode, sto sam vise puta jasno i nedvosmisleno pokazao i ko zna koliko puta do sada se "posuo pepelom", pa i razjasnio na koji nacin sam se doveo u tu situaciju, ali izgleda sve to nije dovoljno. Reci mi onda sta jos treba da ucinim? Imas li se uhvatiti za bilo sta drugo? Ja zaista nemam nikakvog licnog, a ni nikakvog drugog interesa niti od ove niti od drugih tema, samo stetu jer gubim dragocjeno vrijeme u raspravama koje ne vode nigdje, ali osjecam ljudsku potrebu i duznost da se bar jednom rijecju suprostavim nepravdi, nasilju, licemjerju i zlu, bez obzira od koga i prema kome dolazilo. Tome me uci i moja vjera, a i kultura iz koje sam ponikao.
Billy the Kid

#163 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Billy the Kid »

Nasao sam na stranicama Iranske informativne agencije stravicne slike genocida u Burmi. Toliko su grozne da ih se ne usudjujem ovdje postaviti. Ima li neko drugi malo hrabriji od mene?

Uzas jedan sta Pagani cine muslimanima sirom svijeta, a mi to mirno posmatramo. Sva sreca pa postoje nezavisni mediji pa da nas o ovome obavijeste.
BalkanPrince1

#164 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by BalkanPrince1 »

Ubistvo Muslimana u Burmi se nemoze tolerisati. Ove slike iz te drzave su kratko receno uznemirujuce. Sta je jos vise gadno u svemu ovom je da svijetske medije uopste ne obracuju paznju na ovo. Svaki dan se prica o Siriji a niko da spomene ovaj otvoren genocid nad Muslimanskom stanovnistvu u Burmi. Naravno da je ovo za ocekivati jer medije zele nastaviti sa svojom propagandom da su samo Muslimani teroristi. Neka ih je sramota.
fatamorgana

#165 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by fatamorgana »

underwater

#166 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by underwater »

Ovde dze sam sada, ima tih Rohingya koliko oces.
Treba znati neke stvari da bi se o tome pricalo.
Prvo, do prije pola godine samo su bile 3 zemlje u svijetu dze nema kole: Sj. Koreja, Kuba i Burma (Mianmar).
Jer su burmanci bili blacklisted od amerikanaca i mlogo su se mrzili each other...
Ali prije pola godine su odnosi naglo popravljeni i mianmar dobio kredite od Amerike (a to sve da se smjesti Kini).
Onda je tamo u posjetu dosla Killari Clinton i samo heftu nakon je otisla poceo je progon ovih Rohingya.
Ascare naruceno. Treba donijeti nestabilnost i u taj (inace stabilni) dio svijeta. Oce ih protjerat u banglades. A ovi bangla ne daju im kod sebe, malo im dzungle sto imaju ...a sve je to isti narod, i burma i bangla i ovi Rohingya.
Evo sad kad pogledas, Banglades zabranio doturanje umanitarne braci muslimanima... zalosno.
U biti jedina mulimanska zemlja koja je protestvovala za ove Rohingya je Iran. Svi drugi sute.
Ovi Rohingya su inace osudjeni na nestanak. Nit imaju skola da se educiraju, nit se oce (vojno) borit za sebe ...fakat ne kontam kako ce prezivit.
bogoljub

#167 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by bogoljub »

underwater wrote:Ovde dze sam sada, ima tih Rohingya koliko oces.
Prvo, do prije pola godine samo su bile 3 zemlje u svijetu dze nema kole: Sj. Koreja, Kuba i Burma (Mianmar).
Jer su burmanci bili blacklisted od amerikanaca i mlogo su se mrzili each other...
Ali prije pola godine su odnosi naglo popravljeni i mianmar dobio kredite od Amerike (a to sve da se smjesti Kini).
Onda je tamo u posjetu dosla Killari Clinton i samo heftu nakon je otisla poceo je progon ovih Rohingya.
Ascare naruceno. Treba donijeti nestabilnost i u taj (inace stabilni) dio svijeta. Oce ih protjerat u banglades. A ovi bangla ne daju im kod sebe, malo im dzungle sto imaju ...a sve je to isti narod, i burma i bangla i ovi Rohingya.
Evo sad kad pogledas, Banglades zabranio doturanje umanitarne braci muslimanima... zalosno.
U biti jedina mulimanska zemlja koja je protestvovala za ove Rohingya je Iran. Svi drugi sute.
Ovi Rohingya su inace osudjeni na nestanak. Nit imaju skola da se educiraju, nit se oce (vojno) borit za sebe ...fakat ne kontam kako ce prezivit.
Vjera u Boga!
Pomoć muslimana ako ih imauopšte igdje na mapi?
occupylove

#168 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by occupylove »

bogoljub wrote:
underwater wrote:Ovde dze sam sada, ima tih Rohingya koliko oces.
Vjera u Boga!
Pomoć muslimana ako ih imauopšte igdje na mapi?
gdje se pojavi Hilari Klinton uz 'crnoga predsjednika " Obamu ?
jadna nam majka :run:
od Libije do Sirije i Somalije i dalje . kada Hilari i koka-kola ? pusti sapu ?
narod umire masovno ..
najveci zlocinci od Hitlera i Staljina ...
a vi ste svi slijepi :roll:
veleno

#169 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by veleno »

Borba za preživljavanje Rohingya muslimana sve teža

Muslimani iz Arakana u Mijanmaru, koji su usljed ratnog progonstva izbjegli u Bangladeš, svaki dan sve teže preživljavaju.

Uslovi u izbjegličkim kampovima jako su loši i ne zadovoljavaju ni osnovne životne potrebe.

Muslimani u ovim kampovima preživljavaju zahvaljujući pomoći drugih, a barake u kojima borave su oštećene i bez ikakve zaštite. Nemaju struje, pitke vode, a za ono malo vode do koje dođu, žene i djeca satima stoje u redovima.

Djeca u izbjegličkim kampovima su bosa, nemaju ni dovoljno odjeće, a zbog neadekvatnih uslova smještaja, često su uprljana blatom i spavaju na goloj zemlji jer nemaju ni kreveta.

Stanovnici kampa se plaše i širenja zaraznih bolesti, ali uprkos ovakvim uslovima, nastoje nekako preživjeti.

Žene u izbjegličkim kampovima nastoje spremiti jela od hrane koju imaju, a česta briga su im i najloni na barakama sa kojih svakodnevno sklanjaju kišu i blato.

aa.com.tr
:(
Zar im ne možemo nekako pomoći?
Gdje su te silne humanitarne organizacije,Merhamet i slično? :x
Last edited by veleno on 23/08/2012 21:30, edited 1 time in total.
Tkd

#170 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Tkd »

Evo, samo se zapitajte šta bi se desilo da je makar 1 osoba s drugom vjeroispovijesti nastradala kao što stradavaju muslimani u Burmi. Kako bi reagirali. Ovo je sramotno, još da uvedu zakon "dozvoljeno ubijanje muslimana bez posljedica" i to je to.

Sramotno je da niko ne reagira. Kao da to nisu ljudi, nego smeće. Stid neka ih bude. Budisti umalo ne rekoh šta su.
fakat

#171 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by fakat »

Tkd wrote:Evo, samo se zapitajte šta bi se desilo da je makar 1 osoba s drugom vjeroispovijesti nastradala kao što stradavaju muslimani u Burmi. Kako bi reagirali. Ovo je sramotno, još da uvedu zakon "dozvoljeno ubijanje muslimana bez posljedica" i to je to.

Sramotno je da niko ne reagira. Kao da to nisu ljudi, nego smeće. Stid neka ih bude. Budisti umalo ne rekoh šta su.
Sramota, sta drugo reci, da je obrnuta situacija svi svjetski mediji bi imali Burmu kao prvu vijest.
seldzuk

#172 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by seldzuk »

Opet nasilje u Mijanmaru, sada u glavnom gradu, u naselju Meiktila. Šta je ovim budističkim sveštenicima, totalno su pošandrcali. Na kraju je došla vojska.

http://www.nytimes.com/slideshow/2013/0 ... ANMAR.html
http://in.reuters.com/article/2013/03/2 ... 4V20130323
cyprus

#173 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by cyprus »

Meiktila nije u glavnom gradu...
Bosanac sa dna kace

#174 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by Bosanac sa dna kace »

seldzuk wrote:Opet nasilje u Mijanmaru, sada u glavnom gradu, u naselju Meiktila. Šta je ovim budističkim sveštenicima, totalno su pošandrcali. Na kraju je došla vojska.

http://www.nytimes.com/slideshow/2013/0 ... ANMAR.html
http://in.reuters.com/article/2013/03/2 ... 4V20130323
ma ono mir ljubav folovi golovi na njihov nacin...jos samo fali da i oni stave prava kerova i ostalih ulicnih zivotinja ispred prava djece i musliamana
:x
cyprus wrote:Meiktila nije u glavnom gradu...
sto opet ne znaci da se ovo nije desilo i da nije za osudu :oops:
underwater

#175 Re: Genocid u Mianmaru (Burmi)

Post by underwater »

fatamorgana wrote:
mmaar wrote:
fatamorgana wrote:

Eh eto ti znas cinjenice .... :x
Dalaj Lama je i te kako autoritet u Burmi ... mnogo veci nego je papa i u samoj italiji ...taj ober pokvareni skot koji ima dokazane veze sa nacistima, koji je inaugurirao japanskog gurua Shoko Asahara (onaj sto je potrovo silni narod u podzemnoj u Tokio), upravo to drogdilersko dzubre koje je jaran sa svim sljamom na dunjaluku i stoji iza te vojne hunte koju spominjes kao i iza Sri Lanke i kurcenja te smijesne zemlje prema jednoj indiji.

Drugo, mozes li ti aladumit da ove jadnike ne ubija vojska.... vojska je tu satro da ih zastiti ....ali samo stoji i ne radi nista .... dok BUDISTICKI MONASI ove jadnike zive pale u kucama ili ubijaju na ulici.
Jebote statue bude i kulturno naslijedje, sta ovi jadnici imaju s time?

Da su muslimani ko sto nisu ... trebalo bi ovog skota skratit za glavu kao i onu pokvarenu Aung San Suu Kyi jer ONI su organizatori ovog genocida kojeg BUDISTI sprovode nad muslimanima (za tvoju info Rohingya mogu dobiti licnu kartu SAMO ako uzmu buda ime!). To je jedini realni odgovor i nacin da se zastite Rohingya!
Ali, jalovi muslimi se zato bave Asadom i vire iz americke guzice. Jedina zemlja koja je konkretno nesto uradila za Rohingya je - Iran. Ostali samo seru i organizuju humanitarne akcije u kojim pola para nestane prije nego se posalje ovim jadnicima.
Post Reply