Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_BataZiv_0809 wrote: ↑04/02/2025 08:11
Sta se ovo desava sa Astra Borovo? Je li ovo kljuc u bravu @tramvajtrojka @konektovan
gotovo je sa njima sjecas se da sam ti govorio prije godinu dana sta ce se desiti, ostali su duzni poreznoj samo njima oko sest miliona za 2022 i 23u, za 24 tek treba rezultati da dodju
Sad treba gledati hoce li biti neka rasprodaja robe jer su odjednom zatvorili bez prodaje zaliha
Tu obično Bingo uleti i onda kod njih kupiš sve za bagatelu.
Naravno ako imaš neku tetu koja tamo radi da ti dojavi kad će postaviti na police.
Messier wrote: ↑07/02/2025 17:19
Jel postoji mogucnost da se ostave stvari neke koje smetaju u neko kontejnersko odlagaliste, ko na diskaveriju kad kupuju napustena skladista?
Ja realno ne znam sta bih uradio sa stvarima iz stana kojeg praznim i dovodim na golo.
Ne mora to biti u gradu, Rakovica, Fojnica...da li uopste postoji ta mogucnost da ja cca 500 km dam za godinu , a to je neki plac sa 200 kontejnera?
Messier wrote: ↑07/02/2025 17:19
Jel postoji mogucnost da se ostave stvari neke koje smetaju u neko kontejnersko odlagaliste, ko na diskaveriju kad kupuju napustena skladista?
Ja realno ne znam sta bih uradio sa stvarima iz stana kojeg praznim i dovodim na golo.
Ne mora to biti u gradu, Rakovica, Fojnica...da li uopste postoji ta mogucnost da ja cca 500 km dam za godinu , a to je neki plac sa 200 kontejnera?
iznajmis neku garazu
Zavrsio sam. Sinoc dogovorio garazu, nije bilo druge opcije. Hvala ti na savjetu
AhmetShabo wrote: ↑17/02/2025 20:57
Gdje da zatamin prednja stakla na 30 %, nista specijalno, a da mi ne traze 120 maraka za to
Ili je to cijena fakat koja se krece za dva stakla
Realno , 60 KM po staklu , još ako skidaju i vraćaju staklo (ima ih koji ne skidaju staklo), mislim da je primjereno , ne znam ima li da iko radi povoljnije ,ili , kupi foliju , odradi sam , nije velika nauka...
Gdje da zatamin prednja stakla na 30 %, nista specijalno, a da mi ne traze 120 maraka za to
Realno , 60 KM po staklu , još ako skidaju i vraćaju staklo (ima ih koji ne skidaju staklo), mislim da je primjereno , ne znam ima li da iko radi povoljnije ,ili , kupi foliju , odradi sam , nije velika nauka...
Ma ja, ultrazvuk za koji treba zavrsit med fakultett i specijalizaciju, dakle jedno 13 godina ucenja, dodje 50- 70 KM,a lijepljenje folije na prozor 60 KM
Ma ja, ultrazvuk za koji treba zavrsit med fakultett i specijalizaciju, dakle jedno 13 godina ucenja, dodje 50- 70 KM,a lijepljenje folije na prozor 60 KM
Niko ti ne brani da se prekvalifikuješ iz doktora u automehanicara i zarađuješ više
ja bi ti preporučio blackglass mada mislim da je oko 200KM, dobiješ njihovu garanciju na 10 godina ako uzmeš osnovni paket a svaki skuplji/veći paket duža garancija
mk ultra wrote: ↑18/02/2025 21:23
To je cena sa folijom?
Pa mora biti sa folijom , mislim cijena nije za podcijeniti 60 KM po vratima , ali u principu, kako je sve otišlo gore.... nisam "lovator" , ali manje od toga iskreno ne bih ni očekivao za tu uslugu.
Uvijek ima opcija da to sam napraviš, jedno bočno staklo nije neki problem, osim ako nemaš dvije lijeve ruke
Niko ti ne brani da se prekvalifikuješ iz doktora u automehanicara i zarađuješ više
A sta je pogresno rekao? Jebeno ljepljenje folije 60KM.
mk ultra wrote: ↑18/02/2025 21:23
To je cena sa folijom?
Pa mora biti sa folijom , mislim cijena nije za podcijeniti 60 KM po vratima , ali u principu, kako je sve otišlo gore.... nisam "lovator" , ali manje od toga iskreno ne bih ni očekivao za tu uslugu.
Uvijek ima opcija da to sam napraviš, jedno bočno staklo nije neki problem, osim ako nemaš dvije lijeve ruke
Pa nije ta folija tako jeftina, ako rade sa malo boljim folijama
Dakle nije folije 5KM ugradnja 55KM
Vec blize 25 + 35
Ultarzvuk traje 3 jebene minute, dok ti doktor baci suplju 5 -10 minuta plafon, vise provedes cekajuci. Doktor za sat vremena moze 5 ultrazvukova uraditi ako hoce, a vamo izvadi staklo drkaj se hoces li slomiti sta, ljepi, premazuj, susi, cijena folije uracunata u trosak itd. Ako je puno otidji kod ovih klosarcica sto ne vade stakla i stavljaju jeftinte folije nek ti zavrse za cvaju, jos mozda mozes i naguziti sta usput, treba malo cijeniti i tudji rad usporedba nidje veze
Ultarzvuk traje 3 jebene minute, dok ti doktor baci suplju 5 -10 minuta plafon, vise provedes cekajuci. Doktor za sat vremena moze 5 ultrazvukova uraditi ako hoce, a vamo izvadi staklo drkaj se hoces li slomiti sta, ljepi, premazuj, susi, cijena folije uracunata u trosak itd. Ako je puno otidji kod ovih klosarcica sto ne vade stakla i stavljaju jeftinte folije nek ti zavrse za cvaju, jos mozda mozes i naguziti sta usput, treba malo cijeniti i tudji rad usporedba nidje veze
10 godina se skolujes da bi uzeo uz u ruke, aparat sam minimum 20kKM
Suludo je uporedjivati ovo dvoje
Pa samo nadji broj ljudi koji znaju sinuse na rtg snimku pokazati a kamo li fetus na uz i dovoljno ce ti se reci
Altsa wrote: ↑19/02/2025 08:47
10 godina se skolujes da bi uzeo uz u ruke, aparat sam minimum 20kKM
Suludo je uporedjivati ovo dvoje
Pa samo nadji broj ljudi koji znaju sinuse na rtg snimku pokazati a kamo li fetus na uz i dovoljno ce ti se reci
Sve se ja slazem sa tobom, nisi mislim nesto protiv doktora, samo navodim da dnevnica koju taj doktor zaradi na ultrazvuku nije ista kao dnevnica koju zaradi ovaj sto stakla tamni za 8 sati rada, kako se to predstavlja kad kazes ultazvuk 50 zatamnjivanje 50. Taj doktor zaradi dosta vise tako da je usporedba nidje veze jer ispade da kao rade za iste pare a nije tako.
kabal1337 wrote: ↑24/02/2025 16:38
Cuj klosarcic ako ne vadis staklo
Nema potrebe da se vadi staklo i da se uradi kvalitetno.
Moze se uraditi a koliko je kvalitetno je upitno, jer da jeste sto onda drugi vade stakla? Jeste klosarcici, profesionalci rastave vrata izvade staklo, zavuku folije gdje treba i kako treba, klosarcici to ne rade jer ne znaju, ne zele, boje se da sta ne slome od plastika i zabica, i ne sjebu nesto trece, koriste jeftinije folije itd... to je stvarnost i realnost.