na ciglanama
Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
- nivla
#302 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
ne mogu divni roditelji izroditi onakvu spodobu u vidu omara mjesecara
-
#303 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
-
#304 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
djordje novkovic zivio u zgradi na vrhu hadzi idrizove prije sutjeska na cosku sa cekalusom
-
#305 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Tamara?dječak sa šibicama wrote: ↑16/03/2025 16:41Najbolji, Mjesecarovi roditelji su ona fina kulturna gradska raja koja je nekako zaboravljena, iako su uradili puno na kulturnom uzdizanju ovog grada i naroda.
Nisu jedini, zaboravili smo i Sarajlica, Sijarica, Bibanovica, Plakala, eto niko ih ni na ovoj temi ne spominje.
Mozda ne bih trebao napisati, ali mnogi su ovdje na forumu vodili zanimljive razgovore sa cerkom ovog zadnjeg, sto bi se reklo ne pada iver daleko od klade. Pametna obrazovana decentna. Odavno je ne vidim na forumu.
Danas Sarajevo ne vrednuje te vrijednosti, vise neke bube jale dilere narkomane budale. Pa i budale poput Omara, od onakvih roditelja, onakva budala![]()
Legenda i osnivac Sartra.
To nije malo.
To je mnogo.
Ko je jos napravio teatar u ratu?
Ko je ikako napravio svoj teatar?
Jos u ratu bebo
- dječak sa šibicama
#306 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Da, ali necu o imenima i nickovima 
Izgleda smo ispucali sve poznate

Izgleda smo ispucali sve poznate

- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
- Horoskop: Djevica/bik
#307 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Vladimir Savčić Čobi "Pro Arte" , Čengić Vila (nekada).dječak sa šibicama wrote: ↑18/03/2025 13:21 Da, ali necu o imenima i nickovima
Izgleda smo ispucali sve poznate![]()
Irfan Mensur glumac , Aleksandar Ristić fudbalski trener , Izet Alečković slikar - Dolac Malta (nekada).
- haubica_i_to_teshka
#308 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
deduka,razocar'o si me i k'o coek i k'o komunista
pa da pocnem:
Gordana M,Dzenana S ,Lutka

ne smijes da spomenes, a bgm si dosta vremena u njihovim mahalama provodio
sto si se usutio

- muha_sa
#309 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
haubica_i_to_teshka wrote: ↑19/03/2025 14:13deduka,razocar'o si me i k'o coek i k'o komunista
pa da pocnem:
Gordana M,Dzenana S ,Lutka(hint "stari sat"), Verica A ( hint"medo i pike'), Suzi (hint sejo alihodzic)
sto si se usutio![]()

- haubica_i_to_teshka
#310 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
urano dedukamuha_sa wrote: ↑19/03/2025 19:53haubica_i_to_teshka wrote: ↑19/03/2025 14:13deduka,razocar'o si me i k'o coek i k'o komunista
pa da pocnem:
Gordana M,Dzenana S ,Lutka(hint "stari sat"), Verica A ( hint"medo i pike'), Suzi (hint sejo alihodzic)
sto si se usutio![]()
![]()
kaze mi ovaj moj "insajder" da su u to vrijeme bile najljepse djevojke u Sa (ukljucujuci cijeli Balkan

Hasim Kucuk Hoki..Fehadija
jel' Mrvica to negde oko tvoje mahale rodjen
- muha_sa
#311 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
haubica_i_to_teshka wrote: ↑20/03/2025 00:59
urano deduka
kaze mi ovaj moj "insajder" da su u to vrijeme bile najljepse djevojke u Sa (ukljucujuci cijeli Balkan), narocito Gordana Magas..rek'o da vidim jel' me folira.
![]()

Sabah morning

Istinu ti insajder govori

U mom bližem komšiluku--u Samardzijama--je živio režiser Pjer Majhrovski a od muzicara Ibro Mangafic
Mrvica je sa Logavine--išo u istu osnovnu kao i ja "Razija Omanovic"

Mnogo je muzicara iz starog grada-ko bi ih se sve sjetio

Evo jedna

Čaršija nije davala samo muzicare vec bogme i cuvene doktore a bogme i drugih zanimanja visoko obrazovane insane

U mojoj avliji 4 doktora

Najpoznatiji medj njima (sjecam se ko djete da je bila velika afera--sjebali covjeka

Uh--jesam se navio na sabahu

- haubica_i_to_teshka
#312 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
jes dok "kobra" nije uzela sve pod kontrolu...muha_sa wrote: ↑20/03/2025 07:06haubica_i_to_teshka wrote: ↑20/03/2025 00:59
urano deduka
kaze mi ovaj moj "insajder" da su u to vrijeme bile najljepse djevojke u Sa (ukljucujuci cijeli Balkan), narocito Gordana Magas..rek'o da vidim jel' me folira.
![]()
jel' Mrvica to negde oko tvoje mahale rodjen![]()
Sabah morningkafenišem uz forum, na miru i u tišini dok hanuma ne ustane
![]()
Istinu ti insajder govoriNije bilo napuhanih usana nit umjetnih guzica i silikona vec je bila prava prirodna ljepota a djevojke sa Vratnika su bile iznikten
jesam sa čaršije al su me ucili da krivo sjedim a pravo govorim
![]()
U mom bližem komšiluku--u Samardzijama--je živio režiser Pjer Majhrovski a od muzicara Ibro Mangafic
Mrvica je sa Logavine--išo u istu osnovnu kao i ja "Razija Omanovic"![]()
Mnogo je muzicara iz starog grada-ko bi ih se sve sjetioMerlin, Haris, Brega, Hanka, Sejo Pitic, Koke, Amela, Mido, Ramce...............
Evo jednaGitara Sejdi, harmonika Hatic (otac od Hatica Mirze)--pjeva Mali (stariji i u raji tad poznatiji od brata mu Campe)
Čaršija nije davala samo muzicare vec bogme i cuvene doktore a bogme i drugih zanimanja visoko obrazovane insane![]()
U mojoj avliji 4 doktora
Najpoznatiji medj njima (sjecam se ko djete da je bila velika afera--sjebali covjeka) doktor Zejnilagic--stanovo iznad apoteke "Romanija"--kod careva mosta.
Uh--jesam se navio na sabahu![]()
Kazu da je mz toka-dzeka pored hatica, imala jos jednog muzicara..al' da a ne spominjem..je l' tako
Kad smo vec kod muzike i Emina Zecaj je tu negdje rodjena(misle da je na Bistriku,poslije preselila na Trg Heroja..njena etnomuzika posebno o seheru je svjetski poznata.
da iskoristim priliku i spomenem VELIKU umjetnicu/ pijanisticu/jednog od osnivaca "Collegium Artisticum " ,.etc Matjusu Blum(uvijek se spominje Emerik ,malo ko se sjeti nje).
Ko je bio u tim "vodama"(muzickim) zna o cemu pisem .
-
#313 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Doktor Dabic, Biljana Plavsic ?
-
#314 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
sejdi stanovo u titovoj u zgradi gdje je šeširdžija, prodo stan benjamini za debelo ispod cijene (valjda uzeo razliku na crno ili šta već), vuklo se po novinama i portalimamuha_sa wrote: ↑20/03/2025 07:06haubica_i_to_teshka wrote: ↑20/03/2025 00:59
urano deduka
![]()
Sabah morningkafenišem uz forum, na miru i u tišini dok hanuma ne ustane
![]()
Istinu ti insajder govoriNije bilo napuhanih usana nit umjetnih guzica i silikona vec je bila prava prirodna ljepota a djevojke sa Vratnika su bile iznikten
jesam sa čaršije al su me ucili da krivo sjedim a pravo govorim
![]()
Mrvica je sa Logavine--išo u istu osnovnu kao i ja "Razija Omanovic"![]()
Mnogo je muzicara iz starog grada-ko bi ih se sve sjetioMerlin, Haris, Brega, Hanka, Sejo Pitic, Koke, Amela, Mido, Ramce...............
Evo jednaGitara Sejdi, harmonika Hatic (otac od Hatica Mirze)--pjeva Mali (stariji i u raji tad poznatiji od brata mu Campe)
Čaršija nije davala samo muzicare vec bogme i cuvene doktore a bogme i drugih zanimanja visoko obrazovane insane![]()
U mojoj avliji 4 doktora
Najpoznatiji medj njima (sjecam se ko djete da je bila velika afera--sjebali covjeka) doktor Zejnilagic--stanovo iznad apoteke "Romanija"--kod careva mosta.
Uh--jesam se navio na sabahu![]()

- muha_sa
- dječak sa šibicama
#316 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Sto se tice najljepsih zena u ex yu, daleko su sarajke od te kategorije, banjOlucanke i splicanke odnosno dalmatinke, van konkurencije.
Studio...
Studio...
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
- Horoskop: Djevica/bik
#317 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Ma nikad.dječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2025 12:45 Sto se tice najljepsih zena u ex yu, daleko su sarajke od te kategorije, banjOlucanke i splicanke odnosno dalmatinke, van konkurencije.
Studio...
Najljepše žene bile i ostale Sarajke

- muha_sa
#318 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Khmdječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2025 12:45 Sto se tice najljepsih zena u ex yu, daleko su sarajke od te kategorije, banjOlucanke i splicanke odnosno dalmatinke, van konkurencije.
Studio...

Sarajke (posebno sa Vratnika) pa Banjalucanke i sad redaj kako ti cejf

- error codes
#319 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
ako je covjek " zagorio " svaka je dobrateskeredzic_22 wrote: ↑20/03/2025 15:15Ma nikad.dječak sa šibicama wrote: ↑20/03/2025 12:45 Sto se tice najljepsih zena u ex yu, daleko su sarajke od te kategorije, banjOlucanke i splicanke odnosno dalmatinke, van konkurencije.
Studio...
Najljepše žene bile i ostale Sarajke![]()

-
#320 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Tifa je isao u osnovnu na Grbavicu, tako da moguce da je i tu boravio jedno vrijeme.Naslovnica wrote: ↑11/03/2025 21:38Josip Pejaković nije sarajevac.propojeilijas wrote: ↑11/03/2025 21:16 Pošto nisam primjetio da ova tema postoji na forumu a znam da mnogi koji su iz Sarajeva a i turisti pogotovo bi voljeli da znaju gdje su prije zivjele poznate Sarajlije (sportasi, glumci, pjevaci, politicari itd. ) zato forumasi pisite adrese saljite slike ako imate gdje su zivjeli prije Cola, Davorin, Kemo, Kindje, Safet Susic, J. Pejakovic i dr. .
Tifa Alpašinac, B-faza
- zomri
#321 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Emina Zečaj do smrti živjela na Koševskom u Jukićevoj
Miralem Zubčević na Logavinoj
U Beogradu sam vidio da za lokacije života znamenitih ličnosti postavljaju spomen ploče. Super stvar, možda bismo i mi trebali odati počast.
Zna li neko gdje je živio Milan Mladenović do selidbe u Beograd? Znam da je na Grbavici negdje, ali zgrada, ulaz...
Isto tako Ivo Andrić je živio negdje na memli strani, a nije mi poznato gdje ili da ima spomen obilježje.
U Beogradu sam vidio da za lokacije života znamenitih ličnosti postavljaju spomen ploče. Super stvar, možda bismo i mi trebali odati počast.
Zna li neko gdje je živio Milan Mladenović do selidbe u Beograd? Znam da je na Grbavici negdje, ali zgrada, ulaz...
Isto tako Ivo Andrić je živio negdje na memli strani, a nije mi poznato gdje ili da ima spomen obilježje.
-
#322 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Da se ne zaboravi još jedan muzički velikan
Spoiler
Show
Faruk Jažić je rođen 17. aprila 1959. u Sarajevu, a cijeli životni vijek posvetio je muzici. Tokom bogate karijere bio je dugogodišnji član narodnog orkestra Radio-Televizije Sarajevo, muzički producent Sarajevske filharmonije, autor niza patriotskih i pop-rok pjesama, aranžer bh. tradicionalne muzike, član Džez kluba, a osnivač je i urednik producentske kuće Bosnaton.
Zahvaljujući Jažiću, naša zemlja bogatija je za ediciju pod nazivom Bosanskohercegovačko muzičko naslijeđe, koju je izdao Bosnaton.
Bio je producent prve bh. simfonije "Simfonija Islamica“, a historizirao je prvu bh. operu "Hasanaginica“. Sarađivao je s velikim svjetskim imenima klasičke muzike, kao i s proslavljenim domaćim interpretatorima sevdaliniki i zabavnih pjesama. Svoj producentski i aranžerski pečat ostavio je na djelima Safeta Isovića, Harija Varešanovića i Ivice Šarića. Jažić je bio producent, autor aranžmana i autor nekoliko numera na posljednjem albumu legende sevdaha Safeta Isovića.
Bio je muzički producent desetina koncerata Sarajevske filharmonije i opera. Najljepše pjesme Faruk Jažić posvetio je svom Vratniku i porodici.
Tokom rata bio je ataše za kulturu pri Ambasadi BiH u Njemačkoj .
U posljednjim godinama života Jažić je uporedo s muzičkim i producentskim angažmanom obavljao funkcije predsjednika Nadzornog odbora JP Televizija Kantona Sarajevo i člana Upravnog odbora Muzičke akademije u Sarajevu.
Zahvaljujući Jažiću, naša zemlja bogatija je za ediciju pod nazivom Bosanskohercegovačko muzičko naslijeđe, koju je izdao Bosnaton.
Bio je producent prve bh. simfonije "Simfonija Islamica“, a historizirao je prvu bh. operu "Hasanaginica“. Sarađivao je s velikim svjetskim imenima klasičke muzike, kao i s proslavljenim domaćim interpretatorima sevdaliniki i zabavnih pjesama. Svoj producentski i aranžerski pečat ostavio je na djelima Safeta Isovića, Harija Varešanovića i Ivice Šarića. Jažić je bio producent, autor aranžmana i autor nekoliko numera na posljednjem albumu legende sevdaha Safeta Isovića.
Bio je muzički producent desetina koncerata Sarajevske filharmonije i opera. Najljepše pjesme Faruk Jažić posvetio je svom Vratniku i porodici.
U posljednjim godinama života Jažić je uporedo s muzičkim i producentskim angažmanom obavljao funkcije predsjednika Nadzornog odbora JP Televizija Kantona Sarajevo i člana Upravnog odbora Muzičke akademije u Sarajevu.
- muha_sa
#323 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
HelaS wrote: ↑20/03/2025 18:57Da se ne zaboravi još jedan muzički velikan
SpoilerShowFaruk Jažić je rođen 17. aprila 1959. u Sarajevu, a cijeli životni vijek posvetio je muzici. Tokom bogate karijere bio je dugogodišnji član narodnog orkestra Radio-Televizije Sarajevo, muzički producent Sarajevske filharmonije, autor niza patriotskih i pop-rok pjesama, aranžer bh. tradicionalne muzike, član Džez kluba, a osnivač je i urednik producentske kuće Bosnaton.

- muha_sa
#324 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
Kompozitor Avdo Smajlovic--kcerka vilionistica Violeta i sin viloncelista Vedran
Štrosmajerova--broj 4
Za mlade koji čitaju ovu temu.
Vedran u razrušenoj Vijecnici.

Štrosmajerova--broj 4

Za mlade koji čitaju ovu temu.
Vedran u razrušenoj Vijecnici.

-
#325 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?
ivo andric stanovao u ulici bistrik bacamaci a najcesce zalazio u kafanu samekzomri wrote: ↑20/03/2025 16:15 Emina Zečaj do smrti živjela na Koševskom u Jukićevoj