Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
RJ57

#301 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by RJ57 »

Logovan wrote: 17/03/2025 09:59 Mirza Delibašić?
na ciglanama
nivla

#302 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by nivla »

breuer wrote: 16/03/2025 00:00
Sociolog wrote: 11/03/2025 21:25 Davorin bio v Miss Irbina 5, Čičak isti haustor..

Brega Nemanjina danas Čekaluša
i Omar Mjesečar, roditelji su mu bili divni, nedavno oboje umrli...RnR ulaz, tj. dvoulaz...
ne mogu divni roditelji izroditi onakvu spodobu u vidu omara mjesecara
breuer

#303 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by breuer »

nivla wrote: 17/03/2025 12:31
Sociolog wrote: 11/03/2025 21:25 Davorin bio v Miss Irbina 5, Čičak isti haustor..

i Omar Mjesečar, roditelji su mu bili divni, nedavno oboje umrli...RnR ulaz, tj. dvoulaz...
ne mogu divni roditelji izroditi onakvu spodobu u vidu omara mjesecara
primitivan komentar, nije tema svakako...
propojeilijas

#304 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

djordje novkovic zivio u zgradi na vrhu hadzi idrizove prije sutjeska na cosku sa cekalusom
Messier

#305 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by Messier »

dječak sa šibicama wrote: 16/03/2025 16:41

Najbolji, Mjesecarovi roditelji su ona fina kulturna gradska raja koja je nekako zaboravljena, iako su uradili puno na kulturnom uzdizanju ovog grada i naroda.
Nisu jedini, zaboravili smo i Sarajlica, Sijarica, Bibanovica, Plakala, eto niko ih ni na ovoj temi ne spominje.

Mozda ne bih trebao napisati, ali mnogi su ovdje na forumu vodili zanimljive razgovore sa cerkom ovog zadnjeg, sto bi se reklo ne pada iver daleko od klade. Pametna obrazovana decentna. Odavno je ne vidim na forumu.
Danas Sarajevo ne vrednuje te vrijednosti, vise neke bube jale dilere narkomane budale. Pa i budale poput Omara, od onakvih roditelja, onakva budala :D
Tamara?
Legenda i osnivac Sartra.
To nije malo.
To je mnogo.

Ko je jos napravio teatar u ratu?
Ko je ikako napravio svoj teatar?
Jos u ratu bebo
dječak sa šibicama

#306 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by dječak sa šibicama »

Da, ali necu o imenima i nickovima :)

Izgleda smo ispucali sve poznate :D
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot
Horoskop: Djevica/bik

#307 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by teskeredzic_22 »

dječak sa šibicama wrote: 18/03/2025 13:21 Da, ali necu o imenima i nickovima :)

Izgleda smo ispucali sve poznate :D
Vladimir Savčić Čobi "Pro Arte" , Čengić Vila (nekada).

Irfan Mensur glumac , Aleksandar Ristić fudbalski trener , Izet Alečković slikar - Dolac Malta (nekada).
haubica_i_to_teshka

#308 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by haubica_i_to_teshka »

muha_sa wrote: 14/03/2025 18:41
zikamu wrote: 13/03/2025 03:02 Idemo dalje...
Muha-sa, cojk Sarajlijica sa dna kace! Ono, nije papak sekunde... Inace zivio odma' kod vijecnice, blizu Foto-Mitrovica, ono kad se hoce prema Palama (ljubi ga brat sa Pantaleja)...😂😂😂
:lol: :lol:

Na uglu brijacnica Toskic--Fadilov babo :D onda kazandzija Jabucar pa foto Mitrovic--za prvu licnu i pasoš kod njega uslikaT :D
Desetak metara dalje od Mitrovica ka čaršiji moja malenkost a u mojoj avliji Omer što je sa Bracom držo cuveni "DibeK" :D
deduka,razocar'o si me i k'o coek i k'o komunista

pa da pocnem:
Gordana M,Dzenana S ,Lutka :D (hint "stari sat"), Verica A ( hint"medo i pike'), Suzi (hint sejo alihodzic)

ne smijes da spomenes, a bgm si dosta vremena u njihovim mahalama provodio
sto si se usutio :lol:
muha_sa

#309 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

haubica_i_to_teshka wrote: 19/03/2025 14:13
zikamu wrote: 13/03/2025 03:02 Idemo dalje...
Muha-sa, cojk Sarajlijica sa dna kace! Ono, nije papak sekunde... Inace zivio odma' kod vijecnice, blizu Foto-Mitrovica, ono kad se hoce prema Palama (ljubi ga brat sa Pantaleja)...😂😂😂

Na uglu brijacnica Toskic--Fadilov babo :D onda kazandzija Jabucar pa foto Mitrovic--za prvu licnu i pasoš kod njega uslikaT :D
Desetak metara dalje od Mitrovica ka čaršiji moja malenkost a u mojoj avliji Omer što je sa Bracom držo cuveni "DibeK" :D

pa da pocnem:
Gordana M,Dzenana S ,Lutka :D (hint "stari sat"), Verica A ( hint"medo i pike'), Suzi (hint sejo alihodzic)

:kiss:
haubica_i_to_teshka

#310 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

muha_sa wrote: 19/03/2025 19:53
haubica_i_to_teshka wrote: 19/03/2025 14:13

pa da pocnem:

:kiss:
urano deduka
kaze mi ovaj moj "insajder" da su u to vrijeme bile najljepse djevojke u Sa (ukljucujuci cijeli Balkan :lol: ), narocito Gordana Magas..rek'o da vidim jel' me folira. :lol:
Hasim Kucuk Hoki..Fehadija
jel' Mrvica to negde oko tvoje mahale rodjen
muha_sa

#311 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

haubica_i_to_teshka wrote: 20/03/2025 00:59
urano deduka
kaze mi ovaj moj "insajder" da su u to vrijeme bile najljepse djevojke u Sa (ukljucujuci cijeli Balkan :lol: ), narocito Gordana Magas..rek'o da vidim jel' me folira. :lol:
:D
Sabah morning :D kafenišem uz forum, na miru i u tišini dok hanuma ne ustane :lol:
Istinu ti insajder govori :D Nije bilo napuhanih usana nit umjetnih guzica i silikona vec je bila prava prirodna ljepota a djevojke sa Vratnika su bile iznikten :D jesam sa čaršije al su me ucili da krivo sjedim a pravo govorim :D
U mom bližem komšiluku--u Samardzijama--je živio režiser Pjer Majhrovski a od muzicara Ibro Mangafic
Mrvica je sa Logavine--išo u istu osnovnu kao i ja "Razija Omanovic" :D
Mnogo je muzicara iz starog grada-ko bi ih se sve sjetio :lol: Merlin, Haris, Brega, Hanka, Sejo Pitic, Koke, Amela, Mido, Ramce...............
Evo jedna :D Gitara Sejdi, harmonika Hatic (otac od Hatica Mirze)--pjeva Mali (stariji i u raji tad poznatiji od brata mu Campe)

Čaršija nije davala samo muzicare vec bogme i cuvene doktore a bogme i drugih zanimanja visoko obrazovane insane :D

U mojoj avliji 4 doktora :D
Najpoznatiji medj njima (sjecam se ko djete da je bila velika afera--sjebali covjeka :-) ) doktor Zejnilagic--stanovo iznad apoteke "Romanija"--kod careva mosta.

Uh--jesam se navio na sabahu :lol:
haubica_i_to_teshka

#312 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

muha_sa wrote: 20/03/2025 07:06
urano deduka
:D
Sabah morning :D kafenišem uz forum, na miru i u tišini dok hanuma ne ustane :lol:
Istinu ti insajder govori :D Nije bilo napuhanih usana nit umjetnih guzica i silikona vec je bila prava prirodna ljepota a djevojke sa Vratnika su bile iznikten :D jesam sa čaršije al su me ucili da krivo sjedim a pravo govorim :D
U mom bližem komšiluku--u Samardzijama--je živio režiser Pjer Majhrovski a od muzicara Ibro Mangafic
Mnogo je muzicara iz starog grada-ko bi ih se sve sjetio :lol: Merlin, Haris, Brega, Hanka, Sejo Pitic, Koke, Amela, Mido, Ramce...............
Evo jedna :D Gitara Sejdi, harmonika Hatic (otac od Hatica Mirze)--pjeva Mali (stariji i u raji tad poznatiji od brata mu Campe)

Čaršija nije davala samo muzicare vec bogme i cuvene doktore a bogme i drugih zanimanja visoko obrazovane insane :D

Najpoznatiji medj njima (sjecam se ko djete da je bila velika afera--sjebali covjeka :-) ) doktor Zejnilagic--stanovo iznad apoteke "Romanija"--kod careva mosta.

jes dok "kobra" nije uzela sve pod kontrolu...

Kazu da je mz toka-dzeka pored hatica, imala jos jednog muzicara..al' da a ne spominjem..je l' tako
Kad smo vec kod muzike i Emina Zecaj je tu negdje rodjena(misle da je na Bistriku,poslije preselila na Trg Heroja..njena etnomuzika posebno o seheru je svjetski poznata.

da iskoristim priliku i spomenem VELIKU umjetnicu/ pijanisticu/jednog od osnivaca "Collegium Artisticum " ,.etc Matjusu Blum(uvijek se spominje Emerik ,malo ko se sjeti nje).
Ko je bio u tim "vodama"(muzickim) zna o cemu pisem .
zona072

#313 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by zona072 »

Doktor Dabic, Biljana Plavsic ?
RJ57

#314 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by RJ57 »

muha_sa wrote: 20/03/2025 07:06
urano deduka

sejdi stanovo u titovoj u zgradi gdje je šeširdžija, prodo stan benjamini za debelo ispod cijene (valjda uzeo razliku na crno ili šta već), vuklo se po novinama i portalima :D
muha_sa

#315 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

RJ57 wrote: 20/03/2025 10:52

sejdi stanovo u titovoj u zgradi gdje je šeširdžija, prodo stan benjamini za debelo ispod cijene (valjda uzeo razliku na crno ili šta već), vuklo se po novinama i portalima :D
Pojma nemam--al znam da su iz Bravadziluka, Ramce, on, Necko Esadovic :D
dječak sa šibicama

#316 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by dječak sa šibicama »

Sto se tice najljepsih zena u ex yu, daleko su sarajke od te kategorije, banjOlucanke i splicanke odnosno dalmatinke, van konkurencije.

Studio...
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot
Horoskop: Djevica/bik

#317 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by teskeredzic_22 »

dječak sa šibicama wrote: 20/03/2025 12:45 Sto se tice najljepsih zena u ex yu, daleko su sarajke od te kategorije, banjOlucanke i splicanke odnosno dalmatinke, van konkurencije.

Studio...
Ma nikad.

Najljepše žene bile i ostale Sarajke :srce:
muha_sa

#318 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote: 20/03/2025 12:45 Sto se tice najljepsih zena u ex yu, daleko su sarajke od te kategorije, banjOlucanke i splicanke odnosno dalmatinke, van konkurencije.

Studio...
Khm :-)

Sarajke (posebno sa Vratnika) pa Banjalucanke i sad redaj kako ti cejf :D
error codes

#319 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by error codes »

teskeredzic_22 wrote: 20/03/2025 15:15

Studio...
Ma nikad.

Najljepše žene bile i ostale Sarajke :srce:
ako je covjek " zagorio " svaka je dobra :D
team87

#320 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by team87 »

Naslovnica wrote: 11/03/2025 21:38
propojeilijas wrote: 11/03/2025 21:16 Pošto nisam primjetio da ova tema postoji na forumu a znam da mnogi koji su iz Sarajeva a i turisti pogotovo bi voljeli da znaju gdje su prije zivjele poznate Sarajlije (sportasi, glumci, pjevaci, politicari itd. ) zato forumasi pisite adrese saljite slike ako imate gdje su zivjeli prije Cola, Davorin, Kemo, Kindje, Safet Susic, J. Pejakovic i dr. .
Josip Pejaković nije sarajevac.
Tifa Alpašinac, B-faza
Tifa je isao u osnovnu na Grbavicu, tako da moguce da je i tu boravio jedno vrijeme.
zomri

#321 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by zomri »

Emina Zečaj do smrti živjela na Koševskom u Jukićevoj
Miralem Zubčević na Logavinoj

U Beogradu sam vidio da za lokacije života znamenitih ličnosti postavljaju spomen ploče. Super stvar, možda bismo i mi trebali odati počast.

Zna li neko gdje je živio Milan Mladenović do selidbe u Beograd? Znam da je na Grbavici negdje, ali zgrada, ulaz...
Isto tako Ivo Andrić je živio negdje na memli strani, a nije mi poznato gdje ili da ima spomen obilježje.
HelaS

#322 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by HelaS »

muha_sa wrote: 20/03/2025 07:06 Mnogo je muzicara iz starog grada-ko bi ih se sve sjetio :lol: Merlin, Haris, Brega, Hanka, Sejo Pitic, Koke, Amela, Mido, Ramce....
Da se ne zaboravi još jedan muzički velikan

Spoiler
Show
Faruk Jažić je rođen 17. aprila 1959. u Sarajevu, a cijeli životni vijek posvetio je muzici. Tokom bogate karijere bio je dugogodišnji član narodnog orkestra Radio-Televizije Sarajevo, muzički producent Sarajevske filharmonije, autor niza patriotskih i pop-rok pjesama, aranžer bh. tradicionalne muzike, član Džez kluba, a osnivač je i urednik producentske kuće Bosnaton.

Zahvaljujući Jažiću, naša zemlja bogatija je za ediciju pod nazivom Bosanskohercegovačko muzičko naslijeđe, koju je izdao Bosnaton.

Bio je producent prve bh. simfonije "Simfonija Islamica“, a historizirao je prvu bh. operu "Hasanaginica“. Sarađivao je s velikim svjetskim imenima klasičke muzike, kao i s proslavljenim domaćim interpretatorima sevdaliniki i zabavnih pjesama. Svoj producentski i aranžerski pečat ostavio je na djelima Safeta Isovića, Harija Varešanovića i Ivice Šarića. Jažić je bio producent, autor aranžmana i autor nekoliko numera na posljednjem albumu legende sevdaha Safeta Isovića.

Bio je muzički producent desetina koncerata Sarajevske filharmonije i opera. Najljepše pjesme Faruk Jažić posvetio je svom Vratniku i porodici.

Tokom rata bio je ataše za kulturu pri Ambasadi BiH u Njemačkoj .

U posljednjim godinama života Jažić je uporedo s muzičkim i producentskim angažmanom obavljao funkcije predsjednika Nadzornog odbora JP Televizija Kantona Sarajevo i člana Upravnog odbora Muzičke akademije u Sarajevu.
muha_sa

#323 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

HelaS wrote: 20/03/2025 18:57
muha_sa wrote: 20/03/2025 07:06 Mnogo je muzicara iz starog grada-ko bi ih se sve sjetio :lol: Merlin, Haris, Brega, Hanka, Sejo Pitic, Koke, Amela, Mido, Ramce....
Da se ne zaboravi još jedan muzički velikan

Spoiler
Show
Faruk Jažić je rođen 17. aprila 1959. u Sarajevu, a cijeli životni vijek posvetio je muzici. Tokom bogate karijere bio je dugogodišnji član narodnog orkestra Radio-Televizije Sarajevo, muzički producent Sarajevske filharmonije, autor niza patriotskih i pop-rok pjesama, aranžer bh. tradicionalne muzike, član Džez kluba, a osnivač je i urednik producentske kuće Bosnaton.

Zahvaljujući Jažiću, naša zemlja bogatija je za ediciju pod nazivom Bosanskohercegovačko muzičko naslijeđe, koju je izdao Bosnaton.

Bio je producent prve bh. simfonije "Simfonija Islamica“, a historizirao je prvu bh. operu "Hasanaginica“. Sarađivao je s velikim svjetskim imenima klasičke muzike, kao i s proslavljenim domaćim interpretatorima sevdaliniki i zabavnih pjesama. Svoj producentski i aranžerski pečat ostavio je na djelima Safeta Isovića, Harija Varešanovića i Ivice Šarića. Jažić je bio producent, autor aranžmana i autor nekoliko numera na posljednjem albumu legende sevdaha Safeta Isovića.

Bio je muzički producent desetina koncerata Sarajevske filharmonije i opera. Najljepše pjesme Faruk Jažić posvetio je svom Vratniku i porodici.

Tokom rata bio je ataše za kulturu pri Ambasadi BiH u Njemačkoj .

U posljednjim godinama života Jažić je uporedo s muzičkim i producentskim angažmanom obavljao funkcije predsjednika Nadzornog odbora JP Televizija Kantona Sarajevo i člana Upravnog odbora Muzičke akademije u Sarajevu.
:thumbup: :thumbup:
muha_sa

#324 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by muha_sa »

Kompozitor Avdo Smajlovic--kcerka vilionistica Violeta i sin viloncelista Vedran :-D
Štrosmajerova--broj 4 :D

Za mlade koji čitaju ovu temu.

Vedran u razrušenoj Vijecnici.

Image
propojeilijas

#325 Re: Gdje su zivjeli poznati u Sarajevu?

Post by propojeilijas »

zomri wrote: 20/03/2025 16:15 Emina Zečaj do smrti živjela na Koševskom u Jukićevoj
Miralem Zubčević na Logavinoj

U Beogradu sam vidio da za lokacije života znamenitih ličnosti postavljaju spomen ploče. Super stvar, možda bismo i mi trebali odati počast.

Zna li neko gdje je živio Milan Mladenović do selidbe u Beograd? Znam da je na Grbavici negdje, ali zgrada, ulaz...
Isto tako Ivo Andrić je živio negdje na memli strani, a nije mi poznato gdje ili da ima spomen obilježje.
ivo andric stanovao u ulici bistrik bacamaci a najcesce zalazio u kafanu samek
Post Reply