Gdje ste sve sretali nase ljude?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Eborg

#101 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Eborg »

OMG! :shock:

:D

:lol:
ljubav_aha

#102 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by ljubav_aha »

Eborg wrote:Ja sam jednom u Makarskoj sreo Hrvata. A jesam se i načudio braćo moja, sebi nisam mog'o doć'! :lol:

Makraska je i prije rata bila okuprana teritorija BiH turista :lol: :thumbup:
Libyano

#103 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Libyano »

Ovdje u Libiji nasih ljudi ima na svakom koraku, tesko je ne sresti nekoga kada izadjes u grad ili na plazu.
Cesto se desi da izofiramo neke koje sretnemo, ali su mene i drustvo isto tako posteno izofirali u dva slucaja :D

Prvi put na moru, nas cetvorica, i komentarisemo ribu, te dobra je te ovako te onako... kad je zenska krenula samo lagaHno rece: vidimo se momci :D

Drugi put ja sa jaranom u restoranu, sto do nas dvije djevojke sjede, opet poceli sa komentarima i u po frke njima za stol dolazi momak siri nego visi, a ova jedna ce njemu, gledajuci u nas: Hajde ti mi kad zavrsimo zvacemo te :D

A obicnih susreta 'trece vrste' ima svaki dan, tesko je sve pobrojati :-D
Saray_li

#104 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Saray_li »

Libyano wrote:Ovdje u Libiji nasih ljudi ima na svakom koraku, tesko je ne sresti nekoga kada izadjes u grad ili na plazu.
Cesto se desi da izofiramo neke koje sretnemo, ali su mene i drustvo isto tako posteno izofirali u dva slucaja :D

Prvi put na moru, nas cetvorica, i komentarisemo ribu, te dobra je te ovako te onako... kad je zenska krenula samo lagaHno rece: vidimo se momci :D

Drugi put ja sa jaranom u restoranu, sto do nas dvije djevojke sjede, opet poceli sa komentarima i u po frke njima za stol dolazi momak siri nego visi, a ova jedna ce njemu, gledajuci u nas: Hajde ti mi kad zavrsimo zvacemo te :D

A obicnih susreta 'trece vrste' ima svaki dan, tesko je sve pobrojati :-D
hahahaha....

U Turskoj samo pozdravi na bpsanskom...ostalo je istorija :skoljka:
Eborg

#105 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Eborg »

Zar u Turskoj ima toliko naših ljudi? Ili su to Turci BH porijekla koji su tamo već 100-200 godina? :D
mO k3

#106 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by mO k3 »

Susreti 3 vrste???

Pa pitanje je gdje nema bosanca???
mO k3

#107 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by mO k3 »

chengaba wrote:Ljeto 2006. godina. Idem ti ja rivom kroz Makarsku, kad ni pet ni šest, mladi bračni bar priča naš.
Odakle ste - šta ste, oni iz Zenice, e reko svašta kako je svijet mali da i Bošnju svugdje sretneš...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Makarska je nezvanicno dio bih ;) to i oni znaju a i mi
Eborg

#108 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Eborg »

Trebamo tamo otvoriti konzulat i prijaviti UN-u Makarsku kao "disputed territory". :D
mofo33

#109 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by mofo33 »

nama se jednom pokvarilo auto u Madjarskoj, sred neke selendre Neizgorovljivogimena,
nasli smo ipak mehanicara i hotel, veceramo fino i navalimo se na bilijar
u neko doba nam pridje klinka 17 godina i pita da li ona i tata mogu igrati sa nama, mi kazemo ok
igramo sa njima dvije partije, kad ce taj otac klinke meni : "A ti se mene ocigledno ne sjecas?"
...brat moje skolske drugarice iz osnovne skole u Tuzli !!!!:lol:
15 godina nisam vidjela tu drugaricu, a brata joj nikada zapazila nisam
kako je svijet malen... ;-)
Saray_li

#110 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Saray_li »

Eborg wrote:Zar u Turskoj ima toliko naših ljudi? Ili su to Turci BH porijekla koji su tamo već 100-200 godina? :D
haha :)
Kako 200? Treća generacija ljudi.
Nemoj zaboraviti da su odavde ljudi odlazili u Tursku i 60 tih ne samo za Osmanlijama :skoljka:

Samo velika zamjerka dijaspori sto nikako da 'prebaci' pravu riječ kada govore.
Mrzim taj govor :x
Saray_li

#111 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Saray_li »

Eborg wrote:Trebamo tamo otvoriti konzulat i prijaviti UN-u Makarsku kao "disputed territory". :D
Pitanje /bez ljutnje, pls / sta ima u toj Makarskoj? :D
Ljetovala sam tamo prije rata, tacnije Mala Duba pa smo fol na plazi bili u Makarskoj.

Nista posebno a ovdje se ljudi pale na taj grad a nikako ne kontam razlog.

Orebić je odron :run:
Libyano

#112 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Libyano »

Ženski Dr.Med wrote:Susreti 3 vrste???

Pa pitanje je gdje nema bosanca???
Susreti trece vrste nazivam kad sretnes Bosance koji rade ovdje i koje odnekle znas na ulici, po kaficima, a to se cesto desava, jer uglavnom se krecemo po istim mjestima, iste plaze, restorani, kafici, prodavnice itd...
Cyber-harambashica

#113 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Cyber-harambashica »

Pa fina tema

Prosle godine u Spaniji, prolazim pored recepcije, radio neki tip iz Bugarske i SVAKI PUT kad sam prosla na glas je vikao SERBIAAAA
A sto me bilo blam, mislim, ja sam srpkinja i ok, ali nisam opterecena brate..i sad svako mora da zna ko sam i sta sam...a hotel pun holandjana, rusa, engleza..sto njima nije vikao..majmun..ok

uglavno, idem pored proklete recepcije, majmun vice SERBIAAAAAAAAA i kaze, molim te dodji vamo. Ja pridjem, u sebi mu psujem sve zivo, ali kez na lice , pitam sta je..kaze, hoce neko da te upozna.

Stoji sredovecni tip u odelu, kljuceve u rukama i igra se njima (kako me to nervira) i kad je tip poceo pricu, kao iz beograda je, al rodjen u Banja luci, isao sa Dodikom (!!!!) na fakultet, ima vilu tu negde, firmu, pmaterine...naprica se covek, ubaci na brzaka , pa koliko imas godina i slicno, ali je uglavnom pricao o sebi dobrih 10 minuta. A posto sam ja prokleto fino vaspitana, saslusala ga i kad je uzeo vazduh da se prosipa dalje na svoj seljacki nacin, rekoh: Ja sad stvarno moram da idem - i otisla sam.

Mislim, ja idem na odmor da se odmorim,,, a ne da me salecu iskompleksirani penzioneri iz moje bivse drzave i produzih do plaze (u sebi socno jos ispsovala bugarina **** ti SERBIAAA mater)
PalaSa Marsa

#114 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by PalaSa Marsa »

Saray_li wrote:
Eborg wrote:Trebamo tamo otvoriti konzulat i prijaviti UN-u Makarsku kao "disputed territory". :D
Ljetovala sam tamo prije rata, tacnije Mala Duba pa smo fol na plazi bili u Makarskoj.

Pa za razliku od drugih mjesta, Makarska zna imat' solidan nocni zivot, muzika, fazoni i sl. :roll: :mrgreen:
Eborg

#115 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Eborg »

Saray_li wrote:

Nema ljutnje, ne volim ni ja Makarsku. :D Nisam ljetovao nikad tamo, samo u blizini (npr. Brela, Baške Vode) ali sam dosta puta bio u samom gradu. Ali mi je smiješno koliko je naših ljudi tamo pa zato to kažem. :D
Saray_li

#116 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Saray_li »

PalaSa Marsa wrote:
Saray_li wrote:

Pa za razliku od drugih mjesta, Makarska zna imat' solidan nocni zivot, muzika, fazoni i sl. :roll: :mrgreen:

Respect :)
mO k3

#117 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by mO k3 »

Treba punuditi HR da otvore Konzulat :) u makarskoj..
dr.Gonzo

#118 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by dr.Gonzo »

Ja sam svojevremeno sreo Koreanku koja tecno prica Bosanski u Seulu, i jednog Amera u Pragu, koji je osim naseg jezika, znao stvari kao sto su tekstove Pusenja, znao gomlu stvari o nekim meni poznatim i nepoznatim sarajevskim sanerima itd. Inteligentan lik i skroz ugodan sagovornik. Na kraju je priznao da je u to vrijeme(pocetkom devedesetih) radio za CIA-u, i da je sve sto je znao naucio jos prije nego sto je nogom stupio na Balkan :mrgreen:
translater

#119 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by translater »

dobro...sretao sam nasih gdje god sam bio....ali mi je jedno od drazish upoznavanje bilo u Zurichu kada sam bio kao student na razmjeni...na glavnoj zeljeznickoj stanici sjedim i cekam ostale da idemo na kurs njemackog ....prilazi tip i pitam me govorim li engleski...naravno...nakon tog mi postavlja pitanje da mu prevedem nesto sto je pisalo na njemackom, a rijeci nisam znao tada od njemackog...ja mu sa osmjehom na licu kulturno kazem da mi je ovo treci dan u svicarskoj i da ne znam njemacki ali imam bosansko njemacki rijecnik i da cemo se organizovat nekako za taj prevod...na to on odgovara sa sljedecim pitanjem:" where are you from???" "bosnia"...njegova reakcija...neprocjenjivo...."boston, massachutes!!!!!" :-D :-D
Eborg

#120 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Eborg »

@dr.Gonzo: A mi se sve zezamo na taj račun a sve špijuni oko nas! :D

@translater: Neprocjenjivo! :lol:
ljubav_aha

#121 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by ljubav_aha »

dr.Gonzo wrote:Ja sam svojevremeno sreo Koreanku koja tecno prica Bosanski u Seulu, i jednog Amera u Pragu, koji je osim naseg jezika, znao stvari kao sto su tekstove Pusenja, znao gomlu stvari o nekim meni poznatim i nepoznatim sarajevskim sanerima itd. Inteligentan lik i skroz ugodan sagovornik. Na kraju je priznao da je u to vrijeme(pocetkom devedesetih) radio za CIA-u, i da je sve sto je znao naucio jos prije nego sto je nogom stupio na Balkan :mrgreen:
he he he ,ovi zi CIA su fenomenalni,srela sam jednog maerikanca koji je radio u Berlinu,osluskivanje raje sa istocne strane ,meni je cak tacno mogao odrediti "ciji" njemacki pricam :lol: ,odlicno su istrnirani :-D
Tuzlachina

#122 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Tuzlachina »

Od Kuwaita do USA preko Mexica do Tuzle ;)
ljubav_aha

#123 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by ljubav_aha »

Tuzlachina wrote:Od Kuwaita do USA preko Mexica do Tuzle ;)

jesu li bili interestni susreti :?:
Vitezanin

#124 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by Vitezanin »

Berlin, Pariz, Švedska.., opet Pariz
U Berlinu su dijelili nekakve čokoladice u centru (ja dobio dvije :D ), u Parizu sretoh jednog ex-jugosa u metrou među milijun Afrikanaca, a u švedskoj na odmoru sam upoznao pola Bosne. :mrgreen: :mrgreen:
A posljedni put u Parizu na Charles de Guellu (valjda se ovako piše :?: ) sam vidio/čuo dva glasna Dalmatinca. :-D

PS Pod naše ljude ja podrazumijevam ljude iz bivše Jugoslavije. :wink:
psydelija

#125 Re: Gdje ste sve sretali nase ljude?

Post by psydelija »

"Nase" iz Bosne ili nase iz bifse Juge?!

Svasta sam sretao u svuda... frisko, sreo sam "naseg" Bosanca u Teheranu. Prosle godine sreo sam na aerodromu u Madridu Sarajliju koji je iso na mec u Lisabon (BiH-Por).
Post Reply