Gdje poslije srednje ?

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Tahta

#26 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Tahta »

Što ćeš studirati kad možeš ko i drugi mladi fino se drogirati krasti pljačkati i fino živjeti
ebo stufiranje i školu ko je još od tog vidio korist
prorok

#27 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by prorok »

Tahta wrote:Što ćeš studirati kad možeš ko i drugi mladi fino se drogirati krasti pljačkati i fino živjeti
Pa ja.. Tako je.. Kad su nam tvoji starci i moji strarci ostavili ovakvu drzavu u naslijedje.. Treba zaratiti pa profitirati
bansky

#28 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by bansky »

Josko Domorocki wrote:
prorok wrote:Fakultet prekrizi sigurno. Ovi sto trenutno studiraju su oni koji imaju neku garanciju da ce dobit posao poslije

Moj prijedlog ti je da ides vani. Zaradi dosta novca u tom periodu zivota. Da si do 25ete obezbjedis dobar kapital, kasnije ces glatko rjesavati probleme, a imat ces kamaru ideja.

Sretno
Krace,bolje,pametnije .. bas tako.. :run: Bar ces imati gdje zaraditi a potrositi itekako..

potpisujem. trenutno imas dosta izbora van drzave, za velike (i prljave) pare.
prorok

#29 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by prorok »

Dževad066 wrote:
prorok wrote: Pa ja.. Tako je.. Kad su nam tvoji starci i moji strarci ostavili ovakvu drzavu u naslijedje.. Treba zaratiti pa profitirati
Da svi profitiraju pa hajde. Nego ce pojedinci na muci drugih :) To je put da se zavalimo u jos vecu bijedu. Kakvi ratovi kakvi bakraci :run:
Pa upravo ti pojedinci sto su profitirali nam vode drzavu, a mi glasamo na izborima za njih. Mi ne zasuluzujemo bolje onda.

Jedna rijec: BIRO!
prorok

#30 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by prorok »

Dževad066 wrote:
prorok wrote: Pa upravo ti pojedinci sto su profitirali nam vode drzavu, a mi glasamo na izborima za njih. Mi ne zasuluzujemo bolje onda.

Jedna rijec: BIRO!
Glasacemo za tebe kandiduj se. Glasamo za ono najbolje moguce u ponudi. :run: Ma za koga god da glasas u ovoj kompleksnoj drzavi se vrlo tesko dogovoriti da se zadovolje sve strane. A i nije samo do njih do naroda je. Glup, neobrazovan, siromasan, ogranicen, mentalitet los...itd itd

Treba jedan Hitler da ovo postroji ko zeceve, i da se zavede red 8)
Sto bas Hitler? Nemoj mi reci da si od onih sto podrzavaju Hitlerovu ideologiju zbog sitauacije u gazi?
Ako jies onda ovi epiteti sto si naveo gore pripadaju ponajvise tebi.

Neki novi diktator nam je potreban, sigurno.
Caseres

#31 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Caseres »

ilaj wrote: upisati faks u inostranstvu je lakse nego sto ljudi misle...
De mi molim te sad objasni ovo :-D
charrrmed

#32 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by charrrmed »

Pa sam si rekao, volis jezike, najvise engleski. ne vidim razlog za zbunjenost. Anglistika na Filozofskom fakultetu :thumbup: Jest da je potesko, ali s obzirom da vladas jezikom i najvaznije s obzirom da to volis, samo naprijed.
mali_balon

#33 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by mali_balon »

zaon1 wrote:Gdje poslije srednje ? Zavrsna sam godina srednje skole koju ni sam ne znam zasto sam upisao, jer se ne namjeravam baviti ovim poslom tako da su na raspolaganju svi fakulteti :D . Sto je najgore, nemam neku ambiciju ili nesto, sto bi volio raditi.
Mogu samo reci da volim jezike (osim njemackog zbog profesorice) :D I dobar sam sa radom na racunaru..
Ne zelim da radim neki posao zbog kojeg cu biti stalno pod stresom.

Najvise od svega bi volio otici u vojsku, ali kakva nam je drzava ne mozes ni u vojsku otici (stela ili moras biti kao terminator) :D
Znam da se svaki put na konkurs prijavi hiljade i hiljade, a da prime nekih 700-800 otprilike nisam siguran, negdje sam procitao.
Onda se fataj vlasica i cuvanja ovaca, jer stresa ce biti svugdje cak i u poslu kojeg ces voliti. Bjezi vani, sto dalje odavde idi na drugi kontinent. Volis vojsku ima La Légion étrangère, sa njima stvarno proputujes po svijetu, a raspitaj se malo i kod amerikanaca.
Hajlac

#34 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Hajlac »

Forsaken wrote:Sto ne ganjas neki zanat. Evo vidim svi sad upisuju fax i onda came na birou ko popisani. Dobri majstori zaradjuju jako dobro.
Potpisujem :P
Nije velika, ali je sigurna para.
Joker88

#35 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Joker88 »

policijska akademija?
stativa

#36 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by stativa »

zanima me je li bitno vladanje pri upisu na kriminalistiku?
purgatorio

#37 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by purgatorio »

stativa wrote:zanima me je li bitno vladanje pri upisu na kriminalistiku?
Nije.
AdiZeljkovic

#38 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by AdiZeljkovic »

Nikada nisam shvatio ljude kojima drugi upravljaju zivot. Znaci ono sto ti mi napisemo ovdje ti ces mozda upisati. Srednju si upisao a neces se time baviti, fakultet nemas pojma koji ces.. de malo prije spavanja razmisli o svom zivotu!

Sent from my Sony Xperia Play!
Russki

#39 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Russki »

otić volontirat u Ruandu
Jay Gatsby

#40 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Jay Gatsby »

zaon1 wrote:Nesto vezano za ovu temu da jos pitam, na primjer u mom slucaju, najbolji sam u razredu iz engleskog a nikad nemam 5 zakljucno kod ove profesorice ? Je li i kod vas bilo nepravde dok ste isli u srednju ? Ja znam da nikome necu moci dokazati, svi ce gledati ocjene... To me najvise nervira :(
Ma, kakva nepravda. To je počelo kad si ti krenuo u školu. Ranije je sve bilo savršeno i pravedno, niko nikad nije bio zakinut :mrgreen:
mumy

#41 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by mumy »

moj prijedlog ti je cisco akademija plus neki jezik koji ti dobro ide(najbolje engleski i njemacki ),kad zavrsis i ako kojim slucajem ne nadjes posao mozes se ispaliti vani,ovdje nema selamata,a ne vjerujem da ce ga u buducnosti biti...
cica vještica

#42 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by cica vještica »

Na Novi Zeland čuvati ovce! :)
scooby_dooby_doo

#43 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by scooby_dooby_doo »

Tahta wrote:Što ćeš studirati kad možeš ko i drugi mladi fino se drogirati krasti pljačkati i fino živjeti
eto ti pravi odgovor :D
cadburry

#44 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by cadburry »

Ako imaš imalo sklonosti ka matematici, tehnički fakultet upiši. :thumbup:
klaki

#45 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by klaki »

Moj buraz u istom smo sranju :lol: Doduše ja sam kivan na ovo sve ovde. Kamo sreće da se mogu ispalit vani znam ingliš i dojč ...

Donedavno sam govorio kako cu upisati tehnicki faks, za racunare nesto npr. ETF al' jebo mater isto koda sam posto glup pa matematiku vise ne znam, ili je znam ali rezultat kako treba dobit nema šanse :lol:
melac

#46 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by melac »

Pravac Minćen!
Bez dileme molim.
Kemo BA

#47 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by Kemo BA »

melac wrote:Pravac Minćen!
Bez dileme molim.
:thumbup:
ilaj

#48 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by ilaj »

Caseres wrote:
ilaj wrote: upisati faks u inostranstvu je lakse nego sto ljudi misle...
De mi molim te sad objasni ovo :-D
Ljudi obicno misle da je studij u inostranstvu nesto za privilegovane, bogate ili neke super nadarene stipendiste... ali studirati vani je sasvim moguce za vecinu nas... imas konkurse za studij u raznim zemljama, samo sto je tesko naletiti na njih ukoliko ih ne potrazis (sutra je sajam stipendija na Masinskom, tamo ih ima masovno)... a i bez stipendije, ima studenata koji studiraju negdje vani (konkretno pricam za Austriju), rade vikendom i na taj nacin pokrivaju sve troskove... naravno, ziveci u domovima, s manje slobodnog vremena, manje partijanja i svega toga... a prijemni ispiti su kod stranaca cesto prelagani u poredjenju s nasim... treba samo znati jezik, imati hrabrosti i volje... :)
FemaleMe

#50 Re: Gdje poslije srednje ?

Post by FemaleMe »

Ako mislis ovdje studirati, onda jedino Medicina, Stomatologija ili Ekonomija, od toga imas hljeba...ovo ostalo sve sranje koje se zove Fakultet. Druga opcija idi vani studiraj. Govorim iz iskustva , da mogu vratiti vrijeme ne bih nikad studirala na Filozofskom fakultetu, isla bih vani ili bih upisala ekonomiju, medicinu :D . A da mogu jos vise vratiti vrijeme isla bih u srednju medicinsku, ne treba ti ni fakultet, a poslovi u njemackoj, austriji te cekaju s tom skolom. Sad je isplatnije ako si zavrsio srednju medicinsku nego bilo koji fakultet ovdje.
Last edited by FemaleMe on 08/10/2013 09:10, edited 1 time in total.
Post Reply