gdje naci farmerice
Moderator: anex
- Karabaja
#26 Re: gdje naci farmerice
a šta si to radila na koljenima toliko? 
- Better Man
#27 Re: gdje naci farmerice
Trenutno sam u Londonu i necete vjerovati koliko je ovdje sve jeftinije, nego u Sarajevu. Npr. bijele kozne Replay tene koje u Sarajevu kostaju 234 KM, ovdje kostaju oko 180 KM i da ne navodim druge primjere. Sve garderoba brendova kojih ima i u Sarajevu je jeftinija ako ne za 50%, onda barem za 30%. Odete u Diesel i mozete naci kakve god zelite traperice, tj bilo koji model i vrstu kroja i bilo koju velicinu. nema sanse da ne potrefite kako broj u struku tako i broj duzine nogavica i ne samo to vec i sirinu nogavica. Traperice koje sam uzeo u Dieselu sam platio oko 200 KM, a iste takve bi u Sarajevu kostale izmedju 270-300 KM, ako ne i vise. Uzmite da u Sarajevu kupite dobre traperice i dvoje recimo dobre hlace na peglu, morali bi ste iskihati nekih 550-600 KM, a ja sam u Londonu za te iste pare pored traperica kupljenih u Dieselu i dvoje hlaca kupljenih u Top manu, kupio u Sisleyu dobar crni lagani djemper na kopcanje za ljeta kad je ujutro hladno ili svjeze navece i tu sam uzeo 4 muske potkosulje i prsluk koji u Sarajevu u Sisleyu kosta 120 KM, a ovdje sam ga platio oko 65 KM, u Gapu sam uzeo troje bokserice koje su ekstra kvalitetne i sve troje sam platio 18 funti (skoro godinu i pol ima kako sam u Gapu uzeo 6 pari bokserica i dan danas su kao da su tek kupljene), a u Sarajevu npr. u Benettonu samo za jedne treba te dati 40 Km, a kvalitet nula, jer su vec nakon prvog pranja kao da im je 10 godina i uzeo sam odlicnu majicu u Top manu (gornji dio do vrata je na dugmice i mozes ih otkopcati kad je vruce, a rukavi su dugi s tim da ih mozes zavratiti i zakopcati za dugme na rukavima. Ova majica je bila oko 40 KM, a u Sarajevu nebi bila ispod 80 KM. Ima jedna radnja u Londonu gdje se prodaju dizajnerske stvari koje su izasle iz mode. Naime odredjeni dizajner je izbacio kolekciju za odredjenu sezonu i kad sezona istekne ili stvar izadje iz mode te stvari se prodaju u navedenoj radnji za bagatelu. Uzimam primjer jedne zenske kozne tasne od poznate kreatorke koja je kostala 260 funti u toj se radnji moze kupiti za 39 funti. Prijateljica koja zivi u Londonu dosla je u Sarajevo na period od godinu dana i kaze da je Sarajevo za Bosanca i Hercegovca sa platom koju zaradi u BiH preskup grad u odnosu na London i njenu platu koju ona zaradi u Londonu. Gledala ona u Sarajevu kvalitetan anti alergijski jorgan i kosta 350 KM, isti takav ekstra kvalitete u Londonu kosta 55 funti (oko 120 KM). Definitivno se ne isplati nista kupovati u Sarajevu, vec lijepo ostavljati novac sa strane i kad bude prilika otici vani i kupiti sebi garderobu. I ono sto je najvaznije sve sto kupite vani je daleko kvalitenije i daleko su jaci brandovi. Za cijenu obicnog brenda koju placate u Sarajevu vani mozete kupiti stvar nekog eksluzivnog brenda. Ne patim od poznatih brendova, nego samo navodim primjere kako u Sarajevu za neke obicne brenodove placate cijenu kao u sto bi ste u Londonu platili neki puno jaci brand ili dizajnera. Kad kupujem odredjenu stvar gledam iskljucivo kvalitet i kako to na meni stoji. Nisam ljubitelj dizajnerskih stvari, jer smatram da ima normalnih vrhunski brendova koji nisu nista manje kvalitetni, a cijenom su pristupacniji.
- alica.k
#28 Re: gdje naci farmerice
better man, u londonu je vecinom jeftinija odjeca nego ovdje, ali ljudi su isprepadani onom pricom da je london PUNOPUNO skup, pa misle da se to na sve odnosi.
u berlinu edc majica (o kvaliteti da ne pricam) kosta 20KM ovdje kod nas ista (u ruznijoj izvedbi materijala) kosta 60!
a da jos ne spominjem da sto je kod njih na rasprodaji 70% snizeno kod nas se prodaje kao "nova kolekcija". mada, s tim sam se davno pomirila.
u berlinu edc majica (o kvaliteti da ne pricam) kosta 20KM ovdje kod nas ista (u ruznijoj izvedbi materijala) kosta 60!
a da jos ne spominjem da sto je kod njih na rasprodaji 70% snizeno kod nas se prodaje kao "nova kolekcija". mada, s tim sam se davno pomirila.
fulio si pdf!Karabaja wrote:a šta si to radila na koljenima toliko?
- Karabaja
#29 Re: gdje naci farmerice
Šta sam fulio?alica.k wrote:fulio si pdf!Karabaja wrote:a šta si to radila na koljenima toliko?
-
hipisizik
#30 Re: gdje naci farmerice
Vidim da je tema uglavnom u vezi sa ženskim farmerkama..ali ima li gdje u SA dobar izbor muških? Da napomenem da mi je cijena manje bitna ukoliko je to ono što tražim, mada bih radije kupovao one od 30KM nego od 200KM
, jer mi je lakše ako se zeznem. Koliko sam primijetio, dominiraju neke tinejdzerske, 'ultramoderne', a ja bih nešto što nije ni previše moderno, niti previše klasično 
- Better Man
#31 Re: gdje naci farmerice
Imaš standardni Levis i imaš Replay u BBi (u Replayu je sad sniženje do 60%)hipisizik wrote:Vidim da je tema uglavnom u vezi sa ženskim farmerkama..ali ima li gdje u SA dobar izbor muških? Da napomenem da mi je cijena manje bitna ukoliko je to ono što tražim, mada bih radije kupovao one od 30KM nego od 200KM, jer mi je lakše ako se zeznem. Koliko sam primijetio, dominiraju neke tinejdzerske, 'ultramoderne', a ja bih nešto što nije ni previše moderno, niti previše klasično
-
hipisizik
#32 Re: gdje naci farmerice
Hvala lijepo. Danas poslije posla furam na to snizenje:)Better Man wrote:Imaš standardni Levis i imaš Replay u BBi (u Replayu je sad sniženje do 60%)hipisizik wrote:Vidim da je tema uglavnom u vezi sa ženskim farmerkama..ali ima li gdje u SA dobar izbor muških? Da napomenem da mi je cijena manje bitna ukoliko je to ono što tražim, mada bih radije kupovao one od 30KM nego od 200KM, jer mi je lakše ako se zeznem. Koliko sam primijetio, dominiraju neke tinejdzerske, 'ultramoderne', a ja bih nešto što nije ni previše moderno, niti previše klasično
- Better Man
#33 Re: gdje naci farmerice
hipisizik wrote:Hvala lijepo. Danas poslije posla furam na to snizenje:)Better Man wrote:Imaš standardni Levis i imaš Replay u BBi (u Replayu je sad sniženje do 60%)hipisizik wrote:Vidim da je tema uglavnom u vezi sa ženskim farmerkama..ali ima li gdje u SA dobar izbor muških? Da napomenem da mi je cijena manje bitna ukoliko je to ono što tražim, mada bih radije kupovao one od 30KM nego od 200KM, jer mi je lakše ako se zeznem. Koliko sam primijetio, dominiraju neke tinejdzerske, 'ultramoderne', a ja bih nešto što nije ni previše moderno, niti previše klasično
Nema na ćemu!
- alica.k
#36 Re: gdje naci farmerice
vidjela ja u bingu! al su neki stariji modeli. inace ih ima kupiti u mostaru.mima wrote:A jel neko vidio negdje farmerice ...wrangler?
-
*mima*
#37 Re: gdje naci farmerice
alica.k wrote:vidjela ja u bingu! al su neki stariji modeli. inace ih ima kupiti u mostaru.mima wrote:A jel neko vidio negdje farmerice ...wrangler?
A dje u Mostaru?
- alica.k
#38 Re: gdje naci farmerice
u rondo centrumima wrote:A dje u Mostaru?