gdje naci farmerice

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Karabaja

#26 Re: gdje naci farmerice

Post by Karabaja »

a šta si to radila na koljenima toliko? :-D
Better Man

#27 Re: gdje naci farmerice

Post by Better Man »

Trenutno sam u Londonu i necete vjerovati koliko je ovdje sve jeftinije, nego u Sarajevu. Npr. bijele kozne Replay tene koje u Sarajevu kostaju 234 KM, ovdje kostaju oko 180 KM i da ne navodim druge primjere. Sve garderoba brendova kojih ima i u Sarajevu je jeftinija ako ne za 50%, onda barem za 30%. Odete u Diesel i mozete naci kakve god zelite traperice, tj bilo koji model i vrstu kroja i bilo koju velicinu. nema sanse da ne potrefite kako broj u struku tako i broj duzine nogavica i ne samo to vec i sirinu nogavica. Traperice koje sam uzeo u Dieselu sam platio oko 200 KM, a iste takve bi u Sarajevu kostale izmedju 270-300 KM, ako ne i vise. Uzmite da u Sarajevu kupite dobre traperice i dvoje recimo dobre hlace na peglu, morali bi ste iskihati nekih 550-600 KM, a ja sam u Londonu za te iste pare pored traperica kupljenih u Dieselu i dvoje hlaca kupljenih u Top manu, kupio u Sisleyu dobar crni lagani djemper na kopcanje za ljeta kad je ujutro hladno ili svjeze navece i tu sam uzeo 4 muske potkosulje i prsluk koji u Sarajevu u Sisleyu kosta 120 KM, a ovdje sam ga platio oko 65 KM, u Gapu sam uzeo troje bokserice koje su ekstra kvalitetne i sve troje sam platio 18 funti (skoro godinu i pol ima kako sam u Gapu uzeo 6 pari bokserica i dan danas su kao da su tek kupljene), a u Sarajevu npr. u Benettonu samo za jedne treba te dati 40 Km, a kvalitet nula, jer su vec nakon prvog pranja kao da im je 10 godina i uzeo sam odlicnu majicu u Top manu (gornji dio do vrata je na dugmice i mozes ih otkopcati kad je vruce, a rukavi su dugi s tim da ih mozes zavratiti i zakopcati za dugme na rukavima. Ova majica je bila oko 40 KM, a u Sarajevu nebi bila ispod 80 KM. Ima jedna radnja u Londonu gdje se prodaju dizajnerske stvari koje su izasle iz mode. Naime odredjeni dizajner je izbacio kolekciju za odredjenu sezonu i kad sezona istekne ili stvar izadje iz mode te stvari se prodaju u navedenoj radnji za bagatelu. Uzimam primjer jedne zenske kozne tasne od poznate kreatorke koja je kostala 260 funti u toj se radnji moze kupiti za 39 funti. Prijateljica koja zivi u Londonu dosla je u Sarajevo na period od godinu dana i kaze da je Sarajevo za Bosanca i Hercegovca sa platom koju zaradi u BiH preskup grad u odnosu na London i njenu platu koju ona zaradi u Londonu. Gledala ona u Sarajevu kvalitetan anti alergijski jorgan i kosta 350 KM, isti takav ekstra kvalitete u Londonu kosta 55 funti (oko 120 KM). Definitivno se ne isplati nista kupovati u Sarajevu, vec lijepo ostavljati novac sa strane i kad bude prilika otici vani i kupiti sebi garderobu. I ono sto je najvaznije sve sto kupite vani je daleko kvalitenije i daleko su jaci brandovi. Za cijenu obicnog brenda koju placate u Sarajevu vani mozete kupiti stvar nekog eksluzivnog brenda. Ne patim od poznatih brendova, nego samo navodim primjere kako u Sarajevu za neke obicne brenodove placate cijenu kao u sto bi ste u Londonu platili neki puno jaci brand ili dizajnera. Kad kupujem odredjenu stvar gledam iskljucivo kvalitet i kako to na meni stoji. Nisam ljubitelj dizajnerskih stvari, jer smatram da ima normalnih vrhunski brendova koji nisu nista manje kvalitetni, a cijenom su pristupacniji.
alica.k

#28 Re: gdje naci farmerice

Post by alica.k »

better man, u londonu je vecinom jeftinija odjeca nego ovdje, ali ljudi su isprepadani onom pricom da je london PUNOPUNO skup, pa misle da se to na sve odnosi.
u berlinu edc majica (o kvaliteti da ne pricam) kosta 20KM ovdje kod nas ista (u ruznijoj izvedbi materijala) kosta 60!
a da jos ne spominjem da sto je kod njih na rasprodaji 70% snizeno kod nas se prodaje kao "nova kolekcija". mada, s tim sam se davno pomirila.
Karabaja wrote:a šta si to radila na koljenima toliko? :-D
fulio si pdf!
Karabaja

#29 Re: gdje naci farmerice

Post by Karabaja »

alica.k wrote:
Karabaja wrote:a šta si to radila na koljenima toliko? :-D
fulio si pdf!
Šta sam fulio?
hipisizik

#30 Re: gdje naci farmerice

Post by hipisizik »

Vidim da je tema uglavnom u vezi sa ženskim farmerkama..ali ima li gdje u SA dobar izbor muških? Da napomenem da mi je cijena manje bitna ukoliko je to ono što tražim, mada bih radije kupovao one od 30KM nego od 200KM :-D , jer mi je lakše ako se zeznem. Koliko sam primijetio, dominiraju neke tinejdzerske, 'ultramoderne', a ja bih nešto što nije ni previše moderno, niti previše klasično :-)
Better Man

#31 Re: gdje naci farmerice

Post by Better Man »

hipisizik wrote:Vidim da je tema uglavnom u vezi sa ženskim farmerkama..ali ima li gdje u SA dobar izbor muških? Da napomenem da mi je cijena manje bitna ukoliko je to ono što tražim, mada bih radije kupovao one od 30KM nego od 200KM :-D , jer mi je lakše ako se zeznem. Koliko sam primijetio, dominiraju neke tinejdzerske, 'ultramoderne', a ja bih nešto što nije ni previše moderno, niti previše klasično :-)
Imaš standardni Levis i imaš Replay u BBi (u Replayu je sad sniženje do 60%)
hipisizik

#32 Re: gdje naci farmerice

Post by hipisizik »

Better Man wrote:
hipisizik wrote:Vidim da je tema uglavnom u vezi sa ženskim farmerkama..ali ima li gdje u SA dobar izbor muških? Da napomenem da mi je cijena manje bitna ukoliko je to ono što tražim, mada bih radije kupovao one od 30KM nego od 200KM :-D , jer mi je lakše ako se zeznem. Koliko sam primijetio, dominiraju neke tinejdzerske, 'ultramoderne', a ja bih nešto što nije ni previše moderno, niti previše klasično :-)
Hvala lijepo. Danas poslije posla furam na to snizenje:)
Better Man

#33 Re: gdje naci farmerice

Post by Better Man »

hipisizik wrote:
Better Man wrote:
Hvala lijepo. Danas poslije posla furam na to snizenje:)

Nema na ćemu!
*mima*

#34 Re: gdje naci farmerice

Post by *mima* »

A jel neko vidio negdje farmerice ...wrangler?
*mima*

#35 Re: gdje naci farmerice

Post by *mima* »

Jel vjerujes da uopste nisam vidjela koje su ti farmerice?
alica.k

#36 Re: gdje naci farmerice

Post by alica.k »

mima wrote:A jel neko vidio negdje farmerice ...wrangler?
vidjela ja u bingu! al su neki stariji modeli. inace ih ima kupiti u mostaru.
*mima*

#37 Re: gdje naci farmerice

Post by *mima* »

alica.k wrote:
mima wrote:A jel neko vidio negdje farmerice ...wrangler?
vidjela ja u bingu! al su neki stariji modeli. inace ih ima kupiti u mostaru.

A dje u Mostaru?
alica.k

#38 Re: gdje naci farmerice

Post by alica.k »

mima wrote:A dje u Mostaru?
u rondo centru
*mima*

#39 Re: gdje naci farmerice

Post by *mima* »

Hvala.... :)
Post Reply