Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Moderator: anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
sumirprimus
#27 Re: Gdje na skijanje 2022/2023/2024
Uh mracno bobi, sigurno nema lampira?
-
Karikaturist
#28 Re: Gdje na skijanje 2022/2023/2024
Levi sigurno jeftiniji od Jahorine. 
- Ateista
#29 Re: Gdje na skijanje 2022/2023/2024
Bezveze je sto je zakljucana tema o moru, sta je sa onima koji planiraju egzoticne destinacije tipa Maldivi na koje se cesto ide upravo kad je kod nas zima? Nije more makarska rivijera...
Sto se tice skijanja, meni trenutno Bjelasnica nudi najvise za ono sto platim. Jahorina je odlicna ali su cijene prilagodjene strancima a ne domacoj populaciji, i da imam toliko para ne bih iz principa dao, radije cu za te pare otici negdje vani jer su cijene tu negdje koliko sam upratio.
Ove sezone planiram sebi i malom uzeti sezonske, prosle godine je mogao jos bez karte, sad vec zvanicno ne moze.
Ovaj put cu naravno pametnije planirati zimski godisnji, da ne bude ko prosle godine kad sam uzeo za Novu godinu a snijega ni na vidiku.
Sto se tice skijanja, meni trenutno Bjelasnica nudi najvise za ono sto platim. Jahorina je odlicna ali su cijene prilagodjene strancima a ne domacoj populaciji, i da imam toliko para ne bih iz principa dao, radije cu za te pare otici negdje vani jer su cijene tu negdje koliko sam upratio.
Ove sezone planiram sebi i malom uzeti sezonske, prosle godine je mogao jos bez karte, sad vec zvanicno ne moze.
Ovaj put cu naravno pametnije planirati zimski godisnji, da ne bude ko prosle godine kad sam uzeo za Novu godinu a snijega ni na vidiku.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#30 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
Eto ga.
Adekvatan naziv teme
Adekvatan naziv teme
-
goredole
#31 Re: Gdje na skijanje 2022/2023/2024
ne bih da crnjacim ali skijanje i vremensko planiranje funkcionise jedino ako ces ici u alpe. nazalost, na planine na balkanu previse utjecu vremenski uvjeti, a ni globalno zatopljavanje ne pomazeAteista wrote: ↑28/10/2023 10:58 Bezveze je sto je zakljucana tema o moru, sta je sa onima koji planiraju egzoticne destinacije tipa Maldivi na koje se cesto ide upravo kad je kod nas zima? Nije more makarska rivijera...![]()
Ovaj put cu naravno pametnije planirati zimski godisnji, da ne bude ko prosle godine kad sam uzeo za Novu godinu a snijega ni na vidiku.![]()
- Ateista
#32 Re: Gdje na skijanje 2022/2023/2024
Slazem se, kod nas je takva situacija da se nikad ne zna sta ce biti, prosla sezona je najbolji primjergoredole wrote: ↑29/10/2023 08:47ne bih da crnjacim ali skijanje i vremensko planiranje funkcionise jedino ako ces ici u alpe. nazalost, na planine na balkanu previse utjecu vremenski uvjeti, a ni globalno zatopljavanje ne pomazeAteista wrote: ↑28/10/2023 10:58 Bezveze je sto je zakljucana tema o moru, sta je sa onima koji planiraju egzoticne destinacije tipa Maldivi na koje se cesto ide upravo kad je kod nas zima? Nije more makarska rivijera...![]()
Ovaj put cu naravno pametnije planirati zimski godisnji, da ne bude ko prosle godine kad sam uzeo za Novu godinu a snijega ni na vidiku.![]()
![]()
Kako je mali krenuo u skolu vise nemamo potpunu fleksibilnost zbog raspusta,btako da mi je kraj januara najsigurnija opcija, poslije toga svakako ne mozemo isim vikendima ..
-
kuli1961
#33 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
Vec odavno rezervisano- Kronplac, Italija, kraj januara 7 dana.
To nekome moze zvucati, pretenciozno, nadmeno, razbacivanje para... Nije tako, evo zasto:
Rijec je o grupi od 4 para- 8 odraslih osoba, dugo godina zajedno skijamo. Neki imaju ove, neki one zelje u pogledu sadrzine hotela, skijalista, itd.
Nasli smo neku "sredinu"- uzimamo hotel sa polupansionom, jer nam je prosto nemoguce uzeti sobe/aparmane, brinuti se o klopi, spremanju klope, uz sve ono sto ide uz obrok, jer nemamo svi iste navike. Soba- nismo zahtjevni, dovoljno da nije kutija sibica. Za dva para je pozeljno da soba ima balkon ili terasu, jer su pušači; ako nema, nema veze. Bazen je pozeljan, a ako ga nema, ili je cijena hotela koji ga ima visa od naseg limita po paru- trazimo hotel bez bazena. Skijaliste- ne zelimo nista ekstremno, a Obertauern smatram ekstremnim. Transport do skijalista je u Austriji i Italiji uvijek savrseno rijesen i besplatan je. Na cijenu ski pasa ne mozemo uticati, a visegodisnje iskustvo nam govori da je u tim zemljama on savrseno uredjen, bez cekanja, zastoja, nestanska struje itd.
Skijalista im uvijek imaju stvaran broj kilometara staza, bas onoliko koliko je deklarisano.
U subotu sam se vratio sa jednog savjetovanja na Jahorini i bio sam šokiran cijenama u Vučku- u januaru, cijena u standard sobi je 370 KM/po osobi???? U EUR, to je oko 2650 EUR za dvoje, 7 HB. Pa da li su normalni???
Cijena mog hotela za ovu sezonu-7 HB, bazen, balkon, soba- cca 30 kvadrata, bus do skijalista preko puta hotela -oko 1720 EUR. Razlika je 930 EUR u "korist" Italije.
Šta još treba objašnjavati?
To nekome moze zvucati, pretenciozno, nadmeno, razbacivanje para... Nije tako, evo zasto:
Rijec je o grupi od 4 para- 8 odraslih osoba, dugo godina zajedno skijamo. Neki imaju ove, neki one zelje u pogledu sadrzine hotela, skijalista, itd.
Nasli smo neku "sredinu"- uzimamo hotel sa polupansionom, jer nam je prosto nemoguce uzeti sobe/aparmane, brinuti se o klopi, spremanju klope, uz sve ono sto ide uz obrok, jer nemamo svi iste navike. Soba- nismo zahtjevni, dovoljno da nije kutija sibica. Za dva para je pozeljno da soba ima balkon ili terasu, jer su pušači; ako nema, nema veze. Bazen je pozeljan, a ako ga nema, ili je cijena hotela koji ga ima visa od naseg limita po paru- trazimo hotel bez bazena. Skijaliste- ne zelimo nista ekstremno, a Obertauern smatram ekstremnim. Transport do skijalista je u Austriji i Italiji uvijek savrseno rijesen i besplatan je. Na cijenu ski pasa ne mozemo uticati, a visegodisnje iskustvo nam govori da je u tim zemljama on savrseno uredjen, bez cekanja, zastoja, nestanska struje itd.
Skijalista im uvijek imaju stvaran broj kilometara staza, bas onoliko koliko je deklarisano.
U subotu sam se vratio sa jednog savjetovanja na Jahorini i bio sam šokiran cijenama u Vučku- u januaru, cijena u standard sobi je 370 KM/po osobi???? U EUR, to je oko 2650 EUR za dvoje, 7 HB. Pa da li su normalni???
Cijena mog hotela za ovu sezonu-7 HB, bazen, balkon, soba- cca 30 kvadrata, bus do skijalista preko puta hotela -oko 1720 EUR. Razlika je 930 EUR u "korist" Italije.
Šta još treba objašnjavati?
- anex
- Nindža revizor
#34 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
Super odlično.
Cijena OK za HP i 7 dana...
Jahorinu neći komentarisati...ćuo sam da ne skupo od drugih...
Šteta što je tako...zašto Jahorina ili Bjelašnica nebi bile to što je u Italiji za tebe...
Cijena OK za HP i 7 dana...
Jahorinu neći komentarisati...ćuo sam da ne skupo od drugih...
Šteta što je tako...zašto Jahorina ili Bjelašnica nebi bile to što je u Italiji za tebe...
-
kuli1961
#35 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
I ja bih volio da skijalista u mojoj zemlji imaju koliko- toliko pristupacne cijene.
Eto, nije tako.
Sad skoknuh na cjenovnik ski pasa Bjelasnice- vise varijanti, a najjeftinija,akcijska prodaja- 5dnevna (pon-pet)- 460 KM?
Hoteli koji nude HB- od 3850 KM do 8350 KM/sedmica????
Eto, nije tako.
Sad skoknuh na cjenovnik ski pasa Bjelasnice- vise varijanti, a najjeftinija,akcijska prodaja- 5dnevna (pon-pet)- 460 KM?
Hoteli koji nude HB- od 3850 KM do 8350 KM/sedmica????
- Haris033
#36 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
Evo frisko iz Splita..
Sta je ovo..
Nikad skuplje, a nikad punije..
Od jutra na rivi i oko rive se ne može mjesto naći..
Bašte prepune, kao i alkohola i hrane na svakom stolu.
Atmosfera pre, predobra,….odlična!
Sta je ovo..
Nikad skuplje, a nikad punije..
Od jutra na rivi i oko rive se ne može mjesto naći..
Bašte prepune, kao i alkohola i hrane na svakom stolu.
Atmosfera pre, predobra,….odlična!
- anex
- Nindža revizor
#38 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
Do sempembra, cao!
- anex
- Nindža revizor
#39 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
E hajmo lagano...
-
kaw_liga
#40 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
Gdje bi mi preporučili da odem nekoliko dana na zimu.
U pitanju je 4 člana famili ne skijača.Nije mi ni neka želja učiti skijati više možda sankanje djeci i šetnje po snijegu..Dal Vlašić il nešto manje poznato...
U pitanju je 4 člana famili ne skijača.Nije mi ni neka želja učiti skijati više možda sankanje djeci i šetnje po snijegu..Dal Vlašić il nešto manje poznato...
-
kuli1961
#41 Re: Gdje na zimski odmor 2023/2024
Da se "tuspasim"- vrijeme- 11.-18.1.25- Nassfeld, Au. Snijeg zagarantovan, staze fantastične, žica savršeno organizovana.
Hotel 7 HB (polupansion) sa nekim snekom popodne nakon skijanja, a prije večere, ski bus- pred hotelom, do glavne žice,cca 2 km
Informativne cijene na Jahorini i Bjelašnici su me OPET zaprepastile...
Cijena mog aranžmana je tačno 1246 EUR za dvoje, a za te pare na J i B ne mogu naći korektan hotelski smještaj
- anex
- Nindža revizor
#42 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Nedavno sam bio na Bjelašnici...
Ne znam kako je kad je sezona, vjerovatno je bolja situacija u sezoni odnosno kad je snijeg....ali ovako, van sezone je jedno veliko gradilište...
Ne znam kako je kad je sezona, vjerovatno je bolja situacija u sezoni odnosno kad je snijeg....ali ovako, van sezone je jedno veliko gradilište...
- Ateista
#43 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Mene je skoro prijatno iznenadilo koliko ljetnog sadrzaja ima na Bjelasnici za koji nisam ni znao, prvo otisao na Javorov Do gdje ima stvarno svasta, solidan Zip-line, plus onaj dugacki koji je malo iza Javorovog Dola, tek sam skoro cuo za to. Onda svratio malo na Babin do i vidim da radi onaj djeciji park sa gumama, ima cak i podloga za ljetno skijanje, naravno skroz mala djecija staza, ali nisam znao ni to da ima i radi. Svakako da fali jos puno sadrzaja koji bi se mogao tu napraviti da ozivi i ljeti, ali opet kako sam ocekivao i ovo me bas pozitivno iznenadilo.
- Ateista
#44 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Sto se tice zime, rezervisali smo u Italiji San Martino di Costroza 7 dana u januaru, djeluje po ovome sto mogu vidjeti fino skijaliste iako nije jedno od onih zvucnih imena, nadam se da zbog toga nece biti ni prevelika guzva i cijene bi tamo trebale biti nesto povoljnije. Nasli smo dobru ponudu preko agencije iz Hrvatske, cca 1300 eura apartman u koji je ukljuceno koristenje bazena i ski karte za nas troje, fiksni su bili datumi ali nam je bilo svejedno pa se mozemo prilagoditi, kad smo gledali druge datume bilo je dosta skuplje, bas smo dobro naletili na ovo. Na to cemo imati jos troskove hrane i svoj prevoz, ali posto je apartman moci cemo nesto i sami pripremati, ponijeti odavde i slicno. Kad se uporedi sa ostalim cijenama, ovo je bas odlicna ponuda.
Crnjak je sto mali ima samo nekoliko dana "viska" zbog cega nije u djecijoj kategoriji gdje ne placa kartu, tako da je uracunata ski karta i za njega, malo jeftinije nego za odrasle ali ne puno. Kod nas je jos prosle godine morao placati djeciju kartu.
Crnjak je sto mali ima samo nekoliko dana "viska" zbog cega nije u djecijoj kategoriji gdje ne placa kartu, tako da je uracunata ski karta i za njega, malo jeftinije nego za odrasle ali ne puno. Kod nas je jos prosle godine morao placati djeciju kartu.
- anex
- Nindža revizor
#45 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Šetnica od Babinog dola do Javorovog dola je OK.
Ali ne trebam ja otici na Bjelašnicu da šetam po šumi. Uredu je to da ima šetnica, neka je. Ok ZipLine, nisam gore išao to je malo dalje od Babinog dola, ali direktno na B. Dolu je malo sadržaja za odrasle, pa cak je samo jedan kafić radio...
Ne znam, mislim da može bolje. Vlašić je klasu bolji sa sadržajima, nožda i više...Ako ništa na Vlašiću sam mogao birati gdje ću piti kafu..
Ali ne trebam ja otici na Bjelašnicu da šetam po šumi. Uredu je to da ima šetnica, neka je. Ok ZipLine, nisam gore išao to je malo dalje od Babinog dola, ali direktno na B. Dolu je malo sadržaja za odrasle, pa cak je samo jedan kafić radio...
Ne znam, mislim da može bolje. Vlašić je klasu bolji sa sadržajima, nožda i više...Ako ništa na Vlašiću sam mogao birati gdje ću piti kafu..
- Haris.ba
#46 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Pa imas nekoliko hotela koji rade i imaju restoran. Blizu su jedan drugome, pa mozes birati.anex wrote: ↑17/09/2024 08:55 Šetnica od Babinog dola do Javorovog dola je OK.
- anex
- Nindža revizor
#47 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Ma dobro. Hajde pošto je tema zimski odmor, vjerujem i znam da je zimi u sezoni drugačije, pogotovo kada ima snijega.
Ovo sam se malo dokacio teme jer sam nedavno bio.
Vjerujem da je zimi puno bolje i preporučujem svakom naše planine a ne Italije, Švicarske, Austrije...
Ovo sam se malo dokacio teme jer sam nedavno bio.
Vjerujem da je zimi puno bolje i preporučujem svakom naše planine a ne Italije, Švicarske, Austrije...
- Ateista
#48 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Slazem se u potpunosti da moze i treba jos puno bolje, pogotovo na samom Babinom Dolu koji je kao neki centralni dio na Bjelasnici, i treba biti vise sadrzaja. Samo kazem da me pozitivno iznenadilo jer nisam znao ni za to i nisam ni to ocekivato, tako da se vidi neki napredak, samo se nadam da ce se nastaviti sa ulaganjima.anex wrote: ↑17/09/2024 08:55 Šetnica od Babinog dola do Javorovog dola je OK.
Inace taj djeciji park mogu i odrasli koristiti, razmisljao sam da nekad odem sa skijama, jeste malo i kratko, ali cisto da me zelja mine do zime.
Sta toliko vise ima sto se tice sadrzaja na Vlasicu, osim mozda kafica? Za kafice nesto ne pratim jer me ne zanimaju, ne samo na planini vec generalno, ne pijem kafu.
- anex
- Nindža revizor
#49 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Nisu neki extra sadržaji ali govorim za ljeto, večina ljudi ljeti ide prošetati ili eventualno na quad pa provozati se.
Ima to i na Bjelašnici naravno, ja ne razdvajam nijednu planinu ali bilo bi extra žičarom se popeti na vrh Bjelašnice kao što je to na Ravnoj planini, Trebeviću...
Dobro kafu ne piješ, može čaj, sok..voda
ili pura 
Ima to i na Bjelašnici naravno, ja ne razdvajam nijednu planinu ali bilo bi extra žičarom se popeti na vrh Bjelašnice kao što je to na Ravnoj planini, Trebeviću...
Dobro kafu ne piješ, može čaj, sok..voda
- Ateista
#50 Re: Gdje na zimski odmor 2024 / 2025
Moze se i ljeti na Bjelasnici ici zicarom, do medjustanice naravno a onda se moze hodati do vrha. Jedino sto gore fali sadrzaja, nisam upratio da li onaj kafic kod medjustanice radi ljeti ili ne. Ravna planina je stvarno odlicno uredila taj gore dio sa sadrzajima, kupanje u jezeru, adrenalin park, dino park, zipline, via ferata, a za sve to treba gore doci zicarom, i to je stvarno odlican primjer u kojem smjeru bi i Bjelasnica mogla ici. Samo da na Bjelasnici naprave malo ozbiljniji adrenalin park, jer onaj na Ravnoj koji je kao za odrasle je poprilicno lagan i nedovoljno izazovan cak i za djecu, treblao bi nesto na nivou onog u Zajki koji skoro nikad ne radi. Onda neki Alpine coaster kao na Jahorini, to bi isto bilo vrh.anex wrote: ↑17/09/2024 09:16 Nisu neki extra sadržaji ali govorim za ljeto, večina ljudi ljeti ide prošetati ili eventualno na quad pa provozati se.
Dobro kafu ne piješ, može čaj, sok..vodaili pura
![]()
A to za caj i sok, znam da zvucim kao da sam skrt, ali mi je besmisleno placati bilo kakvo pice u kaficima, odnos cijene i onoga sto dobijes je nikakav, za cijenu jednog soka od 2dcl mozes kupiti 2l soka u prodavnici. Nije mi problem dati pare za razne gluposti, ali za pice u kaficima nikad ne mogu halaliti.