Ateista wrote: ↑12/08/2024 10:38
Svakako da ko moze platiti Tursku da ce moci i Hrvatsku, ali pitanje je sta dobijes u jednom i drugom i koliko si opusten. Nije poenta u tome da mora sve biti ekskluzivno, poenta je da kad odes na odmor ne razmisljas o hrani i picu, o tome koliko sta kosta, a sa trenutnim cijenama u Hr je nemoguce opustiti se i ne razmisljati o tome, inace ako se malo opustis ukupni troskovi lako mogu doci do cifre za koji si mogao otici na Maldive.
Od Kupara 1990 kada sam imao 8 godina nisam ljetovao u hotelu.
Lijepa moja zemlja
Ono što jedem u Sarajevu , jedem i u Hrvatskoj , u Sarajevu ne jedem u restoranima već godinama , preskupo je , u restoran odem kad imam razlog ili goste.
Za deset dana ljetovanja lako se osmisle prejednostavni obroci u apartmanu , nema djece u autu ima mjesta za nabavku.
Čak je ranijih godina razlika u supermarketima bila osjetno u našu korist a sada je samo alkohol i riba koja se jedino i nosi.
Lidl - Bingo nema prevelike razlike za deset dana.
I nije mi žao na otoku platiti sladoled 3 eura jer ga rijetko jedem i dokupiti pive ili vina ako nestane - otok je , mora biti skuplje.
Sve je do koncepta.
U Hrvatskoj se uvijek osjećam kao domaći , nikada nisam imao ni najmanju neugodnost i nigdje , puno više razumijem tu kulturu i ljude i uživam u svakom kamenu na Jadranu.
Volio bih da nama standard naraste da tamo možemo ljetovati luksuznije.
Ali i ovako - može se , svakako svaka čast ljudima koji žele , mogu i hoće da isprobaju nove destinacije.
Ljetovati u Turskoj a proći povoljno - teško , realno teško.