Sa porodicom (beba od 20 mjeseci) bio sam u Marmarisu, 5 dana, hotel Motto Premium. Hotel više nego korektan, usluga na vrhunskom nivou. Ko voli, ima vanjski i unutrašnji bazen, spa, fitnes...
Marmaris izuzev starog grada i vodenog i zabavnog parka, nema ništa za preporučiti. Sve je puno Britanaca najgore sorte (pijano od 12:00 do 05:00, istetovirano, izbušeno pirsinzima, divlje, glasno - Rusi su oličenje kulture) i Britancima je sve prilagođeno. Stari grad je lijep sa mnoštvom restorana vrhunske ponude hrane i pića, normalnih gostiju. Ali taj dio je u Bodrumu još bolji i ljepši.
Mi smo išli na neku formu aktivnog odmora. Imali smo rentacar (Peugeot 301, sa sedalicom je bio 110 eura).
Preporuka za plaže Kiz Kumu, Cin Buku, Cenet Koyu. Selo Selimije svakako posjetiti, mirno mjesto gdje se čovjek odmori od gužve. Mnoštvo restorana. Lijep utisak je ostavila Datca, a posebna preporuka za Knidos, sa prelijepim zalaskom sunca, mikro plažama, ostacima antičkog grada i vrhunskim jednim jedinim restoranom, Knidos.
https://instagram.com/knidos.restaurant ... BiNWFlZA==
U okolini Marmarisa ima mnoštvo malih plaža (pješčane, pjeskovite, kamenite, sve po izboru), ali mi smo se zbog bebe držali nabrojanih.
U svakom slučaju najljepša preporuka za okolinu Marmarisa.