Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
BarbaDue

#1101 Re: Gdje na more? - 2017

Post by BarbaDue »

Croate na jadranu treba u širokom luku zaobilaziti. Mada ni Crnogorci nisu puno bolji, al su ipak bolji. Na ulazu u državu iz pravca Trebinja naplaćuju putarinu 3€, a putevi im nisu bogzna šta. Ko je nama kriv što je mi ne naplacujemo.
Warashii

#1102 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

BarbaDue wrote:Croate na jadranu treba u širokom luku zaobilaziti. Mada ni Crnogorci nisu puno bolji, al su ipak bolji. Na ulazu u državu iz pravca Trebinja naplaćuju putarinu 3€, a putevi im nisu bogzna šta. Ko je nama kriv što je mi ne naplacujemo.
:-) ovi bolji od ovih. A zašto? Pojma nema :)
drunken tiger

#1103 Re: Gdje na more? - 2017

Post by drunken tiger »

NY Times je među top 5 destinacija za ljetovanje hrvatsku stavio na prvo mjesto!! I nešto se žalite da je skupo??!! Ne ideš ako ti je skupo. Nisam išao ove godine ali prošle godine sam bio i cijene su bile sasvim OK. Kafa 8kn pivo 17kn. Sjediš u bašti na obali, na odmoru, na ljetovanju...Kafa kod BBI je 2,5KM e to je skupo!! A ne serete o tome!? Krivi nam Hrvati?
BarbaDue

#1104 Re: Gdje na more? - 2017

Post by BarbaDue »

Warashii wrote:
BarbaDue wrote:Croate na jadranu treba u širokom luku zaobilaziti. Mada ni Crnogorci nisu puno bolji, al su ipak bolji. Na ulazu u državu iz pravca Trebinja naplaćuju putarinu 3€, a putevi im nisu bogzna šta. Ko je nama kriv što je mi ne naplacujemo.
Zbog cijena, bog ti pamet dao :wink:
Itsoktobealone

#1105 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Itsoktobealone »

Ma samo Sejšeli, Mauricius ili Bora Bora :)
Warashii

#1106 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

BarbaDue wrote:
Warashii wrote:
A dobro nisam bio u CG. Stanovnicima BIH sa prosječnim primanjima jedino su bitne cijene smještaja, kafe i sladoleda a na sve ostalo se ne troši.
Ovo troje mora zbog policije, reda i djece.
Seawolf

#1107 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Seawolf »

van Basten wrote:Ako ko krene na Bijacu neka zna da su Hrvati digli putarine u toku sezone... Npr relacija Bijaca Zagvozd je sad 32kn, a prolaz kroz tunel sv.Ilija 22kn.
Pokusavaju deficit preduzeca autocesti smanjiti preko turistickih ledja. Iskreno se nadam da ce se turisti popisati na tu odluku i masovno koristiti alternativne ceste.
Hvala na upozorenju. Ja idem sutra ujutro do Splita, pa ću ići na G.P. Kamensko, tako da imam samo dionicu auto-puta od Biska do Dugopolja.
Warashii

#1108 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Warashii »

Seawolf wrote:
van Basten wrote:Ako ko krene na Bijacu neka zna da su Hrvati digli putarine u toku sezone... Npr relacija Bijaca Zagvozd je sad 32kn, a prolaz kroz tunel sv.Ilija 22kn.
Pokusavaju deficit preduzeca autocesti smanjiti preko turistickih ledja. Iskreno se nadam da ce se turisti popisati na tu odluku i masovno koristiti alternativne ceste.
Hvala na upozorenju. Ja idem sutra ujutro do Splita, pa ću ići na G.P. Kamensko, tako da imam samo dionicu auto-puta od Biska do Dugopolja.
Ne moraš ni tim dionicom. Raspalis u Trilju desno preko mosta pa na Brnaze. A možeš i desno preko mosta pa onda lijevo.
Seawolf

#1109 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Seawolf »

Warashii wrote:
Seawolf wrote:
Ne moraš ni tim dionicom. Raspalis u Trilju desno preko mosta pa na Brnaze. A možeš i desno preko mosta pa onda lijevo.
Da znam, išao sam tuda kroz Brnaze, birvaktile, dok još nije bilo auto-puta. Dobro pamtim ono oštro skretanje ulijevo, na raskrsnici prilikom uključivanja na D1.
Haris033

#1110 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Haris033 »

Ko ide put Makarske, najbolja opcija je Ljubuški (g.p. Crveni Grm) - Vrgorac - Makarska.
Bez i jednog km autoputa, cesta solidna, nema gužve.. :izet:
walk_M-A-N

#1111 Re: Gdje na more? - 2017

Post by walk_M-A-N »

Bojkot, ha. Ja ga oduvijek provodim.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/drag ... 63429.aspx

A ko ide put Makarske..
http://www.bh-index.com/na-gradskoj-pla ... -u-smradu/
shake69

#1112 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shake69 »

walk_M-A-N wrote:

A ko ide put Makarske..
Svi koji su blize Rvackoj ce vjerovatno birati jeftinije varijante dok oni iz daleka gledaju da se sto prije docepaju plaze pa neka je i platiti skupu putarinu. Tu su izuzeci nepotkupljivi Cesi i Poljaci. Oni i kroz Sloveniju voze kroz sela da ne plate vinjetu pa tako i kroz Lijepu njihovu. :-)
Ne znam ima li gdje brojka koliko vozila koristi Licku magistralu tokom ljetnih mjeseci? To bi bilo zanimljivo.
Prosle godine vozio kratki dio do skretanja za Bihac i imao sam sta vidjeti. Puna cesta, sve auto do auta. Ne daju ljudi tek tako 26 eura do Splita!
problemnatravunu

#1113 Re: Gdje na more? - 2017

Post by problemnatravunu »

shake69 wrote:
walk_M-A-N wrote:

A ko ide put Makarske..
Svi koji su blize Rvackoj ce vjerovatno birati jeftinije varijante dok oni iz daleka gledaju da se sto prije docepaju plaze pa neka je i platiti skupu putarinu. Tu su izuzeci nepotkupljivi Cesi i Poljaci. Oni i kroz Sloveniju voze kroz sela da ne plate vinjetu pa tako i kroz Lijepu njihovu. :-)
Ne znam ima li gdje brojka koliko vozila koristi Licku magistralu tokom ljetnih mjeseci? To bi bilo zanimljivo.
Prosle godine vozio kratki dio do skretanja za Bihac i imao sam sta vidjeti. Puna cesta, sve auto do auta. Ne daju ljudi tek tako 26 eura do Splita!
Ja generalno razmisljam, da auto ceste u HR i nisu skupe (relativno, jel !) ako je nekome bitan dobitak vremena, ali kad vidim na televiziji, ogromne guzve na samom ulazu na auto ceste, pa zastoje, pa guzve pred tunelima, e onda kažem da baš i nisam blesav da platim cestarinu, drkam se i guzeljam u zastojima, u krajnjem slučaju potrosim i više goriva, a na odrediste stignem kao da sam isao magistralom :-)
Jedino , ta voznja magistralnim cestama moze biti nezgodna zbog (ipak) povećanog rizika prometne nezgode, a i treba se čuvati radarskih kontrola , i ti budi sada pametan :run:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1114 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

Ja do Tucepa brez problema, k'o da sam otisao do Doboja. :D :D :D
banjaluka078

#1115 Re: Gdje na more? - 2017

Post by banjaluka078 »

problemnatravunu wrote: Ja generalno razmisljam, da auto ceste u HR i nisu skupe (relativno, jel !)
Mene od BL do ZG više košta putarina u oba pravca od plina za cijeli put. Možda nisu skupe, ali nisu isplative.
problemnatravunu wrote:
Jedino , ta voznja magistralnim cestama moze biti nezgodna zbog (ipak) povećanog rizika prometne nezgode, a i treba se čuvati radarskih kontrola , i ti budi sada pametan :run:
Od Banjaluke do sjevera Istre išla nedavno za neznatno više vremena magistralnom cestom, nikakve gužve na putu. Podesiš navigaciju da bira najbržu rutu mimo auto-puteva i uživaš u predjelima koje bi inače propustio (u principu, najviše zbog toga i izbjegavam auto-puteve - da vidim nešto tu kuda prolazim). Navigacija te upozori na stacionarni radar, a za radarske kontrole iz žbuna...jbg, uključiš malo zdrav razum i skineš nogu s gasa.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1116 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Slo Burner »

kakv je ovaj Plat kod Dubrovinka ?
boshniak

#1117 Re: Gdje na more? - 2017

Post by boshniak »

Turisti se bune zbog putarine a ipak ce hrvate najvise pogoditi, ja bi licno izabrao autoput bez obzira na cijenu, ehh da ima autoput kroz BiH mozda bi i isao magistralom kroz hrvatsku, al kad prodjem BH puteve sa istoka do zapada dotuzi mi vise i volan i krivine i ogranicenja i kamioni i kojekakve vukojebine zelim samo da se dokopam autoputa i da stignem sto prije. I ogranicenja u hrvatskoj su kao i u BiH na nekim mjestima nelogicna i jos ako popijes kaznu ode ti ono malo kuna sto bi ustedio na magistrali.
Zoya

#1118 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Zoya »

drugtito2011 wrote:
eyesburn wrote:
drugtito2011 wrote:Drač 2016.

Ako nekom treba još slika ili video slobodno nek se javi. Moje iskustvo: ne gledam Albaniju ni na mapi.

Image
daj još slika i iskustava.

imaš li golem, kavaje?
Mogu ti reći samo za Drač, hotel Sun 3*: plaćanje karticom - zaboraviti; restorani - ponuda očajna - pizza, grah, tjestenina, pile sa ražnja, i sična jela, ribu zaboravi; trotoari - nema šahtova, rupa svakih 5 metara; od 19:00 do 23:00 na trotoare postave štandove kao kod nas na autopijaci i hodati se ne može, korida u Čevljanovićima je dodjela Oscara u odnosu na ovo; ispred diskoteka i kockarnica stoje likovi sa dugim cijevima; kupanja nema samo šetnja, nema mirisa mora, niti da se osjeti so na koži, jedino čega ima u izobilju je pijesak;

Nemogu da se sjetim više, pitaj pa ću ti odgovoriti

PS: imaš dvije slike u postovime prije tvog.
Albanija tek za desetak godina može biti nešto, za sad je teška rupa. U Draču nisam bila a jesam u Sarandi. Pisala sam na nekoj temi.
N-E regija

#1119 Re: Gdje na more? - 2017

Post by N-E regija »

Bio sam u Albaniji prošle sedmice i nije samo Drač njihova obala imaš od Ksamila,Sarande,Piqerasa,Quazim Pali,Himare,Jalae,Orikuma,Vlore, Kavaje pa do Golema, San Pietroa, Shengjina, Velipoja. Kako ja znam ova prva grupa gradića na moru je na jugu Albanije plaže su sitni kamenčići, dok je druga sjeverni dio Albanije sa pješčanim plažama . Albanija jest veliko gradilište, ali ni oni u sezoni ne rade na građevini kao ni u Hrvatskoj ono što je sređeno je na nivou nekih eksluzivnih odmarališta. Ona slika iz Drača prikazuje samo jednostrano kako nevalja, a konkretno u Draču (Durres) nema nekih plaža već je grad ko grad pun starina koje možeš obilaziti čitav dan i to je lučki grad sa trajektnom vezom s Italijom. Cijene su kao kod nas čak neki proizvodi su jeftiniji nego kod nas. Nepoznavanje jezika je i mene odbijalo u početku, ali kad skontaš da ih veliki broj zna naš jezik i da se svim silama trude da ti ugode kao gostu sve predrasude padaju u vodu.
Ned071

#1120 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Ned071 »

Ove godine prvi put se odlucili za tursku. Resort izmisljen za djecu. Vrijedi svake marke... Od usluge, hotela, sadrzaja... Vrlo vrlo pozitivno iskustvo...
konektovan

#1121 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

Ned071 wrote:Ove godine prvi put se odlucili za tursku. Resort izmisljen za djecu. Vrijedi svake marke... Od usluge, hotela, sadrzaja... Vrlo vrlo pozitivno iskustvo...

Koji hotel, mjesto?????
BarbaDue

#1122 Re: Gdje na more? - 2017

Post by BarbaDue »

BarbaDue wrote:
Warashii wrote:
A dobro nisam bio u CG. Stanovnicima BIH sa prosječnim primanjima jedino su bitne cijene smještaja, kafe i sladoleda a na sve ostalo se ne troši.
Ovo troje mora zbog policije, reda i djece.[/quote]

Šta je mene odredilo da preporučujem CG je to da mi je u Đenovićima bilo k'o kod kuće. Izađeš ispod apartmana na ulicu tu su odmah crnogorci sa kojima se možeš družiti. 3 metra ispod je more i kud ćeš bolje. Ljudi su ljubazni i susretljivi, to sam osjetio. U ostalom svakom svoje.
Ned071

#1123 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Ned071 »

konektovan wrote:
Ned071 wrote:Ove godine prvi put se odlucili za tursku. Resort izmisljen za djecu. Vrijedi svake marke... Od usluge, hotela, sadrzaja... Vrlo vrlo pozitivno iskustvo...

Koji hotel, mjesto?????
Side. Calimera Serra Palace...
Maraschino

#1124 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Maraschino »

Ned071 wrote: Side. Calimera Serra Palace...
Nema pravog odmora bez ovakvih aranzmana.
konektovan

#1125 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

Maraschino wrote:
Ned071 wrote: Side. Calimera Serra Palace...
Nema pravog odmora bez ovakvih aranzmana.
Ne znam, malo sam pregledao i mogu reci da mene ovakvi hotelski kompleksi ne privlace nimalo.
Svaka cast svakome, za svoje pare bira ono sto njemu odgovara, ali ja licno ne bi dao pare za ovo.
Post Reply