Gdje kupujete kozmetiku?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

surajaa

Post by surajaa »

hehe, nisam odmah vidjela, ali evo sad izucavam ove stranice :D
mala-i

Post by mala-i »

ma ako ćemo iskreno ja najviše kupujem u zagrebu -lushu...pa u dm-u,martimexu, muller-u.što se tiče dekorativne kozmetike, kupujem je i u plazi.parfeme većinom naručujem, ili preko neta ili preko nekoga jer voljenog mi mirisalca nema ni u sa ni u zg :(
od freemana imam masku za lice s krastavcima i čini mi se nekim žitaricama i ok mi je, mada su mi lusheve savršenstvo.od balee(DM)kupujem kremu za ruke,maramice za skidanje šminke,baby ulje,dezodoranse u tubama, maramice za naočale...sad sam kupila neku kremu sans soucis u sam shopu u kojem inače ne volim kupovati jer štede na poklonima i testerima bez obzira na to koliko im para ostaviš.nisam sigurna da li se kod njih prodaju aromatica sapuni koji su baš ok, pogotovo za one kojima je lush malo prejak.
eh,hvala za inf o ovim ulošcima iz bio shopa; mama mi koristi takve,a mogla bih i ja probati.
još jedno pitanje.je li iko koristio kozmetiku rituals, čini mi se da je holandska?tu sam dečku jednom kupila stick i bio je predobar,ali lično nikad ništa njuihovo ne probah...
Lace

Post by Lace »

sreca pa pogledah link one slike...pa bidjeh i stranicu...niko da objavi...gdje je radnja :D

http://www.makrovita.ba/index.php?optio ... t&Itemid=3
Svemirski_Jebach

Post by Svemirski_Jebach »

Origins je dobar, al ne znam ima li ga kod nas.
mala-i

Post by mala-i »

evo maloprije nađoh ovo,pa koga interesuje:

Bijela lista

Lista etičkih proizvoda i tvrtki koje ne testiraju na životinjama.
Molimo da ih podržite tako što ćete kupovati njihove proizvode!

Amway
Annyer
Apotheker Scheller (Dr Scheller, Manhattan)
AquaSource (Natural BEING Skin Care)
Aromatica
Artdeco
Atea
Athena's (Frutti del sole)
Avon
Basis
Biovitalis (Bioherbal, Herba Mare)
Bodywise (Natracare)
Bourjois
Bübchen
Carita
Chanel
Christian Dior
Clarins
Collistar
Corsair Toiletries
Cosmo Cosmetics Inc. (Ferity)
Decleor
Dietpharm
DM - Drogerie Markt (njihovi vlastiti proizvodi: Alana, Alverde, Babylove, Balea, Das Gesunde Plus, Denk Mit, Dontodent, Ebelin, Jessa, Profissimo, Réell'e, S-he stylezone, Saugstark+sicher, Sundance)
Donna Karan
Dr. Hauschka Skin Care
Dr. Theiss
Erdal-Rex (Frosch, Rorax)
ESI s.p.a.
Estée Lauder (Clinique, Origins)
Fairness (Gelcap, Genera)
Forever Living
Freeman Cosmetics Corp.
Frenchtop Natural Care Products (Hennaplus)
Ginger kozmetika (M'Claire)
Golden
Guam/Lacote
Interchem (Oxalis)
Ismeg (Brambles and Moor, Brutia, Frais Monde)
Jericho
John Masters Organics
JOICO International
Juice Beauty
Kappus
L'angelica
Labud
Lander
L'erbolario
Lek Kozmetika (Amai, Green Line)
Lush
Mann & Schroder (Fruttini)
Marks & Spencer
Milla (Issa, Lee, Naily, Rea)
Montagne Jeunesse (1 Night Stand, Chantelle, Davinci, Model Secrets)
Natur Erbe
Neutro Roberts
Neva (Plidenta, Rosal, Soleval)
Nimfea
Oleal
Olival
Oriflame
Paglieri (Aqualina, Cleo, Felce Azzurra, Labrosan, Selectiva S.p.A.)
Performance Health Inc. (Biofreeze)
Phyris
Primavera Life
Pupa
Pyrus kozmetika
Revlon (Almay, Jean Naté)
Sapio (Ulola)
Saponia (Arf, Brinell, Di Sunprotection, Faks Helizim, Frutella, Kaina, Lahor, Likvi, Nila, Ornel, Rubel, Tipso, Vim, Zirodent)
Selectiva S.P.A. (Aqualina)
Sinclair & Valentine
Swiss Formula (St. Ives)
Tigi haircare (Bad Head)
United Colors of Benetton
Upper Canada
Urtekram
Virgin Village
Weleda (kozmetika)
Yves Rocher
mala-i

Post by mala-i »

a evo i one druge:

Crna lista

Lista neetičkih proizvoda i tvrtki koje još uvijek svoje proizvode testiraju na životinjama.
Molimo izbjegavajte ih!

Afrodita
Artsana SPA (Chicco, Korff)
Bausch & Lomb
Beiersdorf (Atrix, Eucerin, La Prairie, Labello, Nivea)
Bic Corporation Braun (Gillette Company)
BioAstin
Chesebrough-Ponds (Cutex, Faberg, Vaseline)
Church & Dwight (Lady's Choice, Nair)
Colgate-Palmolive Co. (Ajax, Fab, Hills Pet Nutrition, Mennen Co., Palmolive, SoftSoap, Speed Stick)
Coty (Adidas, Calgon, Calvin Klein, Celine Dion, Cerruti, Chipie, Chloé, Chopard, Cindy Adams, Club Med, Coty, David Beckham, Davidoff, Esprit, Glow, The Healing Garden, Isabella Rossellini, Jennifer Lopez, Jette Joop, Jill Sander, JOOP!, Jovan, Kenneth Cole, Kimora Lee Simmons, Lagerfeld, Lancaster, Marc Jacobs, Mary-Kate and Ashley Olsen, Miss Sixty, Monsoon, Nautica, Nikos, Parera, Pierre Cardin, Rimmel, Roland Garros, Roots, Sarah Jessica Parker, Stetson, Vera Wang, Vivienne Westwood)
Daiwa Pharmaceutical (BioBran MGN-3, Natto NKCP)
Garnier (Laboratories Garnier Paris)
Gillette Co. (Braun, Duracell, Flair, Liquid Paper, Oral-B, Parker Pens)
Giorgio Armani parfemi
GlaxoSmithKline (Aquafresh, Binaca, Nicorette, Sensodyne, Strep)
Helene Curtis Industries (Finesse, Suave, Unilever)
Henkel (Bref, Clin, Kaloderma, Opti, Persil, Perwoll, Pril, Pur, Rex, Silan, Solea, Somat, Weisser Riese)
Johnson & Johnson (Aveeno, Clean & Clear, Neutrogena, ROC)
Keune
Kimberly-Clark Corp. (Cottonelle, Huggies, Kleenex, Kotex, Pull-Ups, Scott Paper)
Krka (Corident, Fitoval, Sun Mix, Vitaskin)
L'Oréal (Anais Anais, Bilage, Biotherm Cosmetics & Skin Care, Helena Rubenstein, Logics, Ombrelle, Vital Nutrients)
L'Oréal U.S.A. (Biotherm, Cacharel, Garnier, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Lancôme, Matrix Essentials, Maybelline, Ralph Lauren Fragrances, Redken, Soft Sheen, Vichy)
Nina Ricci
Pfizer (BenGay, Desitin, Plax, Visine)
Pliva (Venotrex)
Procter & Gamble Co. - P&G (Alfred Dunhill, Alldays, Always, Anna Sui, Antikal, Ariel, Atkinsons, Attends, Bess, Blend-a-Dent, Blend-a-Gum, Blend-a-Med, Blendax Anti Belag, Bogner, Bold, Bruno Banani, Camay, Carrera, Certina, Certina Med, Charles Jourdan, Cheer, Chiemsee, Chlorhexamed, Cindy Crawford, Clearasil, Cliff, Comet, Cover Girl make up, Credo, Crest, Dash, Daymed, Ellen Betrix, Escada, Extase, Fairy, Firmodent, Gabriela Sabatini, Gabriele Strehle, Galileo, Gerry Weber, Ghost, Gillette Series, Giorgio Beverly Hills, Globe, Gucci, Head & Shoulders, Henry M Betrix, Herbal Essences, Hervé Léger, Hugo Boss, Ivory, Jean Patou, Kamill, Lacoste, Laura Biagiotti, Lenor, Litamin, Luvs, Marc O'Polo, Max Factor make up, Max Mara, Medinait, Meister Proper, Mexx, Mont Blanc, Muelhens, Naomi Campbell, Oil of Olaz, Old Spice, Otto Kern, Pampers, Pantene, Pantene Pro-V, Pringles Chips, Priscilla Presley, Procter & Gamble, Puma, Rochas, Scannon, Secret Deodorant, Shulton, Sir, Spic & Span, Sumatra, Sure, Tempo, Tide, Tom Tailor, Tosca, Trussardi, Valentino, Vidal Sassoon, Wash & Go, The Wella Corporation-Sebastian, Wick, Wick Vaporub, Yardley, Yohji Yamamoto, Zest)
Ralph Lauren
Reckitt Benckiser (Airwick, Ava, Calgon, Calgonit, Coty, Easy Off, Fibish, Harpic, Lysol, Mop & Glo, Old English, Resolve, Spray 'N Wash, Vanish, Veet, Woolite)
Redken Laboratories
Roche
S.C. Johnson (Drano, Edge, Fantastik, Glade, OFF!, Oust, Pledge, Scrubbing Bubbles, Shout, Skintimate, Windex, Ziploc)
Sanofi (Lipofactor, Oscar de la Renta, Yves Saint Laurent)
Sara Lee (Ambi Pur, Badedas, Catch, Delial, Depilzero, Fissan, Glysolid, Kiwi, Quenty)
Schering-Plough (Bain de Soleil, Coppertone, Dr. Scholl's)
Schick (Warner-Lambert)
Scwarzkopf & Henkel (Bac, Fa, Krizia, Palette, Poly, Schauma, Sergio Tacchini, Taft, Vademecum, Vision)
Shiseido Cosmetics
Sothys
Unilever (Axe, Calvin Klein, Cerruti parfemi, Chloe, Cif, Diversey, Domestos, Dove, Elida Gibbs, Elizabeth Arden, Fabergé, Finesse, Helene Curtis, Henry Cotton's, Impulse, Lagerfeld parfemi, Lever Bros, Lux, Max Azria, Omo, Rexona, Signal, Suave, Sunsilk, Valentino parfemi)
Rania

Post by Rania »

Hierarchia wrote:
mamica 31 wrote:
ne mogu da pohvatam o kojim uloscima govoris :?
Ulosci koje sam kupila neki dan u toj bio radnjici. Cisti pamuk bez dodataka. Imaju i takve pelene za bebače, koliko sam skuzila. Nisam jos probala, javim vam kako se osjecaju.
gdje je ta radnjica?? nikako da skontam.
debela

Post by debela »

makrovita, imas gore link.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Rania wrote:
Hierarchia wrote:
mamica 31 wrote:
ne mogu da pohvatam o kojim uloscima govoris :?
Ulosci koje sam kupila neki dan u toj bio radnjici. Cisti pamuk bez dodataka. Imaju i takve pelene za bebače, koliko sam skuzila. Nisam jos probala, javim vam kako se osjecaju.
Rania, vise puta smo spomenuli link. Sad cu otvoriti posebnu temu. :-D
Rania

Post by Rania »

Hierarchia wrote:
Rania wrote:
Hierarchia wrote: Ulosci koje sam kupila neki dan u toj bio radnjici. Cisti pamuk bez dodataka. Imaju i takve pelene za bebače, koliko sam skuzila. Nisam jos probala, javim vam kako se osjecaju.
Rania, vise puta smo spomenuli link. Sad cu otvoriti posebnu temu. :-D
nema potrebe..otvorila sam link (bila sam malo lijena ;-) zanimala me samo adresa) :-)
Vingo

Post by Vingo »

DM-ove robne marke su na bijeloj listi. Ne testiraju na zivotinjama plus koriste 95% manje konzervansa od drugih. Cijene su OK. Meni su OK njihovi samponi i aktivni sastojci za njegu lica. A imaju i finih bio-grickalica.
Jedna od boljih kozmetickih linija je i francuski Avene. Skuplji su, ali jako kvalitetni.

Nego, gdje mi je Shiseido na ovim listama? :-)
zmijaIzmaj

Post by zmijaIzmaj »

ja kod mamceta :D kupujem :D :D
lost&found

Post by lost&found »

meni se DM-ovi proizvodi ne svidjaju..recimo tus kupke..samponi..nula bodova...imaju dobre maske za lice doduse :D :D

NIVEA rules...i ako je et..relativno skupa...al ni jedan njihov proizvod me nije razocarao..pocevsi od krema....pa sve do maskara i lakova za nokte :-D
three sisters

Post by three sisters »

oriflame&avon, znam ljude koji prodaju, pa mi se uvali uvijek nešto :D
uglavnom kod njih parfeme..ostalo sam shop uvijek... ne kupujem u cm- u a do dm-a mi je predaleko, i u mamčetu prestala...i u bezistanu jer imaju jednu marku koja nema ni u jednoj parfumeriji
zena21

Post by zena21 »

Skoro uvijek u Sam shopu, mada nekad i preko kataloga... K'o sto neko rece, uvale mi kolegice s posla :oops: :D
inspire_me

Post by inspire_me »

Vingo wrote:DM-ove robne marke su na bijeloj listi. Ne testiraju na zivotinjama plus koriste 95% manje konzervansa od drugih. Cijene su OK. Meni su OK njihovi samponi i aktivni sastojci za njegu lica. A imaju i finih bio-grickalica.
Jedna od boljih kozmetickih linija je i francuski Avene. Skuplji su, ali jako kvalitetni.

Nego, gdje mi je Shiseido na ovim listama? :-)
Pogledaj malo bolje crnu listu :D :D
Vingo

Post by Vingo »

Aaaaa fakat. Mimikrirali... :D
tigris

Post by tigris »

kupujem u jednom kozmetickom salonu u hrasnom........kozmetika se zove Murad...........neko americko sranje :D :D
lost&found

Post by lost&found »

tigris wrote:kupujem u jednom kozmetickom salonu u hrasnom........kozmetika se zove Murad...........neko americko sranje :D :D

Murad...a americka firma...meni mirisi na terorizam :D :D :-)
nocna_ptica24

#95 lično iskustvo

Post by nocna_ptica24 »

moji najbolji kozmetički proizvodi:
za njegu lica za suhu i osjetljivu kožu:erica carnea mislim slovenačka firma sa mlijekom za skidanje make -upa i bezalkoholnim losionima za čišćenje i dnevnom kremom.
za ruke balea q10 krema za ruke
za tijelo naročito blagotvorno poslije depiliranja nivea mlijeko za tijelo
gel za tuširanje yeves rochair od kokosa oprostite ako je gramatički neispravno napisano a dobri su i avonovi gelovi

puder loreal translucide tečni jako dobro koža podnosi i ne isušuje je maskara max factor dramatic look .najbolja je!!!!
rumenilo avon pink nude odlično je i dugotrajno i u kutijici i na licu.

sjajevi za usne maybeline u tubi odličnog mirisa i sjaja

parfem emporio armani she...mmmmmm najdraži moj parfem
Pearl

Post by Pearl »

tigris wrote:kupujem u jednom kozmetickom salonu u hrasnom........kozmetika se zove Murad...........neko americko sranje :D :D
u u u... imaju li njihove vocne kiseline?

i malo offtopic: zna li neko da li iko u Sarajevu radi tretmane Muradovim ili nekim drugim vocnim kiselinama? mozda taj kozmeticki salon, tigris? koji je to, ako nije tajna?...:)
tigris

Post by tigris »

nije bejb :D nalazi se u hrasnom ...u nizu onih radnjica ..u sredini je prolaz za robot komerc.........evo ti broj, pitaj sta te zanima.....
salon se zove runolist: 661 629 8-)
Pearl

Post by Pearl »

tigris wrote:nije bejb :D nalazi se u hrasnom ...u nizu onih radnjica ..u sredini je prolaz za robot komerc.........evo ti broj, pitaj sta te zanima.....
salon se zove runolist: 661 629 8-)
faja faja :kiss:
melb26sa

Post by melb26sa »

Malo sam "kopala" po internetu i nadjoh bijelu i crnu listu od http://www.caringconsumer.com
Bijela lista ima 26! stranica a crna koje 3
Kompanije koje ne testiraju na zivotinjama http://www.caringconsumer.com/pdfs/comp ... ntTest.pdf
ima i adresa, tel., link

Kompanije koje testiraju na zivotinjama
http://www.caringconsumer.com/pdfs/companiesDoTest.pdf

Mislim da ce ova prva lista dobro doci onima koji zive u Americi jer je vecina njihovih kompanija.

Jedno me malo zacudilo: na http://www.prijatelji-zivotinja.hr crnoj listi je i Beiersdorf

Crna lista
Lista neetičkih proizvoda i tvrtki koje još uvijek svoje proizvode testiraju na životinjama.
Molimo izbjegavajte ih!
Artsana SPA (Chicco, Korff)
Bausch & Lomb
Beiersdorf (Atrix, Eucerin, La Prairie, Labello, Nivea), dok je na americkoj bijeloj listi :? Beiersdorf, Wilton Corporate
http://www.beiersdorf.com

Je li moguce da prijatelji-zivotinja nisu updateirali listu ili ameri imaju drugacije standarde???
danas

Post by danas »

melb26sa wrote:Je li moguce da prijatelji-zivotinja nisu updateirali listu ili ameri imaju drugacije standarde???
ne znam. ali u USA je ponuda prozivoda odredjenih evropskih tvrtki veoma limitirana. recimo, imaju svega 3-4 osnovna nivea proizvoda (uglavnom par kremica) i to je to. pa je mozda u tome razlika.
Post Reply