Gdje kupujete kozmetiku?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

flora.sa

Post by flora.sa »

mamica 31 wrote:jel neko koristi za vrijeme tetke iz crvenke mooncup

Image

cula sam da je sjajan, ali nisam probala :roll:
ja kad sam vidjela sliku, prva asocijacija mi je bila da je to lijevak :D

ima li iko ideju kako ovo staviti? :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

dinchy84 wrote:
mamica 31 wrote:evo kako se mece :shock:

Image
pa i nije tako lose kao sto sam mislila...ali ipak, mislim da su za mene tamponi :)
pa evo :)
zene koje ga koriste kazu da se mora malo "uvrnut"
Tesssa

Post by Tesssa »

@flora.sa fruttini :thumbup:
surajaa

Post by surajaa »

Neko je pomenuo Lush kozmetiku i svrstao je pod prirodnu kozmetiku, no mislim da je rijec o zabludi ili zavaravanju kupaca od strane gorepomenute kozmeticke kuce. Lush uopce nije 100% prirodan.

Lush-ovi samponi u svom sastavu sadrze cuveni SLS (sodium lauerath sulfate ili sodium laryl sulfate), sredstvo za stvaranje pjene tokom koristenja, sto ih apsolutno iskljucuje iz prirodno spravljene kozmetike.

No, svejedno, ja uopce nisam sigurna da na cijelom trzistu uopce postoje proizvodi, koji se de facto deklarisu kao prirodni, a da to ustvari i jesu. Komercijalizacija i bitka za opstanak na trzistu imaju tu znacajniju vaznost, nego li sam sastav njihovih proizvoda.

U jednom periodu mi je bilo jako stalo do toga sta unosim u tijelo, sta stavljam na kozu, cime perem kosu, zube, lice, no vrlo brzo sam shvatila da sve stetne satsojke ne mogu izbjeci, jer se oni pod skrivenim imenima i kodovima kriju u sastavu gotovo svih kozmetickih proizvoda... :x

Nedavno sam otkrila rucno radjene sapune, koje spravlja mali tim ljudi iz Zenice, no opet ponavljam, nisam sigurna ni u njihov 100% prirodni sastav kojeg oni promovisu, obzirom da na poledjini njihove ambalaze uopce ne postoji sirovinski sastav. Barem imaju lijep miris, ako nekog zanima, javite se na pp, kako ne bi ispalo da ih reklamiram... :)
Hierarchia

Post by Hierarchia »

debela wrote:ma znas sta, odmah se rata sjetim, koristenje istih krpa po sto puta, ispiranje itd. neka hvala, sve dok mogu kupiti uloske/tampone nikakve case nece u mene.
Ova casica definitivno morbidno izgleda. Ko neko perverzno seksualno pomagalo. :D Debela, nista bolji od ove casice nisu tamponi. Problem je sto se menstrualna krv ne bi trebala zadrzavati u tijelu (treba prirodno isteci) jer uzrokuje kojesta unutra.- Da ti ne govorim sta tampon sve ima u sebi pa ti to ide u organizam. Cure, ako cete zdrave reproduktivne organe do kasnih godina - ne gurajte nista u sebe (ni odozgo ni odozdo) - sorry, moram biti ovako lascivna - ko ce sad birat' izraze. :-)
delina

Post by delina »

latinalover wrote:
delina wrote:evo sad gledam na obn-u, u cm-u 10 % popusta na parfeme od ponedjeljka do srijede
valjda mi i dragi gleda :D :D
jesu li poznati parfemi tipa armani chanel hugo ...

ili nesto lijevo..
znam da imaju armani i bulgari, a mislim i hugo boss
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Nancy Drew wrote:
debela wrote:
delina wrote:a kakve to veze ima sa kupovinom kozmetike? nemojte spamat temu pliz
otvorite drugi topik
da pricamo o alu felgama to bi bio spam. uloske i ostala pomagala takodjer kupujes u istoj radnji gdje i kozmetiku, zar ne? dalje, kozmetika nisu samo karmini i maskare nego i sve ostalo sto se koristi za licnu higijenu.
debela, ova je nadrndanija od tebe :D

a spamanje je ovo
za debelu
pošto večeras nećeš nigdje vani, jer za žene tvojih (naših) godina nema dobrog mjesta za izaći, umjesto
Image
večeras
pogledaj, recimo, JFK na Novoj za sat vremena

odoh peglat (što i priliči ženi ovih godina subotom uveče :D )
One uloske imate u MakroViti, super su. Tamo imate i solidan izbor krema za lice na biljnoj bazi, gelova za tusiranje od nekih ekstrakata bilja - skupo dovraga - ali meni ipak vrijedi. Necu dati lovu na neke lickalice koje ce mi stetiti (sminku skoro nikako ne koristim) ali cu kupiti te bio-produkte.
Hvala na info o DM, moram otici na Dobrinju da to vidim.
Idem i ja Image uz JFK. Btw. danas sam gledala film Tommy Lee Jonesa "Tri sprovoda u Meksiku" :thumbup:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:06, edited 1 time in total.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Nancy, kako se zovu ti iz Holland?
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:06, edited 1 time in total.
mamica papucarka

Hierarchia wrote:
Nancy Drew wrote:
debela wrote: da pricamo o alu felgama to bi bio spam. uloske i ostala pomagala takodjer kupujes u istoj radnji gdje i kozmetiku, zar ne? dalje, kozmetika nisu samo karmini i maskare nego i sve ostalo sto se koristi za licnu higijenu.
debela, ova je nadrndanija od tebe :D

a spamanje je ovo
za debelu
pošto večeras nećeš nigdje vani, jer za žene tvojih (naših) godina nema dobrog mjesta za izaći, umjesto
Image
večeras
pogledaj, recimo, JFK na Novoj za sat vremena

odoh peglat (što i priliči ženi ovih godina subotom uveče :D )
One uloske imate u MakroViti, super su. Tamo imate i solidan izbor krema za lice na biljnoj bazi, gelova za tusiranje od nekih ekstrakata bilja - skupo dovraga - ali meni ipak vrijedi. Necu dati lovu na neke lickalice koje ce mi stetiti (sminku skoro nikako ne koristim) ali cu kupiti te bio-produkte.
Hvala na info o DM, moram otici na Dobrinju da to vidim.
Idem i ja Image uz JFK. Btw. danas sam gledala film Tommy Lee Jonesa "Tri sprovoda u Meksiku" :thumbup:
ne mogu da pohvatam o kojim uloscima govoris :?
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Nancy Drew wrote:
Hierarchia wrote: Necu dati lovu na neke lickalice koje ce mi stetiti (sminku skoro nikako ne koristim) ali cu kupiti te bio-produkte.
. danas sam gledala film Tommy Lee Jonesa "Tri sprovoda u Meksiku" :thumbup:
ja juče s t.l.j. the missing, nije loš al tegoba brate, smori onaj indijanac majku mu njegovu :x

a boje za kosu, te bio boje jesu li sasvim bez hemije'

a sapuni, ti u vf-u, nisu toliko dobri kao ovi iz lush-a, meni su bolje bourjois ili freeman kupke
Pogledaj ovaj, podsjeca strasno na "21 gram" i "Babel", a za njega je scenario radio isti lik. Meni lijezu takvi.
Ovako, te farbe su "organic", ma sta to znacilo i imaju u sebi neke supstance koje su mi onako :-? , nisam o njima jos nista saznala. Najpouzdanija mi je i dalje kna, koju dobivam iz Turske (samo ona prirodna nijansa, jer druge imaju umjetnu boju u sebi).
Kupanje izbjegavam, a kad se bućnem, onda obicno etericno ulje (ima shop u VF-u i vrlo ljubazna teta koja ti preporuci najbolje). Te sapune cu pogledati.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

mamica 31 wrote:
Ulosci koje sam kupila neki dan u toj bio radnjici. Cisti pamuk bez dodataka. Imaju i takve pelene za bebače, koliko sam skuzila. Nisam jos probala, javim vam kako se osjecaju.
mamica papucarka

Hierarchia wrote:
Nancy Drew wrote:
Hierarchia wrote: Necu dati lovu na neke lickalice koje ce mi stetiti (sminku skoro nikako ne koristim) ali cu kupiti te bio-produkte.
. danas sam gledala film Tommy Lee Jonesa "Tri sprovoda u Meksiku" :thumbup:
ja juče s t.l.j. the missing, nije loš al tegoba brate, smori onaj indijanac majku mu njegovu :x

a sapuni, ti u vf-u, nisu toliko dobri kao ovi iz lush-a, meni su bolje bourjois ili freeman kupke
Pogledaj ovaj, podsjeca strasno na "21 gram" i "Babel", a za njega je scenario radio isti lik. Meni lijezu takvi.
Ovako, te farbe su "organic", ma sta to znacilo i imaju u sebi neke supstance koje su mi onako :-? , nisam o njima jos nista saznala. Najpouzdanija mi je i dalje kna, koju dobivam iz Turske (samo ona prirodna nijansa, jer druge imaju umjetnu boju u sebi).
Kupanje izbjegavam, a kad se bućnem, onda obicno etericno ulje (ima shop u VF-u i vrlo ljubazna teta koja ti preporuci najbolje). Te sapune cu pogledati.
de ba koja je prirodna boja :D I ja sam "bacila" farbu" i presla na Kanu :D Uzela sam crvenu, ali ne onu jaku :D Jel to prirodna :?
mamica papucarka

Hierarchia wrote:
mamica 31 wrote:
Ulosci koje sam kupila neki dan u toj bio radnjici. Cisti pamuk bez dodataka. Imaju i takve pelene za bebače, koliko sam skuzila. Nisam jos probala, javim vam kako se osjecaju.
jesu li jednokratni ili...

joj, morat cu se cesce druzit sa tobom :D
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Evo vam te farbe. Ista ovakva.

Hennaplus Colour Cream je novi blagi proizvod za bojanje kose bez amonijaka i peroksida, koji se postepeno ispire iz kose nakon 8 do 10 pranja. Zbog pažljivog odabira sastojaka, Hennaplus Color Cream je pogodna za uporabu i ljudima s osjetljivim vlasištem ili oštećenom kosom. Zahvaljujući oryzanolu, prirodnom UV filteru iz biljke riže, boja traje dulje, a biotin kosu jača, daje joj elastičnost i potiče rast.

Osim što kosi daje prekrasnu boju, Hennaplus Colour Cream je također i njeguje. Krema sadrži kanu i biljnu mješavinu (preslicu, podbelj, imelu, sljez i pšenične klice) koje štite kosu. Rižine bjelančevine hrane kosu i stvaraju na njoj zaštitini sloj koji prekriva porozne dijelove vlasi štiteći njezinu strukturu. Ovlažujući sastojak panthenol omekšava i učvršćuje kosu, a ekstrakt bezbojne kane pruža kosi dodatnu njegu i daje joj prekrasan sjaj.

Image

Image
Hierarchia

Post by Hierarchia »

mamica 31 wrote:
Hierarchia wrote:
mamica 31 wrote:
jesu li jednokratni ili...

joj, morat cu se cesce druzit sa tobom :D
Evo mamice.

NATRACARE

Ugoda, sigurnost i čistoća prirode

Tvrtka Bodywise, nudi najprirodniju, najpotpuniju i najsigurniju liniju organskih pamučnih higijenskih tampona i uložaka te maramice za intimnu higijenu namijenjenu svim ženama koje brinu o svom tijelu, poštuju ga i njeguju na prirodan način, kao i okoliš u kojem žive.
Natracare ulošci i tamponi te maramice za intimnu higijenu proizvedeni su bez klora od čistog, prirodnog, organski uzgojenog pamuka koji ne sadrži herbicide, pesticide, umjetne dodatke, ljepila i dioksin.

Po čemu su tako posebni?

ImageNatracare je proizveden od 100% čistog, genetski nemodificiranog, organski uzgojenog pamuka (bez upotrebe kemijskih sredstva pri uzgoju):

* u konvencionalnom uzgoju pamuka koristi se 35 različitih vrsta herbicida, pesticida, fungicida i insekticida
* oko 10% svjetskih pesticida i 22.5% svih insekticida koristi se u uzgoju pamuka
* u svijetu je 50% uzgojenog pamuka genetski modificirano
* ženski spolni organ najosjetljiviji je dio tijela na toksične supstancje i apsorbira ih u tijelo brže od bilo kojeg drugog dijela tijela

Natracare se proizvodi bez korištenja klora:

* korištenje klora u proizvodnji uložaka i tampona uzrokuje stvaranje dioksina, izuzetno opasnog otrova za ljudsko zdravlje
* dioksin potiče stvaranje karcinoma, hormonskih poremećaja, endometrioze, utječe na neplodnost, razvojne poremećaje kod dojenčadi i djece, slabljenje imunološkog sustava,?.
* žena tijekom života potroši oko 11 400 tampona ili uložaka (5 dana x 5 tampona x 38 godina), a u porastu je i upotreba dnevnih uložaka te maramica za intimnu higijenu
* dioksin se sustavno taloži u našem tijelu, a i najmanja količina štetna je za zdravlje

Natracare je 95-100% biorazgradiv proizvod (neznatna prisutnost sintetskih dijelova):Image

* plastika, umjetni apsorbenti, mirisi, ljepila uzrokuju veliki broj zdravstvenih tegoba kao što su alergije, promjene mikrobiološke ravnoteže pa time i iritacije, upale, neugodne boli i svrbež
* najopasniji su apsorbenti načinjeni od umjetnih vlakana. Tretirani velikim brojem kemikalija kako bi povećali moć upijanja dokazano utječu na razvoj TSS- sindroma toksičnog šoka. Upijajući menstruacijsku krv, upijaju i prirodne vaginalne tekućine uzrokujući njenu suhoću pogodnu za ranjavanje stjenke maternice prilikom korištenja tampona, ali i niz drugih promjena što ima za posljedicu daljnje probleme.

Natracare štiti prirodu: koristi organski uzgojen pamuk, u proizvodnji ne koristi klor, drvna masa korištena je iz kontroliranih izvora, proizvodi su između 95-100% biorazgradivi

Osjetite ugodu, sigurnost i čistoću prirode!

Vrsta uložaka

* ultra (s krilcima) ? super tanki ulošci s krilcima i prirodnim apsorbentom, pojedinačno zapakirani
* slender - tanki samoljepivi ulošci tradicionalnog oblika,Image
* regular - ulošci zakrivljenog oblika koji prati prirodan oblik tijela,
* super - ulošci tradicionalnog oblika za obilnije krvarenje,
* noćni - ekstra veliki, deblji ulošci koji štite cijelu noć; preporučuju se kod inkontinencije i nakon poroda,
* dnevni - za zadnje dane mjesečnice ili kada vam je potrebna dodatna zaštita
* tanga - za dodatnu zaštitu

Vrste tampona

* regular sa i bez aplikatora
* super sa i bez aplikatora
* super plus

ImageNatracare maramice za intimnu higijenu

* potpuno su prirodne, izrađene od 100% organski uzgojenog pamuka koji nije tretiran klorom, bez kemijskih dodataka, parabena, alkohola i umjetnih mirisa.
* za svakodnevnu svježinu, za vrijeme menstruacije, na putu, obogaćene prirodnim biljnim ekstraktima nevena i islandskog lišaja pružaju nježnu njegu vašeg intimnog dijela tijela.
* posebno se preporučuju ženama s osjetljivom kožom.

Image
ovi kostaju 5,50 paklo.

IMAJU I OVE MARAMICE:

Image
Last edited by Hierarchia on 10/02/2007 21:56, edited 1 time in total.
Hierarchia

Post by Hierarchia »

mamica 31 wrote:
Hierarchia wrote:
Nancy Drew wrote: ja juče s t.l.j. the missing, nije loš al tegoba brate, smori onaj indijanac majku mu njegovu :x

de ba koja je prirodna boja :D I ja sam "bacila" farbu" i presla na Kanu :D Uzela sam crvenu, ali ne onu jaku :D Jel to prirodna :?
Jeste. Ona vise mahagoni, ide na tamno. Tu i ja koristim, ali rijetko. Ok mi je i prirodna boja kose, a jos sam mlada za sijede. :D
surajaa

Post by surajaa »

Hajde ako neko zna da mi kaze gdje se u Sarajevu mogu kupiti etericna ulja???
Neki dan sam u gotovo svim apotekama trazila jojobino ulje, koje je jako dobro protiv suhoce koze i nema ga nigdje... :?
delina

Post by delina »

pharmamed ih prodaje, to znam, pa ako si iz travnika ...
GBYou!

Post by GBYou! »

Ja koristim te sapune (domace), prave ljudi iz Ze, zovu se Dr.Pasha, SUPER SU. U VF ih ima kupiti u onoj mirisljavoj radnjici odmah lijevo stalaza sa tim sapunima...
surajaa

Post by surajaa »

Da, to su ti, sapuni Dr.Pasha. Naglasila bih da pri kupovini istih, pripazite da li neki od tih sapuna odgovara vasem tipu koze, npr. ja sam uzela sapun s makom i cimetom, divno mirise, no obzirom da u zimskom periodu imam pomalo isusenu kozu, on mi je dodatno isusi, tako da sad malo pauziram.

Delina, hvala za informaciju, znam da Pharmamed pored lijekova, proizvodi i super cajeve, ali se nisam sjetila da bi mogli imati i etericna ulja u svojoj ponudi...jupii :-D
latinalover

Post by latinalover »

drage moje dame...ako vas mogu tako nazvati..

evo vam ga! :D
Image
http://www.newhuman.co.uk/cascadingskin.html
surajaa

Post by surajaa »

Loveru, super su ti ovi proizvodi, cak su izbacili sastav svojih proizvoda na pocetnu stranicu. A koliko vidim, cijene su im pristupacne, samo bi distribucija u slucaju nas, u BiH ,isla vjerovatno malo teze. :roll:
latinalover

Post by latinalover »

surajaa wrote:Loveru, super su ti ovi proizvodi, cak su izbacili sastav svojih proizvoda na pocetnu stranicu. A koliko vidim, cijene su im pristupacne, samo bi distribucija u slucaju nas, u BiH ,isla vjerovatno malo teze. :roll:

ja ti napisah pp....ne znam koji dio nisi shvatila...ili mozda nisi ni procitala... :D

sta mislis na kakvu si prezentaciju pozvana? :D
Post Reply