Gdje kupujete kozmetiku?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Tesssa

Post by Tesssa »

delina wrote:
debela wrote:u sam shopu (velikom) ima odjel sa bio kozmetikom. je li neko probao nesto od toga?
pa ja sam probala većinu, u pitanju su hrvatski proizvodi i neki nisu loši, ali ja sam malo previše razmažena lushom. izgleda da to kod nas slabo ide , jer im je izbor dosta slab, iako je taj odjeljak presladak (ali su police prazne)
i ja sam probala nekoliko proizvoda, ali kako ti kazes, razmazena sam Lushom :D
debela

Post by debela »

Nancy Drew wrote:debela, koliko znam sam shop ima freeman-ove proizvode i mislim da su ok i kvalitetom i cijenom a koliko znam i sve je na biljnoj bazi.
skontah sta je freeman (gugl) :D da, vidjela sam ove flasice i tubice u sam shopu ali ima cijeli odjel, dole u dnu radnje, sa nekim drugim proizvodima. svaki put zagledam ali prilicno su skupi pa jos uvijek nisam nista probala.
Lace

Post by Lace »

debela wrote:a sta vam je dm i gdje se to nalazi?
i ja podjoh pitati :D
debela

Post by debela »

ja i dalje ne kontam ovu casicu :?
Lace

Post by Lace »

debela wrote:ja i dalje ne kontam ovu casicu :?
ovo je nesto za visekratnu upotrebu...uvalis...skuplja mengu i onda izvadis i prospes i jope :D
Lace

Post by Lace »

Lace

Post by Lace »

bila sam u pravu

The Mooncup is a reusable menstrual cup around two inches long and made from soft silicone rubber. It is worn internally like a tampon but collects menstrual fluid rather than absorbing. Unlike tampons the Mooncup is not a disposable product, so you only need to buy one.

:D
debela

Post by debela »

ma bjezi :shock: ne uvaljivala ja nikakve case vala.
Tesssa

Post by Tesssa »

:lol: :lol: :lol:
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:07, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

debela wrote:ma bjezi :shock: ne uvaljivala ja nikakve case vala.
to je meni se cini za ustedu dobro...par godina ti moze biti ...ko zna..mozda i kod nas bude hit uskoro...kontam lako je uvalit al hajd izvuci da ne bude messy :D
mamica papucarka

debela wrote:ma bjezi :shock: ne uvaljivala ja nikakve case vala.
ma i meni je zbog toga :shock:
nesto se presavije, slozi, pa se onda ubaci :D nedaj Boze da se to gdje zagubi :D :lol: Ali je navodno najnoviji ekoloski fazon
imam nekoliko internet prijateljica koje koriste i prezadovoljne su.
Ja sam i sa tamponima na VI :-?
Last edited by mamica papucarka on 10/02/2007 20:11, edited 1 time in total.
debela

Post by debela »

ma znas sta, odmah se rata sjetim, koristenje istih krpa po sto puta, ispiranje itd. neka hvala, sve dok mogu kupiti uloske/tampone nikakve case nece u mene.
delina

Post by delina »

a kakve to veze ima sa kupovinom kozmetike? nemojte spamat temu pliz
otvorite drugi topik
debela

Post by debela »

delina wrote:a kakve to veze ima sa kupovinom kozmetike? nemojte spamat temu pliz
otvorite drugi topik
da pricamo o alu felgama to bi bio spam. uloske i ostala pomagala takodjer kupujes u istoj radnji gdje i kozmetiku, zar ne? dalje, kozmetika nisu samo karmini i maskare nego i sve ostalo sto se koristi za licnu higijenu.
latinalover

Post by latinalover »

nazalost vecina vas koristi kozmetiku koja se testira na zivotinjama..i na jos vecu zalost vecina vas koristi kozmetiku i proizvode za licnu njegu koji sadrze dosta stetnih sastojaka....

ja sam npr. SODIUM LAURYL SULFATH(SODIUM LAURETH SULFAT) nasao na AQUAFRESH pasti za zube..i na H&S samponu za kosu...
ima ga u proizvodima koji se koriste u industrijama za ciscenje zato sto brzo odmascuje.....i za pranje podova

pa onda ima onaj PROPILEGE GLYCOL, GLYCERIN,PARAFINUM LIQUIDUM,PETROLATUM...

..

zato ga i stavljaju u sampone za masnu kosu...

ne pise na samponu djaba:"u slucaju kontakta sa ocima ,dobro isprati...a ako se iritacija nastavi konsultovati lijecnika"

i onda se neke djevojke cude sto imaju problema sa kožom.....
Last edited by latinalover on 10/02/2007 20:25, edited 2 times in total.
mamica papucarka

evo kako se mece :shock:

Image
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 13:07, edited 2 times in total.
Tesssa

Post by Tesssa »

mamica 31 wrote:evo kako se mece :shock:

Image
pa i nije tako lose kao sto sam mislila...ali ipak, mislim da su za mene tamponi :)
delina

Post by delina »

evo sad gledam na obn-u, u cm-u 10 % popusta na parfeme od ponedjeljka do srijede
valjda mi i dragi gleda :D :D
latinalover

Post by latinalover »

delina wrote:evo sad gledam na obn-u, u cm-u 10 % popusta na parfeme od ponedjeljka do srijede
valjda mi i dragi gleda :D :D
jesu li poznati parfemi tipa armani chanel hugo ...

ili nesto lijevo..
mamica papucarka

dinchy84 wrote:
mamica 31 wrote:evo kako se mece :shock:

Image
pa i nije tako lose kao sto sam mislila...ali ipak, mislim da su za mene tamponi :)
ma u zadnje vrijeme sam svasta negativnog cula o tamponima, tako da ne znam ni sama (kancirogeni sastojci i slicno)
A ovaj mooncup mi izgleda prekomplikovano. Kazu da ga je lako stavit, ali moras ufercit kako se vadi. Medjutim, kad jednom skuzis, ide lakse.
Otkuhava se i dalje koristi... Sta ja znam? Ja sam papak za ove stvari :D
Tesssa

Post by Tesssa »

cula sam i ja svasta o tamponima, ali eto najvise ih volim, najbolje se osjecam kad njih koristim.A kancerogeni su isto kao i ulosci, jedino eto ti bio ulosci vjerovatno nisu losi.
flora.sa

Post by flora.sa »

delina wrote:
mala-i wrote: možda sam ja nenormalna ali stvarno ne znam zašto su bolji?
meni je dm zakon...
pa moram priznati da nisam baš česta u dm-u jer mi nikako nije usput, iako sam u HR često i tamo sam stalno u dm-u. Znam da imaju dosta svoje kozmetike koja je jeftina, na tome im se i bazira posao, a da od ostalih proizvođača drže samo dva tri proizvoda od glavinh proizvođača u svakoj kategoriji. Zato, izbor im i nije nešto ako ne voliš tu njihovu marku (mislim da je balea).
Sam shop mi je dobar, ali mislim da pretjeruju sa cijenama i nekako se razočaram kad uđem kod njih i vidim svu onu preskupu šminku i kreme, a one prodavačice me gledaju s visoka. Fuck you, svaki put pomislim :x
CM mi je lijep, prostor je širok i svijetao, imaju dosta dobar izbor šminke, nešto slabiji parfema. Mnei je izgledalo da imaju puno veći izbor nego dm krema za lice i boja za kosu. Znam da sam dugo prolazila pored njega a nisam ga primijetila. Prostor im je u Titovoj, ali prvo moraš proći kroz nekakav hodnik, a vani nema uopšte natpisa. Prodavačice su neloše, ne vise za vratom, ali su blizu ako nešto zatreba.
E vidila sam da ima i cm u Merkuru na Otoci, ali tamo je mala radnja.
ima natpis :-)

ja obicno kupujem u sam shopu ili cm.u ili kombinujem...nesto ima u jednoj drogeriji, nesto u drugoj, a jedna preko puta druge, pa stignem uci u obje radnje...
doduse, sam shop je skuplji od cm.a, ali mi je prostraniji, i bolje se snalazim u trazenju proizvoda...
u dm.u sam bila par puta, takodje su jeftini jedino sto su na Dobrinji, pa moras maksuz otici u kupovinu, ali isplati se jer su meni Balea proizvodi jako dobri...
neko je spomenuo Freeman prozivode, takodje se slazem da su super, ali da dodam i Fruttini (ima ih u sam shopu i cm.u), koji su mi isto veoma dobri...
vec jako dugo koristim njihov body butter cocos -banana koji mi je mrak :)
Post Reply