Gdje izaci sama u SA???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#76 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by plain vanilla »

:-)
cls

#77 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by cls »

dodjes fino u hotel central u gym, a ima se i bazen i zagarantovano da ces naci ljude sa kojima mozes pricati, a na kraju i izaci :)
Penelopy

#78 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Penelopy »

kokuz_sa wrote:
Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
pa bona kazes da si vec u 40-tim..a sama..znaci do menopauze imas jos samo par godina..
iskoristi ih pa se sexaj..jer kasnije kad ne budes mogla onda ces govorit trebala sam :D :D :D :D

jos u novom gradu ne znas nikog..ko ce te osudjivat i ogovarat :-D
iskreno nikad nisam obracala paznju na to sto ce mi ko reci... ni kad sam bila puuno mladja....

i kako sa jednog bezazlenog pitanja tipa "gdje izaci kad si nov-a u gradu?" dodjosmo na pricu o sex-u??????
Penelopy

#79 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Penelopy »

i menopauzi...... bas vi muski mnogo znate o tome, vidim, nacitani smo...
graue_maus

#80 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by graue_maus »

moram ovu temu pratiti u kom grmu ce na kraju da zavrsi ......... :lol: :lol: :lol: menopauza ..........
Richard Wagner

#81 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Richard Wagner »

u bife filozofskog fakulteta :mrgreen:
medvjed23

#82 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by medvjed23 »

:sax:

Najbolje krofne su u jednoj pekari pored Porezne uprave Novo Sarajevo... al tamo nema stolica pa se u tu pekaru ne može izaći... za razliku od pekare na Pofalićima u kojoj imaju stolice pa se može sjesti i pojesti krofna koja nije loša...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#83 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by ladyblue18 »

Hajde sad se uozbiljite.

Od izlazka do menopauze...fakat ste za uokvirit vas na zid. :-)
oridjidji

#84 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by oridjidji »

azurna_obala wrote:Ja bih voljela otići tamo gdje me niko ne zna...da se mogu razrahatiti :D
to moš i u wc-u :lol:
uh sto sam se maloprije razrahatila :lol:
azurna_obala

#85 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by azurna_obala »

oridjidji wrote:
azurna_obala wrote:Ja bih voljela otići tamo gdje me niko ne zna...da se mogu razrahatiti :D

very funny :skoljka:
oridjidji

#86 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by oridjidji »

azurna_obala wrote:
oridjidji wrote:

very funny :skoljka:
nije smjesno :D al zar moras odavdje otici da bi bila rahat... ugasis telefon i krenes u setnju sama...
oridjidji

#87 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by oridjidji »

Penelopy wrote:
kokuz_sa wrote:
Penelopy wrote:u nekim slucajevima se, nazalost, zenska otvorenost i komunikativnost tumaci kao otvoreni poziv na sex i onda pocinju napadi iz svih oruzja i orudja, a upravo to je ono sto ne bih htjela da se desi...
pa bona kazes da si vec u 40-tim..a sama..znaci do menopauze imas jos samo par godina..
iskoristi ih pa se sexaj..jer kasnije kad ne budes mogla onda ces govorit trebala sam :D :D :D :D

jos u novom gradu ne znas nikog..ko ce te osudjivat i ogovarat :-D
iskreno nikad nisam obracala paznju na to sto ce mi ko reci... ni kad sam bila puuno mladja....

i kako sa jednog bezazlenog pitanja tipa "gdje izaci kad si nov-a u gradu?" dodjosmo na pricu o sex-u??????
Penelopy samo opušteno. Moj ti je savjet "kreći se više među ljudima". Ti si nova u gradu i uvijek sebe možeš iznenaditi izlaskom na mnoga lijepa mjesta u ovome gradu. Novine u ruke, pa na kafu u tebi najbliži lokal. Ako ti se već tu ne sviđa onda možeš poći dalje. S našom rajom uvijek možeš popričati. Sličnu sam situaciju imao za vrijeme moga dvomjesečnog boravka u Švedskoj i za moga boravka u Podgorici. Švedski ne znam, engleski varim, ali loše. Sam u kući po cijeli dan. Šta ću kako ću? Sjednem na prvi autobus i odem u centar grada. Istim autobusom se vratim kući. Naveće izađem sam u grad ili prošetam 22 km za noć. Poslje sretnem raju iz naše dijaspore i zgotivim se s njima. Mal svijet što bi se reklo. Poslje sam upoznao masu raje. Zajedno s njima igrao fudbal, išao na hokej, hodao po diskotekama, restoranima.

U Podgorici isto tako znao sam poći sam na kafu i uživati u tome. Novinu pod mišku i hop u Carine (nešto poput vatre samo na podgorički način). Kako sjediš sam, a mjesta nema uvijek, ima ljudi koji su spremni sjesti do tebe i neminovno je da nekoga upoznaš. To ti je tako. Još ako se na jednom mjestu pojaviš sama više puta sigurno će već s tobom popričati i konobari i konobarice i sigurno ćeš s nekim postati prijateljica.
thea

#88 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by thea »

mozda bi bilo dobro da izadete vani u mjesto da ste ispred pc a ;)i.
a ne nikao nije lako, kamo izaci, kafici i ostalo mogu vam vrlo brzo dosaditi, izadite na mjesta u okviru vase personalnosti. :bih:
spreca

#89 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by spreca »

thea wrote:mozda bi bilo dobro da izadete vani u mjesto da ste ispred pc a ;)i.
a ne nikao nije lako, kamo izaci, kafici i ostalo mogu vam vrlo brzo dosaditi, izadite na mjesta u okviru vase personalnosti. :bih:
Ma mante ba "suza"......ako vam je problem u gradu u kojem govorite isti jezik i mate iste obicaje i navike,kako bi se tek osjecali i snasli u gradu koji je apsolutna kontra od svega toga......... prijatelji ne dolaze sami....morate ih potraziti .
Mis mekinjas

#90 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Mis mekinjas »

Penelopy wrote:Pitanje: gdje sama zenska u 40-im godinama moze izaci u Sarajevu ( osim pozorista i kina)? Skoro sam se doselila i ne poznajem haman bas nikog u Sarajevu, a ne mogu stalno sama u 4 zida...
Počneš sa kafanom u jutarnjim satima.....
A noć gdje te odvede.....
Uvijek možeš na benzinsku.... doduše, prvo se ganjaj autom sa tipovima po gradu. U opasnosti si od policijskih kazni, ali kakva je to cijena, ako će ti biti dobro... :D
Restorani.
Ja ne znam, jesam baš osobenjak, vjerovatno jesam, ali ja baš volim sama jurcati po nepoznatim gradovima. :D
kojeime

#91 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 14/03/2012 02:23, edited 1 time in total.
kojeime

#92 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 14/03/2012 02:23, edited 1 time in total.
Penelopy

#93 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Penelopy »

...
spreca

#94 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by spreca »

.
. . :mrgreen: :lol:
GandalfSivi

#95 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by GandalfSivi »

Cetiri stranice i samo jedan prijedlog. Djevojka doduse jeste komplikovana (opusti se djevojko draga, nije ljudima u zivotu samo do sexa, daj im priliku da te iznenade), ali opet mozemo mi i bolje. Evo, recimo odes u Buybook, uzmes kafu, citas knjigu/magazin i u roku par minuta ces cuti konverzaciju kojoj ces se htjeti prikljuciti. Ono, znam da ti je vjerovatno malo nezgodno, ali tamo su raja rega, pridjes stolu, pitas mozes li se pridruziti konverzaciji, i s obzirom na naglasak koji vjerovatno posjedujes, uopste nece biti cudna situacija. Upoznao sam nebrojeno takvih ljudi, neki su mi i dan danas dobri prijatelji...
strong69

#96 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by strong69 »

Ja ne shvatam jednu stvar koju sam procitao od nekih ucesnika ove diskusije. Zasto mislite da je neobicno da neko sam ode u kafanu, restoran ili drugo mjesto?

Za djevojku koja je postavila temu; Sto se restorana tice, jako su fini Druga kuca (bivsa Via Del Corso) u blizini hitne pomoci i Vetro u Importanne centru, dobra kafa u mirnom okruzenje moze se popiti u beckoj kafani hotela Evropa, dobar jazz moze se slusati ponedjeljkom navecer u pivnici...
Michun

#97 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Michun »

Izlazak preko dana a sama - odlicno. Niko te nece gledati bez obzira da li pijes kafu ili rucas ili pijes casu vina.
Uvece, izaci sama??? Za nase podrucje malo neuobicajeno, posebno ako su sitbi sati.
Mozda noovi? Ili dekanter? To su 2 vinska bara koja su sasvim OK.
photo

#98 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by photo »

tesko pitanje, moram priznati. stvari su ovakve: u sarajevu ako djevojka sjedi sama, muskarci uglavnom kontaju da ceka nekoga i ne prilaze joj. jos ako sjedi i lista novine ili knjigu, ne prilaze jer su naucili da budu odbijeni.

za nocne izlaske, mozda da odes u city pub ili cheers. narucis neko pice, sjednes ili stanes za stojeci sto. uglavnom je guzva i ako je sto prazan, jos neko ce sjesti s tobom. i tu moze poceti prica.

ako sjednu muskarci, oni ce poceti proicati s tobom. eh, sada od tebe zavisi u kom smjeru ce ici prica. ili u smjeru da te on pokusa pokupiti ili ces odzavati pricu na nekim temama koje nemaju veze sa seksom il slicnim. to ti zavisi od situacije .

a da je cudno sto djevojka sama sjedi u kaficu, u sarajevu jeste. pogotovo ako je navece ili poslije ponoci.

kako god okrenes, pokusaj naci nekoga s posla s kim mozes izaci na pice, upoznati nekoga drugog i onda s tim/tom drugom nastaviti druzenje.
Henry Chinaski

#99 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by Henry Chinaski »

photo wrote:tesko pitanje, moram priznati. stvari su ovakve: u sarajevu ako djevojka sjedi sama, muskarci uglavnom kontaju da ceka nekoga i ne prilaze joj. jos ako sjedi i lista novine ili knjigu, ne prilaze jer su naucili da budu odbijeni.

za nocne izlaske, mozda da odes u city pub ili cheers. narucis neko pice, sjednes ili stanes za stojeci sto. uglavnom je guzva i ako je sto prazan, jos neko ce sjesti s tobom. i tu moze poceti prica.

ako sjednu muskarci, oni ce poceti proicati s tobom. eh, sada od tebe zavisi u kom smjeru ce ici prica. ili u smjeru da te on pokusa pokupiti ili ces odzavati pricu na nekim temama koje nemaju veze sa seksom il slicnim. to ti zavisi od situacije .

a da je cudno sto djevojka sama sjedi u kaficu, u sarajevu jeste. pogotovo ako je navece ili poslije ponoci.
kako god okrenes, pokusaj naci nekoga s posla s kim mozes izaci na pice, upoznati nekoga drugog i onda s tim/tom drugom nastaviti druzenje.
A ovo boldirano je, kao, svugdje osim u Sarajevu, uobičajeno?
Mislim da nije nimalo čudno što se poslije par postova tema povezala sa sexom. Svugdje u svijetu, ne samo u Sarajevu, muškarci bi prilazili dami koja je sama. U ovom slučaju, koliko sam shvatio, dama želi da ostane sama. Ili se varam? Ako nije tako, onda ne vidim problem da ti neko priđe i započne razgovor. Do tebe je kako će se dalje razvijati. Možda stekneš prijatelja, možda više njih, možda prilika za novu vezu, možda ništa.
chengaba

#100 Re: Gdje izaci sama u SA???

Post by chengaba »

Meni nešto Ribica najbolje odgovara opisu. Nalazi se kod Vječne vatre, u ulici iza Benettona.
Post Reply