Gdej kupujete cipele?
Moderator: anex
-
basta sljezove boje
najvise se isplati sjesti u auto i odvesti se u neki outlet u Italiji. Sjeverno od Milana ima dobar Armanijev outlet u kojem ima odlicnih muskih cipela od 100€. Za zene je kod Armanija slabiji izbor
- Op3r4t0r
Kao da sam ja pisao ovaj postFfff wrote:upravo sam skontao da nosim ove ecco vec 6 godina... ko nove jos uvijek... tako da je to kvalitetno ulozenih 250 km!
- taxi_driver
#53 Re: Gdej kupujete cipele?
funaki wrote:Fakat isti problem...Referent za ONO i DSZ wrote:Moram podjelitii izrazitio losa iskustva s kupovinom kvalitetnih cipela i prevarama nekad po kvalitetu poznatih firmi a sada dilera jeftinih nekvalitetnih cipela.
Od kraja Avgusta potrosio sam malo bogatstvo na cipele a evo opet namam sto obuci.
-Prve kupih u Planici, ugledah neko snizenje sa 115 na 77KM, nako solidne s debljim djonom Prva mala al bas mala kisica i ko nikad dotada promocise cipele al odozgo, koza ko karton papir...hajd reko neka ih za suhih dana.
-Druge uzmem u peku, za kise, 98KM klasicne muske koza/guma ,7 dana nosio i samo jednom pri skidanju blago odgurnem petu jednu o drugu...ostade visiti cijeli djon skupa s petom ...sta je ovo, kontam da ih popravljam ma necu, ko kad se i ona koza koja je fino izgledala nevjerovatno izguzvala i izgleda ruzno ko novinski papir,kao da cipelama ima 2 gd.
-Trece i najgore u Astri, kontam evo ih bagerke, debeo gumen djon, gore koza ,109km, pitam onu prodavacicu ima li kakav waterproof certifikat, kaze ma to vam nema vise na svakima pise za suho vrijeme ali ove sigurno nema sanse da promoce. I sta bi,evo 9 dana kako ih imam iznutra su se ofucale i pokidala/obloga, poderala kao na nekakvim starim predratnim, a na ovoj posljednjoj kisi bukvalno mokre noge, cure sa svih strana.
Nikad al bas nikad losije cipele u zivotu nisam kupio, zato prijateljski savjet.... nikad vise u Astri, oni su bas najgori.
Uglavnom svi se dali u prodaju naoko lijepe ali veoma nekvalitetne kinesko /madjarske robe al po europskim cijenama, sve sami prevaranti pa se pitam ako ne u ovim nekad poznatim prodavnicama gdje kupiti dobre cipele.
Astra - NIKAD VISE! Platio 129,00 KM
Planika - losi, ali eto... 120,00 KM
Peko - prije 20-ak dana kupio neke 99,00 KM, kad sam dosao kuci, neka velika rupa u dzonu i... vratim, jedva sam uzeo novac nazad!
Alpina je prosla ...
ja ne kontam kako neko ocekuje da cipele od 70€ valjaju.i jos se zale.
-
ifbbpro
Cudne ste vi zenskeKlikerica wrote:E hvala ti.. pokusat cu pronaci nesto.. stvarno sam vise poluluda zbog traganja za cipelama, koje necu baciti u smece ili u glavu drskoj prodavaciciAmy82 wrote:Imas Olip i Airstep kod ex Sarajke kod taxi standa (uvijek tu nadjem nesto fino), mada mislim da i Planika ima program Airstepa (vidi u Merkatoru)...ima i u Papagajci (koliko se sjecam) Olip radnja...Klikerica wrote: Gdje su locirani- da odmah odletim?
- trinaesti
U CUBANAS-u kod Ade... (trzni centar kod pijace, Zenica)
dr.Martens, art,...
evo kupio sam mokasinke dr.martensa, i evo jutros a i neki dan kad je bio onaj kjamet od kise, nisu ni kap propustile.
o udobnosti necu ni da pricam - airstep djon, a koza im mekana, prijanja uz nogu... lagane ko pero!!!
dr.Martens, art,...
evo kupio sam mokasinke dr.martensa, i evo jutros a i neki dan kad je bio onaj kjamet od kise, nisu ni kap propustile.
o udobnosti necu ni da pricam - airstep djon, a koza im mekana, prijanja uz nogu... lagane ko pero!!!
- strong69
Gdje naci sada u Sarajevu ovakve cipele?Op3r4t0r wrote:
Kao da sam ja pisao ovaj postprije takodje 6 godina sam kupio ecco, gore-tex cipele, platio ih oko 200 maraka, kupljene u zenici u nekoj prodavnici, planika cini mi se, cak na moje iznenadjenje dobio garanciju ni manje ni vise nego 5 godina na nepromocivost, evo nakon 6 godina cipele su kao nove a vrlo vrlo cesto ih nosim.
Koje god uzmem propuste vodu. Uzimao u Alpini, Planici a najvise mi je zao sto sam izletio brdo love u Camel Active radnji kad i one propustaju.
Inace, cipele koje su mi najduze trajale su LLoyd.
- Bonnie-Clydova mala
Pa majke ti po kakvim ti lokvama hodaš onda?strong69 wrote:Gdje naci sada u Sarajevu ovakve cipele?Op3r4t0r wrote:
Kao da sam ja pisao ovaj postprije takodje 6 godina sam kupio ecco, gore-tex cipele, platio ih oko 200 maraka, kupljene u zenici u nekoj prodavnici, planika cini mi se, cak na moje iznenadjenje dobio garanciju ni manje ni vise nego 5 godina na nepromocivost, evo nakon 6 godina cipele su kao nove a vrlo vrlo cesto ih nosim.
Koje god uzmem propuste vodu. Uzimao u Alpini, Planici a najvise mi je zao sto sam izletio brdo love u Camel Active radnji kad i one propustaju.
Inace, cipele koje su mi najduze trajale su LLoyd.
Možda ti noge propuštaju
- strong69
Noge se jos opiru, sreca pa ta koza nije propustljiva.Bonnie-Clydova mala wrote: Pa majke ti po kakvim ti lokvama hodaš onda?![]()
![]()
![]()
Možda ti noge propuštaju
Ne hodam nigdje posebno, jednostavno je dovoljno da padne mokri snijeg i tu izgleda nema pomoci osim gumenih cizama.
- Tesssa
Kad kupujem cipele, puno vise paznje obracam na dizajn, nego na kvalitet, jer mi svakako stvari brzo dosade.
Jos uz to ne nosim kozu, pa mi je lakse izabrati, jer mi je izbor manji
A ukus mi je cudan
evo ove cipele sanjam nocima

ne nosim visoke pete inace, ali ove bih nosila po citav dan
Jos uz to ne nosim kozu, pa mi je lakse izabrati, jer mi je izbor manji
A ukus mi je cudan
evo ove cipele sanjam nocima

ne nosim visoke pete inace, ali ove bih nosila po citav dan
- van Basten
ako nađeš model da ti se svidi i odgovara, extra su... ja već 2. godinu nosim jedne njihove cipele, bez ijedne falinke i zamjerke s moje strane.semmy wrote:odlicne su...imam nekoliko patika ( jedne vec 4-ta god. ) i japanki ( 2-3 god. nosene ) skechers, a ko noveiceman ze wrote:a sta mislite o Skechers cipelama......meni izgledaju na prvi pogled dobro....
-
realna do boli
-
vinja
uglavnom kupujem u retru, i sve sto sam kupila traje i traje... imam dockers gojze, vec im cetvrta godina, nit ticu nit micu, kupila ih u retru...izdrzale su i pentranje na glogovo...
u alpini kupila extra udobne mega stikle, vec im dvije godine, ko nove
u urban rep. ima finih modela, finog kvaliteta, nedavno uzela stiklice, loooooode skroz...
ja tu obucu pravo pazim, mazem kremicama i mogu mi godinama...
u alpini kupila extra udobne mega stikle, vec im dvije godine, ko nove
u urban rep. ima finih modela, finog kvaliteta, nedavno uzela stiklice, loooooode skroz...
ja tu obucu pravo pazim, mazem kremicama i mogu mi godinama...
-
vinja
e, meni su se jedne njihove cipelice raspale poslije treceg obuvanja, a papreno ih platila. mozda bila fabricka greskica... moj brat je odusevljen njima, samo njih kupuje...van Basten wrote:ako nađeš model da ti se svidi i odgovara, extra su... ja već 2. godinu nosim jedne njihove cipele, bez ijedne falinke i zamjerke s moje strane.semmy wrote:odlicne su...imam nekoliko patika ( jedne vec 4-ta god. ) i japanki ( 2-3 god. nosene ) skechers, a ko noveiceman ze wrote:a sta mislite o Skechers cipelama......meni izgledaju na prvi pogled dobro....
- bravo ja
PLANIKA, zenske gleznjerice, pise da se zovu LAURA FERRARI-SPORT
Platila 200KM prije 6 godina, i danas ih nosim NIKAD NIKAD nisu propustile,ugodne i tople ko patike!!Jos uvijek izgledaju super! Ne bi ih dala za brdo karamela!! Daj boze da jos 6 god potraju,toliko su mi dobre
Platila 200KM prije 6 godina, i danas ih nosim NIKAD NIKAD nisu propustile,ugodne i tople ko patike!!Jos uvijek izgledaju super! Ne bi ih dala za brdo karamela!! Daj boze da jos 6 god potraju,toliko su mi dobre
- semmy
u tom slucaju odes sa racunom do njih i oni ti fino zamjene za druge...naravno ako nije tvoja greska raspadanja cipelicavinja wrote:e, meni su se jedne njihove cipelice raspale poslije treceg obuvanja, a papreno ih platila. mozda bila fabricka greskica... moj brat je odusevljen njima, samo njih kupuje...van Basten wrote:ako nađeš model da ti se svidi i odgovara, extra su... ja već 2. godinu nosim jedne njihove cipele, bez ijedne falinke i zamjerke s moje strane.semmy wrote: odlicne su...imam nekoliko patika ( jedne vec 4-ta god. ) i japanki ( 2-3 god. nosene ) skechers, a ko nove
-
Hallucigenia
Najcesce preko interneta, sa sajtova koje je jednom neko ovdje divno okarakterisao kao "namjenjene zenama vrlo uske profesionalne specijalizacije" 
Fascinantan je taj fenomen stereotipa...
Inace, Sarajevo ima prilicno los i oskudan izbor obuce.
Fascinantan je taj fenomen stereotipa...
Inace, Sarajevo ima prilicno los i oskudan izbor obuce.
-
lija86
I ja sam kupila u Astri čizme prije nekoliko mjeseci - 120 KM, marka Boogalo nešto tako i pravo su udobne, kvalitetne i lijepe, imam takve i cipele, mislim takvog đona nosim ih 2 godine i ništa im, samo u Astri su dosta veći brojevi obuće, ja npr. nosim 40 ali u Astri mi je taman 39 ili 38.Ćelava cura wrote:Ja sam prije mjesec i po kupila cizme u Astri139 i ne zalim ni marke, stvarno sam prezadovoljna
![]()
Nego Referent pokusaj cizme gdje god da ih kupis s vremena na vrijeme namazati necim za zastitu
Npr. ove moje su kozne-smedja koza i redovno ih mazem vazelinom, ne cetkam cetkom vec jednu staru dokoljenicu sam zguzvala i time fino utrljam onaj vazelin...ili uzmes onaj neutralni vosak za sjaj Kiwi...
- Loulou
#73 Re: Gdej kupujete cipele?
Zna li iko pravi li još cipele onaj Edo na Ferhadiji? Ima li neki kontakt telefon, e-mail, web stranica...? Hvala.
-
Naslovnica
#74 Re: Gdej kupujete cipele?
Gdje se u Sarajevu imaju kupiti cipele Josef Seibel?!
Bila je nekada radnja na Alipašinom u B-Fazi, pa su se preselili nekada u Robot na Socijlanom, pa negdje na Mostarsko raskršće...
Inače mi njihova obuća ergonomski savršeno odgovara!
Bila je nekada radnja na Alipašinom u B-Fazi, pa su se preselili nekada u Robot na Socijlanom, pa negdje na Mostarsko raskršće...
Inače mi njihova obuća ergonomski savršeno odgovara!
-
kirsten
#75 Re: Gdej kupujete cipele?
Samo da i ja dodam - ASTRA NIKAD VIŠE!!! Čizme (crne kratke tzv.motorke) kupljene u oktobru 2014 . nošene bukvalno ne više od 10 puta po suhom vremenu, unutra se sve pokidalo postava se poderala zajedno sa kartonom ispod. Strašno, na kutiji je pisalo da su proizvedene u Tunisu. Reklamaciju nisu priznali (imala sam sačuvan račun pa čak i kutiju) pa razmišljam da idem u inspekciju jer se čizme koje platite 190 km ne bi trebale raspasti nakon 2-3 mjeseca nošenja.