Gdej kupujete cipele?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

najvise se isplati sjesti u auto i odvesti se u neki outlet u Italiji. Sjeverno od Milana ima dobar Armanijev outlet u kojem ima odlicnih muskih cipela od 100€. Za zene je kod Armanija slabiji izbor
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Ffff wrote:upravo sam skontao da nosim ove ecco vec 6 godina... ko nove jos uvijek... tako da je to kvalitetno ulozenih 250 km!
Kao da sam ja pisao ovaj post :) prije takodje 6 godina sam kupio ecco, gore-tex cipele, platio ih oko 200 maraka, kupljene u zenici u nekoj prodavnici, planika cini mi se, cak na moje iznenadjenje dobio garanciju ni manje ni vise nego 5 godina na nepromocivost, evo nakon 6 godina cipele su kao nove a vrlo vrlo cesto ih nosim.
taxi_driver

#53 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by taxi_driver »

funaki wrote:
Referent za ONO i DSZ wrote:Moram podjelitii izrazitio losa iskustva s kupovinom kvalitetnih cipela i prevarama nekad po kvalitetu poznatih firmi a sada dilera jeftinih nekvalitetnih cipela.
Od kraja Avgusta potrosio sam malo bogatstvo na cipele a evo opet namam sto obuci.
-Prve kupih u Planici, ugledah neko snizenje sa 115 na 77KM, nako solidne s debljim djonom Prva mala al bas mala kisica i ko nikad dotada promocise cipele al odozgo :shock: , koza ko karton papir...hajd reko neka ih za suhih dana.
-Druge uzmem u peku, za kise, 98KM klasicne muske koza/guma ,7 dana nosio i samo jednom pri skidanju blago odgurnem petu jednu o drugu...ostade visiti cijeli djon skupa s petom ...sta je ovo, kontam da ih popravljam ma necu, ko kad se i ona koza koja je fino izgledala nevjerovatno izguzvala i izgleda ruzno ko novinski papir,kao da cipelama ima 2 gd.
-Trece i najgore u Astri, kontam evo ih bagerke, debeo gumen djon, gore koza ,109km, pitam onu prodavacicu ima li kakav waterproof certifikat, kaze ma to vam nema vise na svakima pise za suho vrijeme ali ove sigurno nema sanse da promoce. I sta bi,evo 9 dana kako ih imam iznutra su se ofucale i pokidala/obloga, poderala kao na nekakvim starim predratnim, a na ovoj posljednjoj kisi bukvalno mokre noge, cure sa svih strana.
Nikad al bas nikad losije cipele u zivotu nisam kupio, zato prijateljski savjet.... nikad vise u Astri, oni su bas najgori.

Uglavnom svi se dali u prodaju naoko lijepe ali veoma nekvalitetne kinesko /madjarske robe al po europskim cijenama, sve sami prevaranti pa se pitam ako ne u ovim nekad poznatim prodavnicama gdje kupiti dobre cipele.
Fakat isti problem...

Astra - NIKAD VISE! Platio 129,00 KM
Planika - losi, ali eto... 120,00 KM
Peko - prije 20-ak dana kupio neke 99,00 KM, kad sam dosao kuci, neka velika rupa u dzonu i... vratim, jedva sam uzeo novac nazad!
Alpina je prosla ... :D

ja ne kontam kako neko ocekuje da cipele od 70€ valjaju.i jos se zale. :D :D
ifbbpro

Post by ifbbpro »

Klikerica wrote:
Amy82 wrote:
Klikerica wrote: Gdje su locirani- da odmah odletim?
Imas Olip i Airstep kod ex Sarajke kod taxi standa (uvijek tu nadjem nesto fino), mada mislim da i Planika ima program Airstepa (vidi u Merkatoru)...ima i u Papagajci (koliko se sjecam) Olip radnja... :-D
E hvala ti.. pokusat cu pronaci nesto.. stvarno sam vise poluluda zbog traganja za cipelama, koje necu baciti u smece ili u glavu drskoj prodavacici :D
Cudne ste vi zenske :-D
ifbbpro

Post by ifbbpro »

mamica papucarka wrote:Image

ijaooooooooooooooooooooooooooo :shock: :)

Image

aaaaaaaaaaaaa :)

Image

Image
fakat jesu sexy.. izgleda da sam tek sad otkriO da imam fetish prema cizmama :D
trinaesti

Post by trinaesti »

U CUBANAS-u kod Ade... (trzni centar kod pijace, Zenica)
dr.Martens, art,...

evo kupio sam mokasinke dr.martensa, i evo jutros a i neki dan kad je bio onaj kjamet od kise, nisu ni kap propustile.
o udobnosti necu ni da pricam - airstep djon, a koza im mekana, prijanja uz nogu... lagane ko pero!!!
strong69

Post by strong69 »

Op3r4t0r wrote:
Kao da sam ja pisao ovaj post :) prije takodje 6 godina sam kupio ecco, gore-tex cipele, platio ih oko 200 maraka, kupljene u zenici u nekoj prodavnici, planika cini mi se, cak na moje iznenadjenje dobio garanciju ni manje ni vise nego 5 godina na nepromocivost, evo nakon 6 godina cipele su kao nove a vrlo vrlo cesto ih nosim.
Gdje naci sada u Sarajevu ovakve cipele?
Koje god uzmem propuste vodu. Uzimao u Alpini, Planici a najvise mi je zao sto sam izletio brdo love u Camel Active radnji kad i one propustaju.
Inace, cipele koje su mi najduze trajale su LLoyd.
Bonnie-Clydova mala

Post by Bonnie-Clydova mala »

strong69 wrote:
Op3r4t0r wrote:
Gdje naci sada u Sarajevu ovakve cipele?
Koje god uzmem propuste vodu. Uzimao u Alpini, Planici a najvise mi je zao sto sam izletio brdo love u Camel Active radnji kad i one propustaju.
Inace, cipele koje su mi najduze trajale su LLoyd.
Pa majke ti po kakvim ti lokvama hodaš onda? :roll: :roll: :roll:

Možda ti noge propuštaju :D
strong69

Post by strong69 »

Bonnie-Clydova mala wrote: Pa majke ti po kakvim ti lokvama hodaš onda? :roll: :roll: :roll:

Možda ti noge propuštaju :D
Noge se jos opiru, sreca pa ta koza nije propustljiva. :D:D
Ne hodam nigdje posebno, jednostavno je dovoljno da padne mokri snijeg i tu izgleda nema pomoci osim gumenih cizama.
Babsy

Post by Babsy »

Dr. Martens :D
iceman ze

Post by iceman ze »

a sta mislite o Skechers cipelama......meni izgledaju na prvi pogled dobro.... :-)
semmy

Post by semmy »

iceman ze wrote:a sta mislite o Skechers cipelama......meni izgledaju na prvi pogled dobro.... :-)
odlicne su...imam nekoliko patika ( jedne vec 4-ta god. ) i japanki ( 2-3 god. nosene ) skechers, a ko nove :-D
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Merrell je TITO.
Tesssa

Post by Tesssa »

Kad kupujem cipele, puno vise paznje obracam na dizajn, nego na kvalitet, jer mi svakako stvari brzo dosade.
Jos uz to ne nosim kozu, pa mi je lakse izabrati, jer mi je izbor manji :lol:

A ukus mi je cudan :-)

evo ove cipele sanjam nocima :-)

Image

ne nosim visoke pete inace, ali ove bih nosila po citav dan :D
van Basten

Post by van Basten »

semmy wrote:
iceman ze wrote:a sta mislite o Skechers cipelama......meni izgledaju na prvi pogled dobro.... :-)
odlicne su...imam nekoliko patika ( jedne vec 4-ta god. ) i japanki ( 2-3 god. nosene ) skechers, a ko nove :-D
ako nađeš model da ti se svidi i odgovara, extra su... ja već 2. godinu nosim jedne njihove cipele, bez ijedne falinke i zamjerke s moje strane.
realna do boli

Post by realna do boli »

vinja

Post by vinja »

uglavnom kupujem u retru, i sve sto sam kupila traje i traje... imam dockers gojze, vec im cetvrta godina, nit ticu nit micu, kupila ih u retru...izdrzale su i pentranje na glogovo...
u alpini kupila extra udobne mega stikle, vec im dvije godine, ko nove
u urban rep. ima finih modela, finog kvaliteta, nedavno uzela stiklice, loooooode skroz...
ja tu obucu pravo pazim, mazem kremicama i mogu mi godinama...
vinja

Post by vinja »

van Basten wrote:
semmy wrote:
ako nađeš model da ti se svidi i odgovara, extra su... ja već 2. godinu nosim jedne njihove cipele, bez ijedne falinke i zamjerke s moje strane.
e, meni su se jedne njihove cipelice raspale poslije treceg obuvanja, a papreno ih platila. mozda bila fabricka greskica... moj brat je odusevljen njima, samo njih kupuje...
bravo ja

Post by bravo ja »

PLANIKA, zenske gleznjerice, pise da se zovu LAURA FERRARI-SPORT
Platila 200KM prije 6 godina, i danas ih nosim NIKAD NIKAD nisu propustile,ugodne i tople ko patike!!Jos uvijek izgledaju super! Ne bi ih dala za brdo karamela!! Daj boze da jos 6 god potraju,toliko su mi dobre :)
semmy

Post by semmy »

vinja wrote:
van Basten wrote:
semmy wrote: odlicne su...imam nekoliko patika ( jedne vec 4-ta god. ) i japanki ( 2-3 god. nosene ) skechers, a ko nove :-D
e, meni su se jedne njihove cipelice raspale poslije treceg obuvanja, a papreno ih platila. mozda bila fabricka greskica... moj brat je odusevljen njima, samo njih kupuje...
u tom slucaju odes sa racunom do njih i oni ti fino zamjene za druge...naravno ako nije tvoja greska raspadanja cipelica :D
Hallucigenia

Post by Hallucigenia »

Najcesce preko interneta, sa sajtova koje je jednom neko ovdje divno okarakterisao kao "namjenjene zenama vrlo uske profesionalne specijalizacije" ;)

Fascinantan je taj fenomen stereotipa...

Inace, Sarajevo ima prilicno los i oskudan izbor obuce.
lija86

Post by lija86 »

Ćelava cura wrote:Ja sam prije mjesec i po kupila cizme u Astri :D 139 i ne zalim ni marke, stvarno sam prezadovoljna :D
Nego Referent pokusaj cizme gdje god da ih kupis s vremena na vrijeme namazati necim za zastitu :D
Npr. ove moje su kozne-smedja koza i redovno ih mazem vazelinom, ne cetkam cetkom vec jednu staru dokoljenicu sam zguzvala i time fino utrljam onaj vazelin...ili uzmes onaj neutralni vosak za sjaj Kiwi...
:D
I ja sam kupila u Astri čizme prije nekoliko mjeseci - 120 KM, marka Boogalo nešto tako i pravo su udobne, kvalitetne i lijepe, imam takve i cipele, mislim takvog đona nosim ih 2 godine i ništa im, samo u Astri su dosta veći brojevi obuće, ja npr. nosim 40 ali u Astri mi je taman 39 ili 38.
Loulou

#73 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by Loulou »

Zna li iko pravi li još cipele onaj Edo na Ferhadiji? Ima li neki kontakt telefon, e-mail, web stranica...? Hvala.
Naslovnica

#74 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by Naslovnica »

Gdje se u Sarajevu imaju kupiti cipele Josef Seibel?!
Bila je nekada radnja na Alipašinom u B-Fazi, pa su se preselili nekada u Robot na Socijlanom, pa negdje na Mostarsko raskršće...
Inače mi njihova obuća ergonomski savršeno odgovara!
kirsten

#75 Re: Gdej kupujete cipele?

Post by kirsten »

Samo da i ja dodam - ASTRA NIKAD VIŠE!!! Čizme (crne kratke tzv.motorke) kupljene u oktobru 2014 . nošene bukvalno ne više od 10 puta po suhom vremenu, unutra se sve pokidalo postava se poderala zajedno sa kartonom ispod. Strašno, na kutiji je pisalo da su proizvedene u Tunisu. Reklamaciju nisu priznali (imala sam sačuvan račun pa čak i kutiju) pa razmišljam da idem u inspekciju jer se čizme koje platite 190 km ne bi trebale raspasti nakon 2-3 mjeseca nošenja.
Post Reply