Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
costacurta

#301 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by costacurta »

Alfons Kauders wrote:
parada nije ni najavljena niti ce je biti

al eto, haman nestalo tema za razgovor po dzamijama u izbornoj godini, pa su malo postali kreativni da zbiju redove

ne bi bilo lose kada bi usput porazgovarali o poderluku i pedofiliji unutar IZ na tim hutbama
ali drago mi je da vidim da je IZ rijesila ama bas sve probleme unutar svoje zajednice, kao i drzave, pa da sada moze raspravljati i fantomskoj paradi (koju niko nije ni najavio ni organizovao)

meanwhile svake sedmice cujemo kako je jos jedan bradonja zalijepio u siriji, ali eto to se ne tice IZ... jer je veci prioritet mlatiti ljude koji su sjeli da pogledaju film na eventu koji se maltene krio od javnosti... i to maskirani, ko zadnje pickice

i onda se ljudi ibrete kad kazem da nisam vjernik
Kako znaš da IZ i vehabije/selefije imaju veze sa današnjim incidentom? Jel imaš neke info koje bi trebalo da podijeliš sa MUPom, obzirom da su oni izdali saopštenje u kojem kažu da su napadači bili maskirani i nepoznati?

Kakve veze IZ ima sa odlaskom i regrutacijom ljudi za Siriju isto kao i sa današnjom projekcijom?

Koga briga jesi li vjernik ili ateista? Tebi jedinom je ovdje stalo da pokažeš i iskažeš svouj mržnju prema svemu što nosi prefiks "vjera". Ali opet kažem koga briga šta ti misliš
salik79

#302 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by salik79 »

Picajzla wrote:
salik79 wrote:

E, pa vidis - takav ajet, ni kao parafraza, ne postoji u Kur'anu. 8-)

Mozda sam pogrijesio, mozda nije bio ajet, mozda je hadis ali u svakom slucaju to sto sam napisao je tako receno na dzumi.

EDIT

Eh bas nam je ovako hodza ispricao. Nacini na koje homeseksualca treba ubiti s tim da nam je zadnji dio docarao svojim rijecima i rekao da ga treba dovesti na liticu i samo gurnuti sa litice.

Image

Eh vidis, sve to nema veze s Bozijom rijeci. Ovo sto si dole citirao je neki ociti islamofobni "citat" jer opcepoznato je da spaljivanje kao kazna,po serijatu, ne postoji. Jer - samo Allah dz.s. kaznjava vatrom i to vjecnom. Sve i da citat nije podvala, on bi se odnosio na nekakve "ucenjake", a ne na hadise, a kamoli Kur'an. Savjetujem ti da vise sam istrazujes, citas, pitas (vise izvora), a manje slusas sta neko prica, pa makar to bio i nekakav hodza.
nOrMaLaC

#303 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by nOrMaLaC »

Hajmoooooooo :D :D
Googlerica

#304 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Googlerica »

Šveđanin wrote:Dokaz da mi nismo za normalnu diskusiju..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
nemoj tako he he he

meni su svi gej,koji idu na paradu rekli da idu iz jednog i jedinog razloga

seks seks seks

procitaj moj prethodni post
Man of steel

#305 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Man of steel »

Manifestacija u čast raspaloj beogradskoj pederčini i narkomančini koja je sisala i primala kurčeve za pare se drugačije nije mogla ni završiti nego ekscesom.

Ne sumnjam da bi svi slični pokušaji organizovanja raznih drugih dekadentnih manifestacija poput Parada završili slično, pa je možda najbolje da država interveniše i radi mjere predostrožnosti sve buduće zakonom zabrani.

Red i mir se moraju čuvati.
ratamahatta

#306 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by ratamahatta »

S4mpion wrote:
505sCrtom wrote: kao prvo, zar nisi ti upozorio na opasnost homoseksualaca na racun vjerskih objekata. nisam ja. i naravno da nisu samo vjernici. primitivaca ima svakakvih. ali ako se takvo nasilje ohrabruje u tim vjerskim objektima, onda je to dio problema, ne?

pa ko porusi onolike dzamije po bosni? pravoslavci?
ko je srusio one budisticke kipove u afganistanu? muslimani?
ko dize dzamije u zrak, sve sa vjernicima u njima? opet muslimani? mene bi bilo stid vezati homoseksualce i rusenje vjerskih objekata.
Ne, nisam, pomiješao si nešto.

Fascinira me to kako znaš da su bogomolje rušili vjernici, a ne padne ti na pamet da je možda neko, od tih vojnika, ateista željan rušenja svega vjerskog.

Fascinira me i ovo kako znaš da bogomolju nije srušio baš homoseksualac, ali ne reci ništa.
Da sjecam se brigada ateista koje su ispracale vjerske vodje, kao i silovanja zena od strane homoseksualaca....

Daj vise sta bulaznis koji k.....
ratamahatta

#307 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by ratamahatta »

Man of steel wrote:Manifestacija u čast raspaloj beogradskoj pederčini i narkomančini koja je sisala i primala kurčeve za pare se drugačije nije mogla ni završiti nego ekscesom.

Ne sumnjam da bi svi slični pokušaji organizovanja raznih drugih dekadentnih manifestacija poput Parada završili slično, pa je možda najbolje da država interveniše i radi mjere predostrožnosti sve buduće zakonom zabrani.

Posteno.....al zabraniti i vjerska okupljanja, koncerte, mitinge......bilo koji skup koji prelazi tri ljudska bica.....jasta
5 0 5

#308 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by 5 0 5 »

Man of steel wrote:Manifestacija u čast raspaloj beogradskoj pederčini i narkomančini koja je sisala i primala kurčeve za pare se drugačije nije mogla ni završiti nego ekscesom.

opet. ovo je ljepota slobode. homoseksualnost je bolest. alahimanet. :D :D
S4mpion

#309 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by S4mpion »

ratamahatta wrote:
Da sjecam se brigada ateista koje su ispracale vjerske vodje, kao i silovanja zena od strane homoseksualaca....

Odmori, ne želim te nervirati do ove mjere, a i malo smo se udaljili od teme. :sabur:
ratamahatta

#310 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by ratamahatta »

S4mpion wrote:
ratamahatta wrote:

Odmori, ne želim te nervirati do ove mjere, a i malo smo se udaljili od teme. :sabur:

nisi ti drug, nego tvoja potreba da podkrijepis svoje misljenje, pa makar govnetom...... :kiss:
General_Jackson

#311 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by General_Jackson »

505sCrtom wrote:
General_Jackson wrote:
Ako bi mi ovo bila mogućnost izbora, počinio bih samoubistvo! :cry:
pa na prvoj slici bi neko napravio tu odluku za tebe metkom kroz mozak. na drugoj mozda primis metak, mozda ne. ali 99% sigurno ne, bez tvojeg pristanka.

no, trebao si mi ipak odgovoriti na pitanje. u kojoj situaciji bi se osjecao sigurnije za svoju glavu. pazi, vjernici kazu da su ovi drugi bolesni, a ovaj prvi je motivisan vjerom. razmisli o tome.
Ne znam jesi li upratio od početka, ja sam ateista, jbg.ti sada sve vjernike trpaš u koš s ovim luđakom, tako ispada.Naravno da su ovi dole veća šansa za preživljavanje, ali si i sam stavio 99% od njih ne bi popio metak na silu što znači da nisi ni tu siguran 100%. Za mene nisu normalni u svakom slučaju ni ovi na donjoj slici, s tim da još jednom ponavljam protivim se bilo kakvom nasilju nad LGBT populacijom samo kažem da se ne slažem sa njihovim idejama, ali to neki na ovom forumu očito ne dozvoljavaju!
It_is_a_Leclerc

#312 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by It_is_a_Leclerc »

and wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
trcicu trceci wrote:Ko se uopste zamara, ko uopste kaze da je najvaznija ali kada ima milion teme o nekim seksualnim mastarijama pubertetlija i vi tu nakucate 100 stranica, zasto se i o ovome ne bi moglo normalno diskutovati.

Upravo normalno diskutovati, a ne napadati. Mnogi ovdje to ne znaju vec samo napadaju.
-Zasto bi ja bio fasista ako ne podrzavam neke parade u gradu
-Zasto vjera ne moze iznijeti svoje misljenje o tome jer vjera pociva na dvojnosti muskarac-zena
-Sta je tu sve upitno ?
- Zato što je ne podržavati javno okupljanje dozvoljeno. No, ovdje se govori o zabrani mirnog okupljanja koje je notorna karakteristika fašističkih sredina. O tome nema nikakve dileme. I Ustav to smatra.
- Vjera može iznijeti svoje mišljenje. To mišljenje ne smije biti u koliziji s Ustavom, ne smije pozivati na njegovo rušenje i suspenziju njegovih dijelova.
- Upitan je pokušaj da se, danas gejevima, a sutra ćukoljupcima, prekosutra ženama, rokerima, ljevorukim itd. zabrani javno okupljanje jer nisu većina.
ne znam što trpaš u isti koš one koji su bili na listi bolesti svjetske zdravstvene organizacije i ove ostale normalne grupe.
Crnci su vijekovima BILI manje inteligentni i sposobni od bijelaca. (na stotine medicinskih udžbenika iz 17 i 18 stoljeća sasvim ozbiljno razlažu teorije o "smrdljivoj koži")
Žene su vijekovima BILE "anatomski retardiran spol koji je genetskom mutacijom lišen penisa" (zastupao i legendarni Sigmund Frojd)

Homoseksualnost je seksualna devijacija, a ne bolest.
It_is_a_Leclerc

#313 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Bezveze uvlačite vjeru u sve ovo.

Čovjek može biti vjernik i tolerantan. Ne mora neko ko je vjernik biti idiot koji kamenuje i ubija svakog ko mu nije po volji.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#314 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Picajzla »

Ja bi homoseksualcima dozvolio i brak ali nikad ne bih dozvolio dijete da usvoje.
S4mpion

#315 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by S4mpion »

Picajzla wrote:Ja bi homoseksualcima dozvolio i brak ali nikad ne bih dozvolio dijete da usvoje.
Imaju pravo na brak kao i svaki građanin BIH.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#316 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Picajzla »

S4mpion wrote:
Picajzla wrote:Ja bi homoseksualcima dozvolio i brak ali nikad ne bih dozvolio dijete da usvoje.
Imaju pravo na brak kao i svaki građanin BIH.
Mislim na istospolne brakove.
Casual's

#317 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Casual's »

It_is_a_Leclerc wrote:
Šta je pedofilija ?
Juvelandia

#318 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Juvelandia »

apsidejzi wrote:
505sCrtom wrote:kako god, ja bih uvijek svoje dijete ostavio na cuvanje homoseksualcu, a nikad hodzi koji tjera curice da ga diraju po penisu, popu koji pusi djecaku ili onome sto je zaklao svoju majku ko kurban. kao ni ovima siledzijama i kukavicama koji su isli tuci ljude u kinu.
Koji stereotip majko mila. Klasicni balkanski krkanluk samo u progresivnom ruhu

:lol: :lol: :lol: :lol:

Car je go.
:-D Zar ima ista smijesnije od progresivnog balkanskog ateiste koji se pretrg'o da pokaze koliko je napredan na krkanski balkanski nacin, totalna sjebada ispadne.

Sva progresivnost istog se ogleda u pljuvanju vjere kao jedini faktor koji odredjuje nivo progresivnosti a istovremeno zapravo pokazuje zatupljenost doticnog dok se busa u prsa koliko je iznad prosjecnog balkanca. :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#319 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by -LIBERO- »

A ne tako davno visoki (tada) autoriteti su tvrdili da je zemlja ravna poloca. Cak su neke, kasnije ce se ustanoviti radikalno inteligentnije i naprednije, spaljivali i kamenovali.

Ali...koga to boli briga. :D

Samo otvorite um i postujte druge i drugacije, dok ti drugi i drugaciji ne ugrozavaju vasu slobodu i ljudska prava. Sasvim jednostavno, cak nije ni previse zahtjevno. ;-)

A i cijela ova "rasprava" je toliko polarizirana, da ne vidim nacina kako se kroz ovu temu mogu pribliziti ovako nepomriljivi (na zaslost, i jos uvijek) stavovi.

Zato mi se vala i ne da previse diskutovati ovdje, ali iskreno receno mogao bih satima i danima. Ali cemu...proces je u pitanju. Samo se kroz postepeni proces moze napraviti taj pozitivni iskorak, a on vec traje, svidilo se to nekome ili ne. :thumbup:
Ajatolah_

#320 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Ajatolah_ »

Casual's wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Šta je pedofilija ?
Za razliku od pedofilije, kod homoseksualnog odnosa imamo dvije razumne, odrasle osobe koje pristaju na seks bez ikakve prisile.
It_is_a_Leclerc

#321 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Casual's wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Šta je pedofilija ?
Seksualna devijacija koja je, za razliku od homoseksualizma (također, devijacije), krivično djelo.

Homoseksualizam je odnos između dvije žene ili dva muškarca koji voljno, svjesni svojih postupaka, stupaju u spolni čin, koji odstupa od uobičajnog muško-ženskog odnosa.
Pedofilija je odnos između spolno zrele jedinke i nezrelog djeteta koje ne zna i ne razumije spolnost kao takvu.
apsidejzi

#322 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by apsidejzi »

Juvelandia wrote:
apsidejzi wrote:
505sCrtom wrote:kako god, ja bih uvijek svoje dijete ostavio na cuvanje homoseksualcu, a nikad hodzi koji tjera curice da ga diraju po penisu, popu koji pusi djecaku ili onome sto je zaklao svoju majku ko kurban. kao ni ovima siledzijama i kukavicama koji su isli tuci ljude u kinu.
Koji stereotip majko mila. Klasicni balkanski krkanluk samo u progresivnom ruhu

:lol: :lol: :lol: :lol:

Car je go.
:-D Zar ima ista smijesnije od progresivnog balkanskog ateiste koji se pretrg'o da pokaze koliko je napredan na krkanski balkanski nacin, totalna sjebada ispadne.

Sva progresivnost istog se ogleda u pljuvanju vjere kao jedini faktor koji odredjuje nivo progresivnosti a istovremeno zapravo pokazuje zatupljenost doticnog dok se busa u prsa koliko je iznad prosjecnog balkanca. :bih:
Ja bih tvoju (plavu) rijec zamijenio sa: naguzio, da bude u skladu s temom.

:lol: :lol: :lol:
5 0 5

#323 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by 5 0 5 »

Juvelandia wrote: :-D Zar ima ista smijesnije od progresivnog balkanskog ateiste koji se pretrg'o da pokaze koliko je napredan na krkanski balkanski nacin, totalna sjebada ispadne.

ma ja. okreni obrni. hahaha. nikad nisam trazio od djeteta da me dira po penisu. bottom line.

koja je vjerska institucija osudila ovo danas? hajd' bas da cujem.
ratamahatta

#324 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by ratamahatta »

It_is_a_Leclerc wrote:
Casual's wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Šta je pedofilija ?
Seksualna devijacija koja je, za razliku od homoseksualizma (također, devijacije), krivično djelo.

Homoseksualizam je odnos između dvije žene ili dva muškarca koji voljno, svjesni svojih postupaka, stupaju u spolni čin, koji odstupa od uobičajnog muško-ženskog odnosa.
Pedofilija je odnos između spolno zrele jedinke i nezrelog djeteta koje ne zna i ne razumije spolnost kao takvu.

Ma bespotrebno je vise objasnjavati. Ovo vise nije stvar ni stavova, nego cistog razuma i zelje da se malo mucne glavom, al kao i vecina drugoga u ovoj zemlji, sve se svodi na mrznju i argumente iz mrznje.
S4mpion

#325 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by S4mpion »

505sCrtom wrote: ma ja. okreni obrni. hahaha. nikad nisam trazio od djeteta da me dira po penisu. bottom line.

koja je vjerska institucija osudila ovo danas? hajd' bas da cujem.
A jesi ti opterećen vjerom čovječe. :-)
Locked