Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
S4mpion

#276 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by S4mpion »

lajk wrote:
S4mpion wrote:
Šta god da je, nije mu mjesto na ulici.

Slazem se za ulicu,ali nas zadrti mentalitet znaci peder je bolest ..a to sto ih vecina uziva u analnom sexu nije bolest :-) Bog dao normalnu uticnicu i utikac :D
Da razjasnimo jednu stvar, uzrok homoseksualnosti nije poznat, pa je samim ljudima ostavljena mogućnost da homoseksualnost smatraju bolešću, poremećajem, normalnom i sl. - njihovo pravo.
ZV Keli

#277 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by ZV Keli »

505sCrtom wrote:
ZV Keli wrote:Ne smeta meni niko, ni necije seksualno opredjeljenje ako ostanu u svoja 4 zida. Parada srama mi smeta jer je to paradiranje perverzija i mazohizma, nekome nabijanja na nos njihovog opredjeljenja i nametanja svog misljenja. Ne podrzavam nasilje nad njima ali u posljednje vrijeme su vise oni ucinitelji krivicnih djela a ne heteroseksualne osobe.
ko namece svoje misljenje (batinama), je jasno. ko se bavi svojim poslom, i to je jasno. najbolje bi bilo da i ti ostanes u svoja 4 zida sa svojim frustracijama. tako niko ne bi nastradao. svi sretni i gay. :izet: :-D
Pa naravno, pederi i feministkinje su malo pomahnitali, napadaju vjerske objekte, to je nametanje svog batinama. Ja nemam frustracija a i da imam ne bih na vama ih lijecio, ne udaram slabije od sebe, nisam nikada niti cu ikad. Budi ti sretan i gej, hodaj ulicama, to i ne bih dao da se ikome zabrani ali paradiranje, pored vjerskih objekata, prvi bih stao nasuprot vama, naravno bez nasilja jer ga i prizeljkujete pa da lajete kako ste nezasticeni. Bog ti dobro zdravlje dao, jer je najbitnije pa ces se jednom valjda i opametiti.
Great Cornholio

#278 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Great Cornholio »

fatamorgana wrote:
I NiĆe je bio peder, :lol:
Pa šta i da jeste, pametno je čovjek pričao, seksualna orijentacija je samo jedan segment nečije ličnosti.
5 0 5

#279 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by 5 0 5 »

S4mpion wrote: Da razjasnimo jednu stvar, uzrok homoseksualnosti nije poznat, pa je samim ljudima ostavljena mogućnost da homoseksualnost smatraju bolešću, poremećajem, normalnom i sl. - njihovo pravo.
isto kao i vjerovanje u duhove, vile, andjele, zmajeve i slicna izmisljena bica.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#280 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by sabina1 »

Great Cornholio wrote:
tvsabina wrote:
Nisam napisala da Hitler nije bio rasista , napisala sam da JE ČESTITAO Owensu i to je Owens sam izjavio.
Moram li ponoviti da je mnogo veća rasistička poniženja Owens doživio u vlastitoj zemlji i da je i to sam izjavio?
Hvala.
Nije toliko bitno ko je kome čestitao, bitno je to što je Džesi Ovens dokazao da "Arijevci" nisu viša bića. Hitleru sigurno nije bilo drago kad mu nije uspjelo da dokaže da su pripadnici njegove rase nadmoćni u svemu, pa tako i u fizičkim sposobnostima.
Upravu ste, izvukla sam iz konteksta vaš post i citirala.
Hitler je pravio lažnu historiju germanske rase , dovlačeći nekakve "dokaze" iz nordijskih zemalja , zidajući muzeje te neke arijske rase....čovjek je bio budala , idiot , ubica....

Mi pričamo o savremenoj evropskoj državi u 21. vijeku zar ne :roll: ?
S4mpion

#281 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by S4mpion »

505sCrtom wrote:
S4mpion wrote: Da razjasnimo jednu stvar, uzrok homoseksualnosti nije poznat, pa je samim ljudima ostavljena mogućnost da homoseksualnost smatraju bolešću, poremećajem, normalnom i sl. - njihovo pravo.
isto kao i vjerovanje u duhove, vile, andjele, zmajeve i slicna izmisljena bica.
Poenta napisanog?
fatamorgana

#282 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by fatamorgana »

Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:
Pa šta i da jeste, pametno je čovjek pričao, seksualna orijentacija je samo jedan segment nečije ličnosti.
Pa ništa samo što bi i on popio batine u Sarajevu, i zbog priče i zbog orijentacije, :lol:
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#283 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Picajzla »

salik79 wrote:

E, pa vidis - takav ajet, ni kao parafraza, ne postoji u Kur'anu. 8-)

Mozda sam pogrijesio, mozda nije bio ajet, mozda je hadis ali u svakom slucaju to sto sam napisao je tako receno na dzumi.

EDIT

Eh bas nam je ovako hodza ispricao. Nacini na koje homeseksualca treba ubiti s tim da nam je zadnji dio docarao svojim rijecima i rekao da ga treba dovesti na liticu i samo gurnuti sa litice.

Image
Last edited by Picajzla on 01/02/2014 20:09, edited 1 time in total.
Mračajski proto

#284 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Mračajski proto »

sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#285 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by sabina1 »

ZV Keli wrote: Pa naravno, pederi i feministkinje su malo pomahnitali, napadaju vjerske objekte, to je nametanje svog batinama. Ja nemam frustracija a i da imam ne bih na vama ih lijecio, ne udaram slabije od sebe, nisam nikada niti cu ikad. Budi ti sretan i gej, hodaj ulicama, to i ne bih dao da se ikome zabrani ali paradiranje, pored vjerskih objekata, prvi bih stao nasuprot vama, naravno bez nasilja jer ga i prizeljkujete pa da lajete kako ste nezasticeni. Bog ti dobro zdravlje dao, jer je najbitnije pa ces se jednom valjda i opametiti.
Kakva floskula , nevjerovatno.... :roll: :roll:

Te feministkinje , pa one su zlo.... :roll: ...davno je jedan ugledan načelnik , Efendić Samir o ženama rekao slijedeće :
"Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva".

a zapravo je mislio na feministkinje.... :roll: samo se pitam kako je propustio spomenuti varvarske "napade na vjerske objekte"...
Great Cornholio

#286 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

tvsabina wrote:
Great Cornholio wrote:
tvsabina wrote:
Nisam napisala da Hitler nije bio rasista , napisala sam da JE ČESTITAO Owensu i to je Owens sam izjavio.
Moram li ponoviti da je mnogo veća rasistička poniženja Owens doživio u vlastitoj zemlji i da je i to sam izjavio?
Hvala.
Nije toliko bitno ko je kome čestitao, bitno je to što je Džesi Ovens dokazao da "Arijevci" nisu viša bića. Hitleru sigurno nije bilo drago kad mu nije uspjelo da dokaže da su pripadnici njegove rase nadmoćni u svemu, pa tako i u fizičkim sposobnostima.
Hitler je pravio lažnu historiju germanske rase , dovlačeći nekakve "dokaze" iz nordijskih zemalja , zidajući muzeje te neke arijske rase....čovjek je bio budala , idiot , ubica....

Da, Hitler je bio psihopata.

Što se tiče napretka civilizacije, pitanje je koliko mi napredujemo, a koiko živimo u iluziji da napredujemo. To kad je u pitanju moral, kola i avioni su nam moderniji nego što su bili u vrijeme kad su ih najveći umovi "izmislili", to je sigurno.
Great Cornholio

#287 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

fatamorgana wrote:
Great Cornholio wrote:
fatamorgana wrote:
Pa ništa samo što bi i on popio batine u Sarajevu, i zbog priče i zbog orijentacije, :lol:
Ne bi Niče dolazio u Sarajevo, pametan je to čovjek bio :D :lol:
BadCopy

#288 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by BadCopy »

Nek se pederisu po kucama koliko zele boli me neka stvar.
Nikakve izlozbe parade ne trebaju biti dozvoljene.
Nesto bolesno prodavat pod slobodu nekakvu mogu negdje drugo.

Samo bez milosti i u kost :thumbup:
Googlerica

#289 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Googlerica »

na gej prajd idu mladi,drograsi i alkoholicari,za novog 24satnog partnera i to je to,poseban grupa i najniza grupa o koje bjezi svaki normalan gej
ozbiljna grupa gej populacije ne paradira na ulici,oni se bore za sebe kao i svaka druga ugrozena populacija ,u solidnim organizacijama
fatamorgana

#290 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by fatamorgana »

tvsabina wrote:
Great Cornholio wrote:
tvsabina wrote:
Hvala.

Još veći apsurd je da su arijevci zapravo drevni stanovnici regije između rijeka Tigris i Eufrat, oni su bili bijele puti i plavih očiju i oni su osvojili i naselili indijski potkontinent negdje oko 2000-te prije nove ere, donijeli vedsku religiju i u nadolazećim milenijumima pomiješali se sa lokalnim prastanovništvom koje je bilo crnoputo.
Šveđanin

#291 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Šveđanin »

Dokaz da mi nismo za normalnu diskusiju..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Dino_noDi

#292 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Dino_noDi »

Gay parada je jedan mucki nacin provociranja. I da, ja ne vidim zelju Roma iz Sarajeva da prave paradu duz ferhadije govoreci mi smo Romi ili da izadju igraci Olimpica na ulicu da kazu mi igramo nogometa. Svoj ti posao izmedju cetiri zida a ostavi provokaciju. Gay parada nije nista drugo nego da se napadne normalni zivot zajednice. Ne samo sto rade nesto sto nije u biti covjeka vec i zele da govore da je to normalno i da me bombardiraju s tim. Izvoli pa kuci to radi...
kombajn

#293 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by kombajn »

505sCrtom wrote:
kombajn wrote:Ne treba im dozvolit da paradiraju, jer kad bi samo jedna parada prosla mirno, za par godina mogli ocekivati nesto ovako
http://www.zombietime.com/up_your_alley ... /index.php
Ne preporucujem onima sa slabim zeludcem da ovo otvaraju
ne treba dozvoliti religiju. jer kad bi samo jedna prosla, za par godina mogli bi ocekivati nesto ovako:

vijest/57127
Nema potrebe mijesati religiju u ovo (ili ima???)
Primjer koji si naveo svakako nema veze s religijom, konkretno islam propagira postovanje prema roditeljima i brigu o njima, a ovaj "covjek" koji je zaklao majku je samo jedan maloumnik, koji nema pojma o vjeri.

A zanimljivo je kako odmah ateisti pokusavaju da dokazu kako je vjera besmislena. Ja nisam ateist, al tebi ne bih pokusao promijeniti misljenje i pokusao te navesti da vjerujes u nesto. To je tvoj izbor, kao sto je neciji izbor da bude gay (da ne kazem pedercina). Zato ne vidim nikakvu potrebu da meni ili bilo kome solis pamet kako je religija losa. Isto mislim i za LGBT populaciju, njihov izbor i neka ih, al nek mi ne paradiraju s tim ispred nosa.
Edin H.

#294 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Edin H. »

Ne mijesajte babe i zabe, nema nikakvih naucnih dokaza da postoji povezanost izmedju pederluka i pedofilije.
Šveđanin

#295 Re: Odg: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Šveđanin »

Edin H. wrote:Ne mijesajte babe i zabe, nema nikakvih naucnih dokaza da postoji povezanost izmedju pederluka i pedofilije.
Upravo.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
General_Jackson

#296 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by General_Jackson »

505sCrtom wrote: a prijatelju,. na kojoj od ove dvije fotografije bi se ti radije nasao? pored ovog decka iz sarajeva ili pored ovog decka iz amsterdama?

Image
Image

na kraju krajeva, najvise vjerskih objekata su srusili vjernici. zar ne?
Ako bi mi ovo bila mogućnost izbora, počinio bih samoubistvo! :cry:
iz zadnje klupe

#297 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by iz zadnje klupe »

Code: Select all

E pa ja sam bio na dzumi kad hodza prica bas o homoseksualcima i Lutovom narodu. Navodi on nama neki ajet, parafraziram, kako homeseksualce treba pobiti i kako imaju neka dva nacina a ja sam samo zapamtio da je jedan od nacina da homoseksualca dovedes na liticu i onda ga samo gurnes.

Ovo je zadnji put da sam otisao u dzamiju. Nisam moga da vjerujem, da se tako otvoreno poziva na ubitstvo drugog ljudskog bica, u ovom slucaju homoseksualca.

E, pa vidis - takav ajet, ni kao parafraza, ne postoji u Kur'anu. 8-)
To nije ajet, nego hadis, i tacno, postoji, u njemu se, pozivajuci se na rijeci M.(znate na koga mislim), detaljno objasnjava koja su dva najbolja nacina( u biti sva su dobra ) kako ih sve pobiti,

i radi po o, po vjerskim autorima, najvjerodostojnjoj zbirci hadisa,

e sad, sto se neko ne osjeca cool sto takvo uputstvo postoji, njegov problem

Neko rece, najbrzi nacin da od covjeka napravite ateistu jeste da mu date da izucava vjersku literaturu
exliberal-ex

#298 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by exliberal-ex »

Da pitam ove sto su protiv parade, jeste li ikad vidjeli/prisustvoali toj paradi negdje na zapadu....ja sam otisao sa gospojom na par njih...to nije parada to je zabava, niko nikog negleda mrsko, nikakvih problema nema....ako pogledamo sta se desava poslije utakmica, sta se desava npr kad je neka druga parada ( irci, karibi....pa mrtvih bude svaki put)
Isto tako su bile zabranjene parade za prvi maj, isto tako su gledani crnci kad su trazili svoja prava, kad su zene trazile svoja prava...uvijek su se javljali pravovjerni ...
S4mpion

#299 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by S4mpion »

exliberal-ex wrote:Da pitam ove sto su protiv parade, jeste li ikad vidjeli/prisustvoali toj paradi negdje na zapadu....ja sam otisao sa gospojom na par njih...to nije parada to je zabava, niko nikog negleda mrsko, nikakvih problema nema....ako pogledamo sta se desava poslije utakmica, sta se desava npr kad je neka druga parada ( irci, karibi....pa mrtvih bude svaki put)
Isto tako su bile zabranjene parade za prvi maj, isto tako su gledani crnci kad su trazili svoja prava, kad su zene trazile svoja prava...uvijek su se javljali pravovjerni ...
Kategorije koje si spomenuo nisu tražile ekstra prava, pa bi bilo dobro da ne miješaš kruške i jabuke.
Casual's

#300 Re: Gay pride-ovoga ljeta u Sarajevu

Post by Casual's »

exliberal-ex wrote:Da pitam ove sto su protiv parade, jeste li ikad vidjeli/prisustvoali toj paradi negdje na zapadu....ja sam otisao sa gospojom na par njih...to nije parada to je zabava, niko nikog negleda mrsko, nikakvih problema nema....ako pogledamo sta se desava poslije utakmica, sta se desava npr kad je neka druga parada ( irci, karibi....pa mrtvih bude svaki put)
Zašto im treba ta šetnja,ili zabava kako ti kažeš ? Znaci,pedofili,nekrofili i ostali bi isto trebali šetati ulicom jer nisu 'prihvaceni' u drustvu ?
..neka hvala,da djeca gledaju kako se neke mudonje zvalje i fataju na ulici,neka ipak...
Locked