osa wrote:
posvajanje djece je prilično osjetljiva tema i to osobno ne bih dozvolio, iako kad malo bolje razmisliš, masu tih homoseksualaca, ma šta masu, gotovo sve, su odgojili heteroseksualni roditelji, dakle nije do odgoja, ali ipak to ne bih dozvolio, ostalo da , sve što imaju hetero moraju imati i homo.
Ja bih samo ovdje upitao, da li je za dijete bolje da odraste u domu, uz vaspitace koji imaju ljubavi onoliko koliko su placeni, uz skolovanje po principu "sta te zapadne" ili da odraste u porodicnoj atmosferi sa dva muskarca koji ce to dijete voljeti, omoguciti mu sretno dijetinjstvo, dobro skolovanje, te generalno pruziti neku izvijesniju buducnost. Naravno, ovdje polazim od pretpostavki da su u domu generalno losi uslovi te da dva muskarca koji zele usvojiti dijete ispunjavaju sve uslove koje i jedan hetero par mora ispuniti (stabilan posao, relativno dobra plata, dovoljno veliki stan i sl.)?
Uz pitanje naravno ide i konstantacija da mi je potpuno jasno da bi to dijete u BiH drustvu bilo izlozeno nevidjenoj stigmatizaciji te zbog toga bih i ja bio protiv prava na usvajanje, bar u BiH slucaju. Ali ako govorimo iskljucivo o "sposobnostima" za odgajanje dijeteta, da li su dva muskarca jednako sposobna kao i hetero par?