kad nisi skontala da na tim i takvim mjestima ima žohara, i još se javno čudiš, ništa me ne iznenađuje, možda sam čak dao dobar prijedlog, tko zna
Gastro kritike / Žohari u Barhani
-
nikad_izvini
#26 Re: Žohari u Barhani
@asmara
kad nisi skontala da na tim i takvim mjestima ima žohara, i još se javno čudiš, ništa me ne iznenađuje, možda sam čak dao dobar prijedlog, tko zna
smajlisablagimironično-sarkastičnimosmijehom
-
redondo72
#27 Re: Žohari u Barhani
Na Saračima.
Ja bih vala sa kilo jagnjetine ispod sača mogo da pocepam pola kile tih žohara, tj. buba švaba... onako ko salatu. 
- Edin H.
#28 Re: Žohari u Barhani
Ekinikad_izvini wrote:Barhana ti je pored Babilonaredondo72 wrote:Izvinjavam se ali gde je Barhana i koje su cene?
Redondo, je li ti to asmara dala dobru preporuku
-
redondo72
#29 Re: Žohari u Barhani
Ne poznajem dobro ovdašnje restorane po imenima. Pomislio sam da nije onaj sa koga se pruža pogled na Sarajevo jer se kanim da ga posetim, al´nije.
- Topla voda
#30 Re: Žohari u Barhani
ma dobra je barhana,corbice i ti folovi...rakijice...al ubjedljivo,ubjedljivo najgora usluga ikad u ovom gradu.
al djaba,kad god mogu naletim tamo
al djaba,kad god mogu naletim tamo
-
Startas
#31 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani
Za klopu u barhani se ne bih zalila ali zato usluga...neki dan cekam tako pice koje sam narucila i nestize nikako i brojim koliko ih je...
njih 7 radi, lokal polu prazan a svi gosti vidno iznervirani...
njih 7 radi, lokal polu prazan a svi gosti vidno iznervirani...
-
zimomor
#32 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani
Nece ono dugo opstati onako. Ja sam na pizzu nedavno cekao gotovo sat vremena. Ono se treba zvati neusluga!
- Skyfox
#33 Re: Gastro kritika/Žohari u Barhani
ja bih definitivno demonstrativno otisao... u najmanju ruku.Edin H. wrote:Pa vala nisi trebala platiti. Ja zasigurno ne bih.Asmara wrote:Časna pionirska: NISAM!Edin H. wrote:Ogreba se ti za dzaba veceru
Čak sam uredno i platila
Obicaj je u takvoj situaciji (cak iako je manji problem nego tvoj) da veceru snosi restoran
- SinjaD
#34 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani
Nažalost, žohari u kuhinjama restorana su česta pojava. Ali mogu se istrjebiti, samo se treba potruditi i paziti na čistoću. Znam da je to teško ali trebalo bi biti normalno i trebalo bi se podrazumjevati.
Često vidim žoharčiće u City Pubu kako nonšalantno piće po zidovima. Kod njih su doduše rusi, oni manji, crvenkasti, brzi.
Čula sam da ih ima u Inat kući (tamo sam bila samo jednom-klopa prosječna, osoblje neljubazno, pa nisam ponavljala lekciju).
Jedno vrijeme nisam nikako htjela ništa pojesti vani; imala sam užasnu fobiju od tih priča o pljuvanju u tanjur i sl.
Sad opet jedem
Često vidim žoharčiće u City Pubu kako nonšalantno piće po zidovima. Kod njih su doduše rusi, oni manji, crvenkasti, brzi.
Čula sam da ih ima u Inat kući (tamo sam bila samo jednom-klopa prosječna, osoblje neljubazno, pa nisam ponavljala lekciju).
Jedno vrijeme nisam nikako htjela ništa pojesti vani; imala sam užasnu fobiju od tih priča o pljuvanju u tanjur i sl.
Sad opet jedem
- Baltazar_khan
#35 Re: Žohari u Barhani
Trebala si mu pojesti krilcaAsmara wrote:Ne znamja, ko je bio, a ko prošao, samo je prilog bio gadan, pravo.![]()
Šalu na stranu, razumijem te. I meni se desilo da kupim deset u pola, i ponesem kući. Otvorim, i zateknem povećeg crva. Doduše, bio je preselio na ahiret, ali eto, odvratno je vala
P.S. Ja lično respektujem žohare, pa koliko god oni bili odvratni. Respektujem ih zbog toga što mogu da prežive nuklearno oružje... Aferim buba-švabe
- spreca
#36 Re: Žohari u Barhani
redondo72 wrote:Na Saračima.Ja bih vala sa kilo jagnjetine ispod sača mogo da pocepam pola kile tih žohara, tj. buba švaba... onako ko salatu.
- spreca
#37 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani
Znas onaj vic ujednom kampu gdje zive gradjevinari(tamo imaju tri obroka na samom gradilistu) i ujutro dolaze na dorucak(u7,00)i kazu kuharu:SinjaD wrote:Nažalost, žohari u kuhinjama restorana su česta pojava. Ali mogu se istrjebiti, samo se treba potruditi i paziti na čistoću. Znam da je to teško ali trebalo bi biti normalno i trebalo bi se podrazumjevati.
Sad opet jedem
Jarane mismo rijesili da te vise ne zajebavamo
a on njima na to odgovara:Pa necu se ni ja vama vise pisat u caj , e to ti je nesto slicno onom o pljuvanju u tanjir cega garantovano ima puuuno puuuno ali staces takav je zivot
- sheilak
#38 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani
Ja u Inat kucu vise ne ulazim - nikad gora hrana!
Sjecam se da sam narucila piletinu,a moji roditelji bosanski lonac. Nista nisam mogla jesti, ono je uzas - piletina crna, suha, neutvrdjene starosti, prilozi kao da su sa otpada uzeti. Grozno. Bosanski lonac bio je bezukusan. Osoblje zaista neljubazno, bahato, dva puta smo morali ponavljati narudzbu, nakon cega su nam donijeli - pogresno. A sve zajedno je precijenjeno. Ok, ni cijene ni osoblje ne bi bili toliko strasni, da je hrana iole bila dobra, ali , na zaslot, sasvim suprotno!
Sjecam se da sam narucila piletinu,a moji roditelji bosanski lonac. Nista nisam mogla jesti, ono je uzas - piletina crna, suha, neutvrdjene starosti, prilozi kao da su sa otpada uzeti. Grozno. Bosanski lonac bio je bezukusan. Osoblje zaista neljubazno, bahato, dva puta smo morali ponavljati narudzbu, nakon cega su nam donijeli - pogresno. A sve zajedno je precijenjeno. Ok, ni cijene ni osoblje ne bi bili toliko strasni, da je hrana iole bila dobra, ali , na zaslot, sasvim suprotno!
- Maraschino
#39 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani
Zohari, nesto najodvratnije
Prije par mjeseci, sjedimo tako fino, neda nam se izlaziti...sta cemo...narucimo pice. Dodjose pice ali kako ko otvara kutiju tako lete zohari na sve strane. Bljak, fuuj...sve ti presjede. Nismo ni pojeli, niti reklamirali ali nikada vise ni jeli u toj po mnogima prestiznoj piceriji (restoranu) u Bihacu.
Prije par mjeseci, sjedimo tako fino, neda nam se izlaziti...sta cemo...narucimo pice. Dodjose pice ali kako ko otvara kutiju tako lete zohari na sve strane. Bljak, fuuj...sve ti presjede. Nismo ni pojeli, niti reklamirali ali nikada vise ni jeli u toj po mnogima prestiznoj piceriji (restoranu) u Bihacu.
-
_Reuf_
#40 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani
I obicna muha govnara prezivi radijaciju...Baltazar_khan wrote:
P.S. Ja lično respektujem žohare, pa koliko god oni bili odvratni. Respektujem ih zbog toga što mogu da prežive nuklearno oružje... Aferim buba-švabe![]()
A koliko znam, zohari kad se negdje pojave, haman ih je nemoguce unistiti..Haver na Alipasinom polju dok je zivio nikad nije uspio ih iskorijenit..Uspije ih unistiti da ih nebude jedno 15 dana, ali se onda uredno pojave...
- ljubav_aha
#41 Re: Žohari u Barhani
tacno,ali samo odredjena rasaAsmara wrote:U kini jedu mačke i pse, ćisto sumnjam da bi ti svog kućnog ljubimca okrenuo na ražnju ili nekog psa lutalicuveca_sa wrote:i indiji zohare jedu zive, ti si bar imala patlidzan
-
echinacea
#42 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani
Pivnica - vrlo neljubazni konobari ako nisi stranac, ako si obicni gradjanin. Nello na ciglanama - usluga i hrana - vrh. Svaki put. Valjda su i pozitivne kritike dobrodosle na temi?
-
mak11
#43 Žohari nisu problem....
Za sve koji imaju problem s žoharima .....
Svjetski rekord u držanju madagaskarskih žohara u ustima
Travis Fessler, 35, oborio je svjetski rekord u držanju madagaskarskih žohara u ustima. Izvorno je imao namjeru staviti 10 madagaskarskih žohara u usnu šupljinu, no da bi još poboljšao svoj rekord ipak je u ustima uspio nagurati 11 žohara, svakog veličine 2,5 inča (preko 6 cm).......
video....http://www.izvor.info/ljudi/l1.aspx

Svjetski rekord u držanju madagaskarskih žohara u ustima
Travis Fessler, 35, oborio je svjetski rekord u držanju madagaskarskih žohara u ustima. Izvorno je imao namjeru staviti 10 madagaskarskih žohara u usnu šupljinu, no da bi još poboljšao svoj rekord ipak je u ustima uspio nagurati 11 žohara, svakog veličine 2,5 inča (preko 6 cm).......
video....http://www.izvor.info/ljudi/l1.aspx