Gastro kritike / Žohari u Barhani

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nikad_izvini

#26 Re: Žohari u Barhani

Post by nikad_izvini »

@asmara

kad nisi skontala da na tim i takvim mjestima ima žohara, i još se javno čudiš, ništa me ne iznenađuje, možda sam čak dao dobar prijedlog, tko zna :thumbup: smajlisablagimironično-sarkastičnimosmijehom
redondo72

#27 Re: Žohari u Barhani

Post by redondo72 »

Na Saračima. :D Ja bih vala sa kilo jagnjetine ispod sača mogo da pocepam pola kile tih žohara, tj. buba švaba... onako ko salatu. :D
Edin H.

#28 Re: Žohari u Barhani

Post by Edin H. »

nikad_izvini wrote:
redondo72 wrote:Izvinjavam se ali gde je Barhana i koje su cene?
Barhana ti je pored Babilona :D
Eki :-)

Redondo, je li ti to asmara dala dobru preporuku :zoka:
redondo72

#29 Re: Žohari u Barhani

Post by redondo72 »

Ne poznajem dobro ovdašnje restorane po imenima. Pomislio sam da nije onaj sa koga se pruža pogled na Sarajevo jer se kanim da ga posetim, al´nije.
Topla voda

#30 Re: Žohari u Barhani

Post by Topla voda »

ma dobra je barhana,corbice i ti folovi...rakijice...al ubjedljivo,ubjedljivo najgora usluga ikad u ovom gradu. :lol:
al djaba,kad god mogu naletim tamo
Startas

#31 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani

Post by Startas »

Za klopu u barhani se ne bih zalila ali zato usluga...neki dan cekam tako pice koje sam narucila i nestize nikako i brojim koliko ih je...
njih 7 radi, lokal polu prazan a svi gosti vidno iznervirani...
zimomor

#32 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani

Post by zimomor »

Nece ono dugo opstati onako. Ja sam na pizzu nedavno cekao gotovo sat vremena. Ono se treba zvati neusluga!
Skyfox

#33 Re: Gastro kritika/Žohari u Barhani

Post by Skyfox »

Edin H. wrote:
Asmara wrote:
Edin H. wrote:Ogreba se ti za dzaba veceru :oops:
Časna pionirska: NISAM!

Čak sam uredno i platila :-?
Pa vala nisi trebala platiti. Ja zasigurno ne bih.

Obicaj je u takvoj situaciji (cak iako je manji problem nego tvoj) da veceru snosi restoran
ja bih definitivno demonstrativno otisao... u najmanju ruku.
SinjaD

#34 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani

Post by SinjaD »

Nažalost, žohari u kuhinjama restorana su česta pojava. Ali mogu se istrjebiti, samo se treba potruditi i paziti na čistoću. Znam da je to teško ali trebalo bi biti normalno i trebalo bi se podrazumjevati.

Često vidim žoharčiće u City Pubu kako nonšalantno piće po zidovima. Kod njih su doduše rusi, oni manji, crvenkasti, brzi.

Čula sam da ih ima u Inat kući (tamo sam bila samo jednom-klopa prosječna, osoblje neljubazno, pa nisam ponavljala lekciju).

Jedno vrijeme nisam nikako htjela ništa pojesti vani; imala sam užasnu fobiju od tih priča o pljuvanju u tanjur i sl.
Sad opet jedem :)
Baltazar_khan

#35 Re: Žohari u Barhani

Post by Baltazar_khan »

Asmara wrote:Ne znamja, ko je bio, a ko prošao, samo je prilog bio gadan, pravo. :run:

Image
Trebala si mu pojesti krilca :oops: :D

Šalu na stranu, razumijem te. I meni se desilo da kupim deset u pola, i ponesem kući. Otvorim, i zateknem povećeg crva. Doduše, bio je preselio na ahiret, ali eto, odvratno je vala :x

P.S. Ja lično respektujem žohare, pa koliko god oni bili odvratni. Respektujem ih zbog toga što mogu da prežive nuklearno oružje... Aferim buba-švabe :thumbup: :lol:
spreca

#36 Re: Žohari u Barhani

Post by spreca »

redondo72 wrote:Na Saračima. :D Ja bih vala sa kilo jagnjetine ispod sača mogo da pocepam pola kile tih žohara, tj. buba švaba... onako ko salatu. :D

:thumbup: isti smo ,hocemol negdje na jagnjetinu gdje ima zohara? :lol:
spreca

#37 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani

Post by spreca »

SinjaD wrote:Nažalost, žohari u kuhinjama restorana su česta pojava. Ali mogu se istrjebiti, samo se treba potruditi i paziti na čistoću. Znam da je to teško ali trebalo bi biti normalno i trebalo bi se podrazumjevati.

Često vidim žoharčiće u City Pubu kako nonšalantno piće po zidovima. Kod njih su doduše rusi, oni manji, crvenkasti, brzi.

Čula sam da ih ima u Inat kući (tamo sam bila samo jednom-klopa prosječna, osoblje neljubazno, pa nisam ponavljala lekciju).

Jedno vrijeme nisam nikako htjela ništa pojesti vani; imala sam užasnu fobiju od tih priča o pljuvanju u tanjur i sl.
Sad opet jedem :)
Znas onaj vic ujednom kampu gdje zive gradjevinari(tamo imaju tri obroka na samom gradilistu) i ujutro dolaze na dorucak(u7,00)i kazu kuharu:
Jarane mismo rijesili da te vise ne zajebavamo

a on njima na to odgovara:Pa necu se ni ja vama vise pisat u caj , e to ti je nesto slicno onom o pljuvanju u tanjir cega garantovano ima puuuno puuuno ali staces takav je zivot :-D
sheilak

#38 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani

Post by sheilak »

Ja u Inat kucu vise ne ulazim - nikad gora hrana!

Sjecam se da sam narucila piletinu,a moji roditelji bosanski lonac. Nista nisam mogla jesti, ono je uzas - piletina crna, suha, neutvrdjene starosti, prilozi kao da su sa otpada uzeti. Grozno. Bosanski lonac bio je bezukusan. Osoblje zaista neljubazno, bahato, dva puta smo morali ponavljati narudzbu, nakon cega su nam donijeli - pogresno. A sve zajedno je precijenjeno. Ok, ni cijene ni osoblje ne bi bili toliko strasni, da je hrana iole bila dobra, ali , na zaslot, sasvim suprotno!
Maraschino

#39 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani

Post by Maraschino »

Zohari, nesto najodvratnije :sad:
Prije par mjeseci, sjedimo tako fino, neda nam se izlaziti...sta cemo...narucimo pice. Dodjose pice ali kako ko otvara kutiju tako lete zohari na sve strane. Bljak, fuuj...sve ti presjede. Nismo ni pojeli, niti reklamirali ali nikada vise ni jeli u toj po mnogima prestiznoj piceriji (restoranu) u Bihacu.
_Reuf_

#40 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani

Post by _Reuf_ »

Baltazar_khan wrote:
P.S. Ja lično respektujem žohare, pa koliko god oni bili odvratni. Respektujem ih zbog toga što mogu da prežive nuklearno oružje... Aferim buba-švabe :thumbup: :lol:
I obicna muha govnara prezivi radijaciju...

A koliko znam, zohari kad se negdje pojave, haman ih je nemoguce unistiti..Haver na Alipasinom polju dok je zivio nikad nije uspio ih iskorijenit..Uspije ih unistiti da ih nebude jedno 15 dana, ali se onda uredno pojave...
ljubav_aha

#41 Re: Žohari u Barhani

Post by ljubav_aha »

Asmara wrote:
veca_sa wrote:i indiji zohare jedu zive, ti si bar imala patlidzan
U kini jedu mačke i pse, ćisto sumnjam da bi ti svog kućnog ljubimca okrenuo na ražnju ili nekog psa lutalicu :D
tacno,ali samo odredjena rasa
echinacea

#42 Re: Gastro kritike / Žohari u Barhani

Post by echinacea »

Pivnica - vrlo neljubazni konobari ako nisi stranac, ako si obicni gradjanin. Nello na ciglanama - usluga i hrana - vrh. Svaki put. Valjda su i pozitivne kritike dobrodosle na temi?
mak11

#43 Žohari nisu problem....

Post by mak11 »

Za sve koji imaju problem s žoharima .....

Svjetski rekord u držanju madagaskarskih žohara u ustima

Travis Fessler, 35, oborio je svjetski rekord u držanju madagaskarskih žohara u ustima. Izvorno je imao namjeru staviti 10 madagaskarskih žohara u usnu šupljinu, no da bi još poboljšao svoj rekord ipak je u ustima uspio nagurati 11 žohara, svakog veličine 2,5 inča (preko 6 cm).......

video....http://www.izvor.info/ljudi/l1.aspx

Image
Post Reply