Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#51 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Evo Wolfsburg u lovu na Petrica,sto jedino moze da znaci da ili Dzeko ili Grafite ide.
Prema pisanju uglednog njemačkog sportskog lista Kicker, hrvatski reprezentativac Mladen Petrić na meti je prvaka Bundeslige, ekipe Wolfsburga.
Kicker piše kako je Petrić želja novog trenera prvaka Armina Veha koji bi napadačkom tandemu Džeko - Grafite dodao i sjajnog igrača HSV-a.
Da u klubu doista traže kvalitetno napadačko pojačanje Kickeru je potvrdio direktor Wolfsburga Jürgen Marbach. Nije, međutim, želio otkriti radi li se o Petriću.
“Radimo na tome da dovedemo još jednoga kvalitetnog napadača, ali to nije posao koji se može obaviti preko noći. Jednostavno, potrebno je vrijeme kako bi se sve posložilo.”
Prema pisanju uglednog njemačkog sportskog lista Kicker, hrvatski reprezentativac Mladen Petrić na meti je prvaka Bundeslige, ekipe Wolfsburga.
Kicker piše kako je Petrić želja novog trenera prvaka Armina Veha koji bi napadačkom tandemu Džeko - Grafite dodao i sjajnog igrača HSV-a.
Da u klubu doista traže kvalitetno napadačko pojačanje Kickeru je potvrdio direktor Wolfsburga Jürgen Marbach. Nije, međutim, želio otkriti radi li se o Petriću.
“Radimo na tome da dovedemo još jednoga kvalitetnog napadača, ali to nije posao koji se može obaviti preko noći. Jednostavno, potrebno je vrijeme kako bi se sve posložilo.”
- Globus
#52 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Grafite je produzio ugovor .. a sto ne bi wolfsburg mogao imati petrica za klupe ?
ha ya 
-
fidel
#53 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Ja jutros u pekaru na Cengic Vila kad Galliani ceka da uzadju vruce kifle. I tako u pricu ja i on, ona iz pekare hoce da se slika sa mnom, Galliani, fin i susretljiv kakav i jeste, uze aparat i uslika nas. Kaze dosao da vidi BBI Centar i Mercator na Ilidzi pa ako mogne taj model da preslika u Italiji.
Ko vjeruje u ove gluposti, tipa da se takvi pregovori vode u Vatri, svaka cast!
Dzeko ostaje u Wolfsburgu a za Milan - jos ima vremena tek su mu 23.
FGR tj. FMR
POzdrav sa Ch Ville
Ko vjeruje u ove gluposti, tipa da se takvi pregovori vode u Vatri, svaka cast!
Dzeko ostaje u Wolfsburgu a za Milan - jos ima vremena tek su mu 23.
FGR tj. FMR
POzdrav sa Ch Ville
-
chino
#54 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Ridjobrki wrote:K'o da gledam naslov na Indexu: "Galliani u potrazi za Džekom nadletio Hrvatsku!"
- Globus
#55 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Adriano Galliani, desna ruka Silvija Berlusconia, Premijera Italije i alfe i omega Milana, boravio je u Sarajevu u kojem se zadržao nekoliko sati.
Razlog njegovog dolaska bila je kafa?! S obzirom da je potpredsjednik “crveno-crnih” kao i većina Italijana ljubitelj crnog napitka, odlučio je da proba espresso i u sarajevskim kafićima.
Irfan Redžepagić, menager našeg dijamanta Edina Džeke potvrdio je za SportSport.ba da je Galliani boravio u Sarajevu, ali da se ništa konrektno nije dogovaralo.
”Da smo htjeli praviti ozbiljan posao sigurno je da bi se sastali na drugom mjestu. Sa Gallijanijem sam prijatelj duži niz godina i nema nikakvih tajni da se povremeno vidimo i proćaskamo. Jako mu se dopalo Sarajevo i možda uskoro ponovo dođe.”
Redžepagić je potvrdio da je ovih dana na meti predastavnika sedme sile iz cijelog svijeta.
”Zvao me je novinar iz Manchestera koji je želio potvrditi istinitost Džekine izjave prema kojoj nikada ne bi obukao dres Cityja. Naravno da sam kazao kako su tu obične gluposti, a to najbolje pokazuje kako mediji žele senzaciju po svaku cijenu.”
Na kraju razgovora, Redžepagić je kazao kako je Džekina prva opcija Wolfsburg.
”S obzirom da je u dresu ‘vukova’ okončao sezonu bilo je logično da se prvo pregovara sa čelnicima Wolfsburga. Džeko je postavio svoje uslove i ukoliko ih rukovodstvo novog prvaka Njemačke prihvati ostaće u zelenom dresu. Ukoliko se to ne dogodi, neće mu biti teško pronaći novi klub.”
sportsport.ba
Razlog njegovog dolaska bila je kafa?! S obzirom da je potpredsjednik “crveno-crnih” kao i većina Italijana ljubitelj crnog napitka, odlučio je da proba espresso i u sarajevskim kafićima.
Irfan Redžepagić, menager našeg dijamanta Edina Džeke potvrdio je za SportSport.ba da je Galliani boravio u Sarajevu, ali da se ništa konrektno nije dogovaralo.
”Da smo htjeli praviti ozbiljan posao sigurno je da bi se sastali na drugom mjestu. Sa Gallijanijem sam prijatelj duži niz godina i nema nikakvih tajni da se povremeno vidimo i proćaskamo. Jako mu se dopalo Sarajevo i možda uskoro ponovo dođe.”
Redžepagić je potvrdio da je ovih dana na meti predastavnika sedme sile iz cijelog svijeta.
”Zvao me je novinar iz Manchestera koji je želio potvrditi istinitost Džekine izjave prema kojoj nikada ne bi obukao dres Cityja. Naravno da sam kazao kako su tu obične gluposti, a to najbolje pokazuje kako mediji žele senzaciju po svaku cijenu.”
Na kraju razgovora, Redžepagić je kazao kako je Džekina prva opcija Wolfsburg.
”S obzirom da je u dresu ‘vukova’ okončao sezonu bilo je logično da se prvo pregovara sa čelnicima Wolfsburga. Džeko je postavio svoje uslove i ukoliko ih rukovodstvo novog prvaka Njemačke prihvati ostaće u zelenom dresu. Ukoliko se to ne dogodi, neće mu biti teško pronaći novi klub.”
sportsport.ba
- Ridjobrki
#56 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
A što se tiče prvog dijela naslova teme, čisto sumnjam da će Galliani ikad zaigrati u Sarajevu...
- P. Stanley
#57 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Došo Galijani da popriča s Bracom gumenom glavom o modernim tokovima fudbalske igre
- Globus
#58 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Ridjobrki wrote:A što se tiče prvog dijela naslova teme, čisto sumnjam da će Galliani ikad zaigrati u Sarajevu...
pojacanje za Europu .. sto da ne ?
-
Αθήνα
#59 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Koliko god mi željeli da ga gledamo u velikom klubu, mislim da bi to u ovom trenutku bilo pogubno po njegovu karijeru. Predugačak period adaptacije na italijansku ili englesku ligu, a pogotovo u klubovima gdje je konkurencija u napadu paklena (Inzaghi, Ronaldinho, Pato u Milanu ili van Persie, Eduardo, Adebayor, Bendtner u Arsenalu)možda bi i doveo do toga da stagnira sjedeći veoma često na klupi, a sjedenje na klupi je nešto sa čime su se u engleskoj npr vrlo često morali pomiriti i mnogo veći igrači od njega (shevchenko, Veron, van Nistelrooy, Morientes, Kluivert, Owen, Fowler itd itd). Slično je i u Italiji...Ja mislim da je za njega najbolje da ostane još jednu sezonu u Wolfsburgu, osjeti šta je igranje lige prvaka, i unatoč tome što sam siguran da će Wolfsburg naredne sezone biti daleko od borbe za titulu, mislim da će Džeki još jedna sezona u Bundesligi i dvadesetak golova itekako koristiti. A onda naredno ljeto uhvatiti pravi voz.
- Ridjobrki
#60 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Ima jedna stvar koja je totalno van fokusa, a to je da se ove godine igra afrički Kup nacija, tako da ekipe koje imaju afričke reprezentativce u svojim redovima ove sezone skoro dva mjeseca neće moći na njih računati. Znači, ima i kraj Adebayora mjesta u Arsenalu a najlogičnije mi je da Arsenal proda Adebayora Milanu (koji svejedno ima pauzu u prvenstvu kad je u Engleskoj ligi najživlje - oko Božića) a uzme Džeksona...
- winabike
#61 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Ridjobrki wrote:K'o da gledam naslov na Indexu: "Galliani u potrazi za Džekom nadletio Hrvatsku!"
Ali bas je tako, to bi ocekivao od Indexa bez jebemti...
- Neelix
#62 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
pogresno mislis.hidrant wrote: Ja mislim da Galijani nije odgovoran za dogovaranje transfera.
compacte, a iz tvog posta se vidi da si o AC Milanu upoznat kao prosjecan stanovnik Fidzija. Taj tvoj nazovi klub, ni kad se sastavi sa Manchesterom, opet nema evropskih titula kao Milan
-
LSD
#63 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Pljuvanje po A.C.Milanu sedmostrukom prvaku evrope se nastavlja i dalje...kao da se radi o Unisu iz Vogošče.
Odakle se stvoriše svi ovi pljuvaci i hejteri Milana
Odakle se stvoriše svi ovi pljuvaci i hejteri Milana
- bijelo_dugme
#64 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Ridjobrki wrote:A što se tiče prvog dijela naslova teme, čisto sumnjam da će Galliani ikad zaigrati u Sarajevu...
- ProbuseniDolar
#65 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Sto svi Dzeku selite u te neke nizerazredne klubove tipa Milana, Arsenala ... Dzekson ce aBd u ManU, da Fergi od njega stvori novog Cantonu
)
- Neelix
#66 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
dijete, manchester je treceligaski klub u odnosu na milan. obrazuj se.ProbuseniDolar wrote:Sto svi Dzeku selite u te neke nizerazredne klubove tipa Milana, Arsenala ... Dzekson ce aBd u ManU, da Fergi od njega stvori novog Cantonu)
- uribe
#67 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Kako god,ako mu bude suđeno zaigraće ACM.Najbitnije je da konačno neko sa naših šljakastih terena privlači pažnju,valjda će i ove naše mahalske ekipe shvatiti da bez podmlatka ne mogu očekivati ni Evropu,ni navijače,ni keš. 
- ProbuseniDolar
#68 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Dobar pokusaj, cikoNeelix wrote:dijete, manchester je treceligaski klub u odnosu na milan. obrazuj se.ProbuseniDolar wrote:Sto svi Dzeku selite u te neke nizerazredne klubove tipa Milana, Arsenala ... Dzekson ce aBd u ManU, da Fergi od njega stvori novog Cantonu)
- Neelix
#69 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
nije sad tema da se razbacujemo poredjenjem, ali uporedi titule, uporedi finansijsko stanje, uporedi prosle asove koji su igrali u ova dva kluba, i sve ce ti biti jasno. ne znam sto se raspravljam sa takvom neznalicom uopste 
- rado_vidjen
#70 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
milan je kurac od ovce spram Man.U.
- Globus
#71 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
u svakoj temi o Dzeki prepucavanje navijaca timova koji je tim bolji .. jebote koji smo mi debili oni mrtvi u pm .. jos samo da neko pocne da je sarajevo i zeljo i celik .. bolje od mancestera i onda ce sve bit ok
strasno
- odvijac
#72 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
nisam pobornik toga da dzekson ostane u wofsburgu,neka bude mudonja,pa neka ode u veliki klub.mislim da mu nista nece nastetiti,samo hladne glave i prepotentno 
- ProbuseniDolar
#73 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
sarajevo, Zeljo i Celik su bolji od Milana, Ali on Manchestera nikad

- KemooSA
#74 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
A ti si onda covjek koji je fudbal poceo pratiti prije 5 godina i o sportu zna samo onoliko koliko mu to ponudi FTV ili BHTrado_vidjen wrote:milan je kurac od ovce spram Man.U.
Pa sam Maldini ima vise trofeja nego pola engleskih klubova...
- bijelo_dugme
#75 Re: Galliani u Sarajevu - Dzeko u Milanu ?
Mirno spavajte, nece on jos u penziju