Memorijalna dzamija na Poklonaja Gori, veliki otvoreni muzej izgradjen u cast pobede nad Napoleonom i posle nad Nacistima. Ima i memorijalna crkva posvecena Sv, Djordju kao i memorijalna sinagoga.spreca wrote:Evo jos jedna dzamija u Moskvi

sadie_forever wrote:mene vise privlace ovi lokalni stilovi ,jer oni imaju neku historiju i pricu o sebi ,te moderne koje izgledaju svugdje isto su mi monotone![]()
Ovo nije Poklonoja Gora i ona Dzamija jeste memorijalna a li Poklonoj Gori ne pripada....ova slika je Park pobjede i mnogo je veci od Poklone Gore koja se nalazi pored Parka...na poklonoj gori nema nikakve gradnje ...Poklona gora je jedno ravno uzvisenje na kojem je zabranjena ikakva gradnja....u sklopu Parka pobjede se nalazi i crkva o kojoj si pisao...evo na ovoj slici se vidi i dzamija i vidi se da ne pripada Parku Pobjede...dzamiju su uglavnom finansirali Cecenci i mnogi je i nazivaju Cecenska dzamija i vecinom su dzematlije CecenciAleksoMKD wrote:

spreca wrote: Ovo nije Poklonoja Gora i ona Dzamija jeste memorijalna a li Poklonoj Gori ne pripada....ova slika je Park pobjede i mnogo je veci od Poklone Gore koja se nalazi pored Parka...na poklonoj gori nema nikakve gradnje ...Poklona gora je jedno ravno uzvisenje na kojem je zabranjena ikakva gradnja....u sklopu Parka pobjede se nalazi i crkva o kojoj si pisao...evo na ovoj slici se vidi i dzamija i vidi se da ne pripada Parku Pobjede...dzamiju su uglavnom finansirali Cecenci i mnogi je i nazivaju Cecenska dzamija i vecinom su dzematlije Cecenci
:thumbup:gore na jednoj slici pored dzamije se vidi ogromno okrugli objekat.....to je Olipijski kompleks inace najveci u evropiAleksoMKD wrote:spreca wrote: Ovo nije Poklonoja Gora i ona Dzamija jeste memorijalna a li Poklonoj Gori ne pripada....ova slika je Park pobjede i mnogo je veci od Poklone Gore koja se nalazi pored Parka...na poklonoj gori nema nikakve gradnje ...Poklona gora je jedno ravno uzvisenje na kojem je zabranjena ikakva gradnja....u sklopu Parka pobjede se nalazi i crkva o kojoj si pisao...evo na ovoj slici se vidi i dzamija i vidi se da ne pripada Parku Pobjede...dzamiju su uglavnom finansirali Cecenci i mnogi je i nazivaju Cecenska dzamija i vecinom su dzematlije Cecenci![]()
Zahvaljujem na informaciji.

sve su ti ove slike Tatara iz Tatarstana, ne Krimskih Tatarasadie_forever wrote: ↑03/11/2020 02:48 Krimski Tatari i njihova dzamija ,lijep narod i lijepa kultura, naslijednici historijske Volga Bulgarije
Najpoznatija je ova kul Sharif dzamija
![]()
znala sam da je Tatarstan u pitanju,samo sam pogrijesila onda u nazivu..znaci oni su samo TatariTvrtko II Kotromanić wrote: ↑03/11/2020 09:08sve su ti ove slike Tatara iz Tatarstana, ne Krimskih Tatarasadie_forever wrote: ↑03/11/2020 02:48 Krimski Tatari i njihova dzamija ,lijep narod i lijepa kultura, naslijednici historijske Volga Bulgarije
Najpoznatija je ova kul Sharif dzamija
![]()
to su dva različita (iako dosta slična) naroda