Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post Reply
Chaush

#176 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Chaush »

Fljamurtari wrote: Prava je istina da je Bosnjaka bilo na svim stranama. Jedna prilicno neugodna epizoda je napad banjaluckog korpusa na zapadnu Slavoniju i kamera beogradske televizije koja intervjuira osobe sa ocito muslimanskim imenima a jedan od njih ne kaze: "ovdje se brani Bosna, jarane".
To je samo dio istine. U A-BiH je bilo brigada gdje su srbi ili hrvati bili veoma brojni. U Sarajevu je cak bila srpska brigada koju su zvali "Slavna Pravoslavna". Puno dobitnika Zlatnog Ljiljana bili su srbi ili hrvati. Pricao mi je prijatelj iz Dubrovnika, hrvat koji je za vrijeme rata bio vojni policajac, da su imali slucajeva sa dubrovackog ratista da je HV zarobljavala hrvate iz Popovog polja koji su bili u Cetnicima i pucali po Dubrovniku.
Nije Drazen Erdemovic, bliski prijatelj Zijada Zigica, bio jedini hrvatski Cetnik za vrijeme rata ...

Sent from my iPad using Tapatalk
RahatHurmašica

#177 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by RahatHurmašica »

Fljamurtari wrote:[q

Peta brigada?

Otkud sad peta brigada - varazdinska je sedma?

Ispada da Vakuf napadao cijeli HV a da u isto vrijeme nije zarobljen ni jedan vojnik (ili je jedan koji je ubijen prije zamjene valjda da ne progovori) ili da je ijedan poginuo... Sorry, to je nemoguce.
nemoj se praviti blesav. ovo su stenogrami od tvog krivoustog predsjednika. nije valjda da ni to nije dovoljno?

bio je jedan i zarobljen i to iz VARAŽDINSKE ali ne radi youtube. no kakve im aveze koja je brigada, bitno je da je to regularna rh vojska.
costacurta

#178 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by costacurta »

elendil wrote:
Ali mi nije jasna poanta tvoga upisa?
Govorimo o sekularnosti i utjecaju religije na društvo.
Spomenuo si Izeta Nanića kao pripadnika JNA koji je napadao Hrvatsku,
uglavnom Bošnjaci (muslimani) iz BiH se doživljavaju kao potencijalna bijela AlKaida,
napadala se Hrvatska iz BiH itd
ali nikad skoro nigdje se ne spominju ljudi koji iz BiH koji su živote dali za Hrvatsku ili bilo šta pozitivno što može demantovati i opovrgnuti ili na bilo koji način dovesti u sumnju ove negativnosti o Islamu/Bošnjaku/muslimanima BiH koje se propagiraju.
Samo govorite o Islamizaciji, imate fobiju općenito od Islama i muslimana iz BiH i zaista nemam pojma odakle i čemu tooliiika količina mržnje? Misim zaboli me neka stvar i ne opterećujem se komentarima i pisanjima po portalima već onako čisto da ti kažem koliko ste licemjerni, pljuvati i kritikovati nije problem ali pohvaliti i priznati da su i "muslići" ginuli za Hrvatsku slobodu to već jeste :roll:
Fljamurtari

#179 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

Pol_Pot wrote:
Fljamurtari wrote:
Pol_Pot wrote: Ma jarane šta ja tebi imam lagat, vjeruj ako hoćeš. Postojali su popisi, ali to je bilo prije 20 godina. NA kraju zaboli me hoćeš vjerovati, ovo je forum, svi možemo bitri lijepi, mršavi i nabildani. A i heroji.

Odgovori jednostavno - da li je Hrvatska imala pravo ući na teritorij BiH ili ne?
Jest, nakon završetka sukoba i potpisivanja sporazuma koji im je to omogućio. Sjećaš se susreta dvije vojske nakon oluje?Prije toga nije, to je bio čin agresije.

Sorry, ali to sto pricas su notorne gluposti. Po tvojoj logici ni Engleska nije smjela poslati vojnike na Njemacku jer ih nije pozvalo "legalno predsjednistvo"...

Prijatelju, da se mene napada iz tvog dvorista, ako ti to ne mozes ili ne zelis sprijeciti - ja ulazim pa slagao se ti sa tim ili ne!

Ovo su elementarni postulati samoobrane a ti pricaj o agresiji koliko hoces...
RahatHurmašica

#180 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by RahatHurmašica »

Fljamurtari wrote:[

Sorry, ali to sto pricas su notorne gluposti. Po tvojoj logici ni Engleska nije smjela poslati vojnike na Njemacku jer ih nije pozvalo "legalno predsjednistvo"...

Prijatelju, da se mene napada iz tvog dvorista, ako ti to ne mozes ili ne zelis sprijeciti - ja ulazim pa slagao se ti sa tim ili ne!

generale, nije abih iz vakufa napadala hrvatsku. opet se praviš naivan.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#181 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by -LIBERO- »

A koje su to politicki artikulisane snage, na vecinski srp.-hr.podrucju u BIH, koje su u nacelu politicki gradjanske, sekularne, otvoreno ateisticke :?: Skoro da ih i nema, eto da ne kazem da ih nema uopste. Mainstrim politika na tim teritorijama je u spektru od otvorenog fundamentalizma i sovinizma, do samo nacionalizma.Naravno da ima pojedinaca koji nisu u tom fonu, ali oni, djeluje mi, su totalnoj defanzivi i polu ilegali.
Na ovom dijelu gdje su Bosnjaci vecina, tu je problem sa ovim sektama vehabija, kao i radikalizacijom preko pojedinih imama i njihovih ucenja. Kao i licemjerno upakovanog sovinizma...itd.itd. Neda mi se detaljno ni o jednim, ni drugim...a vala ni o trecim. Ciljevi su malo drugaciji, postavka problematike isto tako...ali njihova skucenost i netolerantnost jako slicna.
Da li da sustinski kvalitet nekog podrucija, mada mrzim taj raspored teritorijalizacije ali eto...gledamo i vrijednujemo po kolicini radikalnih elemenata, povezanost sa vladajucim strukturama... ili artikulisanim snagama koji su otvorena alternativa tome?

Jer zapravo bi se kroz ta tri osnovna parometra, uz jos neke, dosta tacno moglo doci do nekog zakljucka. Ali iskreno, nemam zivaca vise raspravljati po tom pitanju, jer se opet na kraju svede sve na 'moji fundamentalisti i klero-sovinisti su prihvatljiviji, i manje zlo, od drugih'. A to ne vodi nigdje, sem gubljenju vremena. :D
Alfons Kauders

#182 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Alfons Kauders »

Fljamurtari wrote:
Pol_Pot wrote:
Fljamurtari wrote:
Odgovori jednostavno - da li je Hrvatska imala pravo ući na teritorij BiH ili ne?
Jest, nakon završetka sukoba i potpisivanja sporazuma koji im je to omogućio. Sjećaš se susreta dvije vojske nakon oluje?Prije toga nije, to je bio čin agresije.

Dakle da vidimo logiku. JNA, poslije JA i VRS, koriste okupirani teritorij RBiH kako bi granatirali npr. Dubrovnik.

Hrvatska uzvraca udarac tako sto rasporedjuje ljude iz Vikovaca u BiH, kako bi napadali vladine snage koje se bore protiv ovih prvih.

Logicno, nema sta. :)
Chaush

#183 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Chaush »

Fljamurtari wrote:
Chaush wrote:
elendil wrote:Tad je bio sveopći rat. Hrvati ratovali za Hrvate, Srbi za Srbe
Da, samo sto je Milosevic olovkom etnicki ocistio Hrvatsku od srba i njoFra je to isto ucinio sa Posavskim hrvatima ;)

Mit.

Primjecujem sklonost mitomaniji i konstantno pravljenje zrtve od sebe.
Ako nevjerujes meni zasto nevjerujes Antonu Tusu i politickoj i vojnoj eliti posavskih hrvata ?

http://www.youtube.com/watch?v=bjW4g7JCRWM

Hafis

#184 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Hafis »

RahatHurmašica wrote:

Kako nije. Htjeli su ići sve do Neuma.
Fljamurtari

#185 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

RahatHurmašica wrote:
Fljamurtari wrote:[q

Peta brigada?

Otkud sad peta brigada - varazdinska je sedma?

Ispada da Vakuf napadao cijeli HV a da u isto vrijeme nije zarobljen ni jedan vojnik (ili je jedan koji je ubijen prije zamjene valjda da ne progovori) ili da je ijedan poginuo... Sorry, to je nemoguce.
nemoj se praviti blesav. ovo su stenogrami od tvog krivoustog predsjednika. nije valjda da ni to nije dovoljno?

bio je jedan i zarobljen i to iz VARAŽDINSKE ali ne radi youtube. no kakve im aveze koja je brigada, bitno je da je to regularna rh vojska.
Te "stenograme" je prvo dobila obrana Slobodna Milosevica i Milosevic je prvi izasao sa njima u javnost na sudjenju. U Hrvatskoj kolaju 3 verzije tih stenograma. Sud se odlucio vjerovati onima koji najvise optuzuju hrvatsku stranu.

Sa druge strane, nije bio na youtube "jedan iz Varazdina" nego jedan iz Osjeka, ali taj je i zarobljen kod Osijeka. Pusten je na videu koji pripada izvorima iz ABiH i pricao je o "agresiji" Hrvatske. Zacudom njegovi suborci tvrde da je zarobljen kod Osijeka. Kraj rata nije docekao zivm razmijenjeno je samo nejgovo tijelo od strane ABiH.

Sorry, nemoguce je imati 2500 ljudi i da tu nema poginulih, zarobljenih ko kise... Nemoguce.... Sta su radili ti ljudi da su ostali toliko netaknuti a u ratu?
Alfons Kauders

#186 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
RahatHurmašica wrote:

Ah, opet ti o Neumu.

Dokaz za tvrdnje - dva zarobljena vojnika koji su Sagoljevim strvinarima dali intervju u kojem su rekli da ce ici do Neuma.

Ima i onaj presretnuti razgovor ef Omerbasica, ali eto to bas i nije mjerodavno jer "do Neuma" je 1993 bilo realisticko kao i "do Drine" 1992.

I opet niko da objasni kako se to Hrvatska branila od agresije RBiH na njen teritorij?
bimbokaposzta

#187 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by bimbokaposzta »

Hafis wrote:
RahatHurmašica wrote:

Ups. Vodeći forumski ekspert podbacio na pitanju iz zemljopisa.
Fljamurtari

#188 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

Chaush wrote:
Ako nevjerujes meni zasto nevjerujes Antonu Tusu i politickoj i vojnoj eliti posavskih hrvata ?

http://www.youtube.com/watch?v=bjW4g7JCRWM

"Ne pada snijeg da zabijeli brijeg..." Ta "elita" ima itekako motiva pljuvati po Tudjmanu jer su izgubili teritorij, ostali porazeni a i boli ih...

Zasto Orasje nije prodano isto tako?
elendil

#189 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by elendil »

costacurta wrote: Spomenuo si Izeta Nanića kao pripadnika JNA koji je napadao Hrvatsku,
uglavnom Bošnjaci (muslimani) iz BiH se doživljavaju kao potencijalna bijela AlKaida,
ali nikad skoro nigdje se ne spominju ljudi koji iz BiH koji su živote dali za Hrvatsku ili bilo šta pozitivno što može demantovati i opovrgnuti ili na bilo koji način dovesti u sumnju ove negativnosti o Islamu/Bošnjaku/muslimanima BiH koje se propagiraju.
Samo govorite o Islamizaciji, imate fobiju općenito od Islama i muslimana iz BiH i zaista nemam pojma odakle i čemu tooliiika količina mržnje? Misim zaboli me neka stvar i ne opterećujem se komentarima i pisanjima po portalima već onako čisto da ti kažem koliko ste licemjerni, pljuvati i kritikovati nije problem ali pohvaliti i priznati da su i "muslići" ginuli za Hrvatsku slobodu to već jeste :roll:

Pričaš gluposti. Ne samo da je priznata borba Bošnjaka i Hrvata muslimana za hrvatsku slobodu nego im podizani i spomenici. Postavio sam sliku na prethodnoj stranici postaviti ću i opet.

http://www.jezerski.net/svijet/21-atif- ... acima.html

Image

http://www.braniteljski-portal.hr/Novos ... nskom-ratu

Image

Dakle, psssst.
Chaush

#190 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Chaush »

Fljamurtari wrote:
"Ne pada snijeg da zabijeli brijeg..." Ta "elita" ima itekako motiva pljuvati po Tudjmanu jer su izgubili teritorij, ostali porazeni a i boli ih...
Ma ja, i Anton Tus ima motiva da pljuje po Tudjmanu. A ovi su izgubili teritoriju jer ih je Tudjman maximalno sabotirao dok nisu poklekli.

Fljamurtari

#191 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

Alfons Kauders wrote: Dakle da vidimo logiku. JNA, poslije JA i VRS, koriste okupirani teritorij RBiH kako bi granatirali npr. Dubrovnik.

Hrvatska uzvraca udarac tako sto rasporedjuje ljude iz Vikovaca u BiH, kako bi napadali vladine snage koje se bore protiv ovih prvih.

Kao prvo ne radi se "samo" o Dubrovniku. Radi se o Slavonskom Brodu, Zupanji, Novoj Gradisci i banjaluckom korpusu.
Kao drugo, kronologija dogadjaja ti je poput one: "Hitler napao Englesku aNijemci i Englezi sad suradjuju... "

U medjuvremenu se desio rat izmedju Hrvata i Bosnjaka i moguce da su neke snage hrvatske vojske sudjelovale u tom ratu. Svejedno, vrlo je upitan obim i kolicina tih snaga - kao sto rekoh nemoguce je da medju 2500 ljudi ne bude zarobljenih, ubijenih...

Price o "skidanju oznaka" ne mogu prihvatiti jer su se skidale i za livanjsku i za dubrovacku bojisnicu. Tamo su operirali britanski unproforci koji su bili izrazito neskloni hrvatskoj strani pa su se morale skidati oznake.
costacurta

#192 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by costacurta »

elendil wrote:
costacurta wrote: Spomenuo si Izeta Nanića kao pripadnika JNA koji je napadao Hrvatsku,

Pričaš gluposti. Ne samo da je priznata borba Bošnjaka i Hrvata muslimana za hrvatsku slobodu nego im podizani i spomenici. Postavio sam sliku na prethodnoj stranici postaviti ću i opet.

Image

Image

Dakle, psssst.
Fulaš poentu,
gdje si ti ili ovaj Objektivni tj. koliko ste puta spomenuli bilo što pozitivno o "nama" u ovih 8-9 stranica na ovoj temi? Niti jednom, samo neke bedastoće, mudžahedine, teror, mi podupirali JNA, opasnost od Islama iz biH, "zatupljenost BiH vs nadmoć Cro" itd.
Gdje si pisao na bilo kom drugom forumu/portalu o ovim pozitivnim stranama BiH i Bošnjaka/muslimana iz BiH? Čemu toliko antagonizam? Samo nek je zlo i naopako :roll:
Bodkin

#193 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
elendil wrote:
I dalje se odmičemo od teme. Ima tema o ratu koliko hoćeš.

Ovdje je tema barem što se mene kao Hrvata tiče "kršćanski fundamentalizam". Za mene su Amiši nekakva vrsta kršćanskih fundamentalista, ali takvih u Hrvatskoj nema.

Ja osobno sam agnostik. I ne volim katoličku crkvu. Pogotovo svećenike koji mu duguju pare.
Ali za Božić ukrašavam jelku i za Uskrs farbam kokošje abortuse.

I takva je ogromna većina Hrvata. Razlika je samo u deklariranju. Većina ih se izjašnjavaju kao katolici.
Nije rijec o fundamentalizmu tipa onog koji prakticiraju Amisi, vec o radikalizmu, iskljucivosti i instrumentalizaciji vjere za pravdanje nacionalizma i zlocina.

Ko se u hrvatskoj fura na to? Pa recimo oni koji se furaju na otpadnike HSP-a koji su vladali za vrijeme onog rata, koji su furali klerofasizam. To nije fundamentalizam kao kod Amisa, ali zato Amisi bas i nisu ubijali maljem ljude koji im se ne dopadaju i ne nose iste sesire. Neki drugi jesu, a i danas uzivaju dosta podrske u svom narodu.

Dio muslimanske uleme je takodjer bio s njima, a ni srpskim popovima nije maslo za ramazana.

Srecom Hrvati, narocito u Hrvatskoj, su u vecini slucajeva raskrstili s tim pizdarijama. A Srbi? Nisam bas siguran, kod njih je toga sve vise i vise.
ma netacno bolan. pricas napamet ili pricas namjerno sa nekim ciljem. srpski i hrvatski ekstremisti mrza na nacionalnoj osnovi. jer da nije tako srbi bi isli da se bore u ceceniju dok je bila zariste, a hrvati u afriku. srpski i hrvatski radikalizam vuce snagu samo i iskljucivo iz nacionalizma. religija je tu samo kao dodatak. uklopila se u folklor, a i protivnici su slucajno takvi kakvi jesu. jesu srbi ratovali sa bugarima u balkanskim ratovima? kako to sad?

sa druge strane bosnjacki radikali su ti koji vuku radikalizam iz religije ali kako ocigledno tema nije bosnjacki nego hrvatski prvenstveno, a onda i srpski radikalizam, izgleda da to nije bitno.
Fljamurtari

#194 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

Chaush wrote:
Fljamurtari wrote:
Ma ja, i Anton Tus ima motiva da pljuje po Tudjmanu. A ovi su izgubili teritoriju jer ih je Tudjman maximalno sabotirao dok nisu poklekli.

Ne znam za Tusa - svasta se pise, mnogi su zainteresirani da ocrne Tudjmana.

Zasto onda Orasje nije "izdano"? U cem je problem sa Orasjem? Moze neki odgovor na to pitanje a ne da se pravite da ne postoji?
Alfons Kauders

#195 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Alfons Kauders »

elendil wrote:

Image

Image

Dakle, psssst.
:lol: :lol: :lol:

Dakle pssssst

Koliko god volio Hrvatsku, ovo mi i danas ide na kurac, i to pravo. Uvijek se presucuje ucesce Bosanaca u ratu, u medijima, udzbenicima, svuda... Ali eto, imaju nekakve spomenike - koje mahom grade sami svojim nastradalim, ili to rade s kolegama iz starih jedinica.

Nije popularno reci da su stotine, a po nekima i hiljadu, polozili svoje zivote za Hrvatsku. To bas i nije popularno, jer je politicki oportuno fokusirati se na one koji su bili u JNA za vrijeme rata (mada su mnogi prebjegli, bilo 1991, bilo 1992)... Dok je Hrvat koji je isfurao iz JNA domoljub, Bosnjak koji je napravio isto je agresor na Hrvatsku.

I da, evo jedan primjer ovoga o cemu govorim. Domovinski rat na wiki:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Domovinski_rat

Medju manjinama se pominju Cesi, Madjari, Albanci i Srbi - Bosnjaci jok, mada ih je bilo daleko vise od navedenih.
Fljamurtari

#196 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Fljamurtari »

Alfons Kauders wrote: http://hr.wikipedia.org/wiki/Domovinski_rat

Medju manjinama se pominju Cesi, Madjari, Albanci i Srbi - Bosnjaci jok, mada ih je bilo daleko vise od navedenih.

Jaka stvar - ne pise na wikipediji...

Hoces da ti sad dodam?
Alfons Kauders

#197 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Alfons Kauders »

Fljamurtari wrote:
Alfons Kauders wrote: Dakle da vidimo logiku. JNA, poslije JA i VRS, koriste okupirani teritorij RBiH kako bi granatirali npr. Dubrovnik.

Kao prvo ne radi se "samo" o Dubrovniku. Radi se o Slavonskom Brodu, Zupanji, Novoj Gradisci i banjaluckom korpusu.
Kao drugo, kronologija dogadjaja ti je poput one: "Hitler napao Englesku aNijemci i Englezi sad suradjuju... "

U medjuvremenu se desio rat izmedju Hrvata i Bosnjaka i moguce da su neke snage hrvatske vojske sudjelovale u tom ratu. Svejedno, vrlo je upitan obim i kolicina tih snaga - kao sto rekoh nemoguce je da medju 2500 ljudi ne bude zarobljenih, ubijenih...

Price o "skidanju oznaka" ne mogu prihvatiti jer su se skidale i za livanjsku i za dubrovacku bojisnicu. Tamo su operirali britanski unproforci koji su bili izrazito neskloni hrvatskoj strani pa su se morale skidati oznake.
Pa molim te da mi objasnis koje je to ciljeve u Hrvatskoj napadala vojska RBiH?

Kratko i jasno pitanje, vrlo kratko.

A o ucescu snaga HV u ratu u BiH je suvisno i govoriti, jer je sve uredno dokumentovano.
elendil

#198 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by elendil »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
elendil wrote:
I dalje se odmičemo od teme. Ima tema o ratu koliko hoćeš.

Ovdje je tema barem što se mene kao Hrvata tiče "kršćanski fundamentalizam". Za mene su Amiši nekakva vrsta kršćanskih fundamentalista, ali takvih u Hrvatskoj nema.

Ja osobno sam agnostik. I ne volim katoličku crkvu. Pogotovo svećenike koji mu duguju pare.
Ali za Božić ukrašavam jelku i za Uskrs farbam kokošje abortuse.

I takva je ogromna većina Hrvata. Razlika je samo u deklariranju. Većina ih se izjašnjavaju kao katolici.
Nije rijec o fundamentalizmu tipa onog koji prakticiraju Amisi, vec o radikalizmu, iskljucivosti i instrumentalizaciji vjere za pravdanje nacionalizma i zlocina.

Ko se u hrvatskoj fura na to? Pa recimo oni koji se furaju na otpadnike HSP-a koji su vladali za vrijeme onog rata, koji su furali klerofasizam. To nije fundamentalizam kao kod Amisa, ali zato Amisi bas i nisu ubijali maljem ljude koji im se ne dopadaju i ne nose iste sesire. Neki drugi jesu, a i danas uzivaju dosta podrske u svom narodu.

Dio muslimanske uleme je takodjer bio s njima, a ni srpskim popovima nije maslo za ramazana.

Srecom Hrvati, narocito u Hrvatskoj, su u vecini slucajeva raskrstili s tim pizdarijama. A Srbi? Nisam bas siguran, kod njih je toga sve vise i vise.
ma netacno bolan. pricas napamet ili pricas namjerno sa nekim ciljem. srpski i hrvatski ekstremisti mrza na nacionalnoj osnovi. jer da nije tako srbi bi isli da se bore u ceceniju dok je bila zariste, a hrvati u afriku. srpski i hrvatski radikalizam vuce snagu samo i iskljucivo iz nacionalizma. religija je tu samo kao dodatak. uklopila se u folklor, a i protivnici su slucajno takvi kakvi jesu. jesu srbi ratovali sa bugarima u balkanskim ratovima? kako to sad?

sa druge strane bosnjacki radikali su ti koji vuku radikalizam iz religije ali kako ocigledno tema nije bosnjacki nego hrvatski prvenstveno, a onda i srpski radikalizam, izgleda da to nije bitno.

To se u potpunosti slažem. Da se mi Hrvati furamo na vjerski fundamentalizam i borbu za kršćansku stvar izginule bi nas na stotine u Istočnom Timoru i Nigeriji :D

Nama je i predsjednik agnostik. Doduše i Bošnje izabraše Komšića za svoga "vrhovnika".

Ali to je istina. Hrvatski fašisti svoj nacionalizam i fašizam temelje isključivo na pripadnosti naciji, dok posjetitelji puta-vjernika, islam-bosna net.-a i saffa svoj radikalizam temelje isključivo na vjeri.

Dakle, razlike između hrvatskih i bošnjačkih nacionalista i vjerskih fanatika su sljedeće:

Kod nacionalista:

Bošnjak i musliman
Hrvat i_____________________________________________katolik

A kod vjerskih fanatika:

Musliman i______________________________________________________________________Bošnjak
Hrvat i _ Katolik :mrgreen:

Ja osobno bi izbacio katoličku crkvu iz Hrvatske kada bih mogao i vratio narod dobrim starim paganskim običajima ali moram biti iskren i reći da mi u Hrvatskoj nemamo ništa ni približno slično vehabijama u Bosni.
Hafis

#199 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: Ah, opet ti o Neumu.

Dokaz za tvrdnje - dva zarobljena vojnika koji su Sagoljevim strvinarima dali intervju u kojem su rekli da ce ici do Neuma.

Ima i onaj presretnuti razgovor ef Omerbasica, ali eto to bas i nije mjerodavno jer "do Neuma" je 1993 bilo realisticko kao i "do Drine" 1992.

I opet niko da objasni kako se to Hrvatska branila od agresije RBiH na njen teritorij?
O Neumu? Pa moram i ja malo napilaviti :D vidiš čime se i ovi hafizi služe... gađaju se posavinama, genocidima, agresijama, urotama... Nešto me uhvatio posao pa se ne stignem ubaciti u raspravu...pa zato samo malo podgrijavam.
Alfons Kauders

#200 Re: Fundamentalizam, fudbal, Faludza i Mujdza

Post by Alfons Kauders »

Fljamurtari wrote:
Alfons Kauders wrote: http://hr.wikipedia.org/wiki/Domovinski_rat

Jaka stvar - ne pise na wikipediji...

Hoces da ti sad dodam?
Dajem samo najbanalniji primjer. Pise li u udzbenicima, pominje li se u medijima? Slabo sefe, slabo - i zna se zasto. :wink: Ali se zato ne propusti prilika da se za sve oficire utvrdi kako su ucestvovali u agresiji na RH i Sloveniju.

Gle cuda, oficiri JNA su sluzili u JNA.
Post Reply