Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vjecnobordo

#26 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by vjecnobordo »

fifastreet wrote:
anlayan12 wrote:
to neznam... veceras cu ja mozda sa njim da napravi interview pa cu to ovde da postavim..neznam sta da ga pitam...? sta misli o bosni?za koga ce igrati?jel ima te vi ideje sta bi ga mogo pitati..
ako nije kolega problem ja sam vec pripremio interview...[/quote]

Ako hoces to uraditi nije problem... javi mi preko poruke ovde... napisi mi privatnu poruku ili ga ubaci u facebook pa ga ti sam pitaj..inace daj meni pitanje pa cu napraviti interview[/quote]

A ti uvjeren da ce veceras biti na FB? :lol: :lol: :lol:

Čuj svakom treba dati šansu :roll: Mogul ja?
fifastreet

#27 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by fifastreet »

vjecnobordo wrote:
fifastreet wrote:
anlayan12 wrote:
to neznam... veceras cu ja mozda sa njim da napravi interview pa cu to ovde da postavim..neznam sta da ga pitam...? sta misli o bosni?za koga ce igrati?jel ima te vi ideje sta bi ga mogo pitati..
ako nije kolega problem ja sam vec pripremio interview...

Ako hoces to uraditi nije problem... javi mi preko poruke ovde... napisi mi privatnu poruku ili ga ubaci u facebook pa ga ti sam pitaj..inace daj meni pitanje pa cu napraviti interview[/quote]

A ti uvjeren da ce veceras biti na FB? :lol: :lol: :lol:

Čuj svakom treba dati šansu :roll: Mogul ja?[/quote]

sta jel nije bio na facebook? posto sam ja jutros sa njim piso i pito ga
dzeko1986

#28 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by dzeko1986 »

vjecnobordo wrote:Ma gluposti. Ovom fifastreetu rođak, pa nam ga gura u selekciju :D :-) Kad večeras osvane interview, a ono samo riječi hvale za BiH, patriotizam. Ima 17 godina, igra u nekoj švajcarskoj vukojebini i kad je došao na probu u Inter i skinuo se, poslali ga prvim avionom nazad.

Izvini ali ti nemas blage veze.. tacno zob takvih ljudih kao tebe nismo dobili Ibrahimovica u reprezentaciju... razmisljali kao ti..

sad da mi pohvalimo kao srbi svog krkica.. ok nemoze se toliko uporediti..krkic je vec vrlo poznat..ali mogli bi i mi bosanci malo da falimo svoje i pravimo popularni.

Pozz
madtv

#29 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by madtv »

mmostar wrote:
fifastreet wrote:
Art-Vandaley wrote:ima da igra za srbiju!

zasto :D sa Dzekom i Ibisevicem bi imao bolje sa igrace u napadu ;)
Ali bi vjerovatno dečko volio na SP :D
bijelo_dugme wrote: Ali nebi sigurno da se sramoti i da ga Argentinci, holandjani i tako dalje deru :D

uuuuuuuu...to sigurno boli... :D :D :D

ma sto bi rekli: Nek' je ziv i zdrav, ha ja...
anlayan12

#30 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by anlayan12 »

evo ja sam napravio jedan interview sa njim

BiH mi je prva opcija
Gdje si rodjen?
U Banjoj Luci

Kada si poceo trenirati fudbal?
Počeo sam sa 6 godina u klubu YF Juventus Zürich

Gdje igras trenutno?
U FC Zürich U-18

Pored Züricha si igrao i za Inter ?
Da, tamo sam 2007. godine bio najbolji golgeter lige sa 31. golom

Da li te traže neki klubovi?

Mislim da o tome trenutno ne smijem da govorim, ali ranije su se za mene zanimali Sheffiled i Djugardens

Namjeravas li ostati u Zürichu?
Momentalno sam sretan u Zürichu, ne iskljucujem odlazak, ali mislim da je najbolje da zavrsim svoju juniorsku karijeru u Zürichu posto imam puno mogucnosti, sve je organizovano ovdje i vidi se gdje su bivsi juniori Zuricha sve otisli... Kao primjer može poslužiti Blerim Dzemaili.

U kojoj bi ligi najviše volio igrati?

Serie A, iako mi i Premier League pase

Imas li igracki uzor?
Da, Zlatan Ibrahimovic. Svidja mi se da ne voli izgubiti.. on kad je na terenu odmah se vidi da je njemu samo u glavi pobjeda i njegov goal... on vjeruje u sebe, ima jako dobar sut i zna da barata sa loptom...dobar tehnicar..

Jesi li igrao za mladje selekcije Svajcarske?

Jesam. To je bilo za U-18 selekciju protiv Danske gdje smo pobijedili 3:1. Tu sam dao 3 gola.

Jesi li imao ikada kontakta sa nekom od nasih reprezentacija?
Jesam. Bio sam 2 puta pozivan na probne treninge u U-21 reprezentaciju, gospodin Branimir Tulic je pricao sa mojim managerom. Rekli su da prate moje igre i da zele da igram za Bosnu i Hercegovinu.

Da ti Branimir Tulić uputi poziv za narednu prijateljsku utakmicu Bosne i Hercegovine, a što je vrlo moguće jer znamo da bi imao pravo nastupa za BiH, da li bi ga prihvatio?

Moguce je, posto ja nemam bas neki dobar sporazum sa Svajcarskom reprezentacijom, zbog toga sam i napustio reprezentaciju Svajcarske

Znaci veca je mogucnost da zaigras za nasu A-reprezentaciju nego za Svajcarsku?
Da. Jer, iako sam Srbin, vise me vuce Bosni i Hercegovini, nego Svajcarskoj.

Izmedju Srbije, BiH, Hrvatske i Svajcarske koju bi reprezentaciju izabrao?
BiH mi je prva opcija, jer sam jedino sa njom imao kontakta. A ako me Srbija bude zvala, mozda cak i tada ostane na prvoj. Za mene Hrvatska nista ne znaci jer se ne osjecam Hrvatom.
Da li tvoji roditelji imaju uticaj na to za koju ces reprezentaciju da zaigras?
Imaju, ali na kraju, ipak, ja odlucujem

Nakon sto sam mu se zahvalio za interview Alex je rekao:
Hvala i vama, ovo mi je jaka motivacija za jos veci napredak, jer bez motivacije nista se ne moze..
fifastreet

#31 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by fifastreet »

Vrlo dobar Interview..interesantno..

znaci najvise bi volio zaigrati za nas.. cudno ali dobro :bih:
Eweleen

#32 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by Eweleen »

hoće kite, vidiš da samo čeka da ga srbija zovne pffff :oops:
fifastreet

#33 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by fifastreet »

Eweleen wrote:hoće kite, vidiš da samo čeka da ga srbija zovne pffff :oops:
i ja to mislim.. ako zeli toliko da igra za bosnu..sto nije vec zaigrao a dobio je 2 pozvia... ali mozda mu je i rano...jel ista o tome reko u interview?
anlayan12

#34 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by anlayan12 »

fifastreet wrote:
i ja to mislim.. ako zeli toliko da igra za bosnu..sto nije vec zaigrao a dobio je 2 pozvia... ali mozda mu je i rano...jel ista o tome reko u interview?
ima jos vremena za njega, ipak mu je BiH prva opcija, a dobio je 2 poziva samo za neke probne treninge, znaci nevezano za utakmice...
fifastreet

#35 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by fifastreet »

anlayan12 wrote:
fifastreet wrote:
ima jos vremena za njega, ipak mu je BiH prva opcija, a dobio je 2 poziva samo za neke probne treninge, znaci nevezano za utakmice...

kakav je kao tip ? jel arogantan? makar zna nas jezik ne kao zlatan :D haha
anlayan12

#36 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by anlayan12 »

ne zna bas ni on..hehe imam 13g. pitao sam ga preko fb sve to..kaze da mu je otac sjedio pokraj njega za slucaj da negdje zapne...
Eweleen

#37 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by Eweleen »

anlayan12 wrote:ne zna bas ni on..hehe imam 13g. pitao sam ga preko fb sve to..kaze da mu je otac sjedio pokraj njega za slucaj da negdje zapne...
kakva je ovo zajebancija? xD
vjecnobordo

#38 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by vjecnobordo »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oj majko draga :-) :-) :-) :-)

Naš veliki talenat igra za Zurich-oce juniore. Osjeća se Srbinom i samom mu je čudno kako bi mogao izabrati BiH, ali svjesan da ga Srbija nikad neće zvati, hoće da se turne nama. Ne treba izostaviti naravno ni da ga je tražio veliki švedski div Djurgarden, te milanski Inter, koji kad ga je vidio, vratio prvim avionom nazad :mrgreen:

Može se desiti novi Ibrahimović? Može, ali jel mislite da Švedska, Engleska, Italija zovu ovako svakakve levate za svoje tekme? Ok je, može igrati za repku U19 i sl, ali tek kad se afirmiše ko igrač onda u A ekipu. A dok igra u U21 i niže repki, isto ko da i ne igra, uvijek ga može neko pokupiti.
fifastreet

#39 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by fifastreet »

vjecnobordo wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Naš veliki talenat igra za Zurich-oce juniore. Osjeća se Srbinom i samom mu je čudno kako bi mogao izabrati BiH, ali svjesan da ga Srbija nikad neće zvati, hoće da se turne nama. Ne treba izostaviti naravno ni da ga je tražio veliki švedski div Djurgarden, te milanski Inter, koji kad ga je vidio, vratio prvim avionom nazad :mrgreen:

Može se desiti novi Ibrahimović? Može, ali jel mislite da Švedska, Engleska, Italija zovu ovako svakakve levate za svoje tekme? Ok je, može igrati za repku U19 i sl, ali tek kad se afirmiše ko igrač onda u A ekipu. A dok igra u U21 i niže repki, isto ko da i ne igra, uvijek ga može neko pokupiti.

on je bio u Inter u vratio se zbog povrjede :roll: a ako je toliko los kao sto ti govoris.. sto je igrao za Inter Mailand juniore? Trazio ga i Djurgarden.. a fc zürich su ti jaki juniori..vidi se po turnirama :wink:
hepek071

#40 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by hepek071 »

vjecnobordo wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ti si stvarno lik koji pojma nema o fudbalu...Djugarten jeste fudblski div. To je klub iz kojeg dolaze Isaksson i Kallstorm i ne čudi me što smo fuš zemlja kad u njoj obitavaju takvi kapitalni primjerci IDIOTA
anlayan12

#41 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by anlayan12 »

fifastreet wrote:

on je bio u Inter u vratio se zbog povrjede :roll: a ako je toliko los kao sto ti govoris.. sto je igrao za Inter Mailand juniore? Trazio ga i Djurgarden.. a fc zürich su ti jaki juniori..vidi se po turnirama :wink:

ima naše i Švicarsko državljanstvo, znači ništa Srbija a pošto nije u dobrom odnosu sa Švicarskom reprezentacijom, igraće za nas...
Eweleen

#42 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by Eweleen »

hepek071 wrote:

Ti si stvarno lik koji pojma nema o fudbalu...Djugarten jeste fudblski div. To je klub iz kojeg dolaze Isaksson i Kallstorm i ne čudi me što smo fuš zemlja kad u njoj obitavaju takvi kapitalni primjerci IDIOTA
Onda je i Željo klub kolaslnih razmjera. iz njeg dolaze Džeko i Štilić xD

mislim kakav je to parametar?
vjecnobordo

#43 Re: Fudbalski talenat Aleks Dragosavljevic ?!

Post by vjecnobordo »

Jao koji kreteni. Ovaj fifastreet se prijavio da hvali ovog kloca čak sam 90% ubjeđen da je on, jer ne zna sastaviti 2 bez da pogriješi padež. Čuj Inter Mailand, znaš ti paša kako se to kod nas kaže? Taj sjevernotalijanski grad?

Djurgarden div? Ja logike i govana :lol: :lol: Naravno, i Željo, Velež, Sarajevo su divovi ovih prostora, ali u nekim većim razmjerama :-)
Nek' igra za Srbiju, za Švicarsku, za Hrvatsku, za Trinidad i Tobago, al kod nas neće vidjeti dresa :D
Locked