Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#18151 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by JoseMujica »

Crvena Tifoza wrote:
cyprus wrote:Ma ne može Vedu tek tako otpisat... Ali niko ne može imati ni bezgranični kredit... I na sljedeće okupljanje ga treba pozvati, čak i ako ne popravi formu... Međutim, ako se do jeseni ne izbori za mjesto u timu (makar nekom slabijem), onda mislim da nema poente zvati ga za završnicu kvalifikacija...

Sjeti se samo koliki je kredit imalo 'srce 'ajdučko' a nije pružio za reprezentaciju ni destinu onog šta je Vedo uradio. Ibiševića treba zvati, možda sa manjom minutažom da igra, ali nipošto kažnjavati. Vratit će se on. Mislim da on zna šta mu je činiti.

nije pitanje kažnjavanja niti se bilo ko treba kažnjavati...problem s kojim se suočavamo je da nam je većina igrača van forme i nije u stanju da se izbori za mjesto u svojim klubovima.....i realno Meša ima zadatak da od "gofana" pitu pravi....i na tome će se vidjeti jel dobra japija za trenera ili nije

Jebga tim nije prost zbir najboljih ili najskupljih igrača već mašina, sistem koji ima cilj i u kome svaki šaraf svojim poslom gura mašinu bliže ostvarenju cilja....selektorov posao je da bira dijelove i daje im zadatke kako bi mašina mljela
vryzas

#18152 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vryzas »

vryzas wrote:
vryzas wrote:Asmir Begović 28 god., GK - u odlicnoj formi, br.1 min. narednih 7-8 godina
Ibrahim Šehić 27 GK - u odlicnoj formi, dobra prva zamjena narednih 7-8 godina
Ratko Dujković 32 GK - traziti mladjeg treceg golmana
Jasmin Fejzić 29 GK - :?:

Emir Spahić 35 DC- u odlicnoj formi, prvi stoper, zadnje kvalifikacije
Toni Šunjić 27 DC- prva zamjena
Ognjen Vranješ 26 D RC- druga zamjena na poziciji stopera
Ermin Bičakčić 25 D RC- u dobroj formi, drugi stoper
Ervin Zukanovic 28 D LC, DM - u dobroj formi, dzoker igrac u zadnjoj liniji, drugi izbor na lijevom beku
Mensur Mujdža 31 DR - karijera u silaznoj putanji, prvi izbor na poziciji desnog beka, vjerovatno zadnje kvalifikacije, zamjena Martic ili Vranjes
Sead Kolasinac 22 D LC, DM - vraca se nakon povrede, lijevi bek za narednih 10-ak god., zamjene Zukanovic i Kvesic
Edin Cocalić 28 DC, DM - dzoker igrac u zadnjoj liniji, drugi izbor na zadnjem veznom
Josip Kvesić 25 DL- trenutno nema mjesto u reprezentaciji pored Kolasinca i Zukanovica

Senad Lulić 29 AM L, DL- prvi izbor na poziciji krila, zamjena Hajrovic
Muhamed Bešić 23 DM, DC - prvi izbor na poziciji zadnjeg veznog, zamjene Cocalic, Cimirot, Hadzic
Miralem Pjanić 25 CM, AM C, AM R - br. 10 u naredna 2-3 ciklusa, zamjena Stilic
Edin Višća 25 AM RL- prvi izbor na poziciji krila, zamjena Vrsajevic
Avdija Vršajević 29 D R, AM R - u solidnoj formi, traziti alternativu nakon ovih kvalifikacija
Haris Medunjanin 30 CM, DM, AM C - karijera u silaznoj putanji, traziti alternativu nakon ovih kvalifikacija
Tino Sven Sušić 23 CM, AM LC - rezerva
Sanjin Prcić 22 CM, AM LC - rezerva
Izet Hajrovic 24 AM RL - karijera u silaznoj putanji, drugi izbor na poziciji krila
Anel Hadzic 26 DM, CM - prednost bih dao Cimirotu ili nekom drugom igracu iz PL
Gojko Cimirot 23 DM C, CM, D R, - rezerva
Semir Stilic 28 AM C - zamjena za Pjanica, moze "izgurati" jos 1-2 ciklusa
Sejad Salihović 31 CM, D L, M L - karijera u silaznoj putanji, traziti alternativu nakon ovih kvalifikacija
Zoran Kvržić 27 AM R - :?
Goran Zakarić 23 AM L - :?

Vedad Ibišević 31 ST - drugi izbor za napadaca, karijera u silaznoj putanji, u perspektivi pozvati Hodzica
Edin Džeko 29 ST - prvi napadac
Milan Đurić 25 ST - rezerva

Spisak igraca sa zadnjih sest utakmica + Kolasinac.
Dugorocno gledano odbrana ne izgleda lose, golman je svjetska klasa, solidnih stopera imamo dovoljno, dobri lijevi bekovi i zadnji vezni.
Sredina "stuca" jer imamo samo jednog igraca svjetske klase, a nekoliko igraca je na zalasku karijere sto zbog godina, sto zbog forme koja je u silaznoj putanji zadnjih par godina. Napad mi je tako-tako, treba svjeze krvi u buducnosti jer trenutni imamo jednog napadaca koji koliko-toliko redovno daje golove. Hitno pronaci desnog beka, desno krilo, napadaca i eventualno jos jednog golmana...po mogucnosti sto mladje igrace kao zalog za buducnost.

Mislim da bi se trebala traziti alternativa za ove igrace prije pocetka kavalifikacija za SP, pogotovo ako ovi neki i dalje budu na klupi ili u katastrofalnoj formi. Svi navedeni su trenutno "u drugom planu" osim Spahica i Mujdze, a valja razmisljati o laganoj smjeni generacija.
Od 31 igraca sa spiska, imamo njih 14 koji imaju 28+ god. Vjerujem da ce Mesa ozbiljno razmisljati o nekim novim mladjim igracima ako mu produze ugovor na kraju kvalifikacija za EP.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18153 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Sad ce te napasti, cuj da se trazi alternativa....i ti tjeras igrace koji su nas zaduzili, ne valja ti to :oops:
ultima_palabra

#18154 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Realno Đurić nije strijelac, što rekoše Vedad je dao više golova u polusezoni nego on u karijeri. Treba njega zvati, ali za neki plan B ili C zadnjih 20 minuta, da razgrće oko sebe... ako spadnemo na to da on bude starter, onda smo dogurali do četvrtog šešira.
Tomahawk11
Globalni moderator

#18155 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Realno Đurić nije strijelac, što rekoše Vedad je dao više golova u polusezoni nego on u karijeri. Treba njega zvati, ali za neki plan B ili C zadnjih 20 minuta, da razgrće oko sebe... ako spadnemo na to da on bude starter, onda smo dogurali do četvrtog šešira.
Sto znaci da nema vise igre sa dva napadaca.
Ne poredi niko Djurica i Vedu iz njegovog primea, nego njihov trenutni status u klubovima.
Stari

#18156 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Nema tu nikakvih napada .... Ne kontam sto je nekima ovdje prvenstveno stalo do sticanja uloge zrtve, mucenika, proganjanog, neshvacenog ... A puno manje da razumno obrazloze svoj stav a ponajmanje da pokusaju skontati stavove drugih ....

Uprkos sitnici da je malo nezgodno argumentirati s nekim koji citira i komentarise samog sebe ... Niko ovdje nije protiv tvdrnje ...,da se Vedadu treba traziti alternativa U PERSPEKTIVI ... Ali u perspektivi ... Sad valjanu zamjenu za njega - nemamo - mozda to bude djuric ili neko drugi .... U perspektivi da
Tomahawk11
Globalni moderator

#18157 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Stari wrote:Nema tu nikakvih napada .... Ne kontam sto je nekima ovdje prvenstveno stalo do sticanja uloge zrtve, mucenika, proganjanog, neshvacenog ... A puno manje da razumno obrazloze svoj stav a ponajmanje da pokusaju skontati stavove drugih ....

Uprkos sitnici da je malo nezgodno argumentirati s nekim koji citira i komentarise samog sebe ... Niko ovdje nije protiv tvdrnje ...,da se Vedadu treba traziti alternativa U PERSPEKTIVI ... Ali u perspektivi ... Sad valjanu zamjenu za njega - nemamo - mozda to bude djuric ili neko drugi .... U perspektivi da
Nema vraga. Odmah krene prica da si hejter ovog ili onog, ne moze to tako, ko sam ja da istjerujem iz reprezentacije nacionalne heroje (mada nikog ne izgonim, niti mogu), i slicna prica.
Napisah samo da mislim da Vedad kakav je u trenutnoj situaciji nije za prve postave. Do reprezentacije sigurno nije dosao tako sto je sjedio na klupi tadasnjeg kluba. Ne kontam sta u ovome nije jasno. Jednostavno napisano.
Hocemo na EP, a da nam igraju igraci koji nemaju ni kao rezerve nekih minuta u klubovima. Hocemo u gu.zicu.
No, koliko te shvatam, po tebi je Ibisevic prva postava. Nemamo zamjenu za njega, pa mora igrati. Mislim da cemo vise izgubiti nego dobiti ako se silom bude u prvu postavu gurao.
Stari

#18158 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Vjeruj mi da nisam siguran jesi li me ispravno shvatio .... Ja sam od onih koji smatraju da ce nam jedan centarfor - u jednom, dobrom dijelu, preostalih utakmica tekuceg ciklusa biti .... Mus.... Imperativ... Nuzda.....pa taman da nam je drugi centarfor neki sevac kalibra van Bastena... Klinsmana ..isl.

Trebamo igrati s jednim spic-igracem....i sa pojacanim (po meni normaliziranim) srednjim redom od pet igraca - nebitno u kojoj formaciji ....a sve to imajuci u vidu postojece stanje u sadasnjem veznom redu koje je ...extremno slabo.

Kad zagusti i kad se nema sta bolje .... Mora se staviti Barbareza na mjesto zadnjeg centarhalfa .... Ja sam bio tad jedini koji se tome nije smijao ovdje medju strucnim komentatorima ....
Slagao sam se sa onima koji su konstatovali da je zalosno sto je kriza uzela tako ogromne proporcije ....ali i dan danas mislim da je trebalo staviti centarfora da igra centahalfa - ako je vec dotle doslo.
A jest :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#18159 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

Stari wrote:Vjeruj mi da nisam siguran jesi li me ispravno shvatio .... Ja sam od onih koji smatraju da ce nam jedan centarfor - u jednom, dobrom dijelu, preostalih utakmica tekuceg ciklusa biti .... Mus.... Imperativ... Nuzda.....pa taman da nam je drugi centarfor neki sevac kalibra van Bastena... Klinsmana ..isl.

Trebamo igrati s jednim spic-igracem....i sa pojacanim (po meni normaliziranim) srednjim redom od pet igraca - nebitno u kojoj formaciji ....a sve to imajuci u vidu postojece stanje u sadasnjem veznom redu koje je ...extremno slabo.

Kad zagusti i kad se nema sta bolje .... Mora se staviti Barbareza na mjesto zadnjeg centarhalfa .... Ja sam bio tad jedini koji se tome nije smijao ovdje medju strucnim komentatorima ....
Slagao sam se sa onima koji su konstatovali da je zalosno sto je kriza uzela tako ogromne proporcije ....ali i dan danas mislim da je trebalo staviti centarfora da igra centahalfa - ako je vec dotle doslo.
A jest :D
Dobro, to sa Barbarezom je bilo i ostalo legendarno. No, znamo da je Barba bio univerzalan igrac.
Bold....to je upravo ono sto ja govorim.
vryzas

#18160 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Sad ce te napasti, cuj da se trazi alternativa....i ti tjeras igrace koji su nas zaduzili, ne valja ti to :oops:
:D

SP je 2018 god., prva kvalifikaciona je u septembru 2016 god. Vjerujem da ce selektor u kvalifikacijama za SP koristiti igrace koji ce biti okosnica tima u naredna dva kvalifikaciona ciklusa(SP i EP)... ovo sve naravno u slucaju da selektor dobije ugovor na cetri godine, ugovor u kojem ce biti jasno definisan cilj u kvalifikacijama.
limeni

#18161 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by limeni »

Tomahawk11 wrote:Nije ti tacno to za Kolasinca. U rosteru je tek od ove posljednje utakmice. Siguran sam da ce se vratiti u prvu postavu.
Pokazalo se da mi ne mozemo igrati sa dva napadaca. Imamo spori vezni red i to nam je luksuz. Tacno, Ibisevic dok je bio u kakvoj-takvoj formi je bio idealan za ono sto je odradjivao, drugi napadac koji odvlaci paznju, rasterecuje Dzeku, kupi otpatke...svaka cast. Koja korist od napadaca koji nikako ne igra? Nema osjecaja za loptu? Jesi li vidio da iz ciste situacije ne moze da pogodi gol? Zao mi je sto je tako. Vedo je ok momak. Samo ako svedemo reprezentaciju na merhamet, crno nam se pise.
Mi, recimo, za Mujdzu nemamo rijesenje. On i van forme je bolji od Vrsajevica. Dakle, to je ono bas nemamo rijesenja. Pazi, kazes za Djurica, koliko je realno igrao u reprezentaciji da ocjenimo da li valja ili ne valja. Igra u klubu, pruza sigurno bolje partije od Ibisevica. Dakle, po tome je vise zasluzio da bude pozvan. Sto ce ti treci napadac ako igras sa jednim? Meni se cini da je Mesa forsirao upravo tu igru, sa krilima.
Igrao je on i prije 2 sedmice za drugi tim schalkea i stojim iza toga da on ove sezone nece biti standardan igrac.
jebi ga i ne mora biti standardan jer je schalke jaka ekipa, mlad je igrac i dugo je bio ozlijedjen nek ulazi sa klupe i nek skuplja iskustvo, mi nismo brazil da nam svaki igrac mora biti standardan i igrati u najboljim klubovima svijeta.
Apsolutno mi nije jasno ko su ove struje sto iz reprezentacije tjeraju prvo Spahica pa sad Ibisevica iako mi do sada imamo sigurno mjesta za ove iskusne igrace koji posjeduju evropsku klasu. Pa bolan Spahic je i sada UBJEDLJIVOO nas najbolji stoper a tako je i Vedo najbolji napadac nakon Dzeke.
Sta bi ti cinio kad bi Djuric bio povrjedjen i dzeko imao 2-3 zuta kartona? Opet molio Ibisevica? Zvao Rijada Bajica?

Mi smo vukli Rahimica koji je odlican igrac a godinama nije igrao za svoj klub samo trenirao i standardan je kod nas bio, na iskustvo je odlicno igrao.
Sjecate li se vi mladi Nermina Sabica koji nije imao klub pa je poziv u repku dobio nekoliko puta?
Vedad Ibisevic je majstor i trenutno je nas Super-Sub na klupi ako sta krene po zlu.
palermo

#18162 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote:Sad ce te napasti, cuj da se trazi alternativa....i ti tjeras igrace koji su nas zaduzili, ne valja ti to :oops:
bezveze od sebe praviš žrtvu.

Vedo je rezerva u Štutgartu, i to tek zadnjih par mjeseci (prije toga je bio povrijeđen), njegovi konkurenti su Đurić koji tek zadnjih desetak utakmica je starter u Cezeni i usput je zabio čakdva gola,Hodžić koji je rezerva (je li stigao do rezerve? ne pratim pomno, pa ozbiljno pitam) u Dinamu, Bajić...udarna Željina igla, Zec...standardan u Balkonsporu koji ispada iz turske lige, Mahmutović...eto Meša ga, izgleda, ne begeniše........dakle, reci mi, na stranu merhametluk, stare zasluge, sve.....koji su to fudbalski razlozi da se u ovoj konkurenciji Vedad ne poziva
Tomahawk11
Globalni moderator

#18163 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

@limeni, ja Spahica nikad nisam u tom kontekstu spomenuo. On je potreban ovoj reprezentaciji, on igra, on je jedan od nasih igraca koji su trenutno u najboljoj formi. I meni je nebulozno da se Spahic tjera.
Jos jednom kazem, ne tjeram ja nikoga, samo mislim da smo donji ako zaigramo sa dvojcem Edin-Vedo.

@palermo, ma kakva zrtva, to je konstatacija da se ne moze komentar ostaviti bez etikete da si dosao da pljujes nekog.
Hodzic je rezerva u Dinamu.
Nije to na stranu. Trenutni Vedo se moze pozvati samo iz merhametskih razloga. Ljudi, ono nije ni sjena onog Ibisevica. Ja ne kazem da imamo trenutno adekvatnu zamjenu za Ibisevica, pa i za Dzeku, to bi valjda trebao da bude posao selektora, da radi na tome da poziva igrace koji ce povecati kvalitet reprezentacije.
Ok, nemamo boljeg, a znamo da je u katastrofalnoj formi. Nista onda, nek igra, ne treba ni traziti boljeg. Iz kojih se onda razloga zove Ibisevic, ako ne po osnovu starih zasluga? Covjek ne moze da pogodi citav gol sa penala! Nema osjecaj za loptu, toliko je potonuo. Ali neka ga, nemamo boljeg. S takvim stavom necemo na EP. Necemo ni na SP.
Idemedosumom

#18164 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

Ibišević trenutno nije za prve postave i to je sve. Idalje će dobijati pozive od selektora, ali će vjerovatno u bitnijim utakmicama ulaziti s klupe ili nikako ne ulaziti (sve dok ne popravi formu).

Sve zavisi od forme igrača! Ja sam među prvima navijao da se Spahić ostavi na klupi ili nikako ne pozove, ali me on demantovao dobrim igrama u Leverkusenu. Kada bi Spaha stalno na klupi sjedio u Leverkusenu, i kada bi za repku pružao partije poput one s Nigerijom, ja bih opet navijao da ga se ne pozove.
palermo

#18165 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Tomahawk11 wrote: Iz kojih se onda razloga zove Ibisevic, ako ne po osnovu starih zasluga? Covjek ne moze da pogodi citav gol sa penala! Nema osjecaj za loptu, toliko je potonuo. Ali neka ga, nemamo boljeg. S takvim stavom necemo na EP. Necemo ni na SP.
Pa ovo se može i drugačije nazvati. Vedad Ibišević se zove zbiog toga što je svoju klasu dokazao, i trenutna loša forma nije razlog da se sumnja u njegovu klasu. Vedad Ibišević je fubaler koji se u BH okvirima treba čekati. Vedad Ibišević ima 30 godina, sasvim sigurno ne toliko da bi ga se olako otpisivalo.

Inače, ako misliš da se igrač kvaliteta Vedada Ibiševića nalazi odmah iza svakog ćoška, rekao bih da se varaš.

Edit: Uostalom, ne moraš mnogo da se brineš, ukoliko, ne daj bože, ne dobijemo Izrael u junu, onda će to svakako značiti kraj reprezentativne karijere za Vedada, onda će Đurić and companyće imati priliku da pokažu šta znaju i koliko mogu
Tomahawk11
Globalni moderator

#18166 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tomahawk11 »

palermo wrote:
Tomahawk11 wrote: Iz kojih se onda razloga zove Ibisevic, ako ne po osnovu starih zasluga? Covjek ne moze da pogodi citav gol sa penala! Nema osjecaj za loptu, toliko je potonuo. Ali neka ga, nemamo boljeg. S takvim stavom necemo na EP. Necemo ni na SP.
Pa ovo se može i drugačije nazvati. Vedad Ibišević se zove zbiog toga što je svoju klasu dokazao, i trenutna loša forma nije razlog da se sumnja u njegovu klasu. Vedad Ibišević je fubaler koji se u BH okvirima treba čekati. Vedad Ibišević ima 30 godina, sasvim sigurno ne toliko da bi ga se olako otpisivalo.

Inače, ako misliš da se igrač kvaliteta Vedada Ibiševića nalazi odmah iza svakog ćoška, rekao bih da se varaš.

Edit: Uostalom, ne moraš mnogo da se brineš, ukoliko, ne daj bože, ne dobijemo Izrael u junu, onda će to svakako značiti kraj reprezentativne karijere za Vedada, onda će Đurić and companyće imati priliku da pokažu šta znaju i koliko mogu
Dakle, zove se po osnovu starih zasluga. OK, neka ga s ekipom, ali ako hoce da igra, mora se izboriti za status u klubu, mora poceti igrati.
Tacno, nije toliko star da bi ga se otpisalo. Ovo prethodno sto rekoh, da se vrati koliko toliko u formu, itekako moze doprinijeti reprezentaciji.
Tacno je i ovo da cemo imati velikih problema kad ode ova generacija. Vec to osjecamo sa odlaskom Misimovica, a tek kad odu Dzeko, Begovic, Spahic...ne vidim neke prirodne nasljednike.
Rekao sam i ranije, a i opet kazem. Moji komentari i stavovi nisu usmjereni na istjerivanju Ibisevica iz reprezentacije. Moj je stav da on trenutno malo ili nikako moze doprinijeti reprezentaciji, a sve zbog lose forme i nikakvog statusa kod trenera kluba. Dakle, nije to briga sto ce Ibisevic igrati. I ja zelim da imamo Ibisevica iz njegovih boljih dana, kada je bio bitan dio reprezentacije.
luckylaka

#18167 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

palermo wrote:

Pa kada ce se vise dokazati taj Djuric i njemu je skoro 25(malo maldji od Vede) a ni na mapi ga
MOSALJOZE

#18168 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

A dobro i nije neka razlike 6-7 godina :-) :-)
Stari

#18169 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

U drugoj se ravni usporedba ( inace jako teskousporedivih momaka) treba praviti .... I mensecini ....napraviti.

Kad je Vedad bio Milanovih godina .... A nije to bas toliko davno bilo ybm- liga sad lijepo....
Dakle tamo negdje 2008 - 2009 ... Vedad je za Hoffenheim trpao toliko da je po ciframa poceo liciti na najbolje koji su ikad igrali lopte u zapadnoj njemackoj ...
Da bi ga se dovelo u makar slicnu ( usporedivu ) ravan .... Milan bi trebao strpati jos barem desetak prije zavrsetka ove sezone ... I to ne fenjer ekipama tipa cremoneze ili ascoli ...nego interu milanu i juventusu ....

Mislim da bi jedini covjek koji bi bio sretniji od mene kad bi se to desilo .... Bio Milan licno ( i mozda Mehmed) ....a vjerujem da ni Vedad ne bi gorke suze ronio kad bi se takvo sto desilo.

Nebesa samo znaju da se to na zalost nece desiti ....
Idemedosumom

#18170 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

A kakav je tek pape igrac bio s 25 godina? Djaba mu to sad kada je star uz kilazu od preko 100kg.

Nemojte bit djeca, Vedo je nasa zvijezda, ali s trenutnom formom bih i ja prije odabrao Djurica.
palermo

#18171 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Idemedosumom wrote:A kakav je tek pape igrac bio s 25 godina? Djaba mu to sad kada je star uz kilazu od preko 100kg.

Nemojte bit djeca, Vedo je nasa zvijezda, ali s trenutnom formom bih i ja prije odabrao Djurica.
O, sa kojom bolan trenutnom formom Đurića.....
Stari

#18172 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stari »

Jos po mnogo cemu se ta dva momka ne bi trebali usporedjivati ...jos manje stavljati jedan naspram drugog...
Ovdje su na ovom forumu vec odavno- sasvim precizno - definisali .... Vedad je gol igrac... Instinkt...njuh....lopov koji se uvjek nacrta tamo gdje se lopta odbije....nije bitna ljepota nit umjetnicki dojam ....bitan je ucinak...kvantitet
Edin Dzeko s njim u paru ima onu drugu dimenziju ... Visinu...eleganciju ... Pondus...pozicionu tezinu

E sad ...nadam se da grijesim ...priznajem, mladog Milana sam nedovoljno gledao....ali meni izgleda...po velikom broju ranije navedenih osobina ... Puno slicniji ovom potonjem ...Edinu....a Vedadu ... Ni nalik....

Da presaberem i oduzmem ... I Vedad i Milan imaju mjesto u ekipi....u sadasnjoj situaciji medju vezistima .... Uglavnom na klupi.
Treba gledati koga ubaciti i sta uraditi da taj vezni redi ( 5 Ljudi u njemu) konacno pocne slati dovoljan broj upotrebljivih lopti gore u box....ko ce te lopte pospremiti u gajbu ...sporedno
Idemedosumom

#18174 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Idemedosumom »

palermo wrote:
Idemedosumom wrote:A kakav je tek pape igrac bio s 25 godina? Djaba mu to sad kada je star uz kilazu od preko 100kg.

O, sa kojom bolan trenutnom formom Đurića.....
Ona forma u kojoj nece promasit gol s peterca.
It_is_a_Leclerc

#18175 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Centar Simon Wiesenthal kao dokaz poslao je video na kojem navijači BiH skandiraju “Ubij Židova”, mašući zastavama Palestine.

U pismu koje je Shimon Samuels, direktor ovog Centra poslao Platiniju, traži se da UEFA izrekne “najjače disciplinske mjere protiv N/FSBiH”. Samuels je naglasio da je ponašanje navijača BiH poniženje za fudbal.
Sad ćemo i mi bez navijača, kao i Hrvati
Post Reply