Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

BarbaDue

#33876 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

Kažem ja vama, nije sve do igrača. Dva trenera-selektora će sa istom ekipom napraviti sasvim različite rezultate.
Edin H.

#33877 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

BarbaDue wrote: 30/09/2024 19:13 Kažem ja vama, nije sve do igrača. Dva trenera-selektora će sa istom ekipom napraviti sasvim različite rezultate.
Donekle, ipak oni biraju igrače, ali nije baš ni nuklearna fizika :D
BarbaDue

#33878 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by BarbaDue »

Ništa nije nuklearna fizika osim nuklearne fizike :mrgreen:

Šalu na stranu, dva menagera sa istom firmom i istim ljudima naprave osjetno različite rezultate.

Tako je i sa reprezentacijom.
hatemondays

#33879 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hatemondays »

Igrace iz dijaspore mozete zaboraviti, davno se rat zavrsio nema vise patriotske suplje. Ima puno nasih momaka koji nece prismrdjeti reprezentacije jer jednostavno ta mahalska okupljanja nisu ambijent u kojem su ta djeca odrasla. Dijaspora vozdra, domaci fudbal su unistili babini sinovi po akademijama dakle domaci fudbal zasad vozdra. Mada iskreno ja bi sve sto ista valja sa domaceg terena pozvao u repku, to je jedini nacin da se motiviraju lokalni igraci da se mozda negdje prodaju u buducnosti. Rjesenje je samo u domacem proizvodu pa sta nam bog da.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#33880 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plain vanilla »

Ne treba nama zvanicni selektor, samo dzaba platu prima. Lijepo par anketica, koga zovemo, koja formacija, koja taktika i eto. Nes ti pameti, mi bolje znamo od svakog selektora.
Edin H.

#33881 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

plain vanilla wrote: 01/10/2024 17:35 Ne treba nama zvanicni selektor, samo dzaba platu prima. Lijepo par anketica, koga zovemo, koja formacija, koja taktika i eto. Nes ti pameti, mi bolje znamo od svakog selektora.
Ako je mogao Kardelj u prošlom sistemu uvesti samoupravljanje ne vidim zašto ne bismo mi uveli inovaciju u fudbalu da se igrači biraju između sebe. :D
plain vanilla

#33882 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plain vanilla »

Edin H. wrote: 01/10/2024 17:38
Ako je mogao Kardelj u prošlom sistemu uvesti samoupravljanje ne vidim zašto ne bismo mi uveli inovaciju u fudbalu da se igrači biraju između sebe. :D
Ne vuci me za jezik bgt :oops:

Godinama ovdje naricete kako nema discipline, kako dodju samo familiju da obidju i pojedu cevape, kako glume povrede...i sad kad je neko odlucio da to dovede u red i iskristalise ko zeli da igra a ko ne, vi ovdje placete kao neke babe.
Porodice Foht

#33883 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Porodice Foht »

hatemondays wrote: 01/10/2024 00:16 Igrace iz dijaspore mozete zaboraviti, davno se rat zavrsio nema vise patriotske suplje. Ima puno nasih momaka koji nece prismrdjeti reprezentacije jer jednostavno ta mahalska okupljanja nisu ambijent u kojem su ta djeca odrasla. Dijaspora vozdra, domaci fudbal su unistili babini sinovi po akademijama dakle domaci fudbal zasad vozdra. Mada iskreno ja bi sve sto ista valja sa domaceg terena pozvao u repku, to je jedini nacin da se motiviraju lokalni igraci da se mozda negdje prodaju u buducnosti. Rjesenje je samo u domacem proizvodu pa sta nam bog da.
Bogme dodje iz Cemerike Bajraktarevic, evo neki malac stoper iz Jesenica a igrao za Sloveniju, poslije Dedica i Juke jos smo dvojicu uspjeli privoliti iz mladjih kategorija Austrije a hvale djecake. I nisu jedini. Meni je to fin uspjeh tih roditelja djece a i Saveza, posebno Spahica koji fakat radi. Autoritet je i nije isto kad te zove, lupam Slavica Punto iz FS BiH ili Emir Spahic ili Barba. Oni bas forsiraju mladje uzraste jer valjda ubodemo s jednim-dvojicom kad predju u seniore, red je. Jest manje, ali se moze namaknuti dobar broj igraca iz iseljenistva.
Laplace

#33884 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Laplace »

plain vanilla wrote: 01/10/2024 17:35 Ne treba nama zvanicni selektor, samo dzaba platu prima. Lijepo par anketica, koga zovemo, koja formacija, koja taktika i eto. Nes ti pameti, mi bolje znamo od svakog selektora.
Kao kad se podijelimo na terminu. Ionako igraju kao da su na terminu.
Edin H.

#33885 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

plain vanilla wrote: 01/10/2024 17:47
Ne vuci me za jezik bgt :oops:

Godinama ovdje naricete kako nema discipline, kako dodju samo familiju da obidju i pojedu cevape, kako glume povrede...i sad kad je neko odlucio da to dovede u red i iskristalise ko zeli da igra a ko ne, vi ovdje placete kao neke babe.
Nikada se ja na to nisam žalio, niti imao problem, čak sam bio impresioniran kad su Mahiru radili na pojati.

Baka Slišković mamuran davao gol iz kornera.

Miške spuca flašu viskija noć pred utakmicu, pa najbolji na terenu, da ne govorimo Gascone npr.

Reprezentaciju nije teško voditi, ne spremaš ih kondiciono, ne vodiš transfer politiku.

Prati formu potencijalnih reprezentativaca, odaberi jedanaest koji su trenutno u najboljoj formi, što je više moguće na prirodnim pozicijama, uigraj malo odbranu i par akcija, prati utakmicu i napravi par izmjena na vrijeme i ne išđuđavaj se ko Pape pored out linije: “ Kakvi su ovo levati, šta je ovo ‘vako, ko ovima dade da budu profesionalni igrači!” :oops:
plain vanilla

#33886 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by plain vanilla »

Pa odaberu oni najboljih 11, ali vi ocekujete od njih cuda, a nasih najboljih 11 je ispodprosjecna ekipa.
Plus, od tih 11 ne znas koliko ce ih odglumiti povredu.
Igras li Fantasy? Nije lako da znas :mrgreen:
Edin H.

#33887 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

@plain vanilla ja sam mislio da ti dominiraš fantazijem?
Edin H.

#33889 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

E j… ga, moram sada promijeniti ime u Hans da mogu otići na utakmicu :twisted:
TAFKAP

#33890 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by TAFKAP »

Edin H. wrote: 01/10/2024 22:55
Što kaže Rambo "Oćeš q... sine..."
Već rasprodate, u roku od pola sata. Sad jedino na second hand market :mrgreen:
Edin H.

#33891 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

TAFKAP wrote: 01/10/2024 22:59
Edin H. wrote: 01/10/2024 22:55
Što kaže Rambo "Oćeš q... sine..."
Već rasprodate, u roku od pola sata. Sad jedino na second hand market :mrgreen:

:shock: :run:

Upalile se Švabe da vide najperspektivnijiju evropsku mladu reprezentativnu ekipu. :oops:
luckylaka

#33892 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

plain vanilla wrote: 01/10/2024 21:57 Pa odaberu oni najboljih 11, ali vi ocekujete od njih cuda, a nasih najboljih 11 je ispodprosjecna ekipa.
Pa nismo bas ispodprojecna sa najboljih 11,ali kod nas rijetko kad je igralo najboljih 11.Uvijek se nadje neki tarabic kojega neko pogura.
Edin H.

#33893 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: 01/10/2024 23:52
plain vanilla wrote: 01/10/2024 21:57 Pa odaberu oni najboljih 11, ali vi ocekujete od njih cuda, a nasih najboljih 11 je ispodprosjecna ekipa.
Pa nismo bas ispodprojecna sa najboljih 11,ali kod nas rijetko kad je igralo najboljih 11.Uvijek se nadje neki tarabic kojega neko pogura.
Ili ovi koji zaslužuju kvalitetom da budu u tih 11 nisu tu ili njihovom ili zaslugom raznih selektora

Ima i do novinara što ne smiju pisnuti ne bi li se negdje džaba uvalili
luckylaka

#33894 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Edin H. wrote: 01/10/2024 23:54
Ili ovi koji zaslužuju kvalitetom da budu u tih 11 nisu tu ili njihovom ili zaslugom raznih selektora
Selektori su nam od osnivanja problem,znaci 20 i nesto godina nama se uvaljuju selektori koje za divno niko u svijetu nece.Mozes zamisliti destak selektora ne mogu naci posao ni u federalnoj ligi i mi ocekujemo da oni postave neku igru,neku taktiku.Na pomolu je jos jedan koji je sa igrim i taktikom na vi ali ima disciplinu
Edin H.

#33895 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

luckylaka wrote: 02/10/2024 00:00
Edin H. wrote: 01/10/2024 23:54

Selektori su nam od osnivanja problem,znaci 20 i nesto godina nama se uvaljuju selektori koje za divno niko u svijetu nece.Mozes zamisliti destak selektora ne mogu naci posao ni u federalnoj ligi i mi ocekujemo da oni postave neku igru,neku taktiku.Na pomolu je jos jedan koji je sa igrim i taktikom na vi ali ima disciplinu

Moraš to ipak gledati sa pozitivne strane - barem su nešto zaradili, gdje bi drugo ako ih niko neće.
Didier

#33896 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Didier »

Dabogda primili 20 komada u ova dva meča.
luckylaka

#33897 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Didier wrote: 02/10/2024 00:41 Dabogda primili 20 komada u ova dva meča.
Nemoj tako,sada nas vode strucnjaci za disciplinu,to sto su operisan za posao za koji su dovedeni nema veze.Ipak je Mujakic klasa za Muharemovica :-)
Lug

#33898 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Lug »

Kakva disciplina kakvi bakaraci, cisti amaterizam. Disciplina je samo pokrice..

Ahmethodzic;

Nizozemska ljekarka je na ultrazvuku vidjela malu povredu, a ja sam htio da uradim magnetnu rezonancu da se uvjerim da ništa nije slomljeno. Oni nisu željeli da uradimo MRI. Trenirao sam svaki dan i nikako nisam mogao sprintati. Na posljednjem treningu tamo sam odradio mali sprint i osjetio da se povreda pogoršala, ali je medicinski tim želio nastaviti raditi ono što je radio, i svakodnevno raditi sa mnom terapijski posao, što nije nimalo pomoglo. Smatram da je smatrati da sam ‘sposoban za igru’ bez odgovarajuće provjere je vrlo neozbiljno i amaterski. Medicinski tim je i ranije smatrao da sam ‘sposoban za igru’ kada sam se povrijedio prije utakmice u Luksemburgu i natjerali su me da sprintam prije te utakmice, što je rezultiralo ozbiljnijim povredama.

Tada jesam razgovarao sa Spahićem i imali smo dobar razgovor, rekao sam mu da ovdje neću biti od koristi i da bih volio da se dobro pregledam i da počnem rehabilitaciju što je prije moguće i on je na to pristao. A razlog zašto im nisam odgovorio nakon što sam se vratio u Sheffield je to što su meni rekli jedno, a medijima drugo. Na kraju je to bila moja ispravna odluka jer su me dobro pregledali ovdje u Sheffieldu, započeli moju rehabilitaciju, počeli lagani trening u srijedu i ako budem dobro napredovao igraću u petak.
Crvena Tifoza

#33899 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Crvena Tifoza »

Lug wrote: 02/10/2024 03:46 Kakva disciplina kakvi bakaraci, cisti amaterizam. Disciplina je samo pokrice..

Ahmethodzic;

Nizozemska ljekarka je na ultrazvuku vidjela malu povredu, a ja sam htio da uradim magnetnu rezonancu da se uvjerim da ništa nije slomljeno. Oni nisu željeli da uradimo MRI. Trenirao sam svaki dan i nikako nisam mogao sprintati. Na posljednjem treningu tamo sam odradio mali sprint i osjetio da se povreda pogoršala, ali je medicinski tim želio nastaviti raditi ono što je radio, i svakodnevno raditi sa mnom terapijski posao, što nije nimalo pomoglo. Smatram da je smatrati da sam ‘sposoban za igru’ bez odgovarajuće provjere je vrlo neozbiljno i amaterski. Medicinski tim je i ranije smatrao da sam ‘sposoban za igru’ kada sam se povrijedio prije utakmice u Luksemburgu i natjerali su me da sprintam prije te utakmice, što je rezultiralo ozbiljnijim povredama.

Tada jesam razgovarao sa Spahićem i imali smo dobar razgovor, rekao sam mu da ovdje neću biti od koristi i da bih volio da se dobro pregledam i da počnem rehabilitaciju što je prije moguće i on je na to pristao. A razlog zašto im nisam odgovorio nakon što sam se vratio u Sheffield je to što su meni rekli jedno, a medijima drugo. Na kraju je to bila moja ispravna odluka jer su me dobro pregledali ovdje u Sheffieldu, započeli moju rehabilitaciju, počeli lagani trening u srijedu i ako budem dobro napredovao igraću u petak.

Aha ovo je znači njegova vadiona da mu se neko sažali.

Rehabilitacija u srijedu da igra u petak. :-)
Treba on ove doktore iz Sheffielda preporučiti Barçi ili Realu jer izgleda da rade čuda.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#33900 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Matijevic_Vlado »

Sta bi sa Jasicem? Nisam upratio sto njega niko ne zove.
Post Reply