hrasno38 wrote:
E sad ovo oko navijaca je sasvim druga prica i nemamo mi pravo nikoga prozivati ako se govori o ponasanju na tribinama. Sve je to u par deka. Sve najvijacke skupine su uvijek nabrijane da prave probleme pa kao sto si mogao vidjeti i usred Beca u prijateljskoj utakmici zapale baklje da pokazu nase civilizacijske norme. Niti smo mi primjer nekome niti nama neko iz okruzenja moze drzati predavanja o ponasanjima navijaca.
Imamo pravo, mi smo napravili pizdarije u Norveškoj da bi otjerali bagru iz Saveza. Da se to nije desilo tad ne bi mi vidjeli Brazila prosle godine niti bi pola igrača novih imali.
Baklje na tribinama kod navijača su ista stvar kao žena i kuhinja. Mogu protestovati ali jedno uz drugo ide. Uopće nije problem paljenje baklji na tribinama, to se dešava jer je dio toga a sad je 15 godina BHF -a s toga su se palile za rođendan. To što Austrijanci zvižde i glume kulturu ne znači da se iste stvari ne događaju kod njih. Lani sam bio u prilici da gledam utakmice Sturma protiv nekih timova za koje nisam čuo u životu pa je bilo pirotehnike i niko nije zviždao. Problem je kad se dešavaju pizdarije pa se baklje bacaju na teren a inače je nepisano pravilo da se pusti pod stolicu ili baci ispred.
Uostalom sve te tuče kod nas, noževi itd ... se dešavaju kod njih samo što mi Austriju i njihovu ligu ne doživljavamo uopće i ne pratimo tamo desavanja.
Godinama sam bio na tribinama, odem i sad iako sam mnogo stariji ali zbog navijanja, koreografija i ljubavi prema Bosni a ko misli praviti pizdarije neka ide i radi to, neka sramoti svoju zemlju kad vec nema obraza.
Samo se nadam da nece biti ove utakmice s Hrvatskom, ima toliko zemalja s kojima mozemo odigrati normalan meč a vjeruj mi da sa ustašom Šukerom ne treba ništa dogovarati, pogotovo sad kad je kod njih desnica jača nego ikad. Cim bude nasa himna, oni ce je izvizdati i pocinje show koji će pasati Čoviću i Kolindi kao kajmak ćevapu jer kad pocnu o ugrozenosti bosanskih Hrvata onda će kmečati sljedecih par godina. Zamisli jos da se desi kakva situacija na terenu, da životinja Bešić polomi koga ili da neki njihov plane na naše igrače. Tu ce se ukljuciti i SDA i njihova baza ovaca i onda smo otisli u k.... Ne treba nam to sad, mozda za jednu 10 godina. Čim mi pričamo da će biti pizdarija na utakmici koja nije ni dogovorena zna se da to nije prijateljski meč. Vidjeli smo šta je bilo na Marakani sa drugim komšijama, je li to treba nama normalnim ljudima ? Dovoljno je po pedeset ustaša i balija da imaju o čemu da se raspravljaju poslije utakmice godinama.