VfB Stuttgart

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
topex

#1 VfB Stuttgart

Post by topex »

Mislim da ova tema nece biti visak, jer tema nije sto ono kazu copy/paste tema, stoga bi zamolio admine da je nebrisu, osim bas ako se nepretvori u blog. Od rekvizita imam jednu majcu (koju trenutno nosim). Nemam nesto puno, jer je tesko doci do rekvizita, nije ovaj tim kod nas popularan kao recimo Bayern, Manchester ili Real, itd...

VfB Stuttgart je osnovan 1893 godine, zadnji put osvojio naslov prvaka Bundeslige u sezoni 2006/2007. Stadion je Mercedes Benz Arena, et, sta vas god zanima pitajte. Eh, da kazem jos da im je nadimak Crveno- Bijeli i "Švabe".

Image
Last edited by topex on 17/02/2010 20:08, edited 1 time in total.
topex

#2 Re: VfB Stuttgart

Post by topex »

Slike navijača... SJAJNA PODRSKA, EKSTRA ULTRASI!
Image
Image
Image
Image
Image
topex

#3 Re: VfB Stuttgart

Post by topex »

Jedan od mnogih videa navijaca Stuttgarta, pretezno su to LostBoysi...
djani s

#4 Re: VfB Stuttgart

Post by djani s »

Zar jos ima neko na forumu da navija za Stuttgart :)? Veliki sam simpatizer ovog kluba iz grada u kojem zivim, ponekad odem na tekmu (kad se ugrabi vremena) i redovno pratim sve o klubu. Danas je isprasen Köln sa 5:1, mozda u utorak pada i velika Barsa (najbolji tim svijeta) u jos nedovrsenoj Areni. Topex, moram se pohvaliti da imam dresove od Cacau ( crveni iz sampionske 06/07 godine) i novi crni dres Khedire.
topex

#5 Re: VfB Stuttgart

Post by topex »

Djani, drago mi je da navijaš za "Švabe", ja nemogu reći da navijam za njih, jer nisam nikad bio u Njemačkoj, al eto simpatišem ih pravo, Koln sam očekivo dvicu, al sa ovoliko golova nisam. FORZA VfB, šta drugo da ti kažem i dobrodošao na temu o našem klubu, nadam se da ćemo je uređivat pravo :D
Pozz...
djani s

#6 Re: VfB Stuttgart

Post by djani s »

Napisao sam da sam veliki simpatizer :) ovog kluba i to od kada je Paja Pasic poceo da igra za VfB (iako nisam nikad navijao za Sarajevo). I meni je drago da imam sagovornika iz BiH o ovome klubu jer ipak VfB nema mnogo navijaca i simpatizera izvan granica Baden-Württemberga. Klub ima tradiciju i odlicnu skolu fudbala koja je napravila mnoge vrhunske fudbalere. Trenutna filozofija je napraviti tim koji ce igrati, u njemackom i evropskom fudbalu, vazniju ulogu. Stadion se trenutno renovira i po planu svi radovi bi trebali biti u ljeto 2011. zavrseni. To ce biti pravi hram sa 60.000 mjesta i bez atletske staze. Ako te interesuje otidi na klubsku stranicu i pogledaj kompjutersku animaciju nove Arene. Pozz
topex

#7 Re: VfB Stuttgart

Post by topex »

Znam ja to kume, Arena nova je prekrasna, najljepsa u Njemačkoj, ako se napravi, možda nebude bolja od Westfalena, al eto...
djani s

#8 Re: VfB Stuttgart

Post by djani s »

Dobra i borbena tekma protiv velike Barse, mislim da je sudija naginjao za Spance (mogao je svirati penal za Svabe). Sve u svemu i remi je podvig a na Camp Nou ima da gori u odbrani. Lopta je okrugla....
djani s

#9 Re: VfB Stuttgart

Post by djani s »

Danas je i Eintracht ostavio bodove! 2:1 :D
topex

#10 Re: VfB Stuttgart

Post by topex »

Stuttgart tek deveti, ima li Evrope na vidiku?
Post Reply