Velez Mostar - desavanja

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Grom iz vedra neba

Post by Grom iz vedra neba »

Jedno pitanje za rodjene posto nisam u toku...Sta je sa vracanjem pod Bijeli brijeg? Dokle se stiglo po tom pitanju?
brener

Post by brener »

Jedno mi nije jasno.Zašto se mora isticati ono HŠK?I renomirani HR klubovi nose jednostavno samo NK(npr. Hajduk,Dinamo...)
I da,iz hrvatskog jezika je izbačena riječ šport jer su zaključili da je to germanizam.Ali izgleda da su zrinjevci veći hrvati od onih u Zagrebu...ali neka im bude.Meni su iskreno smiješni kao klub i kao navijačka skupina :lol:
ero_sa_onog_svijeta

Post by ero_sa_onog_svijeta »

najveći derbi u BiH je utakmica između Veleža i Zrinjskog.
Za razliku od sarjevskog derbija u mostarskom derbiju nikad neće biti dogovorena utakmica :P :P
mostarac

Post by mostarac »

eh a koliko vas zna da je velez do rata bio radniki Športski klub :D

Fakat jeste bio športski, a sve ga Srbi osnovali :lol:

Jebo lud zbunjenog :D
karanana

Post by karanana »

Velez Mostar, Velez Mostar, Red Army in my heaart....

Naj smo bolji smo. Samo 4 boda od Svinjskog. Idemo na 3 boda u Zenici, tako nam je trener rekao.

Crvena Armija, Crvena Armija, Velez u krvi, Velez u krvi.
Milomir Seslija, Milomir Seslija, zato smo prvi, zato smo prvi
mostarac

Post by mostarac »

Mostar odavno nije bio tuzniji :( :( :(
Mostar bez još jedne legende - umro Sula Rebac

Mostar je ostao bez još jednog velikana! U bolnici u Mostaru jutros je nakon duže bolesti umro velika nogometna legenda Sulejman Sula Rebac.

Kako doznaju novinari Dnevnog Avaza, Rebac je doživio moždani udar nakon čega je hitno prebačen u bolnicu.

Nažalost, liječnici mu nisu uspjeli pomoći. Veliko srce proslavljenog nogometaša prestalo je kucati.

Sulejman Sula Rebac bio je istinska, neponovljiva nogometna legenda, koja će zlatnima slovima ostati upisan u povijest FK Veleža, splitskog Hajduka, nogometne reprezentacije Jugoslavije, ali i svjetskog nogometa uopće …

Sula Rebac je, pored ostalog, u svojoj bogatoj karijeri kao trener predvodio slavnu generaciju Veleža: Slobodan Mrgan, Miomir Meter, Džemal Hadžiabdić, Marko Colić, Boro Primorac, Vladimir Pecelj, Jadranko Topić, Vahid Halilhodžić, Duško Bajević, Franjo Vladić, Momčilo Vukoje, zatim Slavko Njeguš, Mirsad Mulahasanović, Dubravko Ledić, Marijan Kvesić, Milidrag Hodžić, Dragan Okuka i Ahmed Glavović , koja je u sezoni 1974/75 stigla do četvrtfinala Kupa UEFA, gdje su zaustavljeni od nizozemskog Twentea (1:0, 0:2).

Sula Rebac bio je jedan od onih talenata Veleža koji sv oj potencijal ni izbliza nisu iskoristili (slično su kasnije prolazili Slišković, Kajtaz, Skočajić... - gdje bi im bio kraj da se nisu igrali nogometa!).

Rebac je igra s generacijom u kojoj su bila velika imena mostarskog nogometa, primjerice Mujić, Zelenika...

Za Sulejmana Repca se uvijek govorili kako je bio najveći talent svoga doba.

16.11.2006.
Pincom.info
Image

:( :( :( :( :(
lindjo

Post by lindjo »

ero_sa_onog_svijeta wrote:najveći derbi u BiH je utakmica između Veleža i Zrinjskog.
Za razliku od sarjevskog derbija u mostarskom derbiju nikad neće biti dogovorena utakmica :P :P
e ovdje si fakat u pravu... :D

recimo... mi lani garibima poklonimo pobjedu... :)

i oni umjesto da sakriju svoj jad. . :oops: .daju sebi za pravo da se foliraju :shock:

al' eto... sevap je.. :roll: (.nije malo 6 god. posta :( )..
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

lindjo wrote:
ero_sa_onog_svijeta wrote:najveći derbi u BiH je utakmica između Veleža i Zrinjskog.
e ovdje si fakat u pravu... :D

recimo... mi lani garibima poklonimo pobjedu... :)

i oni umjesto da sakriju svoj jad. . :oops: .daju sebi za pravo da se foliraju :shock:

al' eto... sevap je.. :roll: (.nije malo 6 god. posta :( )..
vi ste nekome nesto poklonili ?????
odoh se ubit odma samo da ne citam tvoje postove
garib ti je u gacama(nisma mogla presutit :D :D )
HRKLJUS MEHMEDE :lol: :lol: :lol:
lindjo

Post by lindjo »

dear sirnico...Image

i golubovima na grani je jasno da je lani...sevap uhvacen... :) .. a sad sto je Vas ego-trebevic & sto ne merete prizna... nije do mene :roll:

and ..moja jufkice...umjesto da kazes *Hvala*...ti 'vako... :(

dakle,sto bi rekli pitari lanjski :*Game over*.. :oops: .lafo slucajno se taj transparent skrojio i ponio na megdan timu od koga pushish 6 god. :roll: :D

ende
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

lindjo wrote:dear sirnico...Image

i golubovima na grani je jasno da je lani...sevap uhvacen... :) .. a sad sto je Vas ego-trebevic & sto ne merete prizna... nije do mene :roll:

and ..moja jufkice...umjesto da kazes *Hvala*...ti 'vako... :(

dakle,sto bi rekli pitari lanjski :*Game over*.. :oops: .lafo slucajno se taj transparent skrojio i ponio na megdan timu OD KOGA PUSHIS 6 god. :roll: :D

ende
Image

kad budes malo realniji i priznas sebi neke stvari,onda mozemo pricati
:D
karanana

Post by karanana »

Velez Mostar - Desavanja
stranac2

Post by stranac2 »

Ako ima interesanata da ucestvuju u "Akcija Semafor" neka se jave se jave preko pm-a a ima jos neki info i na http://www.sm-op.com
Peca

Post by Peca »

Za Sarajevo zivim, a i Velez volim!!!!!!(Uostalom kao i svi pitari HZ)!!!

Sve najbolje Velezu!!!!! :thumbup:

HZ87
zzzzz

Post by zzzzz »

• 1,5 milijuna maraka za sportsku dvoranu u Centru 2

Gradsko vijeće Mostara usvojilo je danas Odluku o privremenom financiranja Grada Mostara za prva tri mjeseca ove godine u iznosu od oko 10 080 569 KM, čime su stvorene pretpostavke za normalno funkcioniranje grada. Razmatran je i Nacrt proračuna za 2007. godinu, koji iznosi 41 993 500 KM i taj planirani iznos za 1, 6 milijuna KM veći će što je ostvareno njegovim rebalansom za prethodnu godinu............

http://www.bljesak.info

Zar ne rece Dzubur da nema nista od para za dvoranu u Centru 2, ukoliko se ista sredstva ne izdvoje za gradnju stadiona u Sjevernom Logoru??? Mostarci, sta se prica u mahali o ovome....ko prodade ovaj put
karanana

Post by karanana »

Ne znam koji je fazon sa dvoranom, ali cini mi se da se odustalo od gradnje stadiona u Sjevernom logoru. Svi potezi pokazuju na to da ce se polako i malo po malo stadion u Vrapcicima dizati i raditi. I ima potenciajala da to postane lijep stadioncic dovoljan da zadovolji potrebe nase premijer lige.
zzzzz

Post by zzzzz »

karanana wrote:Ne znam koji je fazon sa dvoranom, ali cini mi se da se odustalo od gradnje stadiona u Sjevernom logoru. Svi potezi pokazuju na to da ce se polako i malo po malo stadion u Vrapcicima dizati i raditi. I ima potenciajala da to postane lijep stadioncic dovoljan da zadovolji potrebe nase premijer lige.
To je pravo bosansko razmisljanje, "pusti kraju" a dosli divlji i istjerali pitome. Vrapcici su selo, Velez je imao svoj stadion u gradu koji su mu oni koji grade dvoranu OTELI i poklonili nekom drugom....

Dzubur je rekao da se vise nista nece ulagati u Vrapcice. Ukoliko ne mogu obezbjediti povratak pod BB, gradske vlasti su duzne iz budzeta obezbjediti sredstva za izgradnju stadiona u Sjevernom logoru. Na zalost, izgleda da politicari iz istocnog dijela grada ne stoje iza Dzuburovih rijeci (kao i obicno kad je Mostar u pitanju)
karanana

Post by karanana »

Nije to nikakvo tipicno bosansko razmisljanje nego ti je tako, mozda je trebao traziti lovu za Vrapcice jer u ovom trenutku je stadion Sjeverni logor dalji za Velez nego BB. A jedno je sigurno, za dobro sviju, na zalost mislim da se Velez nece vratiti pod BB. Ja koliko znam radovi ce poceti u Vrapcicima na izgradnji jos jedne tribine (one iza gola blizeg glavnom putu) kao i svlacionica.

A i za nadati se da ce ova dvorana biti na dobrobit SVIH gradjana Mostara.
zzzzz

Post by zzzzz »

karanana wrote:Nije to nikakvo tipicno bosansko razmisljanje nego ti je tako, mozda je trebao traziti lovu za Vrapcice jer u ovom trenutku je stadion Sjeverni logor dalji za Velez nego BB. A jedno je sigurno, za dobro sviju, na zalost mislim da se Velez nece vratiti pod BB. Ja koliko znam radovi ce poceti u Vrapcicima na izgradnji jos jedne tribine (one iza gola blizeg glavnom putu) kao i svlacionica.

A i za nadati se da ce ova dvorana biti na dobrobit SVIH gradjana Mostara.
Ovo je smijesno, kakvih svih gradjana? Kao i BB vjerovatno.

Istocni dio ima "svoju" dvoranu, zapadni "svoj" stadion...sad ce zapadni dobiti i dvoranu iz zajednickog gradskog budzeta. Red je i da istocni ima svoj gradski (a ne seoski) stadion iz tog zajednickog budzeta.
karanana

Post by karanana »

Mustafa Skoro novi predsjednik, Anel Karabeg novi trener. Hvala Seslija. Iako si nekad znao zajebat, bio si ok. Sretno gdje god da odes osim kad igras protiv nas.
stranac2

Post by stranac2 »

skoro nevjerovatno ali istinito :shock: uprava Veleža omogućila prenose Veležovih tekmi preko interneta u narednoj sezoni :-) :-) ...
Naravno da će se plaćati za gledanje ...
.
Al ovo samo za registrovane navijače Veleža :D :D
Fiore

#296 we

Post by Fiore »

Al eto nek je neki dan Dzine dao fin opis u Oslobodjenju.. naseg stanja na nogometnim terenima.. Pa Dzine ako citas ovo.,sta rade oni tvoji iza zaklojucanog foruma.,mozda mjenjaju slicice.. :x

Jebiga Dzine :x
stranac2

Post by stranac2 »

Jaguar84 wrote:
stranac2 wrote:skoro nevjerovatno ali istinito :shock: uprava Veleža omogućila prenose Veležovih tekmi preko interneta u narednoj sezoni :-) :-) ...
Naravno da će se plaćati za gledanje ...
.
Al ovo samo za registrovane navijače Veleža :D :D
E to je prava stvar, svaka cast naravno ako je istina...
da šta je nego istina .... FORZA VELEŽ ..

http://fkvelezlive.com/
aldinh

Post by aldinh »

Je li ko gledao utakmice preko http://www.fkvelezlive.com ?
fakat

#299 Re: Velez Mostar - desavanja

Post by fakat »

2007?
Forza Velez!!!
2007?
fakat

#300 Re:

Post by fakat »

mostarac wrote:Fudbalski klub Velez iz Mostara je nakon vise od 13 godina ponovo istrchao u najmilijem dresu sa crvenom petokrakom zvijezdom na svome grbu. To je rezultat junske odluke Skupstine kluba koja je Velezu na radost svih navijacha ponovo vratila njegov sveti grb - CRVENU PETOKRAKU ZVIJEZDU. Kao i posljednjoj utakmici sa petokrakom, igranoj u Mostaru 1992. godine, Velez je i danas zabiljezio pobjedu i nadamo se krenuo u bolju i ljepsu buducnost od proteklih 13 godina izgnanstva i prognanstva. Navijachi Veleza su povratak petokrake i danasnje pojavljivanje igracha Veleza u dresu sa najdrazim grbom prokomentarisali ovako:

Image

FORZA VELEZ
V.E.L.E.Z Mostar
V.E.L.E.Z Mostar
Post Reply