pofalicki-olimpikemac wrote:ti ne znas sta je utakmica sa tradicijom i zdravim sportskim nadmetanjem, nisi iz sarajeva nisi odrastao uz to pa te i taj tvoj derbi toliko ocaravakaranana wrote:Mislim da ovaj derbi po atmosferi ne zaostaje ni sekunde za sarajevskim derbijem. naprotiv, mislim da je mnogo interesantniji i sa vise naboja. inace, jucer, navijanje i atmosfera red army-ja, za desetku. za desetku je bilo i navijanje gostujucih navijaca, izizev par minornih nacionalistickih uzvika. vidi se da je ovo bila probrana i dobro ustimana ekipa, sa dobrim vodjom onim u sivoj duxerici sa kapuljacom na glavi. ko je taj frajer? iako ih je bilo 20 puta manje i na zalost nisu svi mogli doci jer stadion jos nije spreman da primi veliki broj gostiju.
forza velez ljubavi moja!
veci derbi je vratnik - vrbanjusa
Velez Mostar - desavanja
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- pitt
-
emac
sad ce njima Komsa sve o zivotu objasniti...pitt wrote:pofalicki-olimpikemac wrote:ti ne znas sta je utakmica sa tradicijom i zdravim sportskim nadmetanjem, nisi iz sarajeva nisi odrastao uz to pa te i taj tvoj derbi toliko ocaravakaranana wrote:Mislim da ovaj derbi po atmosferi ne zaostaje ni sekunde za sarajevskim derbijem. naprotiv, mislim da je mnogo interesantniji i sa vise naboja. inace, jucer, navijanje i atmosfera red army-ja, za desetku. za desetku je bilo i navijanje gostujucih navijaca, izizev par minornih nacionalistickih uzvika. vidi se da je ovo bila probrana i dobro ustimana ekipa, sa dobrim vodjom onim u sivoj duxerici sa kapuljacom na glavi. ko je taj frajer? iako ih je bilo 20 puta manje i na zalost nisu svi mogli doci jer stadion jos nije spreman da primi veliki broj gostiju.
-
emac
sad ce njima Komsa sve o zivotu objasniti... Zeljovac naravnopitt wrote:pofalicki-olimpikemac wrote:ti ne znas sta je utakmica sa tradicijom i zdravim sportskim nadmetanjem, nisi iz sarajeva nisi odrastao uz to pa te i taj tvoj derbi toliko ocaravakaranana wrote:Mislim da ovaj derbi po atmosferi ne zaostaje ni sekunde za sarajevskim derbijem. naprotiv, mislim da je mnogo interesantniji i sa vise naboja. inace, jucer, navijanje i atmosfera red army-ja, za desetku. za desetku je bilo i navijanje gostujucih navijaca, izizev par minornih nacionalistickih uzvika. vidi se da je ovo bila probrana i dobro ustimana ekipa, sa dobrim vodjom onim u sivoj duxerici sa kapuljacom na glavi. ko je taj frajer? iako ih je bilo 20 puta manje i na zalost nisu svi mogli doci jer stadion jos nije spreman da primi veliki broj gostiju.
-
ero_sa_onog_svijeta
emac wrote:Prvo punoglavac vidim da ne navijas za zemlju u kojoj hljeb jedes i to je sve sto treba da znam o tebi.ero_sa_onog_svijeta wrote:po meni, utakmica Velež-Zrinjski jest istinski gradski derby, i po mnogo čemu je puno atraktivniji od sarajevskog derbija.
To da je Zrinjski ''novokomponovani'' tariguz predstavlja= zavist.
taj ''tariguz'' zadnjih godina ima posjetu ko oba sarajevska prvoligaša zajedno.
Da nije bilo rata nebi bilo mnogo toga.
Vjerovatno nebi nilo ni BiH repke, alo opet navijate za BiH, i to Vam nije ''NOVOKOMPONOVANI TARIGUZ''
A o tim cuvenim navijacima zrinjskog i toj posjeti izvini ja nisam cuo kako vam se zove navijacko udruzenje Ustase, mrzimo balije, ocemo herceg bosnu a ne damo da u hrvatskoj bude srpska krajna...
zato otidi tamo u zemlju za koju navijas i nemoj da nas zagadujes tvojim kojestarijama
ko napisa da su navijači Zrinjskog ''čuveni'' navijači?
Ipak si malo previše opterećen politikom i predrasudama.
Pa za Boga miloga, zar neznaš da u Zrinjskom su ključni igraču muslimani odnosno pravoslavci
I gle čuda, nikad im nije upućena niti jedna pogrdna riječ, čak što više OBOŽAVAMO IH.
Jel se to može reći za Baku? Kojeg non-stop prozivate na nacionalnoj osnovi?
ja iz ove zemlje neću nigdje, a navijat ću za koga ja hoću a ne za koga mi ti kažeš
- karanana
Nisam iz Sarajeva? Jebote pa onda sam ja svoj cijeli zivot bio u zabludi gdje zivim. Hvala ti puno sto si mi otkrio istinu. Znaci sve ovo okolo mene je obmana. Hvala puno, osvijetli mi put moj emac. Dugujem ti kafu ako si ti dodjes u ovaj isti grad gdje sam ja sada, samo moram jos da skontam koji je ovo grad. Hajde ti lijepo ukljuci CBS i gledaj svoje Pittsburgh Celikovce a nemoj meni govoriti odakle sam i sta ja znam a sta ne znam kad si 7,000 kilometara udaljen odavde.emac wrote:ti ne znas sta je utakmica sa tradicijom i zdravim sportskim nadmetanjem, nisi iz sarajeva nisi odrastao uz to pa te i taj tvoj derbi toliko ocaravakaranana wrote:Mislim da ovaj derbi po atmosferi ne zaostaje ni sekunde za sarajevskim derbijem. naprotiv, mislim da je mnogo interesantniji i sa vise naboja. inace, jucer, navijanje i atmosfera red army-ja, za desetku. za desetku je bilo i navijanje gostujucih navijaca, izizev par minornih nacionalistickih uzvika. vidi se da je ovo bila probrana i dobro ustimana ekipa, sa dobrim vodjom onim u sivoj duxerici sa kapuljacom na glavi. ko je taj frajer? iako ih je bilo 20 puta manje i na zalost nisu svi mogli doci jer stadion jos nije spreman da primi veliki broj gostiju.
Last edited by karanana on 29/10/2006 18:28, edited 2 times in total.
-
emac
ero_sa_onog_svijeta wrote:emac wrote:Prvo punoglavac vidim da ne navijas za zemlju u kojoj hljeb jedes i to je sve sto treba da znam o tebi.ero_sa_onog_svijeta wrote:po meni, utakmica Velež-Zrinjski jest istinski gradski derby, i po mnogo čemu je puno atraktivniji od sarajevskog derbija.
To da je Zrinjski ''novokomponovani'' tariguz predstavlja= zavist.
taj ''tariguz'' zadnjih godina ima posjetu ko oba sarajevska prvoligaša zajedno.
Da nije bilo rata nebi bilo mnogo toga.
Vjerovatno nebi nilo ni BiH repke, alo opet navijate za BiH, i to Vam nije ''NOVOKOMPONOVANI TARIGUZ''
A o tim cuvenim navijacima zrinjskog i toj posjeti izvini ja nisam cuo kako vam se zove navijacko udruzenje Ustase, mrzimo balije, ocemo herceg bosnu a ne damo da u hrvatskoj bude srpska krajna...
zato otidi tamo u zemlju za koju navijas i nemoj da nas zagadujes tvojim kojestarijama![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa za Boga miloga, zar neznaš da u Zrinjskom su ključni igraču muslimani odnosno pravoslavci![]()
?
I gle čuda, nikad im nije upućena niti jedna pogrdna riječ, čak što više OBOŽAVAMO IH.
Jel se to može reći za Baku? Kojeg non-stop prozivate na nacionalnoj osnovi?![]()
![]()
![]()
ja iz ove zemlje neću nigdje, a navijat ću za koga ja hoću a ne za koga mi ti kažeš![]()
![]()
kad si poceo navijat za zrinjski... na utakmice te vodili stari, djed stric ujko... ili je neko morao da srusi Stari Most pa da ti budes navijac zrinjskog
ti da nisi opterecen politikom zalagao bi se da se nezove HNK Zrinjski vec NK Zrinjski i ne bi imao nista protiv da se Velez vrati na svoj stadion...
a ti za koje navijas te ne vole i boli kurac zagrepcanina ili splicanina za tebe... ali ti si sitna i nebitna dusa i to je tako, nisi ti kriv tako ti dato
-
emac
sta je 7000 km udaljeno od vratnika hmmmmmm...karanana wrote:Nisam iz Sarajeva? Jebote pa onda sam ja svoj cijeli zivot bio u zabludi gdje zivim. Hvala ti puno sto si mi otkrio istinu. Znaci sve ovo okolo mene je obmana. Hvala puno, osvijetli mi put moj emac. Dugujem ti kafu ako si ti dodjes u ovaj isti grad gdje sam ja sada, samo moram jos da skontam koji je ovo grad. Hajde ti lijepo ukljuci CBS i gledaj svoje Pittsburgh Celikovce a nemoj meni govoriti odakle sam i sta ja znam a sta ne znam kad si 7,000 kilometara udaljen odavde.emac wrote:ti ne znas sta je utakmica sa tradicijom i zdravim sportskim nadmetanjem, nisi iz sarajeva nisi odrastao uz to pa te i taj tvoj derbi toliko ocaravakaranana wrote:Mislim da ovaj derbi po atmosferi ne zaostaje ni sekunde za sarajevskim derbijem. naprotiv, mislim da je mnogo interesantniji i sa vise naboja. inace, jucer, navijanje i atmosfera red army-ja, za desetku. za desetku je bilo i navijanje gostujucih navijaca, izizev par minornih nacionalistickih uzvika. vidi se da je ovo bila probrana i dobro ustimana ekipa, sa dobrim vodjom onim u sivoj duxerici sa kapuljacom na glavi. ko je taj frajer? iako ih je bilo 20 puta manje i na zalost nisu svi mogli doci jer stadion jos nije spreman da primi veliki broj gostiju.
- karanana
zamjenio sam tebe i pitta. sorry pitt. bearsi uzimaju superbowl ove godine.
emac jesi li bio na tekmi jucer? bio sam na oba derbija, ovom jucer i onom prije 2 sedmice i mislim da sam kompetentan da govorim o atmosferi na oba.
btw, sad sam zvao neku raju i kazu mi da zivim u sarajevu. pozdrav vratniku.
emac jesi li bio na tekmi jucer? bio sam na oba derbija, ovom jucer i onom prije 2 sedmice i mislim da sam kompetentan da govorim o atmosferi na oba.
Last edited by karanana on 29/10/2006 18:35, edited 1 time in total.
-
ero_sa_onog_svijeta
emac wrote:ero_sa_onog_svijeta wrote:emac wrote: Prvo punoglavac vidim da ne navijas za zemlju u kojoj hljeb jedes i to je sve sto treba da znam o tebi.
zato otidi tamo u zemlju za koju navijas i nemoj da nas zagadujes tvojim kojestarijama![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa za Boga miloga, zar neznaš da u Zrinjskom su ključni igraču muslimani odnosno pravoslavci![]()
?
Jel se to može reći za Baku? Kojeg non-stop prozivate na nacionalnoj osnovi?![]()
![]()
![]()
ja iz ove zemlje neću nigdje, a navijat ću za koga ja hoću a ne za koga mi ti kažeš![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
kad si poceo navijat za zrinjski... na utakmice te vodili stari, djed stric ujko... ili je neko morao da srusi Stari Most pa da ti budes navijac zrinjskog
ti da nisi opterecen politikom zalagao bi se da se nezove HNK Zrinjski vec NK Zrinjski i ne bi imao nista protiv da se Velez vrati na svoj stadion...
a ti za koje navijas te ne vole i boli kurac zagrepcanina ili splicanina za tebe... ali ti si sitna i nebitna dusa i to je tako, nisi ti kriv tako ti dato
Z zrinjski sam počeo navijat onog dana kad je reaktiviran njegov rad.
Meni uopće ne smeta što se klub ima predznak HŠK, nit mi uopće smeta što u njemu igraju bošnjaci i srbi. azašto bi mi to smetalo? Pa i za vrijeme Lige Herceg-Bosne u njemu su igrali i muslimani i srbi. Nikad ih nismo vrijeđali.
Jeste li vi? (BAKA USTAŠO)
Zagrebčani...spličani..
Nek Velež igra pod B.B.. Ne smeta mi to uopće.
Nemam ništa protiv.
Što neće?
Ko im neda?
-
emac
ma drug to nije utakmica izmedu pitara i kospicara i pravo na zajebanciju vec utakmica izmedu ljudi koji vole BiH i koji je nevole. Komentarisem sa ovog aspektakaranana wrote:zamjenio sam tebe i pitta. sorry pitt. emac jesi li bio na tekmi jucer? bio sam na oba derbija, ovom jucer i onom prije 2 sedmice i mislim da sam kompetentan da govorim o atmosferi na oba.
Nisam isao na velez a na derby jesam
-
emac
divim se vasoj toleranciji i ljetosnjoj tuci izmedu navijaca brazila i hrvatske...ero_sa_onog_svijeta wrote:emac wrote:ero_sa_onog_svijeta wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
a ti za koje navijas te ne vole i boli kurac zagrepcanina ili splicanina za tebe... ali ti si sitna i nebitna dusa i to je tako, nisi ti kriv tako ti dato![]()
![]()
![]()
![]()
Z zrinjski sam počeo navijat onog dana kad je reaktiviran njegov rad.
Meni uopće ne smeta što se klub ima predznak HŠK, nit mi uopće smeta što u njemu igraju bošnjaci i srbi. azašto bi mi to smetalo? Pa i za vrijeme Lige Herceg-Bosne u njemu su igrali i muslimani i srbi. Nikad ih nismo vrijeđali.
Jeste li vi? (BAKA USTAŠO)
Zagrebčani...spličani..![]()
![]()
![]()
Nek Velež igra pod B.B.. Ne smeta mi to uopće.
Nemam ništa protiv.
Što neće?
Ko im neda?
da ti i taktevi kao ti voli i mislite dobro BiH ja ne bi imao nista protiv da napisete i ustaski klub i hrvatski i....
zato nemoj mi pricati o vrijednostima jer koliko volite Mostar i BiH i koliko je to vase dokazuje to sto ste morali da srusite Stari Most i da napisete ovo Hrvatski klub... da su stvari takve kakve bi ti volio da su ne biste morali uistavat istoriju i tradiciju
I ne znam odakle ti ovo Baka ustaso, to nije generalni stav navijaca BiH pa i da je neki maloumnik to i rekao hebi ga... covjek ipak ima igracki nastuo u reprezentaciji BiH.A moj stav je da on nije ustasa vec jedna velika lopina
-
ero_sa_onog_svijeta
ma slažem se aj stobom.
Zrinski je srušio stari most.
Zbog Zrinjskog je počeo rat
Nas hrvate iz Mostara prije svake utakmice tjeraju puškama da idemo na utakmice Zrinjskog
Ma znaš šta, za sve što je loše u ovoj zemlji kriv je Zrinjski
A vi navijači Želje, sarajeva, Velaža, veliki patrioti ove zemlje, koji uopće niste nacionalno opterećeni , a kad čitav stadion grmi BAKA USTAŠO to su krtice iz redova Ultrasa
, Gazi Ustaše...klicanje Allahu.. 
Zrinski je srušio stari most.
Zbog Zrinjskog je počeo rat
Nas hrvate iz Mostara prije svake utakmice tjeraju puškama da idemo na utakmice Zrinjskog
Ma znaš šta, za sve što je loše u ovoj zemlji kriv je Zrinjski
A vi navijači Želje, sarajeva, Velaža, veliki patrioti ove zemlje, koji uopće niste nacionalno opterećeni , a kad čitav stadion grmi BAKA USTAŠO to su krtice iz redova Ultrasa
-
emac
odgovori mi samo na ovo pitanjeemac wrote:ero ajde samo mi reci sta je prevagnulo da navijas za zrinjski a ne za velez
a ovo za baku vidim da si totalno neupucen mozda zato sto nisi nikad otisao niti gledao utakimicu BiH
a Allahu se klicalo samo protiv Srbije i protiv istih cetnika sa kojim se ratovalo...
zato jarane jednostavno ne lazi
-
ero_sa_onog_svijeta
Odgovor je vrlo jasan:emac wrote:ero ajde samo mi reci sta je prevagnulo da navijas za zrinjski a ne za velez
Isto ono što je tebe prevagnulo da navijaš za BiH.
-
emac
Zelim ti da se sto prije odselis iz BiH u tvoju domovinu i da tamo budes sretan i tako ucinis i sve nas sretnimero_sa_onog_svijeta wrote:Odgovor je vrlo jasan:emac wrote:ero ajde samo mi reci sta je prevagnulo da navijas za zrinjski a ne za velez
-
ero_sa_onog_svijeta
emac wrote:Zelim ti da se sto prije odselis iz BiH u tvoju domovinu i da tamo budes sretan i tako ucinis i sve nas sretnimero_sa_onog_svijeta wrote:Odgovor je vrlo jasan:emac wrote:ero ajde samo mi reci sta je prevagnulo da navijas za zrinjski a ne za velez
legenda si.
HVALA.
ali je već živim u svojoj domovini!
Pa BiH JE I MOJA DOMOVINA!
-
Grom iz vedra neba
Mislim fakat da se Velez ponizava sto daje neki znacaj Zrinjskom, pa i oni novinari koji taj susret nazivaju derbijem, i to jos vjecitim
Derbi od 2000 i neke godine izmedju Veleza koji je bio jedan od najpopularnijih klubova u Ex-YU i Zrinjskog koji je nastao u vizijama Ive Mire Jovica i ostalih koji politiku preslikavaju na sport?! Da ne govorim o nacionalnom predznaku jednog fudbalskog kluba, sto je stvarno dno dna...
Zna se koji su derbiji:
Sarajevo-Zeljeznicar (jedini vjeciti),
Sarajevo-Velez
Vrbanjusa-Vratnik
i to je to...ostalo je magla.
Zna se koji su derbiji:
Sarajevo-Zeljeznicar (jedini vjeciti),
Sarajevo-Velez
Vrbanjusa-Vratnik
i to je to...ostalo je magla.
-
AjvazDedo
Lijepa naša domovino,ero_sa_onog_svijeta wrote:emac wrote:Zelim ti da se sto prije odselis iz BiH u tvoju domovinu i da tamo budes sretan i tako ucinis i sve nas sretnimero_sa_onog_svijeta wrote: Odgovor je vrlo jasan:
Isto ono što je tebe prevagnulo da navijaš za BiH.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
legenda si.
HVALA.
ali je već živim u svojoj domovini!
Pa BiH JE I MOJA DOMOVINA!
Oj junačka zemljo mila
-
lindjo
ko je ovu temu preparkiro odje
?
ciejli stadion govorio*baka ustaso*?(cini mi se da je bilo vise od 15 gledalaca protiv madjara
).....a ko su patriote sto zapalise zastavu kad je nasa mlada igrala dole
u cumezu sirokog??i ...balije garant
...eh da, sigurno uvezeni srbi skandiraju u skendi*menso turchine...napusi se
...dzoje*
do juce su zborili nece da navijajaju za *bosnajcku repku*...nagradno pitanje za tisucu eorocenti...lijanovica...koliko je bosnjaka bilo u prvih 11 zadnje 2 havarije(moldavija,grcka)????
fakat nisam nikad vodio o tome evidenciju...ali ipak bilo je nemoguce ne primjetiti
...da je kvalitet u pitanju,pa ni po jada
nego...heravi...
...bem ti opanak kulturu..
...kad cete Ivan preci...
da poradimo...na disciplini kicme
....pickice bespolne
jedino sto ste muda pokazali ...jeste zasipanje saksijama sa okolnih zgrada..
.hrabro...u skaldu sa nacionalnom tradicijom
eto...halali...patrioto
...idi ba bacaj ga na poster Ive lole jovica ..sega lik,halasa mi 
ciejli stadion govorio*baka ustaso*?(cini mi se da je bilo vise od 15 gledalaca protiv madjara
do juce su zborili nece da navijajaju za *bosnajcku repku*...nagradno pitanje za tisucu eorocenti...lijanovica...koliko je bosnjaka bilo u prvih 11 zadnje 2 havarije(moldavija,grcka)????
fakat nisam nikad vodio o tome evidenciju...ali ipak bilo je nemoguce ne primjetiti
nego...heravi...
eto...halali...patrioto
-
joker
Cuo sam da su Velezovi navijaci uzvikivali ime Zeljke Komsica na utakmici protiv Zrinjskog. Valjda ide svakom po zasluzi...ero_sa_onog_svijeta wrote:ma slažem se aj stobom.
Zrinski je srušio stari most.![]()
Zbog Zrinjskog je počeo rat![]()
![]()
Nas hrvate iz Mostara prije svake utakmice tjeraju puškama da idemo na utakmice Zrinjskog![]()
Ma znaš šta, za sve što je loše u ovoj zemlji kriv je Zrinjski![]()
![]()
A vi navijači Želje, sarajeva, Velaža, veliki patrioti ove zemlje, koji uopće niste nacionalno opterećeni , a kad čitav stadion grmi BAKA USTAŠO to su krtice iz redova Ultrasa![]()
, Gazi Ustaše...klicanje Allahu..