UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

I naravno Dzej

#48126 Re: UEFA Champions League

Post by I naravno Dzej »

ultima_palabra wrote: 31/05/2026 14:17 Bio je jedan period izmedju 70-80. minute kad je PSG ostavljao bas puno prostora na svojoj polovini, Arsenal je imao 3-4 neke polukontre gdje jedan pas stvara 100% sansu i svaki put su odigrali kriminalan pas ili se Saka zabio u direktno igraca. To pokazuje koliko su ubijeni u pojam taktikom, najjednostavnije fudbalske stvari nisu sposobni da urade.

Slicno i za penale, da su pet penala bili sposobni pogoditi u okvir gola, uzeli bi trofej. PSG se bas nudio sinoc.
Tako je, u tom periodu izgledalo mi je kao da Arsenalu visi gol u zraku, prosto mi PSG nije izgledao kao neka superiorna ekipa kao što se pumpa i priča da jeste. Kao da je falio neki igrač sa mudima koji smije, neki pokušaj , prodor, solo akcija. Neću reći da ne znaju, više kao da ne smiju.Kao da su se bojali ako se mi otvorimo i preuzmemo rizik ovi će nam zabiti gol. A bez rizika nema dobitka.
Logovan

#48127 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

Kvaratskhelia najbolji igrač :thumbup: :thumbup:
MarlboroGold

#48128 Re: UEFA Champions League

Post by MarlboroGold »

konoplja wrote: 31/05/2026 12:35
darius_maximus wrote: 31/05/2026 10:31 Dakle, moje pitanje je, zašto se prema Arsenalu vazda ljudi ponašaju kao da su underdog?
Zašto ih ljudi ne gledaju kao npr. City ili Bayern (ili, eto, PSG)?
Opet, ljudi osvajači EPL-a, tonu odličnih igrača, godinama građena i razrađivana taktika.
Na papiru vrijede više od PSG-a, pa me zanima čemu takav narativ.
Jer sve do ove sezone su bili luzeska ekipa koja preko 20 godina nije osvojila domace prvenstvno, i ne znam koliko tacno godina ima od posljednjeg trofeja FA kupa... 5-6?
Na papiru vrijede vise jer su EPL igraci prenapuhani. Ja bi samo dva-tri igraca uzeo iz Arsenala za PSG. U cijelini su solidna momcad i funkcioniraju dobro, ali nemaju nijednog virtuoza. Magicnog igraca koji sam moze rijesiti utakmicu.
E ovo boldirano je ogroman problem. Možda je to donekle i do Artete jer ne želi takve igrače kod kojih postoji veliki rizik da će vremenom prestati poštovati autoritet trenera i koji bi mogli postati toksični i uticati na ostatak ekipe.

Ali da bi zakoračio na stepenicu više treba imati i takve igrače u ekipi i treba riskirati.
Post Reply