UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Korovjev

#26601 Re: UEFA Champions League

Post by Korovjev »

Al koliko je dobra tekma i pobjeda Barce sinoć još se bolje poklopilo sa vraćanjem Gere na forum nakon bana, pa sad samo kuljaju biseri iz njega. Samo šteta što još nije bila neka sudijska nepravda na račun Liverpool-a, ja mislim da bi spontano implodirao.
Logovan

#26602 Re: UEFA Champions League

Post by Logovan »

@Gerro
Smijem se ja svima, ne samo Liverpoolu :oops: a nije moj klub naprašen od Barce, ne trošim živce na strane klubove, nisam ti ja taj tip. Imaš ih ovdje koliko hoćeš pa se njima obrati.
A to "ostavi guze", to tako nekome drugome. A ti ako bi dao guze radi stranog kluba, onda bujrum naguzi se nekome da ti se želje ostvare. Ja nisam lud da dajem guzu za strane klubove. :)
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#26603 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Kako nije ? Messi ga zaabio iz nepostojeceg slobodnjaka mogao i crveni dobiti komotno zbog kontraprekrsaja na fabinhu i cist penal nad maneu u 4 minuti...
Korovjev

#26604 Re: UEFA Champions League

Post by Korovjev »

Samo Gerro ne volim kad pretjeruješ i siluješ loptu.
Laertes

#26605 Re: UEFA Champions League

Post by Laertes »

Gerro wrote:Kako nije ? Messi ga zaabio iz nepostojeceg slobodnjaka mogao i crveni dobiti komotno zbog kontraprekrsaja na fabinhu i cist penal nad maneu u 4 minuti...
E, Gerro, a ruka Matipa?
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#26606 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Laertes wrote:
Gerro wrote:Kako nije ? Messi ga zaabio iz nepostojeceg slobodnjaka mogao i crveni dobiti komotno zbog kontraprekrsaja na fabinhu i cist penal nad maneu u 4 minuti...
E, Gerro, a ruka Matipa?
sumnjivo ali to se desilo nakon cistog penala nad Maneom, znaci situacija poslije i ko zna bi li do nje doslo da je sviran prvobitno penal za redse ;)
AmiĐa_Idriz

#26607 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Bude često onakvih igranja rukom, preblizu i prebrzo, nije mogao izbrisati ruku.
Laertes

#26608 Re: UEFA Champions League

Post by Laertes »

AmiĐa_Idriz wrote:Bude često onakvih igranja rukom, preblizu i prebrzo, nije mogao izbrisati ruku.
Amiđa, ne znaš ti, pusti Gerru da objasni. On je ovdje najveći strućnjak.
AmiĐa_Idriz

#26609 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Laertes wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Bude često onakvih igranja rukom, preblizu i prebrzo, nije mogao izbrisati ruku.
Amiđa, ne znaš ti, pusti Gerru da objasni. On je ovdje najveći strućnjak.
:mrgreen: :thumbup:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#26610 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

mene cudi sto nije svirao onu ruku obzirom ako znamo kako se barca stiti od sudija ali valjda je i mutavom kjupersu bilo jasno da je pogrijesio sto nije svirao penal nad maneom pa nije smio da ne bude puno ofirno iako su lessi i drustvo skakali oko njega ko prvacici
burgundy

#26611 Re: UEFA Champions League

Post by burgundy »

AmiĐa_Idriz wrote:
burgundy wrote:
Logovan wrote:Premier League's best player using telekinesis to stop Messi!! :lol: :lol:
Image
Ma neće dat gol :lol: I ona mu je jaka bila:Pomagajte drugovi :lol:
Ja ne znam kako je moguće da je veliki broj ljudi na taj način protumačio potez Dijka.

Mahao je rukom Robertsonu i govorio mu da pokrije njegovu rupu iza leđa tj. popuni njegovu poziciju, Virgil je tad bio maltene lijevi bek. Komandovao čovjek odbranom, nikakvu pomoć nije tražio.
Dobro moramo se malo šalit.Imao je Virgil sjajnu sezonu,ali meni je smiješno kako Liverpulovi navijači idu toliko daleko da se odmah ide u usporedbu sa Maldinijem,pa čak izjavljuju da je bolji.Mislim, ne smatram da je Maldini nedodirljiv,niko nije,ali bar neka Virgil prvo osvoji nešto značajno da se može pričati.
Evo kako Koulibaly to rješava :lol:
AmiĐa_Idriz

#26612 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma meni lično su svakako ta poređenja sa drugim igračima preglupa, Virgil nije Maldini / Vidić / Ferdinand već Virgil van Dijk, isto ko što Mbappe nije Henry već Mbappe :mrgreen:
Distortion

#26613 Re: UEFA Champions League

Post by Distortion »

Liverpoolu je Kjupers bio odlican, svirao im je minimalne kontakte oko 16m kao faulove. Penala nad Maneom nije bilo, to je valjda svima jasno. Padao je oko 16m pa mu je svirao i na kraju lik trazi penal u sudijskom :-)

Messi dribla na 7 metara od gola Matipa i ovaj mu skida loptu rukom a Kjupers ne smije da svira penal. :mrgreen: al eto nek nije svirao jer bi se opet pricalo sudi se u korist Barcelone.

Objektivno, Liverpool je ove sezone najjaci protivnik protiv kojeg je Barcelona igrala i nije dozvolio da Barca odigra svoju igru. Mora se priznat da je Liverpool zasluzio da zabije na Camp Nou. Odigrali su momacki i treba im cestitat. Zadali su zestok tempo Barci koja nije navikla na takvu igru. Cak bih rekao da je Liverpool spremnija ekipa. Barcina sredina je bila spora i bilo je mnogo prostora na sredini terena.
Neki igraci su odigrali ispod nivoa i to se osjetilo. Nije Barca briljirala u ovoj utakmici jer joj Liverpool nije dozvolio visokim presingom. Vidjet cemo kako ce se nositi u Liverpoolu.
hatemondays

#26614 Re: UEFA Champions League

Post by hatemondays »

Distortion wrote:Liverpoolu je Kjupers bio odlican, svirao im je minimalne kontakte oko 16m kao faulove. Penala nad Maneom nije bilo, to je valjda svima jasno. Padao je oko 16m pa mu je svirao i na kraju lik trazi penal u sudijskom :-)

Messi dribla na 7 metara od gola Matipa i ovaj mu skida loptu rukom a Kjupers ne smije da svira penal. :mrgreen: al eto nek nije svirao jer bi se opet pricalo sudi se u korist Barcelone.

Objektivno, Liverpool je ove sezone najjaci protivnik protiv kojeg je Barcelona igrala i nije dozvolio da Barca odigra svoju igru. Mora se priznat da je Liverpool zasluzio da zabije na Camp Nou. Odigrali su momacki i treba im cestitat. Zadali su zestok tempo Barci koja nije navikla na takvu igru. Cak bih rekao da je Liverpool spremnija ekipa. Barcina sredina je bila spora i bilo je mnogo prostora na sredini terena.
Neki igraci su odigrali ispod nivoa i to se osjetilo. Nije Barca briljirala u ovoj utakmici jer joj Liverpool nije dozvolio visokim presingom. Vidjet cemo kako ce se nositi u Liverpoolu.
Samo se u velikim tekmama vide veliki igraci, ovo igranje protiv buranije Eibara ili Hudersfilda niko ne pika. Barca je razduzila redse zato sto njen najbolji igrac odigra najbolje protiv najboljih. Ko je kriv sto redsi imaju MIlnera frajer mrtva dva zicera fula, Salah isto tako. Jete li culi kako navijaci zvizde Coutinhu kad tri puta zaredom doda pogresnu loptu, nema u velikim timovima oprastanja ili igras ili noga. Nego kad ste kod VVD jeste li vidjeli kako Pique odradi dva sprinta u zadnjih 5 minuta, koja je to fizicka spremnost i zelja e zato je Barca uzela.Inace bih volio da redsi udju u finale ali znajuci Klopa tesko( neki drzi Firminha na klupi u revansu - idiot) takodje velika nesreca za redse je bila povreda Keite ali hebogi to je fudbal.Ipak najveca car bi bila da totalni autsajderi Ajax uzmu ovo takmicenje kako igraju nije neizvodivo.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#26615 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Klopp je idiot a on ne zna ni kako se pise Firmino i da je isti bio ozlijedjen :lol:

Hvala na analizi Vugdalicu.
BHF_Manijak

#26616 Re: UEFA Champions League

Post by BHF_Manijak »

Ne bih ja sad u dubiozu ulazio, do u tancine analizirao, secirao mentalitet ekipa i slicno... Mislim jasno je da na ovom nivou treba i iskustva, sto kazu znati osvojiti trofej, ali sigurno nije to bio jedan od razloga tako ubjedljive pobjede Barcelone sinoc i da je to ustvari bila lekcija iz mentaliteta i "znanja osvajanja".
Mislim da su i oni najzagrizeniji fanovi Barcelone svjesni da je rezultat apsolutno nerealno visok spram prikazanog na terenu. Usudit cu se reci da nije iskljucivi razlog to sto niko od Liverpoolovaca ne zna kako osvojiti trofej. Ipak pricamo o ekipi koja je lani igrala finale, dakle nije ekipa iz Premijer lige, ali BiH.
Vec jednostavno to su veceri kad te bas nista ne ide, a protivniku sve hoce.

Ovdje konstatno citam o nekoj super izvedbi Barcelone, kojoj je neka ekipa gariba dosla, koja se tu tek eto onako zadesila. Cinjenica je da su se sastale dvije mega ekipe, koje preferiraju saketanje spustenog garda, dvije i podjednake ekipe i u svakoj "normalnoj" veceri rezultat bi bio nekih 2:2, 1:2, 2:1 ili plafon 3:1 za Barcelonu.
Ipak vecer je i baksuzluk takav bio, da te ama bas nista nece i onda odes kucis 3 komada u mrezi, a odigrao si fenomenalnu utakmicu, takticki gotovo perfektnu, gdje si pogrijesio u 4 situacije, od kojih ti je u 3 protivnik samarcinu zvekn'o.
Crvena Tifoza

#26617 Re: UEFA Champions League

Post by Crvena Tifoza »

BHF_Manijak wrote:Ne bih ja sad u dubiozu ulazio, do u tancine analizirao, secirao mentalitet ekipa i slicno... Mislim jasno je da na ovom nivou treba i iskustva, sto kazu znati osvojiti trofej, ali sigurno nije to bio jedan od razloga tako ubjedljive pobjede Barcelone sinoc i da je to ustvari bila lekcija iz mentaliteta i "znanja osvajanja".
Mislim da su i oni najzagrizeniji fanovi Barcelone svjesni da je rezultat apsolutno nerealno visok spram prikazanog na terenu. Usudit cu se reci da nije iskljucivi razlog to sto niko od Liverpoolovaca ne zna kako osvojiti trofej. Ipak pricamo o ekipi koja je lani igrala finale, dakle nije ekipa iz Premijer lige, ali BiH.
Vec jednostavno to su veceri kad te bas nista ne ide, a protivniku sve hoce.

Ovdje konstatno citam o nekoj super izvedbi Barcelone, kojoj je neka ekipa gariba dosla, koja se tu tek eto onako zadesila. Cinjenica je da su se sastale dvije mega ekipe, koje preferiraju saketanje spustenog garda, dvije i podjednake ekipe i u svakoj "normalnoj" veceri rezultat bi bio nekih 2:2, 1:2, 2:1 ili plafon 3:1 za Barcelonu.
Ipak vecer je i baksuzluk takav bio, da te ama bas nista nece i onda odes kucis 3 komada u mrezi, a odigrao si fenomenalnu utakmicu, takticki gotovo perfektnu, gdje si pogrijesio u 4 situacije, od kojih ti je u 3 protivnik samarcinu zvekn'o.

Odličan komentar. :thumbup:

Mislim da niko od pravih navijača Barçe nije napisao da je bila neka super izvedba ili nešto. Dosta komentara od sinoć je napisano samo da se kontrira trolama na temi.

Isto tako, dodao bi da je ono sinoć bila prava poslastica od utakmice u LP. Visok rezultat možda jeste nerealan, ali isto tako u onakvim utakmicama za najmanju grešku dobiješ najtežu kaznu. Recimo, u većini utakmice posjed lopte je bio 50/50, znači samo su taktičke odluke mogle donijeti prevagu. Mislim da je Valverde pogodio onom izmjenom sa Semedom, i to je donijelo cijelu prevagu.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#26618 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

Najboljih 11 lige prvaka po mom skromnom sudu ove sezone 4-2-3-1 formacija ;)

Alisson-Robertson-VVD-Pique-Alba(nema boljih desnih bekova ;-) ) De Jong-Henderson- Mane-Messi-Ziyech-Son

:sax: :thumbup:
solo2

#26619 Re: UEFA Champions League

Post by solo2 »

Gerro wrote:Najboljih 11 lige prvaka po mom skromnom sudu ove sezone 4-2-3-1 formacija ;)

Alisson-Robertson-VVD-Pique-Alba(nema boljih desnih bekova ;-) ) De Jong-Henderson- Mane-Messi-Ziyech-Son

Pored zivog ter stegena i rakitica on stavi alissona i hendersona sunce ti jbm :run:
°u°

#26620 Re: UEFA Champions League

Post by °u° »

AmiĐa_Idriz wrote:
burgundy wrote:
Logovan wrote:Premier League's best player using telekinesis to stop Messi!! :lol: :lol:
Image
Ma neće dat gol :lol: I ona mu je jaka bila:Pomagajte drugovi :lol:
Ja ne znam kako je moguće da je veliki broj ljudi na taj način protumačio potez Dijka.

Mahao je rukom Robertsonu i govorio mu da pokrije njegovu rupu iza leđa tj. popuni njegovu poziciju, Virgil je tad bio maltene lijevi bek. Komandovao čovjek odbranom, nikakvu pomoć nije tražio.
Pusti ba raju. Vazda si nađu neku žrtvu za kolektivnu zaebanciju bez razloga. Pa svako normalan zna kakav je Messi u takvim situacijama, Dijk je kao što kažeš samo tražio da pokrivaju prostor iza njega. Tako funkcioniše baš svaka odbrana u fudbalu. Bio ispred Messi, Mane, Salah ili bilo koji drugi koji može proći 1 na 1.
Isto i slika, lopta se odbila gdje se odbila i možeš da je ispratiš samo pogledom. U zadnjoj minuti kad je Debele fulao zicer, trojica su išla na Messia i kad je odigrao povratnu na onog krelca popadali su na travu vidjevšu loptu u golu je još bolja za podebavanje.
Takav je fudbal. Veliki prostor, brzina i kamara toga prave uslove za greške i te situacije.
Raja se pali za svašta. Evo sad su pokrenuli neku peticiju da se kao kazni Messi radi one situacije kod slobodnjaka. Mislim peticija? :lol:
°u°

#26622 Re: UEFA Champions League

Post by °u° »

hatemondays wrote:
Samo se u velikim tekmama vide veliki igraci, ovo igranje protiv buranije Eibara ili Hudersfilda niko ne pika. Barca je razduzila redse zato sto njen najbolji igrac odigra najbolje protiv najboljih. Ko je kriv sto redsi imaju MIlnera frajer mrtva dva zicera fula, Salah isto tako. Jete li culi kako navijaci zvizde Coutinhu kad tri puta zaredom doda pogresnu loptu, nema u velikim timovima oprastanja ili igras ili noga. Nego kad ste kod VVD jeste li vidjeli kako Pique odradi dva sprinta u zadnjih 5 minuta, koja je to fizicka spremnost i zelja e zato je Barca uzela.Inace bih volio da redsi udju u finale ali znajuci Klopa tesko( neki drzi Firminha na klupi u revansu - idiot) takodje velika nesreca za redse je bila povreda Keite ali hebogi to je fudbal.Ipak najveca car bi bila da totalni autsajderi Ajax uzmu ovo takmicenje kako igraju nije neizvodivo.
Ja sam ubijeđen da ga je radije čuvao za revanš, nije se usudio rizikovati povredu (bukvalno tek oporavljenog) jednog od najvažnijih igrača. Trebali su mu 100% spremni za punu trku. Lako je nama iz sobe, da mu se povrijedio a da ga je stavio odmah razapeli bi ga. A da su pogodili koju od velikih šansi slavili bi ga. Igrali su dobri, dominirali su ali ebi ga. Prošle sezone u finalu Salah fasova, Karius fasova i opet Klopp luzer.
Sjećam se i Barce protiv Chelsea i njihovih milion zicera. Chech im poskidao sve živo i kud koji mili moji. Takve utakmice i drže fudbal na prvom mjestu. Bilo bi dosadnije da ih nema.
°u°

#26623 Re: UEFA Champions League

Post by °u° »

Englezi im ebu sve živo zbog toga. Lineker igrao za Leicester, Everton, Barcu i Tott. Rio za Manu i... A kad vidiš koliko engleza igra za Liverpool mislim :lol: Za koga to trebaju navijat? :mrgreen:
channel10

#26624 Re: UEFA Champions League

Post by channel10 »

Premier liga je najjaca liga na svijetu (sa fb) :lol:

https://www.facebook.com/33022242385137 ... 742648763/
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#26625 Re: UEFA Champions League

Post by Gerro »

solo2 wrote:
Gerro wrote:Najboljih 11 lige prvaka po mom skromnom sudu ove sezone 4-2-3-1 formacija ;)

Pored zivog ter stegena i rakitica on stavi alissona i hendersona sunce ti jbm :run:
Alisson jede treceg golmana Njemacke bez ikakvih problema. Jbo tog golmana ispred kojeg raspali Neuer i kiksara Trapp imaju mjesta.

Hendo je najpodcjenjeniji igrac na svijetu.
Post Reply