UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

channel10

#26251 Re: UEFA Champions League

Post by channel10 »

omar little wrote:jebote messi 10 godina igra na prste ruku se moze nabrojati kad padne, poznat po tome sto ostaje na nogama, sad je odjednom mrzak i cigan jer ga dvojica lupaju :lol:
To ti je nervoza i kod navijaca, kao sto je i na terenu kod gostujuce ekipe :D
solo2

#26252 Re: UEFA Champions League

Post by solo2 »

Izvinjavam se - ali ja kao veliki simpatizer Barce jos od doba Van Gala moram da konstatujem da igraju katastrofalno i da se jako puno bave prljavstinama - Liverpool grublji ali je konkretniji i brzi - tesko ce ovdje u ovom dvomecu izaci Barca na kraj s njima
tuzlak1212

#26253 Re: UEFA Champions League

Post by tuzlak1212 »

omar little wrote:jebote messi 10 godina igra na prste ruku se moze nabrojati kad padne, poznat po tome sto ostaje na nogama, sad je odjednom mrzak i cigan jer ga dvojica lupaju :lol:
+1
Mlner ga htio povrijedit 100%
dječak sa šibicama

#26254 Re: UEFA Champions League

Post by dječak sa šibicama »

Lpool po meni puno kvalitetnije takticki, zatvorili presingom tika taku, natjerali zadnji red Barce da prebacuju igru a to nije njihova igra, medjutim takva igra je rizicna nazad sto se vidi po nesigurnosti Matipa i Van Dijka, dosta su greskica imali ali obje obrane su na mukama pa im je oprosteno.

Za sada, jedan potez Jordi Albe i Zubonje presudio prvo poluvrijeme.

Interesantno mi je kako zadnja linija Lpoola vec godinama pati zbog Klopove taktike, mislim nije on kriv voli nadigravanje ali ovi nazad konstantno ostaju na streljani, a eto imaju najboljeg igraca engleske lige u tom stoperskom redu.

Salah konacno lici na sebe u LP, Mane je sav rastrcan, kod Barce stekaju Kutinjo i Vidal, ovaj drugi ko da nema jasnu ulogu na terenu.
animals

#26255 Re: UEFA Champions League

Post by animals »

Pa ja ga ne simpatisem, ali ovo je Vidalova najbolje utakmica u Barsi..
igra i bori se ko pas..sta ste navalili na njega..
p206

#26256 Re: UEFA Champions League

Post by p206 »

Saian wrote:Vadi ovog Vidala i stavljaj Artura, Ernesto bokte u sumu okren'o
Vidal oduzeo bar 5 lopti, vise nisam brojao
Roberto nekako najtanji, ubiše ga ovi brzinom
SmokingMan

#26257 Re: UEFA Champions League

Post by SmokingMan »

Ovde je ako ništa sudija mogao dati žuti Milneru i Suarezu,čisto da se malo smiri utakmica,ima tu i tamo grubih startova.Čudi me da nije dosudio i onaj prekršaj nad Mesijem,kada ga je baš onako momački "zagradio" Matip.Za one nedosuđenje penale baš i nisam siguran,više mi je sumnjivija ona ruka,ali opet sve se desilo u trenutku,tako da,mesečini Matip,nije na vrijeme mogao skloniti ruku,jbg,stvar inercije tijela.Eto od naredne sezone mesečini i ono će se svirati kao penal...Dobra tekma,ali nekako je Liverpool nakon one pauze,kada se Keita povrijedio,izgubio svoj momentum...More Liv ovde dati gol.
Last edited by SmokingMan on 01/05/2019 21:56, edited 1 time in total.
dzipalo

#26258 Re: UEFA Champions League

Post by dzipalo »

dječak sa šibicama wrote:Lpool po meni puno kvalitetnije takticki, zatvorili presingom tika taku, natjerali zadnji red Barce da prebacuju igru a to nije njihova igra, medjutim takva igra je rizicna nazad sto se vidi po nesigurnosti Matipa i Van Dijka, dosta su greskica imali ali obje obrane su na mukama pa im je oprosteno.

Za sada, jedan potez Jordi Albe i Zubonje presudio prvo poluvrijeme.

Interesantno mi je kako zadnja linija Lpoola vec godinama pati zbog Klopove taktike, mislim nije on kriv voli nadigravanje ali ovi nazad konstantno ostaju na streljani, a eto imaju najboljeg igraca engleske lige u tom stoperskom redu.

Salah konacno lici na sebe u LP, Mane je sav rastrcan, kod Barce stekaju Kutinjo i Vidal, ovaj drugi ko da nema jasnu ulogu na terenu.
Nije neka taktika staviti 5 igraca u vezni red da ganjaju, a naprijed ako sta Mane ili Salah sami naprave dobro i jest. Prioritet odbrana, napad ako sta bude, ne bih bas rekao da je neka mastermind taktika.
Barca nesto pokusava, ali nije bas jednostavno protiv odlicne Liverpoolove odbrane, jednom su pogrijesili i primili su gol.
Last edited by dzipalo on 01/05/2019 21:57, edited 1 time in total.
King_Kenny

#26259 Re: UEFA Champions League

Post by King_Kenny »

Strašna tekma - ne dišem. Dat će Liverpool gol. Valjda neće više primiti. :thumbup:
channel10

#26260 Re: UEFA Champions League

Post by channel10 »

SmokingMan wrote:Ovde je ako ništa sudija mogao dati žuti Milneru i Suarezu,čisto da se malo smiri utakmica,ima tu i tamo grubih startova.Čudi me da nije dosudio i onaj prekršaj nad Mesijem,kada ga je baš onako momački "zagradio" Matip.Za one nedosuđenje penale baš i nisam siguran,više mi je sumnjivija ona ruka,ali opet sve se desilo u trenutku,tako da,mesečini Matip,nije na vrijeme mogao skloniti ruku,jbg,stvar inercije tijela.Eto od naredne sezone mesečini i ono će se svirati kao penal...Dobra tekma,ali nekako je Liverpool nakon one pauze,kada se Keita povrijedio,izgubio svoj momentum...More Liv ovde dati gol.
Zasto Suarezu? Jeste li vidjeli sta je bilo?

Reziser je fino prikazao supacki lakat kad je lopta prosla. Nije se dzaba bunio i svadjao.
SmokingMan

#26261 Re: UEFA Champions League

Post by SmokingMan »

King_Kenny wrote:Strašna tekma - ne dišem. Dat će Liverpool gol. Valjda neće više primiti. :thumbup:
Daleko zanimljivijia od sinoćnje... :thumbup:
burgundy

#26262 Re: UEFA Champions League

Post by burgundy »

Vidal dobar malo spor,treba za dijagonala odlično ih proslijeđuje.

Liverpul opasna ekipa,moraju malo konkretniji u napadu biti.Keita je bio odlićan do povrede.ODlična utakmica.
ljevoruki

#26263 Re: UEFA Champions League

Post by ljevoruki »

Ovoj Barci fali jedan pravi zadnji vezni, majstor na lopti, miran, tacan, pametan.
Miralem Pjanic mu je ime. :bih:
tuzlak1212

#26264 Re: UEFA Champions League

Post by tuzlak1212 »

Imamo jebeno finale :izet:

Jes mi krivo sto zubonja proslavi gol iako navijam za Barcu, kontam emocije ga ponijele pa malcice pravdam al nije trebao...
AmiĐa_Idriz

#26265 Re: UEFA Champions League

Post by AmiĐa_Idriz »

Više gledajte utakmicu a manje analizirajte pod mikroskopom svaki potez sudije.

Uživajte u utakmici.
omar little

#26266 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

ma ovo veceras je tekma lige prvaka.

sta je funkcija coutinha :-)
burgundy

#26267 Re: UEFA Champions League

Post by burgundy »

tuzlak1212 wrote:Imamo jebeno finale :izet:

Jes mi krivo sto zubonja proslavi gol iako navijam za Barcu, kontam emocije ga ponijele pa malcice pravdam al nije trebao...
Velik je ulog,bitna utakmica.Nije ni prvi ni zadnji koji proslavlja protiv bivšeg kluba.
SmokingMan

#26268 Re: UEFA Champions League

Post by SmokingMan »

channel10 wrote:
SmokingMan wrote:Ovde je ako ništa sudija mogao dati žuti Milneru i Suarezu,čisto da se malo smiri utakmica,ima tu i tamo grubih startova.Čudi me da nije dosudio i onaj prekršaj nad Mesijem,kada ga je baš onako momački "zagradio" Matip.Za one nedosuđenje penale baš i nisam siguran,više mi je sumnjivija ona ruka,ali opet sve se desilo u trenutku,tako da,mesečini Matip,nije na vrijeme mogao skloniti ruku,jbg,stvar inercije tijela.Eto od naredne sezone mesečini i ono će se svirati kao penal...Dobra tekma,ali nekako je Liverpool nakon one pauze,kada se Keita povrijedio,izgubio svoj momentum...More Liv ovde dati gol.

Reziser je fino prikazao supacki lakat kad je lopta prosla. Nije se dzaba bunio i svadjao.
Ne persiraj me,stvar od koje se grozim.... :oops:

Koškanje sa Alisonom.Nema tu šta tražiti,glumatati.Golmanova lopta i kraj priče.Ali valja mu nedostaje da nekome malo gricne to uho,svako ima svoje fetiše.Inače ekstra reakcija kod onoga gola,kao na FIFA.e. :thumbup: .. :D
Charuga
Globalni moderator

#26269 Re: UEFA Champions League

Post by Charuga »

AmiĐa_Idriz wrote:Više gledajte utakmicu a manje analizirajte pod mikroskopom svaki potez sudije.

Uživajte u utakmici.
:thumbup:

Najbolja utakmica LP ove sezone.
channel10

#26270 Re: UEFA Champions League

Post by channel10 »

SmokingMan wrote:
channel10 wrote:

Ne persiraj me,stvar od koje se grozim.... :oops:

Koškanje sa Alisonom.Nema tu šta tražiti,glumatati.Golmanova lopta i kraj priče.Ali valja mu nedostaje da nekome malo gricne to uho,svako ima svoje fetiše.Inače ekstra reakcija kod onoga gola,kao na FIFA.e. :thumbup: .. :D
Post je vise napisan svima koji se bune sto nije dobio zuti :thumbup:
ljevoruki

#26271 Re: UEFA Champions League

Post by ljevoruki »

omar little wrote:ma ovo veceras je tekma lige prvaka.

sta je funkcija coutinha :-)
Half lutalica :lol:
animals

#26272 Re: UEFA Champions League

Post by animals »

tuzlak1212 wrote:Imamo jebeno finale :izet:

Pa sta je trebao..plakati :-)
profesionalac..
Barsa ga placa a ne Liverpool..
p206

#26273 Re: UEFA Champions League

Post by p206 »

Dembaš bi se ubio za ove utakmice, mogao bi odlučiti
MarlboroGold

#26274 Re: UEFA Champions League

Post by MarlboroGold »

Mogao je Virgil bolje reagovati kod gola, ali jbg ne može ni on uvijek...
SmokingMan

#26275 Re: UEFA Champions League

Post by SmokingMan »

channel10 wrote: Post je vise napisan svima koji se bune sto nije dobio zuti :thumbup:
Ma teško zažmiriti koliko je dobra tekma.Uživajmo. :thumbup:
Post Reply