Tri Legende Sarajeva(i BiH)!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Drito

#1 Tri Legende Sarajeva(i BiH)!

Post by Drito »

Osobe koje su otisle u vjecnost ali nikada nece biti zaboravljene a to su Mirza Delibasic,Davorin Popovic i Zelimir Vidovic-Keli : Velikani,Legende,Osobe koje plijene,osobe koje ispunjavaju srce tugom na sjecanje na njih,osobe koje vjecno ostaju i bice u srcima svih ljudi sa prostora drzave BiH.Za Mirzu-Kindjeta i Davorina-Pimpeka sta reci a sto ne znamo svi????LEGENDE
Ali Zelimir Vidovic -Keli je licnost o kojoj se i ne pise mnogo a uz rame je sa dvojicom legendi jer ko ga jepoznavao i povrsno utisak je da boljeg covjeka nema od njega a njegovi najblizi(supruga i kcerke,rodbina i prijatelji)svjesni su da je pokojni Keli licnost iz bajki,licnost kojoj su se divili igraci njegove generacije i koji je bio obozavan na svim prostorima gdje je igrao i zivjeo.Pokoj im dusi i vjecna slava i hvala za vrijeme provedeno sa njima.
ps.Nikada se nije jasno saznalo kako je pokojni Keli ubijen,mozda neko zna?
Avangardan10

#2 Re: Tri Legende Sarajeva(i BiH)!

Post by Avangardan10 »

Drito wrote:Osobe koje su otisle u vjecnost ali nikada nece biti zaboravljene a to su Mirza Delibasic,Davorin Popovic i Zelimir Vidovic-Keli : Velikani,Legende,Osobe koje plijene,osobe koje ispunjavaju srce tugom na sjecanje na njih,osobe koje vjecno ostaju i bice u srcima svih ljudi sa prostora drzave BiH.Za Mirzu-Kindjeta i Davorina-Pimpeka sta reci a sto ne znamo svi????LEGENDE
Ali Zelimir Vidovic -Keli je licnost o kojoj se i ne pise mnogo a uz rame je sa dvojicom legendi jer ko ga jepoznavao i povrsno utisak je da boljeg covjeka nema od njega a njegovi najblizi(supruga i kcerke,rodbina i prijatelji)svjesni su da je pokojni Keli licnost iz bajki,licnost kojoj su se divili igraci njegove generacije i koji je bio obozavan na svim prostorima gdje je igrao i zivjeo.Pokoj im dusi i vjecna slava i hvala za vrijeme provedeno sa njima.
ps.Nikada se nije jasno saznalo kako je pokojni Keli ubijen,mozda neko zna?
a ko je taj keli ... nikad cuo?
Drito

#3 Izvinjenje

Post by Drito »

Zelio bih dodati da postoje jos mnoge velike licnosti koje su zauvijek u srcima svih Sarajlija a jedna koja ide rame navedenih legendi Kindjeta,Pimpeka i Kelija je pokojni Salko Curic koji je i previse tiho otisao kao sto je i previse tiho zivio.Njegovi ucenici najbolje znaju ko je i sta(Vikic,Cegar,Logara,Jugo.....)i pokoj mu dusi.Moj prijatelj ga je na rukama donjeo mrtvog sa linije.Naravno nikako zaboraviti pokojnu bracu Kadic nase boksere koji su takodje otisli u legendu.
ps. avangarda iskljuci se sa foruma ako ne znas ko je Keli podhitno a ako je provokacija naserem ti se u usta.
Avangardan10

#4 Re: Izvinjenje

Post by Avangardan10 »

Drito wrote:Zelio bih dodati da postoje jos mnoge velike licnosti koje su zauvijek u srcima svih Sarajlija a jedna koja ide rame navedenih legendi Kindjeta,Pimpeka i Kelija je pokojni Salko Curic koji je i previse tiho otisao kao sto je i previse tiho zivio.Njegovi ucenici najbolje znaju ko je i sta(Vikic,Cegar,Logara,Jugo.....)i pokoj mu dusi.Moj prijatelj ga je na rukama donjeo mrtvog sa linije.Naravno nikako zaboraviti pokojnu bracu Kadic nase boksere koji su takodje otisli u legendu.
ps. avangarda iskljuci se sa foruma ako ne znas ko je Keli podhitno a ako je provokacija naserem ti se u usta.
hmmm
ne neznam ko ja keli , i nije provokacija,

vec te lijepo pitam , inace za mene je svaki covjek veliki, ako je covjek
Edin H.

Post by Edin H. »

Bivsi igrac Sarajeva.
Tragicno preminuo!
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Edin H. wrote:Bivsi igrac Sarajeva.
Tragicno preminuo!
hvala , care a koja je generacija , sa kim je igrao?
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Ja znam dvojicu - zombija: Nele Karajlic i Emir Kusturica - tragicno su preminuli u srcima svih sarajlija u toku 92.
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Klesar Tadija Tegoba wrote:Ja znam dvojicu - zombija: Nele Karajlic i Emir Kusturica - tragicno su preminuli u srcima svih sarajlija u toku 92.
ma daj ne zezaj nismo na haitiju...
Toozla

Post by Toozla »

krajem aprila, pocetkom maja '92 (ne sjecam se vise), Keli je iz opkoljene dobrinje pokusao preko barikade odvuci bolesnika/ranjenika u kosevsku bolnicu....na barikadi mu se gubi svaki trag....barem ja nikad kasnije nisam saznao nista vise o njegovoj sudbini....
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Toozla wrote:krajem aprila, pocetkom maja '92 (ne sjecam se vise), Keli je iz opkoljene dobrinje pokusao preko barikade odvuci bolesnika/ranjenika u kosevsku bolnicu....na barikadi mu se gubi svaki trag....barem ja nikad kasnije nisam saznao nista vise o njegovoj sudbini....
zao mi je, nisam znao...

bio je jedan vidovic igrao valjda u zelji, ali to nije taj ocigledno
Edin H.

Post by Edin H. »

Avangardan10 wrote:
Tragicno preminuo!
Ako se dobro sjecam igrao je u onoj generaciji sa Susicem i Pasicem (koji je tada bio mladji)
Avangardan10

Post by Avangardan10 »

Edin H. wrote:
Avangardan10 wrote:
Tragicno preminuo!
Ako se dobro sjecam igrao je u onoj generaciji sa Susicem i Pasicem (koji je tada bio mladji)
ne mogu da ga se sjetim, na zalost
Klesar Tadija Tegoba

Post by Klesar Tadija Tegoba »

Ja samo da kazem: Izvinjavam se na budalastini (koju izvalih) na ozbiljnoj temi.
mirovnjak

Post by mirovnjak »

Toozla wrote:krajem aprila, pocetkom maja '92 (ne sjecam se vise), Keli je iz opkoljene dobrinje pokusao preko barikade odvuci bolesnika/ranjenika u kosevsku bolnicu....na barikadi mu se gubi svaki trag....barem ja nikad kasnije nisam saznao nista vise o njegovoj sudbini....
Ubijen od strane cetnika, e moje "sarajlije" covjek sa trane mora Vam govoriti o sudbini jedne od sportskih legendi grada Sarajeva.
Uz Pimpeka i Mirzu mislim da bi i ovaj veliki covjek trebao da dobije svoje mjesto u parku velikana. Krivo mi je ko navijacu Sarajeva sto moj klub nije nikad na adekvatan nacin obiljezio godisnjice smrti jedne od svojih legendi.
Sarajlija72

Post by Sarajlija72 »

Mislim da ste svi na zaolost zaboravili na Haseta, Svetozara Vujevica i legendarnog Dzildu-Molim Allaha da mu podari Dzennet!
Drito

#16 Legende!

Post by Drito »

Naravno da svi navedeni(Hase,Vuja)zasluzuju svoje ime uz navedene legende ali ovdje je rijec o sportasima koji su svoj zivot dali,ostavili za nasu dijecu za generacije koje sada a i ubuduce zive na prostorima drzave BiH i nikada ih ne zaboraviti.Svi gradovi imaju svoje legende i bilo bi pozeljno sve ih navesti.
Bilo bi ruzno ne spomenuti licnosti kao Dzukljan(Dzuka)iz Vratnika,Dzeko Ejuba(Ljupeta)igraca Iskre,Lukovic Vladimira(Kigena)Zelje i Saobracajca,Cincovic Dragana(Cincu)Slobode,Nuraj Ramiza,Agica Mirsada(isto Sloboda)Taljanovic Kemala iz Iskre......... i
ps.Ti Sarajlija 72 sportasi se spominju a ne navijaci.
boss30

Post by boss30 »

Avangardan10 wrote:
Tragicno preminuo!
Igrao je u sampionskoj generaciji ali vrlo malo, bio je stariji od njih, kad kazem sampionskoj mislim na; Hadziju, Pasica, Musemica itd...
Zelimir Vidovic-Keli je ostao u Sarajevu i zadnji put vidjen kako s nekim taksistima pokusava spasiti ranjenika (ne znam tacno na kojoj lokaciji) i tu je pogodjen. Neznam kako ali se do njega nije moglo doci i valjda su ga srbi pokupili, dali ranjenog, da li mrtvog, ne znam. Uglavnom njegovi ostaci su pronadjeni prosle godine, da bih konacno bio sahranjen ljudski, kako i dolikuje velikanu kakav je on bio...
Post Reply