Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kakav će rezultat u Brazilu napraviti reprezentacija Bosne i Hercegovine ?

1. Ostati će u grupi.
105
17%
2. Doći će do osmine finala.
227
36%
3. Uči će u četvrtfinale.
113
18%
4. Doći će do polufinala.
25
4%
5. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će izgubiti.
4
1%
6. Igrati će utakmicu za treće mjesto gdje će pobijediti.
7
1%
7. Uči će u finale gdje će izgubiti.
5
1%
8. Postati će prvak svijeta u finalu svjetskoga prvenstva.
139
22%

Total votes: 625

isx

#1501 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by isx »

Feslija.

Image
shadowblade

#1502 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by shadowblade »

Ako ovo nije faul. :lol:

Image

Ne znam, Brazil je bio bolji i možda bi i pobijedio, ali na ovakav način zabit golove?
Iz nepostojećeg penala i nesuđenog faula?
Nedostojna pobjeda sa prevelikom razlikom, trebao je biti remi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1504 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by JoseMujica »

bingov buraz wrote:
noiserr wrote:
JoseMujica wrote:meni je najveći floop od sinoć Ivica Olić :-) :roll: naprosto nemrem da vjerujem da lik ima 35 kuka, a ponaša se ko da mu je 15....glupe ševe i bezbroj izbgubljenih lopti :-)

a ono što nakon svega zabrinjava je suđenje :( kada sudija nako favorizira "velike ekipe" na otvaranju ne smijem ni pomislit šta nas onda čeka protiv Argentine :cry: :(
Ivica Olic ti je tipicni balkanski seljak, tradicionalno za vrijeme Juge, uvjek smo imali takvih igraca koji su kvarili stvari. Jedna od najljepsih stvari sto se tice reprezentacije Bosne je sto nemamo takvih igraca, vecinom su svi emancipovani zbog odrastanja u inostranstvu, gdje se taj seljacki duh u igri izbije iz mozga vrlo rano.
sinoc je Olic uz Modrica bio ponajbolji u Croata,dok je imao kuveta naravno,nije on kriv sto nema snage za vise od 60 minuta vrhunskog fudbala,godine stizu
drug pogledaj opet snimak tekme.....izgubio je 95% lopti koje je primio i sve zbog nekakvih dječih pokušaja ševanja...i to veze nema sa nedostatkom snage već inteligencijom
bingov buraz

#1505 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by bingov buraz »

pa Olic i nema fudbalsku inteligenciju,on je trkaca kokos ali korisna,sinoc je i sa 34 kuke na plecima pretrcao par puta brazilske branice,ako se ne varam i autogol je pao nakon njegovog ubacaja
mnogo veci problem Hrvata je sto Kovacica nije bilo ofanzivno nigdje,ne moze Modric sam,dodaj onaj gromobran iz Gabele i cinjenicu da im je klupa tanka ko i nasa pa im udje nekakav Marcel Brozovic da okrene stvari i dolazimo do zakljucka da Hrvatska ima samo prosjecan tim sa 2-3 igraca koji su top level fudbala
GandalfSivi

#1506 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by GandalfSivi »

Jesam sinoc navijao za Hrvatsku i jesu pokradeni i zesce, ali da su nesta pokazali i nisu. Poslije gola im je vise bila igra da prezive nego nesto konkretno da urade. Majke mi Modric jeste igracina, ali lik nije dvije vertikalne lopte poslao, sve nesta kao razvlaci igru...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1507 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Zviz »

Kao prvo utakmica je bila kilava!

Brazil smotan da nemoze biti smotaniji. Hrvatska i nije cemu, mada su dobro se branili pa cak mislim, da nesto slabiji od Brazila nisu ni bili. Meni licno obe ekipe su bile jednake. Sto se studije tice. Uzas. Ako bude sudijo i jos jednu utakmicu onda budite sigurni da je sve bila stela, da sudi kako zna i umije u korist domacina. Zasto i u cijem interesu to je tesko znati, ali meni je samo dovoljno vidjeti da Fifina soba za statanke je 1 na prema 1 kopirana iz filma Dr. Strangelove a onda vi sami procijeniti kakvi idijoti tamo zive.

palermo

#1508 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by palermo »

JoseMujica wrote:

drug pogledaj opet snimak tekme.....izgubio je 95% lopti koje je primio i sve zbog nekakvih dječih pokušaja ševanja...i to veze nema sa nedostatkom snage već inteligencijom
ne znam, meni je Olić čudo od igrača, toliko netalenta, a opet toliko produktivnosti. Jeset juče ima opar bezuspješnih fora, ali mislim prije svega zbog nedovoljno dobre igre igre veznog reda. Daleko najopasniji igrač Hrvatske i sinoć.
Itakoto

#1509 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Itakoto »

Zviz wrote:Kao prvo utakmica je bila kilava!

Brazil smotan da nemoze biti smotaniji. Hrvatska i nije cemu, mada su dobro se branili pa cak mislim, da nesto slabiji od Brazila nisu ni bili. Meni licno obe ekipe su bile jednake. Sto se studije tice. Uzas. Ako bude sudijo i jos jednu utakmicu onda budite sigurni da je sve bila stela, da sudi kako zna i umije u korist domacina. Zasto i u cijem interesu to je tesko znati, ali meni je samo dovoljno vidjeti da Fifina soba za statanke je 1 na prema 1 kopirana iz filma Dr. Strangelove a onda vi sami procijeniti kakvi idijoti tamo zive.

Zviz, vadi to slovo J sa tastature, Danske ti! :D
bingov buraz

#1510 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by bingov buraz »

upravo to,sinoc je bio prinudjen na te djecije fore jer mu se tromi Jelavic nije otvarao za dodavanja i pokusaje nekih pasova,on i ne zna drugo nego 1-nabij loptu i pokusaj pretrcati branica i pod 2.izmjeni dupli pas nabij loptu i pokusaj prercati branica :D
i uspjelo mu je par puta
Pjanic15

#1511 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Pjanic15 »

Crvena Tifoza wrote:
Pjanic15 wrote:

Niđe penala, sam je pao i odglumio.

I ovdje niđe penal, samo što je sudija dobro vidio, zapeo sam sebi na 0:06.
Penal čist ko suza. Šta će ovom ruke na Fredu? Može on mahati do ujutro, ali lijepo se vidi da je stavio ruke na igrača, normalno da će pasti u tom momentu, ipak to je kontakt u 16ercu a i Fred ima loptu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ruke jeste stavio, ali ga nikako nije povukao ili oborio, nego je ovaj sam odglumio pad kad je osjetio da mu je ovaj ruku stavio na lijevo rame i da neće stići loptu kao što se ovdje vidi, propade lik kroz zrak:

Image
Last edited by Pjanic15 on 13/06/2014 14:15, edited 2 times in total.
Pjanic15

#1512 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Pjanic15 »

The BEN10 wrote:
Pjanic15 wrote:

I ovdje niđe penal, samo što je sudija dobro vidio, zapeo sam sebi na 0:06.
:roll:
Pogledaj od 12 sekunde - Alvesovo koljeno kači desnu nogu Olića koji se potom sapliće. I naravno, ovo treba pogledati na velikom ekranu gdje se to jasno vidi...
Od 12 sekunde je nemoguće vidjeti iz tog ugla, a kad se pogleda 0:06 vidi se da je ustvari 12 sekunda optička varka te da kontakta nikakvog nije bilo, nego je sam sebi zapeo kad se desnom nogom opalio po listu lijeve noge.

Image
ja71

#1513 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by ja71 »

ja71 wrote:
leo karan wrote: Al dobro je sto ce sad ove divlje sudije biti po lupom, pa se nama mozda i nece desiti nesto slicno.
...
zato me ne bi iznenadilo da se i nama nesto slicno desi, pogotovu u grupnoj fazi.
...
Evo i Baka dijeli moje misljenje, procitajte zadnju recenicu:

"On je dodao kako bh. reprezentativci trebaju biti spremni na sve u utakmici sa Argentinom, pa i na sudijske greške zbog kojih ne trebaju psihološki padati."
http://www.klix.ba/sport/nogomet/blaz-s ... /140613061
guber90

#1514 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by guber90 »

shadowblade wrote:Ako ovo nije faul. :lol:

Image

Ne znam, Brazil je bio bolji i možda bi i pobijedio, ali na ovakav način zabit golove?
Iskreno do ovog gifa ja sam mislio da jeste bio faul, a sada sam uvjeren u suprotno :D, prvo lopta odlazi, a zatim covjeka odnosi, koliko god cudno bilo, to u fudbalu nije faul, naravno sve dok nije start sa dvije noge u pitanju i visoko podignuta noga.
zarko.filip

#1515 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by zarko.filip »

guber90 wrote:

Image

Iskreno do ovog gifa ja sam mislio da jeste bio faul, a sada sam uvjeren u suprotno :D, prvo lopta odlazi, a zatim covjeka odnosi, koliko god cudno bilo, to u fudbalu nije faul, naravno sve dok nije start sa dvije noge u pitanju i visoko podignuta noga.
Ni u jednoj ozbiljnoj ligi se ovo ne svira koa faul.Isto tako se ne bi svirao ni faul nad Cezarom koji je "napravio"Olic.Hrvati su prvi i treci gol primili na gotovo indentican nacin,izgubljena lopta na sredini terena.O sviranom penalu za Brazil ne treba trositi mnogo reci,skandalozno.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1516 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Truba »

Image
shadowblade

#1517 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by shadowblade »

guber90 wrote:

Image

Lopta ne odlazi nego je bila u Rakitićevom posjedu, a onda mu je uletio i skosio ga kao da igraju judo. Čisti faul. To su i brazilski mediji rekli.
Mogu mislit što bi bilo da je situacija bila obrnuta. Vjerojatno žuti.
shadowblade

#1518 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by shadowblade »

Ni u jednoj ozbiljnoj ligi se ovo ne svira koa faul.Isto tako se ne bi svirao ni faul nad Cezarom koji je "napravio"Olic.Hrvati su prvi i treci gol primili na gotovo indentican nacin,izgubljena lopta na sredini terena.O sviranom penalu za Brazil ne treba trositi mnogo reci,skandalozno.
Bilo kako bilo, penal je bio prekretnica utakmice, ne zaboravi i da je to bio penal u 71. minuti, dakle već pred kraj, a ne 21. ili 51.
Možda bi brazil i bez njega zabio na kraju, a možda i ne bi, tko zna. Uglavnom, 3:1 nije zaslužen rezultat, možete govorit što god hoćete, ali nije.
Baresi 6

#1519 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Baresi 6 »

sta da vam kazem, duboko sam razocaran sinocnjim dogadjajima, sudijskom nepravdom (i time sto me kolega 505scrtom vise ne cita :D ) brazil, najodrvatniji tim ikad, jos kad sam ih gledao prosle godine na konfed kup to sam zapazio. poznajem mnoge brazilce i brazilke, dobri ljudi, ima ih i supaka, al vecinom su uredu, i reko sam imaju odvratan tim i dosta njih se slaze sa mnom. simuliranje, laktanje, kakvi supci. ovo prvenstvo je lakrdija, i predlazem hrvatima da istupe sa prvenstva u znak protesta. nadigrali su brazil, i da nije bilo penala, pobijedili bih. ali neka, osvetit ce ih nasa bosna i hercegovina u finalu, samo onda se brinem sa sigurnost nasih igraca, nadam se da je savez razvio strategiju povlacenja iz neprijateljski nastrojenog brazila nakon sto pretpre ponizavanje od BIH.
i jos da se osvrnem na gore pomenutog kolegu forumasa.on je par puta replicirao na neke moje postove gdje me je ismijavao, i onda kad sam mu odrzao logicnu i argumentiranu lekciju, iz nemoci se nesto naljutio na mene. eto ako neko zeli ovo citirat tako da i 505 vidi, neka slobodno uradi, ali zamolio bih vas da to ne radite :D
arslanbey

#1520 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by arslanbey »

isx wrote:Feslija.

Image
:bih:
turbofolk

#1521 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by turbofolk »

Sramotno za BHT.
Prvo SP na kojem nastupa BiH i oni se nisu udostojili prenosit svečanu ceremoniju otvaranja nego emituju "TV Liberti" koja, doduše, jest većim dijelom posvećena našoj reprezentaciji, al mislim da je ta emisija mogla čekat, a prioritet ipak dati ovoj ceremoniji.
Kinaski

#1522 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Kinaski »

zarko.filip wrote:
guber90 wrote:

Image

Ne volim ni ja Hrvatsku, ali reci da ovo nije faul stvarno nema smisla... ovo je cak na granici za zuti karton
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1523 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by Truba »

Image

:mrgreen: :mrgreen:
guber90

#1524 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by guber90 »

zarko.filip wrote:
guber90 wrote:

Image

Po meni nije sudija tu u krivu, nego pravila, koja kazu da bilo kakav kontakt sa golmanom u petercu je prekrsaj, sto ga cini zasticenijim od polarnog medvjeda dok se nalazi u tih pet metara.
MOSALJOZE

#1525 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014

Post by MOSALJOZE »

Brazil pobjedio,njima 3 boda,da se vi ovdje naguzite svi redom ovo se promjeniti neće
Post Reply