Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
5 0 5
-
hladan.preminger
#1452 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ne rise.Warashii wrote:A cim da ga drzi??? Nece ga valjda k... u celo jbte .hladan.preminger wrote:Koji kurac Lovren rukama drži Freda u 16-tercu?
To je kao da moliš da sudija svira penal protiv tebe.
Faul nad Cesarom cist ko suza.
A sto se svakakvih futavaca navali na fudbalske teme.
Penala ono nije vidjelo al ko zna sta je sudija gledó .
Sto se faula nad golmanom tice to haj haj jbt ga nije ni bitno al penal ce vjerovatno biti medju vecim kradjama na SP-u .
Vidis mu lijeve ruke na Fredovom ramenu.
Ovaj cigan jedva docekao da padne. Sudija popušio fazon.
Ovo nije penal, ali nema sudija u glavi replay iz 15 uglova da moze analizirati prije nego svira penal.
Faul nad Cesarom je jasan ko dan.
- Warashii
#1453 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ihhh ne rise ti pas vit kako je .hladan.preminger wrote: Ne rise.
Ovo nije penal, ali nema sudija u glavi replay iz 15 uglova da moze analizirati prije nego svira penal.
Ruka na ramenu??? Pa? Ma daj ba , Brazil ovu utakmicu nije smio da zayebe inace bi bilo svega, sudija je bio tu da im pomogne i to je i uradio .
80% ljudi tvrdi jedno a ti drugi al hajd nek ti bude .
-
5 0 5
#1454 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
ako je ovo penal, onda u svakom korneru sjedi bar 3 penala.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1455 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
suđenje sinoć katastrofa...penal niđe veze...baš ono pokvarilo utakmicu skroz
ne tvrdim da je Hrvatska oduševila s igrom, al ni brazil nije bio nešto aman zaman bolji
ne tvrdim da je Hrvatska oduševila s igrom, al ni brazil nije bio nešto aman zaman bolji
-
kakavdanakneiskustvu
- shibonja
-
hladan.preminger
#1458 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
De procitaj boldirano, majka mu stara. I ja kazem da nije penal.Warashii wrote:Ihhh ne rise ti pas vit kako je .hladan.preminger wrote: Ne rise.
Ruka na ramenu??? Pa? Ma daj ba , Brazil ovu utakmicu nije smio da zayebe inace bi bilo svega, sudija je bio tu da im pomogne i to je i uradio .
80% ljudi tvrdi jedno a ti drugi al hajd nek ti bude .
-
sumirprimus
#1459 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
kad ga ovako javno popljuje kolega,nema dalje...Former World Cup referee Urs Meier was clear in his opinion that Nishimura should not have been handed such a huge assignment when speaking on ZDF after the game.
“Mistakes like this do not happen with referees that are used to refereeing in matches like this. When you are involved in Champions League matches on a regular basis, you can evaluate situations like this better,” Meier claimed.
“There was only little contact. The referee also had a bad angle and he did not even try to get a better angle. Therefore should never have whistled [for the penalty]. If anything, he should have given Fred a yellow card for diving.”
-
hladan.preminger
#1460 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ako meni repliciras debil si i ćorav. Ako ne repliciras meni onda ništa.Brat_borat wrote:Ruka na ramenu ne znaci automastki faul.
Zbog svih protesta i sranja koja se trenutno tamo dogadjaju Brazil nikako nije smio izgubiti utakmicu. Da je fifa mafija to vec svi znamo.
Ovo penala nije vidjelo, jedino ako si bas budala mozes tvrditi suprotno. Al i budale imaju pravo na misljenje jel.
Nije vala ni Hrvatska nesto razvalila al nije ni Brazil, moglo je ondje biti svasta.
- Zmijuga loma
#1461 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ovo će samo domaćinu ili velikoj zvijezdi svirati. Da je ono Alvesovo kačenje bilo na Penaldu umjesto Oliću bio bi crveni i slobodan udarac. Tako je kad si mali.505sCrtom wrote:
I ovo je faul a Ramiresovo metenje Rakitića prije trećeg gola nije.
- Warashii
#1462 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Pa u cemu onda ti vidis razloghladan.preminger wrote: De procitaj boldirano, majka mu stara. I ja kazem da nije penal.
Nisi se usaglasio sam sa sobom izgledaA sto se svakakvih futavaca navali na fudbalske teme.
U ovoj utakmici je sasvim ocigledno sudija zelio da dosudi penal nista vise nista manje .
- cyprus
#1463 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ja ti kažem... ekipa kojoj Fred igra u špicu, čiji golman brani u fucking Torontu, gdje su Luiz Gustavo i Paulinho neki faktori i gdje je Bernard glavni džoker ne može dalje od polufinala... Da se ne igra na njihovom tlu, teško bi bilo i to očekivat...baglama wrote:Ovakav Brazil se nece zaustaviti u cetvrt finalu ili u polu finalu,oni ce svaku sljedecu utakmicu igrati malo bolje od prethodne
njihov test za titulu je osmina finala protiv jedne od dvije najbolje evropske ekipe a vec sutra ce 90 % znati hoce li to biti Holandija ili Spanija. Ovo danas moze biti samo prednost za Hrvatsku jer sam siguran da ce im se progledat kroz prste u dvije sljedece utakmice.Od pocetka se znalo da se prolaz ne trazi protiv domacina favorita FIFA-e
Da li stvarno ima neko ovdje koji ozbiljno misli poslije nase utakmice u Cikagu protiv Meksika da su oni ekipa koja ce osvojiti jedan bod u ove 3 utakmice?![]()
![]()
Naravno, taj deficit kvalitete na nekim pozicijama bi se dao nadomjestit timskom kohezijom, međutim ja to kod Brazila nisam vidio da je nešto naročito izraženo... I ovi što ''znaju lopte'' nekako su isuviše individualci... A od Neymara mi se kaki... Doduše to nije relevantno...
- Partijaner
#1464 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Neymar je pravi cigan od igraca, pogotovo ona scena kad je udario Modrica laktom i poslije kad ga je sudija zovnuo ovaj se pravda jos da ga nije vidio, a na usporenom snimku se vidjelo fino da ga je jos pogledao gdje se nalazi. 
-
sumirprimus
#1465 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
sto je najgore,ovo wc sudije trebaju najstroze kaznjavat upotrebu lakta...Partijaner wrote:Neymar je pravi cigan od igraca, pogotovo ona scena kad je udario Modrica laktom i poslije kad ga je sudija zovnuo ovaj se pravda jos da ga nije vidio, a na usporenom snimku se vidjelo fino da ga je jos pogledao gdje se nalazi.
-
leo karan
#1466 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Licemjeran svijet postajemo.
Kako moze neko raspravljat uopste da li je bio penali ili nije.
Kako mozete lagat sami sebe.
Ovo nije trebalo ovom turniru, evo samo se o sudiji prica..jebo to. Posrali su mi se u ceif.
Al dobro je sto ce sad ove divlje sudije biti po lupom, pa se nama mozda i nece desiti nesto slicno.
Mada sam na fatasiju razvalio sinoc, 45 boba
Kako moze neko raspravljat uopste da li je bio penali ili nije.
Kako mozete lagat sami sebe.
Ovo nije trebalo ovom turniru, evo samo se o sudiji prica..jebo to. Posrali su mi se u ceif.
Al dobro je sto ce sad ove divlje sudije biti po lupom, pa se nama mozda i nece desiti nesto slicno.
Mada sam na fatasiju razvalio sinoc, 45 boba
-
sumirprimus
#1467 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
spa-hol rizoli
eng-ita kuipers
nema zajebancije sa ovim velikim...
eng-ita kuipers
nema zajebancije sa ovim velikim...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1468 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Čist penal, ko mu je kriv što meće ruke na njega.

-
Paul F.
#1469 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Pa čemu služi ta ruka na ramenu ? Ljubav ili ...
- noiserr
#1470 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Evo upravo sam pogledao utakmicu (nisam mogao uzivo zbog posla). Hrvati bolje igrali od Brazila. Ali ipak im je (hrvatski) golman flop of the match po mom.
Brazil, je talasika, nece oni ni iz grupe izaci ako ovako budu igrali. Nemoze ih sudija vaditi svaku utakmicu.
Brazil, je talasika, nece oni ni iz grupe izaci ako ovako budu igrali. Nemoze ih sudija vaditi svaku utakmicu.
- Zmijuga loma
#1471 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Mislio sam ti obrazlagati zašto Brazil ima najbalansiraniji igrački roster na prvenstvu poslije Španije ali se onda sjetio da si ti onaj što je tvrdio da Čelski ima limitiranu ekipu, pa vidim da nema smisla.cyprus wrote:Ja ti kažem... ekipa kojoj Fred igra u špicu, čiji golman brani u fucking Torontu, gdje su Luiz Gustavo i Paulinho neki faktori i gdje je Bernard glavni džoker ne može dalje od polufinala... Da se ne igra na njihovom tlu, teško bi bilo i to očekivat...baglama wrote:Ovakav Brazil se nece zaustaviti u cetvrt finalu ili u polu finalu,oni ce svaku sljedecu utakmicu igrati malo bolje od prethodne
njihov test za titulu je osmina finala protiv jedne od dvije najbolje evropske ekipe a vec sutra ce 90 % znati hoce li to biti Holandija ili Spanija. Ovo danas moze biti samo prednost za Hrvatsku jer sam siguran da ce im se progledat kroz prste u dvije sljedece utakmice.Od pocetka se znalo da se prolaz ne trazi protiv domacina favorita FIFA-e
Da li stvarno ima neko ovdje koji ozbiljno misli poslije nase utakmice u Cikagu protiv Meksika da su oni ekipa koja ce osvojiti jedan bod u ove 3 utakmice?![]()
![]()
Naravno, taj deficit kvalitete na nekim pozicijama bi se dao nadomjestit timskom kohezijom, međutim ja to kod Brazila nisam vidio da je nešto naročito izraženo... I ovi što ''znaju lopte'' nekako su isuviše individualci... A od Neymara mi se kaki... Doduše to nije relevantno...
-
Paul F.
#1472 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ja sam imao osjećaj da je golman odlično sačekao penal i bacio se gdje treba. Slično kao Hasagić na koševu protiv francuza.
-
angeldimov
#1473 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
"igrački roster" je pleonazam. Dovoljno je samo roster.Zmijuga loma wrote:Mislio sam ti obrazlagati zašto Brazil ima najbalansiraniji igrački roster na prvenstvu poslije Španije ali se onda sjetio da si ti onaj što je tvrdio da Čelski ima limitiranu ekipu, pa vidim da nema smisla.cyprus wrote:Ja ti kažem... ekipa kojoj Fred igra u špicu, čiji golman brani u fucking Torontu, gdje su Luiz Gustavo i Paulinho neki faktori i gdje je Bernard glavni džoker ne može dalje od polufinala... Da se ne igra na njihovom tlu, teško bi bilo i to očekivat...baglama wrote:Ovakav Brazil se nece zaustaviti u cetvrt finalu ili u polu finalu,oni ce svaku sljedecu utakmicu igrati malo bolje od prethodne
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1474 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
"Slažem se njegovom odlukom, bio je to prekršaj za kazneni udarac. Sudac je vidio jedanaesterac i dosudio ga je. Sudac je taj koji odlučuje, a ne mi," kazao je brazilski strateg.

- drug_profi
#1475 Re: Svjetsko prvenstvo u fudbalu/nogometu - Brazil 2014
Ko da niko nije gledao fudbal prije. Kako uopste moze da se prica o penalu? Cisti - ali dajving!
Neko vec napomenu da bi po ovom kriteriju svakom korneru uslijedio i penal. Sudija nema mogucnost konsultacije video snimka i svira kako najbolje zna. Sinoc je jedva docekao da svira domacinu jer svakako postoji pritisak sa te strane.
To je krivica FIFA i to ce nas pratiti jos dugo.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Neko vec napomenu da bi po ovom kriteriju svakom korneru uslijedio i penal. Sudija nema mogucnost konsultacije video snimka i svira kako najbolje zna. Sinoc je jedva docekao da svira domacinu jer svakako postoji pritisak sa te strane.
To je krivica FIFA i to ce nas pratiti jos dugo.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk