Suspendirano Bilino polje

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

stidljiv

#1 Suspendirano Bilino polje

Post by stidljiv »

FIFA zbog snažnih utjecaja iz SiCG ipak suspendirala Bilino polje

"Danas oko 11 sati primili smo odluku FIFA-e o suspenziji stadiona Bilino polje. Naime, neke snage iz BiH, SCG i UEFA-e izvršile su snažno i nefer lobiranje na FIFU kako bi dokazali da stadion Bilino polje ne ispunjava uvjete."

Kvalifikacijska utakmica za SP 2006. godine između nogometnih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore neće biti odigrana u Zenici.

Naime, Disciplinski komitet Međunarodne nogometne federacije (FIFA) je donio odluku o suspenziji stadiona Bilino polje na dvije utakmice. Odluka je donesena na današnjoj izvanrednoj sjednici, koja se, kako je obaviješten NS BiH, trebala održati tek u studenom.

"Danas oko 11 sati primili smo odluku FIFA-e o suspenziji stadiona Bilino polje. Naime, neke snage iz BiH, SCG i UEFA-e izvršile su snažno i nefer lobiranje na FIFU kako bi dokazali da stadion Bilino polje ne ispunjava uvjete. Ja i dalje stojim na stajalištu da stadion Bilino polje ispunjava sve uvjete za odigravanje ove utakmice, što je potvrdio i inspektor FIFA prilikom obilaska stadiona", rekao je glavni tajnik Nogometnog saveza BiH Munib Ušanović na izvanrednoj press-konferenciji. Dodao kako je NS BiH uputio dopis FIFA-i u kojoj je prijavio stadion Koševo za odigravanje ove utakmice.

U Savezu očekuju hitan odgovor FIFA-e, kako se ne bi došlo u situaciju da se u posljednji trenutak ne odobri korištene i ovog stadiona.
Pored suspenzije stadiona Bilino polje, FIFA je NS BiH kaznila s 10.000 švicarskih franaka.

Izvor: http://www.pincom.info/sport/opsirnije.asp?ID=22339

E sto napravise cirkus od ovog....
nineac

Post by nineac »

E ako savez sada ne napravi neki potez kojim će nam sasit obraz neka nikad više ne dođu u Zenicu!
Kako onog Ušanovića nije sramota reći "da ne spominjem imena" pa spomeni ako muda imaš Ušanoviću!
pitt

Post by pitt »

Ma muda i Musanovic su dva sasvim suprotna pojma :D
Chischo

Post by Chischo »

Ma sve su to kreteni!
Mi robijaši trebamo bojkotovati utakmice repke na Bilinom, jer nas uvijek izlevate u zadnji čas.

Samo Čelik!
Chischo

Post by Chischo »

Ma sve su to kreteni!
Mi robijaši trebamo ubuduće bojkotovati sve utakmice repke na Bilinom, jer nas uvijek izlevate u zadnji čas.

Samo Čelik!
winetou

Post by winetou »

Nema veze uticaj iz SCG sa suspendiranjem stadiona.
Razlog je slučaj Valeron, a oni su normalno podnijeli žalbu. BP je kaženjeno sa 2 utakmice.
Možda bi moglo biti drugačije da je počinitelj uhvaćen i kažnjen, ali nije :oops:
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

u ratu ko izabere teren za bitku ima vece sanse da je dobije.

sve u svemu na neki nacin mi je drago jer dosta je vise fakinluka po stadionu. sve mogu razumjeti, mogu razumjeti i vrijedjanje ali ne mogu razumjeti ofanzivno nasilje bez povoda.

to se svim huliganima treba izbiti iz glave. ako imas lose emocije imas pravo i da vices pa i da vrijedjas ali tu je stop. momenta kad se latis maca od njega i gines.

trebalo je momka uhapsit na stadionu istog dana i time bi bio rjesen problem. ja kontam da jos nije kasno da ga bar izmarisu jer majmun je napravio veliku stetu.
kame

Post by kame »

Mislim da bi ovo ipak trebalo ici pod temu >lobi i njegov uticaj<. Bez obzira na sve. Jer u mnogim ovakvim slucajevima stadioni nisu suspendovani.

Primjer je i stadion Partizana na kojem su protiv Svedskog Hamarbija povrijedjena dva policajca, dva svedska navijaca (sa frakturama lobanje) i linijski sudija.

Nakon svega, Partizan je i protiv Nju Kastla odigrao na svom stadionu ispunjenim do posljednjeg mjesta.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Ma sad treba spremiti sto pakleniju atmosferu na Kosevu da zažale sto su trazili da se utakmica ne igra u Zenici ImageImageImageImage
Innuendo

Post by Innuendo »

za divljanje navijaca(citaj primitivaca) zasluzili smo jos vecu kaznu.......dok god se ne uvede kontrola na ulazu u stadion da se sprijeci ulazak sljama(90% ljudi na stadionima svrstavam u tu kategoriju) ovakve stvari ce se desavati.....a mi onda mozemo do sutra raspravljati ko je kriv....ljudi....sami smo krivi
papa

Post by papa »

opet je nogometni/fudbalski savez BIH (nek se jednom opredijele za nogometni ili fudbalski ) ,ako je ovo uopste savez, "odigrao" svoje..kakva uefa, i kakva SICG, sve je ovo nastimano da bi savez zaradio koju hiljadu vise, pa makar i izgubili, jer na bilinom bi bilo nekih 15 hiljada a na kosevu ce bit 30.000 - znaci dupla zarada za savez...usanovic je opet odraadio svoje...nikad necemo otic na SP dok ovakve stvari bude pravio savez...

momak koji pogodio valerona nije kriv, samo se svaljuje krivica, odnosno svaljuje je savez BIH na njega, i vadi se na to da zbog toga se utakmica ne moze igrat u zenici...

spominjete da je SICG nesta urgirala u UEFU - e ja ne vjerujem u to, vise vjerujem da su ovi "nasi" iz saveza odradili to...jer samo gledaju zaradu-majku im...ponavlja se ista situacija ko i prosle godine s danskom

nikad neceemo otic na SP dok su pusina,usanovic & co. na celu saveza, cast izuzecima, nikad necemo imat kvalitetnu ligu dok su oni na celu - a posebno usanovic i pusina - oni su na celu saveza 10 godina sigurno...
zato treba odrzati mirne dedmonstracije pred utakmicu, da se pojedinci(usanovic,pusina) izbace iz saveza...

ali nema veze, ovo je jos jedan motiv vise da damo sve od sebe devetog i bodrimo repku svim srcem

HAJ'MO BOSNO
nostalgicar

Post by nostalgicar »

Glupani glupi,gore ce im biti u Sarajevo,nego u Zenici,veci kapacitet stadiona....jedva cekam ba ljudi...zazalit ce...Sarajevo ce pamtiti cijeli zivot.....
kame

Post by kame »

Papa, odavno nisam cuo vecu glupost.

Znaci, nas savez je sa par hiljada KM podmitio FIFU da se ne bi igralo u Zenici. :-) :lol:

Stvarno smijesno. :lol:

I jedan update. Pusina vec odavno nije u savezu. Od kada je generalni konzul BiH konzulata u Istanbulu.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

prednost bilinog polja je sto je igraliste manje nego kosevsko, tako da odgovara reprezentaciji koja je manje fizicki spremna...a cesto se ispostavi da je to nasa, mada vecina tima igra u stranim ligama...osim toga, mada je kapacitet koseva duplo veci, u zenici nema atletske staze, te je publika znatno bliza terenu, sto ostvaruje psiholoski efekat na protivnicku ekipu
plus sujevjerje koje nije omanulo...dole dosad nismo nikad izgubili
coltrane

Post by coltrane »

Neko gore napisa da je kaznjeno BP. Pa kako majke ti kaznjen stadion :shock: ?!
RAzumijem kad se ovakva glupost desi (slucaj AS Roma) i klub bude kaznjen ne-igranjem na svom (DOMACEM) terenu. Ali ovo, ma ciganluk. Zato neka mi niko ne govori da nije radio srpski lobi, kao i danski prosle godine. I ja ih ne krivim za to. Rade ljudi sve da dodju do bodova. Pametno.
Ali se pitam, ko sjedi u nasem savezu, sve "svjetski renomirani ljudi" (vjerovatno je najvece inostranstvo koje su vidjeli banje u Harkanju) i za koga i kako ce oni lobirati. I onda izjave tipa , nece se igrati na Kosevu i ja sjedim i cekam da se jave ovi iz UEFE(USANOVIC -www.nezavisne.com). Mislim, blago meni budali kad se ovoliko srdim i zeludac me boli.
coltrane

Post by coltrane »

Za sva poredjenja stadiona - ko nije bio i osjetio , ne moze racionalno objasniti razliku.
Samo BP!!!
Innuendo

Post by Innuendo »

ma ljudi kakav crni srpski lobi....oni se nalaze u puno gorem polozaju od nas...situacija im je haoticna...raspada im se drzava....svi ih deru po 5:0....ako ce ikoga slusati...njih nece sigurno......prema tome jedan jedini krivac su seljacine na stadionima tj oni sto ih puste da ulaze....sta je drugo fudvbal nego najbolje sredstvo za uspostavljenje kontrole uma........za manipulisanje idiotima

na kraju krajeva jebe me se zivo kako ce se sve zavrsiti.....ljudi okrenite se oko sebe...nemate sta da jedete.....a brinete se oce li neka 22 igraca ganjati loptu u sa ili zenici.......ma zaboli me vise....da je bjezat odavde...sto dalje to bolje....da zaboravim da ovaj prostor uopste postoji...bar jedan dan
Vedran Cizmic

Post by Vedran Cizmic »

Ma ovo je bruka! Pa imal' ko nesposobnioji savez od nas! Gdje su sad vođe navijača, tih veliukih Manijaka, Robijaša, Pitara, pa da organizuju nnešto protiv saveza, kakve mirne demonstracije (kao što već neko reče)! A na stadionu ih trreba izvrijeđati do maksimuma! Pa hoćel' ih iko više skinuti sa tih pozicija!
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

sada nebi trebalo praviti paniku i frku stvarati oko saveza, to je upravo ono sto cetnicka olos zeli.

nakon utakmice smjenjujte koga hocete, ali ne prvite belaj prije utakmice kad smo vec u belaju s ovim pomjeranjem stadiona.

treba biti sa reprezentacijom 100% da dobije tu utakmicu.

nije bitan ni usanovic ni picka materina bitna je atmosfera i samouvjerenost igraca na terenu da se dobije ta utakmica. a ako ce navijaci praviti pometnju igracima da ostvare pobjedu nad SCG onda na utakmici ne trebaju nikakvi navijaci.
nineac

Post by nineac »

Mi Zenicani se moramo razracunat sa savezom (nemislim sada da se bijemo :lol: ) al se nešto mora uraditi!
Tu mafiju iz tog tkz. Fudbalskog/nogometnog Saveza treba rastjerat pod hitno!
Samo se bojim da stadion na koševu nebude poluprazan, a svakako atmosfera na koševu je žalosna, još samo da dođe 10.000 ljudi, i eto sramote!
Najgore od svega je što BP sada ima bolje uslove od Koševa, tako da se vidi iz aviona da je to namještaljka, takođe Valeron je nastavio igrati, a sudija koji je pogođen na utakmici Roma-Dinamo i utakmica prekinuta, Roma je kažnjena igranjem na przanom stadionu! Znači dvostruki aršini!
Ovo je za streljanja!
Takođe, već je objavljen broj ulaznica i cjena za utakmicu na Koševu, što sve miriše na to da se izgleda odavno znalo gdje će se igrati :x
nineac

Post by nineac »

Takođe, BBC je trebao snimati emisiju o navijačima u zenici, pa mi ovo opet smrdi na promociju naše "metropole" :x
Ergot

Post by Ergot »

Innuendo wrote:za divljanje navijaca(citaj primitivaca) zasluzili smo jos vecu kaznu.......dok god se ne uvede kontrola na ulazu u stadion da se sprijeci ulazak sljama(90% ljudi na stadionima svrstavam u tu kategoriju) ovakve stvari ce se desavati.....a mi onda mozemo do sutra raspravljati ko je kriv....ljudi....sami smo krivi
Potpisujem.
JBT

Post by JBT »

Sami pali, sami se ubili....
:oops:
nineac

Post by nineac »

Pa bila je dvostruka kontrola! Nemožeš spriječiti ljude da upaljače i mobitele unose!
Pa šta je bilo u Rimu, pa tuča u španiji!!! Mi onda ispadosmo najciviliziranija publika u evropi!
JBT

Post by JBT »

Jest da je lakse kad vidis da i druge kaznjavaju, znaci da nismo izuzetci, ali kazna je kazna i nosi sa sobom odredjenu tezinu. U ovom slucaju smo izgubili 12-tog igraca. Zbog jedne ili par budala. Sve to treba pohvatati i zestoko novcano kazniti. Ako nemaju para, zatvor. I nikad vise nece napraviti takvo sto, a bogami ni bliza im raja.
Post Reply