Stadioni u BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
zipoo
#352 Re: Stadioni u BiH
Davno sam napisao. Naci ce oni neki razlog za negodovanje. Hejteri 
- turbofolk
#353 Re: Stadioni u BiH
Pratim onu temu oko rekonstrukcije Grbavice i mogu samo reći ili ponoviti po stoti put : Svaka čast
Međutim mene zanima, koje godine je završena zapadna tribina atletskog stadiona na Kamberovića polju u Zenici. Čija je bila investicija i koliko je koštala. Koliki je kapacitete tribine. Kolika je njena dužina. Je li duža od zapadne aut linije fudbalskog terena. Onakvu tribinu (bar jednu - zapadnu logično) bi trebao imati svaki stadion u BiH, atletski ili fudbalski svejedno, a ako je stadion isključivo fudbalski, zamislite njegov izgled gdje je sa sve četri strane ovakva tribina. Čisto informativno me zanima, koliko je koštalo, pa možda na osnovu njene cijene dati neku kalkulaciju koštanja kompletnog gledališta jednog fudbalskog stadiona.

Edit: Nađoh podatak na vikipediji o kapacitetu: 3.500 mjesta.
Međutim mene zanima, koje godine je završena zapadna tribina atletskog stadiona na Kamberovića polju u Zenici. Čija je bila investicija i koliko je koštala. Koliki je kapacitete tribine. Kolika je njena dužina. Je li duža od zapadne aut linije fudbalskog terena. Onakvu tribinu (bar jednu - zapadnu logično) bi trebao imati svaki stadion u BiH, atletski ili fudbalski svejedno, a ako je stadion isključivo fudbalski, zamislite njegov izgled gdje je sa sve četri strane ovakva tribina. Čisto informativno me zanima, koliko je koštalo, pa možda na osnovu njene cijene dati neku kalkulaciju koštanja kompletnog gledališta jednog fudbalskog stadiona.

Edit: Nađoh podatak na vikipediji o kapacitetu: 3.500 mjesta.
- Logovan
#354 Re: Stadioni u BiH
Sad gledam sliku istoka na Grbavici i dobro je ispalo
ali slova su mi nešto niđe veze. Izgledaju mi nekako pretanko, mislim da bi bilo bolje da su deblja.
Čemu red stepenica desno od slova "B" i lijevo od slova "I"?
Mislim na redove koji su pored ulaza, a ne ispod. Je l' ovo urađeno zbog kupaca desetogodišnjih ulaznica ili je nešto sasvim drugo?
Zbog tankih slova i ova dva reda stepenica teže se pročita natpis na tribini.
Čemu red stepenica desno od slova "B" i lijevo od slova "I"?
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#355 Re: Stadioni u BiH
Ma los je ono ugao, evo postavili su iz drugoga ugla, ljepse izgleda. Kod slova B i I vjerovatno ide ograda. Skroz drugacije izgleda stadion nema šta.Logovan wrote:Sad gledam sliku istoka na Grbavici i dobro je ispalo![]()
ali slova su mi nešto niđe veze. Izgledaju mi nekako pretanko, mislim da bi bilo bolje da su deblja.
Čemu red stepenica desno od slova "B" i lijevo od slova "I"?Mislim na redove koji su pored ulaza, a ne ispod. Je l' ovo urađeno zbog kupaca desetogodišnjih ulaznica ili je nešto sasvim drugo?

- Logovan
#356 Re: Stadioni u BiH
Iz ovog ugla izgleda bolje. Gdje će tačno biti ograda?Pitar sa Kariba wrote: Ma los je ono ugao, evo postavili su iz drugoga ugla, ljepse izgleda. Kod slova B i I vjerovatno ide ograda. Skroz drugacije izgleda stadion nema šta.![]()
https://s17.postimg.org/dkuez3e33/image ... 97ba41.jpg
Slovo "I" se stopilo sa stepenicama.
- Ajatolah_
#357 Re: Stadioni u BiH
Bit će to OK kad se ofarbaju stepenice u žuto.Logovan wrote: Slovo "I" se stopilo sa stepenicama.Možda da ga malo pomaknu u desnu stranu.
- _Reds_
#358 Re: Stadioni u BiH
Slova bi im bila bolja da su u gornjem dijelu. tj. da su gore visocije da se manje mjesaju sa ovim stepenicama.Logovan wrote:Sad gledam sliku istoka na Grbavici i dobro je ispalo![]()
Čemu red stepenica desno od slova "B" i lijevo od slova "I"?Mislim na redove koji su pored ulaza, a ne ispod. Je l' ovo urađeno zbog kupaca desetogodišnjih ulaznica ili je nešto sasvim drugo?
-
ibizza
#359 Re: Stadioni u BiH
Mislim da su izvukli maximum sa slovima, jer da su ih dizali prema gore, ne bi mobli ravnomjerno biti rasporedjeni, cak iz ovog ugla , vidi se da bi "A i V" bili presiroki za onaj prostor "gore"...
Jebo slova, ako tribina bude puna, nece se svakako ni vidjeti
Cestitke!
Jebo slova, ako tribina bude puna, nece se svakako ni vidjeti
Cestitke!
- Bosanski_kralj
#360 Re: Stadioni u BiH
Lijepo što se Grbavica obnavlja, nadograđuje
..pogotovo kad se zna šta se desilo u ratu.
-
sumirprimus
#361 Re: Stadioni u BiH

Izgleda dobro nema govora.ko da je drugi stadion u pitanju
Sto je receno i ispostovano.i pokazano nama ostalim da ye moze.aferim
-
s@mson
#362 Re: Stadioni u BiH
Ma slova su dobra, manje bitna, bitno je da se stadion gradi i obnavlja...
Da se sto prije zavrse tribine koje nedostaju i sve se pokrije fino pa da imamo pristojnih stadiona sto vise...
'Bem ti gledam trecu ili cetvrtu ligu u Njemackoj, Engleskoj i drugim zapadnim drzavama, tamo stadioni tip-top i bez price...
Sretno zeljovci i punite te tribine...
Da se sto prije zavrse tribine koje nedostaju i sve se pokrije fino pa da imamo pristojnih stadiona sto vise...
'Bem ti gledam trecu ili cetvrtu ligu u Njemackoj, Engleskoj i drugim zapadnim drzavama, tamo stadioni tip-top i bez price...
Sretno zeljovci i punite te tribine...
- Point.
#363 Re: Stadioni u BiH
Hoce li biti krova na ovoj novoj tribini i da li se ima u planu siriti ova kontra tribina, sto ima samo par redova? Nekako mi ta strana bas ruzna i bezveze.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#364 Re: Stadioni u BiH
Ici ce krov u buducnosti.Point. wrote:Hoce li biti krova na ovoj novoj tribini i da li se ima u planu siriti ova kontra tribina, sto ima samo par redova? Nekako mi ta strana bas ruzna i bezveze.
Sljedeci su Jug i teren.
Zapadna (mala tribina) ce se raditi zadnja.
- Point.
#365 Re: Stadioni u BiH
Ima li negdje slika gotovog stadiona? Ovo je buduci dom reprezentacije ako se sve zavrsi kako je zacrtano.mali_milojica wrote:Ici ce krov u buducnosti.Point. wrote:Hoce li biti krova na ovoj novoj tribini i da li se ima u planu siriti ova kontra tribina, sto ima samo par redova? Nekako mi ta strana bas ruzna i bezveze.
Sljedeci su Jug i teren.
Zapadna (mala tribina) ce se raditi zadnja.
-
LSD
#366 Re: Stadioni u BiH
Jug je slijedeci (iza drugog gola), a Zapad (ta mala tribina o kojoj pišeš) ide zadnji.Point. wrote:Hoce li biti krova na ovoj novoj tribini i da li se ima u planu siriti ova kontra tribina, sto ima samo par redova? Nekako mi ta strana bas ruzna i bezveze.
Bitno je da se krenulo, da su se stvari pokrenule sa mrtve tačke nakon toliko godina
- Point.
#367 Re: Stadioni u BiH
Postoji li neki vremenski rok kad ce sve biti gotovo? I ovo za sad izgleda dramaLSD wrote:Jug je slijedeci (iza drugog gola), a Zapad (ta mala tribina o kojoj pišeš) ide zadnji.Point. wrote:Hoce li biti krova na ovoj novoj tribini i da li se ima u planu siriti ova kontra tribina, sto ima samo par redova? Nekako mi ta strana bas ruzna i bezveze.
Bitno je da se krenulo, da su se stvari pokrenule sa mrtve tačke nakon toliko godina
-
Mutivoda
#368 Re: Stadioni u BiH
Point. wrote: Ima li negdje slika gotovog stadiona? Ovo je buduci dom reprezentacije ako se sve zavrsi kako je zacrtano.

nije 100% sigurno, uvijek se može promijeniti je l', ali eto otprilike tako bi trebalo..
(ako si mislio na ovakvu sliku uopće)
- Bosanski_kralj
#369 Re: Stadioni u BiH
Pustimo sad izgled, takvih slika svih naših stadiona ima koliko hoćeš. Koliko je realno da se nešto takvo napravi, za koji vremenski period?Mutivoda wrote:Point. wrote: Ima li negdje slika gotovog stadiona? Ovo je buduci dom reprezentacije ako se sve zavrsi kako je zacrtano.
nije 100% sigurno, uvijek se može promijeniti je l', ali eto otprilike tako bi trebalo..
- ljevoruki
#370 Re: Stadioni u BiH
Reflektori
Skloni ih kako znas, ostalo
VTZ
Skloni ih kako znas, ostalo
VTZ
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#371 Re: Stadioni u BiH
Ovo je zvanicna slika,koja je objavljena na skupstini kluba.Bosanski_kralj wrote:Pustimo sad izgled, takvih slika svih naših stadiona ima koliko hoćeš. Koliko je realno da se nešto takvo napravi, za koji vremenski period?Mutivoda wrote:Point. wrote: Ima li negdje slika gotovog stadiona? Ovo je buduci dom reprezentacije ako se sve zavrsi kako je zacrtano.
Vjerujem (i nadam) da bi stadion ovako mogao izgledati za 100 godisnjicu kluba,za nekih 4.5 godine.
Onda ostaje jos zapadna tribina.
-
Mutivoda
#372 Re: Stadioni u BiH
Pa vidi, u decembru je i istočna tribina izgledala nerealno. Ja još uvijek ne vjerujem.Bosanski_kralj wrote: Pustimo sad izgled, takvih slika svih naših stadiona ima koliko hoćeš. Koliko je realno da se nešto takvo napravi, za koji vremenski period?
Jug je najavljen, trebalo bi to krenuti nekad krajem augusta, septembar.. Kada bude skupljen određeni dio novca - ide press, i ...
Išlo bi se na sličan fazon - 1000 desetogodišnjih po 500KM.. a vjerujem da će to "planuti"..
Jug će se graditi na staroj tribini, ona se neće skroz rušiti. Pa eto, hajmo se nadati najboljem - mogli bi u ovo vrijeme, sljedeće godine pričati o natkrivanju ove dvije tribine
Ove reklame. Nadam se uskoro barem nekim privremenim rješenjima (najavili su to), jer bi to bilo super za klub, a i uljepšalo bi taj vanjski izgled sjeverne tribine.
eto, haj' sad obećaj jednu desetogodišnju za jug
Do 100. ćemo završit svemali_milojica wrote: Vjerujem (i nadam) da bi stadion ovako mogao izgledati za 100 godisnjicu kluba,za nekih 4.5 godine.
Onda ostaje jos zapadna tribina.
- Point.
#373 Re: Stadioni u BiH
Da, to je to, mislio sam na sliku gotovog stadiona. Ali po ovoj slici i planu ova mala tribina ostaje. Bar meni grozno izgleda, nadam se da ce povecati da ide u sklopu sa ostale tri.Mutivoda wrote:Point. wrote: Ima li negdje slika gotovog stadiona? Ovo je buduci dom reprezentacije ako se sve zavrsi kako je zacrtano.
- Logovan
#374 Re: Stadioni u BiH
Meni izgleda pomalo neozbiljno kako su napravili ovu slika. Reflektori su viška, nabacaše stotinu ljudi isred stadiona....

-
zipoo
#375 Re: Stadioni u BiH
Hajde barem ih imamo nabacati ispred necega