Stadioni u BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Erno

#1 Stadioni u BIH

Post by Erno »

raja evo ja cu zabrati nekoliko stadiona u BIH...
1. Kosevo sa 37 500 kapisitet gledatela
2. Bilino polje sa 17 500 kapisitet gledatela
3. Grbavica sa 15000 kapisitet gledatela

i ja se pitam hoceli ikad BIH da naprave stadion u Kosevo veci ko u Marakani 100 hiljada raje kapisitet... I zamisli da to bude da se Kosevo napravi sa 100 hiljada raje kapisitet i igra se SP tude :D ma bilo bi dobro ali onda treba dobar dep para :D :D

sta vi velite?
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ja mislim da je kapisitet najbitniji.
Erno

Post by Erno »

DaysleepeR wrote:Ja mislim da je kapisitet najbitniji.
i ja mislim da je kapisitet bitnije :D
jazzer

#4 Re: Stadioni u BIH

Post by jazzer »

Erno wrote:raja evo ja cu zabrati nekoliko stadiona u BIH...

i ja se pitam hoceli ikad BIH da naprave stadion u Kosevo veci ko u Marakani 100 hiljada raje kapisitet... I zamisli da to bude da se Kosevo napravi sa 100 hiljada raje kapisitet i igra se SP tude :D ma bilo bi dobro ali onda treba dobar dep para :D :D

sta vi velite?
Erno haveru, sjedi, odmori malo, oguli jabuku.
J*ebo stadione i kapisitet.
:D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

a erno, šta misliš koliko puta godišnje bi se napunio takav stadion i odakle pare za njegovo održavanje?

ti veliki stadioni su samo tlaka ako sami sebe ne isplaćuju.
Toozla

Post by Toozla »

....oni njiha nista ne hebu za kikiriki....a stadion je najboljsi.....za nas... :D
....juce je bolje nego sutra.... :D
Kurt_Kombajn

Post by Kurt_Kombajn »

...nije bitan kvantitet (tj. kapislitet), nego KVALITET!! :)

pitanje je sta ce jednom mjestu sa nekih, recimo, 400000 stanovnika, stadion od 120000 mjesta :? ...

nisam bas neki ekspert glede fuzbala, ali cini mi se da svabe prednjace po dobrim stadionima...npr. schalke-ov stadion, ili novi bayern-stadion...ni za jedan od ova dva se nikad ne spominje kapisitet, nego mnoge druge, bitnije stvari...kazu da je novi münchenski stadion tako konstruisan, da u njemu uvijek vlada (priblizno) ista temperatura, iako nema krova...to znaci da tamo i usred zime mozes sjediti u dzemperu, sto nije nimalo nebitno, ne smrznes se k'o p...ka na svakoj tekmi...dalje se gleda na akustiku, dobar pogled...sta ti vrijedi stadion od 2 miliona ljudi, ako je sav usran i popisan, i sa tribina jedva vidis igrace, a o Hlopti da se i ne govori...
glasnost

Post by glasnost »

u BIH je Celikov stadion najbolji :D

mozes golmanu j... mater na uho, il igracu kad izvodi korner :D

a jos stane rulje skoro 20 hiljada :D

samo mislim da je promasaj stavljanje (starih) stolica iza golova. ta, tamo se ionako rijetko sjedi, tako da samo smetaju pod nogama, a moze covjek potuci na njih kad slavi pogodak il kad je kakva frka :D

8)
Innuendo

Post by Innuendo »

a za koga da se pravi taj stadion????

zbog raznih skupina imbecila koji svi skupa imaju 3 razreda srednje skole......sto je najgore takvo sto ce se vjerovatno i desiti u blizoj buducnosti, a 100000 ljudi ce i dalje spavati po rusevinama, zeljeznickim stanicama, pod mostovima itd....

za maloumnike, bilo u kojoj boji bili, i najobičnija livada je previše....
HZSA

Post by HZSA »

Kakav kapacitet...eto, mi "imamo" kapacitet pa pogledaj na sta lici tribina...tesko je napuniti jednu tribinu kompletnu, kada su raja podijeljena na istok (zapad), ali ipak...najlakse je robijasima....tribina kao pola naseg sjevera (jos manja), i kao oni napune nesto....plus to sto je jedan grad, jedan klub, svi klosari, babe, dede, picke materine...i opet tribinu ne napune na svakoj tekmi.
glasnost

Post by glasnost »

de pogledaj malo statistike. lani su Celikovi navijaci osvojili nagradu Nezavisnih novina. da, jedan grad, koji je vise nego duplo manji od Sarajeva.
Skoro

Post by Skoro »

Moze li neko izbrojati stolice na Bilinom. Uvijek sam sumnjao da je na njega moglo stati 20.000 (poređenja radi na Bayer arenu staje 23.000 pa vi malo pogledajte razliku!) a pogotovo sada kada su stavljene stolice ne vjerujem da ima 15.500 stolica koliko kazu!
Moje je misljenje da ima maksimalno 12.500 (da ne obrazlazem sada zasto to mislim). 3.000 manje vise na Kosevu se ne bi osjetilo ali na Bilinom - to su skoro 2 tribine....
Moze li neko???? 8-)
glasnost

Post by glasnost »

ko bi to brojo :D

svejedno, mislim da je taj stadion optimalan za Zenicu. da je bogdom Celik ko stadion :D
Klon

#14 Re: Stadioni u BIH

Post by Klon »

Erno wrote:raja evo ja cu zabrati nekoliko stadiona u BIH...

sta vi velite?
A reci mi koce doci na takav stadion. gdje nabaviti 100 000 ljudi
HZSA

Post by HZSA »

Da, duplo manji, svi navijaju za celik...logicno
A kod nas, pola manijaci-pola horde zla i pitari, i bezbroj ljudi kojih ne interesuje ova pisljiva liga, koji se bave svojim poslom i boli ih qrac za ove lopove (NSBiH)
glasnost

Post by glasnost »

ne znam sta hoces da kazes sad. ima i kod nas tovar takvih. konacno, i ja idem samo na derbije, i to kad dolaze zeljo, sarajevo, prije svega. daleko od toga da mrzim te klubove, radi se samo o pozivitnom rivalstvu. jer da nema tih klubova (uz jos rijetke), ne znam koji bi se ku... igrala uopce liga.
HZSA

Post by HZSA »

Eh...da su svi robijasi ovakvog (makar slicnog) misljenja...Sve bi to drugacije bilo...da nisu kompleksasi (kompleks -glavni grad)- to dokazuje vas dolazak u travnik. Sve bi to drugacije bilo 8-)
glasnost

Post by glasnost »

kad je celik igrao u lukavici, moj prijatelj je dobio grdne batine. nalupali ga navijaci sarajeva (valjda na autobuskoj stanici) !!!

eto, ja ti navodim ekvivalentan primjer.

p.s. mene u principu te navijacke skupine ne zanimaju. ali kamo srece da normalni ljudi iz tih grupa komuniciraju, onda bi valjda ostavili manje prostora budalama da prave gluposti
Post Reply