Spanci o Zenici
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
violentjack
#1 Spanci o Zenici
Reprezentativci Spanije se jos danas pripremaju u Elsaleru
"Furija" se plasi zamke na "Bilinom polju"
Iako se pocetkom priprema za utakmicu protiv BiH u spanskoj reprezentacije nisu oglasavali vezano za nas tim i ono sto ih ocekuje u Zenici, posljednja dva dana atmosfera se polako podgrijava.
Veliki broj spanskih medija se osvrce na ambijent koji ce vladati na "Bilinom polju", neki se cak prisjecaju da Danci nisu htjeli igrati u Zenici.
Katalonski "Sport" je mnogo paznje posvetio uslovima za igru u Zenici, a donosi naslov "Strah od zamke", koji u tekstu objasnjava kako je zenicka publika fantasticna do zadnjih granica, kako su navijaci blizu terena, kako na "Bilinom polju" sve lici na veliku zamku, mada neki naglasavaju da je stadion u posljednje vrijeme dozivio rekonstrukciju.
Bez ikakve sumnje da je u fudbalskim krugovima Spanije Zenica tema broj jedan, pa se zbog toga spanska fudbalska federacija odlucila danas poslati specijalnog izaslanika u Zenicu. Prema pisanju spanskih medija, trebalo bi provjeriti uslove na stadionu.
Kontrolnom utakmicom protiv Skotske (1:1) u spanskoj javnosti se malo ko bavi. Pokoji tekst o "grubostima" Skota i to je sve. S druge strane i dalje je u zizi Raul Gonzales "fudbalska ikona" Spanije, koji je dao gol skotskoj reprezentaciji iz jedanaesterca.
Na utakmici koja je prekinuta u 60. minutu zbog nestanka rasvjete na stadionu Levantea i jakog pljuska, Luis Aragonjes, selektor "crvene furije", je odmarao nekoliko igraca i nije ponudio sastav koji bi trebalo da istrci u Zenici.
Mudrac iz Oratalese, kako ga zovu, je izricito zahtijevao da penal protiv Skota izvodi Raul, a Hose Antonio Rejes, napadac Arsenala, je izjavio da je u reprezentaciji konacno na svojoj poziciji.
"Dobio sam ulogu poluspica, sto igram i u Arsenalu. Tu se osjecam najbolje. Moja igra je iz dva napadaca i tu mogu mnogo toga pruziti", rekao je Rejes za katalonski "Sport" iz Barcelone.
Aragonjes je imao svog "spijuna" u Belgiji, jer u drugom kolu kvalifikacija Spanija u Santanderu docekuje Belgijance.
Reprezentativci Spanije ce trenirati na pripremama u Elsaleru jos danas, a sutra ce doputovati u BiH.
"Furija" se plasi zamke na "Bilinom polju"
Iako se pocetkom priprema za utakmicu protiv BiH u spanskoj reprezentacije nisu oglasavali vezano za nas tim i ono sto ih ocekuje u Zenici, posljednja dva dana atmosfera se polako podgrijava.
Veliki broj spanskih medija se osvrce na ambijent koji ce vladati na "Bilinom polju", neki se cak prisjecaju da Danci nisu htjeli igrati u Zenici.
Katalonski "Sport" je mnogo paznje posvetio uslovima za igru u Zenici, a donosi naslov "Strah od zamke", koji u tekstu objasnjava kako je zenicka publika fantasticna do zadnjih granica, kako su navijaci blizu terena, kako na "Bilinom polju" sve lici na veliku zamku, mada neki naglasavaju da je stadion u posljednje vrijeme dozivio rekonstrukciju.
Bez ikakve sumnje da je u fudbalskim krugovima Spanije Zenica tema broj jedan, pa se zbog toga spanska fudbalska federacija odlucila danas poslati specijalnog izaslanika u Zenicu. Prema pisanju spanskih medija, trebalo bi provjeriti uslove na stadionu.
Kontrolnom utakmicom protiv Skotske (1:1) u spanskoj javnosti se malo ko bavi. Pokoji tekst o "grubostima" Skota i to je sve. S druge strane i dalje je u zizi Raul Gonzales "fudbalska ikona" Spanije, koji je dao gol skotskoj reprezentaciji iz jedanaesterca.
Na utakmici koja je prekinuta u 60. minutu zbog nestanka rasvjete na stadionu Levantea i jakog pljuska, Luis Aragonjes, selektor "crvene furije", je odmarao nekoliko igraca i nije ponudio sastav koji bi trebalo da istrci u Zenici.
Mudrac iz Oratalese, kako ga zovu, je izricito zahtijevao da penal protiv Skota izvodi Raul, a Hose Antonio Rejes, napadac Arsenala, je izjavio da je u reprezentaciji konacno na svojoj poziciji.
"Dobio sam ulogu poluspica, sto igram i u Arsenalu. Tu se osjecam najbolje. Moja igra je iz dva napadaca i tu mogu mnogo toga pruziti", rekao je Rejes za katalonski "Sport" iz Barcelone.
Aragonjes je imao svog "spijuna" u Belgiji, jer u drugom kolu kvalifikacija Spanija u Santanderu docekuje Belgijance.
Reprezentativci Spanije ce trenirati na pripremama u Elsaleru jos danas, a sutra ce doputovati u BiH.
- manijak1
Prpa 
-
violentjack
Ko prosli put sa Rumunima..uvalit cemo im ''dvicu''..a izgubili 3''0 na domacem terenu
- manijak1
E znam protiv koga nećemo popušiti ni ovdje ni kod njih
a nisu Španci a nisu Belgijanci , kamoli Litvanci a nisu ni Italijani u San Marinu
.
Oni su
Balkan Japanci 
Oni su
-
nineac
Stadion je dobio zeleno svjetlo UEFE i FIFE, tako da oni mogu slati koga god hoće!
Takođe mislim da je to bomba, jer su španci odlučili takođe da budu u Zenici, a ne Sarajevu kao prijašnje reprezentacije, što je logično!
Inače, opet smo mi zeničani popušili prljavom igrom saveza što s etiče karata, tako da je dosta zeničana išlo u Brezu, Kiseljak, Vitez i ostale "metropole" da kupuje karte, a najveći fazon je što je Banja Luka dobila 2.500 karata, a nije prodati ni 15%!
I dok u Zenici specijalna policija čuva red na prodaji karata, ostali uživaju!
Meni se čini, s obzirom na interesovanje u BiH da je Zenica trebala dobiti pola karata!
By the way , veceras je pun sjever bio na treningu reprezentacije!
Takođe mislim da je to bomba, jer su španci odlučili takođe da budu u Zenici, a ne Sarajevu kao prijašnje reprezentacije, što je logično!
Inače, opet smo mi zeničani popušili prljavom igrom saveza što s etiče karata, tako da je dosta zeničana išlo u Brezu, Kiseljak, Vitez i ostale "metropole" da kupuje karte, a najveći fazon je što je Banja Luka dobila 2.500 karata, a nije prodati ni 15%!
I dok u Zenici specijalna policija čuva red na prodaji karata, ostali uživaju!
Meni se čini, s obzirom na interesovanje u BiH da je Zenica trebala dobiti pola karata!
By the way , veceras je pun sjever bio na treningu reprezentacije!
-
violentjack
Hoce li se stadion mozda malkice povecati na 25 000+ sjedecih ako repka nastavi da igra tamo
Ima li kakav regulacioni plan za to?
Ima li kakav regulacioni plan za to?
-
nineac
Ima! Ali nema para!
Ko će dati pare za stadion u Zenici? Da je Sarajevo, e to bi odmah bilo
Ima plan, ide se na to da bude između 28-35.000, sve je gotovo, planovi, nacrt, makete! Bilo je i u novinama!
Najvažnije, ostalo bi kao do sada, fudbalska arena, s tim, što bi zbog pokrivenosti kompletnih tribina se dobilo na jačini navijanja!
čeliku, relano bi trebao stadion od možda 20-22.000, za reprezentciju u Zenici možeš napraviti i 40.000 bio bi pun, ali mislim da bi 30.000 bilo taman!
Ali, ko će dati pare, kada kod nas u ZE-DO kantonu vlada SDA iz Tešnja-Zavidovići-Visoko, jedino u Zenici ti je SDP, tako da ti mi dođemo ko crne ovce
Ko će dati pare za stadion u Zenici? Da je Sarajevo, e to bi odmah bilo
Ima plan, ide se na to da bude između 28-35.000, sve je gotovo, planovi, nacrt, makete! Bilo je i u novinama!
Najvažnije, ostalo bi kao do sada, fudbalska arena, s tim, što bi zbog pokrivenosti kompletnih tribina se dobilo na jačini navijanja!
čeliku, relano bi trebao stadion od možda 20-22.000, za reprezentciju u Zenici možeš napraviti i 40.000 bio bi pun, ali mislim da bi 30.000 bilo taman!
Ali, ko će dati pare, kada kod nas u ZE-DO kantonu vlada SDA iz Tešnja-Zavidovići-Visoko, jedino u Zenici ti je SDP, tako da ti mi dođemo ko crne ovce
-
violentjack
Sarajevo ima jedino Kosevo za olimpijade napravljeno
Ni Grbavica nije obnovljena ISTOK
JEDINO STO SU NAPRAVILI STADION ZA OLIMPIKA..PAR HILJADA I TO JE TO
Ni Grbavica nije obnovljena ISTOK
JEDINO STO SU NAPRAVILI STADION ZA OLIMPIKA..PAR HILJADA I TO JE TO
-
violentjack
Da se Sarajevo pravi dosad bi Grbavica bila obnovljena 
- Prince
Joooj, opet dabilna priča. Pa da ima pravde, Grbavica bi davno bila obnovljena, Željo je to jedini zaslužio, i to bodovima koje je donosio iz Evrope, više nego svi ostali zajedno, a gradi se Bilino Polje, gdje navijači zvižde igračima iz Sarajeva. Nemam ništa protiv da se utakmice igraju u Zenici, ali brate nemoj kenjati o Sarajevu, kad se vaš usrani stadion gradi.Ko će dati pare za stadion u Zenici? Da je Sarajevo, e to bi odmah bilo
-
violentjack
Tuzla stadion se i tamo pravi
-
coltrane
JA mislim da je pitanje vremena kad ce Grbavica biti obnovljena i onda ce se naravno tamo igrati utakmice reprezentacije.
I onda ce se desiti opet neka prica , kako ljudi bojkotuju reprezentaciju bla ,bla i zato ne dolaze.
Mozemo diskutovati do sutra ujutru, ali Zenica ocigledno ima ono nesto, tamo su i Celikove utakmice uvijek dobro posjecene i navijanje je na nivou.
I onda ce se desiti opet neka prica , kako ljudi bojkotuju reprezentaciju bla ,bla i zato ne dolaze.
Mozemo diskutovati do sutra ujutru, ali Zenica ocigledno ima ono nesto, tamo su i Celikove utakmice uvijek dobro posjecene i navijanje je na nivou.
-
nineac
Grbavica je više zaslužila da se obnovi nego koševo! Koševo će za mene uvijek predstavljati pojam režimskog stadiona, i ćele kako se voza u kočiji
Stvar je što kada je njemačka igrala na koševu bilo je 3.500 gledalaca plus oko 5000 nepostojećih koje je izmislio Velid Spaho!
Sinoć na treningu reprezentacije je bilo toliko gledalaca!
S jednom stvari se treba pomiriti:
Ostavite fudbal Zenici, vi uzmite košarku jer tu očito dobro ide, i imate dobre navijače!
Nemojmo na silu tjerati da se igra na koševu zato što je to sarajevo!
Očito je Zenica više zaslužila da se ovdje igra, jer i same utakmice čelika su dačleko više posjećene nego utakmice Sarajeva i Želje, a sobzirom da vi imate izuzetnu košarku naspram nas, Vi to uzmite, i tako ćemo moći napraviti neki rezultat!
Ako Sarajevo opet prisvoji sve, slabo ćemo igdje ići!
Još nešto!
Opet će se zviždati sarajevskim igračima, a to je zbog NS BiH, koji je Zenicu ovaj put dobro zakino za karte!
Stvar je što kada je njemačka igrala na koševu bilo je 3.500 gledalaca plus oko 5000 nepostojećih koje je izmislio Velid Spaho!
Sinoć na treningu reprezentacije je bilo toliko gledalaca!
S jednom stvari se treba pomiriti:
Ostavite fudbal Zenici, vi uzmite košarku jer tu očito dobro ide, i imate dobre navijače!
Nemojmo na silu tjerati da se igra na koševu zato što je to sarajevo!
Očito je Zenica više zaslužila da se ovdje igra, jer i same utakmice čelika su dačleko više posjećene nego utakmice Sarajeva i Želje, a sobzirom da vi imate izuzetnu košarku naspram nas, Vi to uzmite, i tako ćemo moći napraviti neki rezultat!
Ako Sarajevo opet prisvoji sve, slabo ćemo igdje ići!
Još nešto!
Opet će se zviždati sarajevskim igračima, a to je zbog NS BiH, koji je Zenicu ovaj put dobro zakino za karte!
-
Stari
Ovo sa Zenicom ...nije losa ideja, ako se pokaze da funkcionise protiv Spanije i Srbije kao sto je do sad (protiv Norveske) onda im (Zenicanima) treba dati da organizuju utakmice i ubuduce ....Svaka drzava ima takvo (ili slicno) nesto....Italija (u slucaju da je utakmica vazna obavezno je mjesto Napulj a ne Rim (jer tu su izmedju ostalog, zijanili 90-e u polufinalu SP od Argentine)).... A tek onaj kockasti stadion u Dortmundu gdje svabe obavezno smjeste vazne utakmice.....Evo i svedjani sad trebaju igrati protiv Hrvatske i mjesto odigravanja naravno nije Stockholm ..nego puno zajebaniji (u fudbalskom smislu) stadion u Goteborgu.....
Pobijedimo li Spance i Srbe na B. Polju....treba iskoristiti priliku i stvoriti mit-legendu...o tom stadionu.
Pobijedimo li Spance i Srbe na B. Polju....treba iskoristiti priliku i stvoriti mit-legendu...o tom stadionu.
-
Stari
winetou wrote:SujevjerjeNije ni čudo kad se pripremaju u Međugorju a u Zenici nikad nisu izgubili jer maltene nikad nisu ni igrali u Zenici.
Ono treba ući u anale bh fudbala "U Zenici nikad nismo izgubili"
Eh veliki poglavico...ne znam koliko si do sad pratio nogomet/fudbal ali....ako nisi ....onda cu ti reci ...ta igra ne spada u domen egzaktnih nauka i kao takva ,po definiciji, dozvoljava prisustvo sujeverju, utopiji ...i tako tim stvarima. Vjeruj mi ne postoji nijedna iole dobra utakmica u kojoj pojmovi kao :...sreca, trema, psihicko opterecenje, nisu igrali bitnu ulogu....neovisno o tome....o kojoj se ekipi radi.
-
maraDONa
nineac wrote: Ima plan, ide se na to da bude između 28-35.000, sve je gotovo, planovi, nacrt, makete! Bilo je i u novinama!
... ali mislim da bi 30.000 bilo taman!
sto se nasmijah, cuj pisalo u novinama (sta sve pise u novinama)
ovaj mi cirkus sa utakmicama u zenici sve vise ide na zivac
mislim kakva je to reprezentacija, kad njen selektor kaze (najtragicnije i misli) da je stadionb kosevo uklet
nije da bi volio da izgubimo, al mi idu na zivac sa ovim glupim pricama
i joj nesto, nineanac smijesan (-na) si sa pričama kako sarajevo rtreba uzet kosarku a vi fudbal
otkad zenica postade fudbalski grad jaci od sarajeva
PS. iz principa ne idem u zenicu na utakmice
-
Stari
otkad zenica postade fudbalski grad jaci od sarajeva
Ma ne radi se o tome koji grad ima bolji fudbal...nego u kojem gradu je protivniku teze igati....drugim rjecima na kom stadionu ga je lakse pobjediti.....Nema Napulj bolji fudbal od Milana ili Torina.....Isti slucaj je sa Dortmundom i Goteburbom.....
-
violentjack
Pa ne smije poraz..opet zadovoljan sam i nerijesenim rezultatom