Spanci o Zenici

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

violentjack

#1 Spanci o Zenici

Post by violentjack »

Reprezentativci Spanije se jos danas pripremaju u Elsaleru

"Furija" se plasi zamke na "Bilinom polju"

Iako se pocetkom priprema za utakmicu protiv BiH u spanskoj reprezentacije nisu oglasavali vezano za nas tim i ono sto ih ocekuje u Zenici, posljednja dva dana atmosfera se polako podgrijava.

Veliki broj spanskih medija se osvrce na ambijent koji ce vladati na "Bilinom polju", neki se cak prisjecaju da Danci nisu htjeli igrati u Zenici.

Katalonski "Sport" je mnogo paznje posvetio uslovima za igru u Zenici, a donosi naslov "Strah od zamke", koji u tekstu objasnjava kako je zenicka publika fantasticna do zadnjih granica, kako su navijaci blizu terena, kako na "Bilinom polju" sve lici na veliku zamku, mada neki naglasavaju da je stadion u posljednje vrijeme dozivio rekonstrukciju.

Bez ikakve sumnje da je u fudbalskim krugovima Spanije Zenica tema broj jedan, pa se zbog toga spanska fudbalska federacija odlucila danas poslati specijalnog izaslanika u Zenicu. Prema pisanju spanskih medija, trebalo bi provjeriti uslove na stadionu.

Kontrolnom utakmicom protiv Skotske (1:1) u spanskoj javnosti se malo ko bavi. Pokoji tekst o "grubostima" Skota i to je sve. S druge strane i dalje je u zizi Raul Gonzales "fudbalska ikona" Spanije, koji je dao gol skotskoj reprezentaciji iz jedanaesterca.

Na utakmici koja je prekinuta u 60. minutu zbog nestanka rasvjete na stadionu Levantea i jakog pljuska, Luis Aragonjes, selektor "crvene furije", je odmarao nekoliko igraca i nije ponudio sastav koji bi trebalo da istrci u Zenici.

Mudrac iz Oratalese, kako ga zovu, je izricito zahtijevao da penal protiv Skota izvodi Raul, a Hose Antonio Rejes, napadac Arsenala, je izjavio da je u reprezentaciji konacno na svojoj poziciji.

"Dobio sam ulogu poluspica, sto igram i u Arsenalu. Tu se osjecam najbolje. Moja igra je iz dva napadaca i tu mogu mnogo toga pruziti", rekao je Rejes za katalonski "Sport" iz Barcelone.

Aragonjes je imao svog "spijuna" u Belgiji, jer u drugom kolu kvalifikacija Spanija u Santanderu docekuje Belgijance.

Reprezentativci Spanije ce trenirati na pripremama u Elsaleru jos danas, a sutra ce doputovati u BiH.
manijak1

Post by manijak1 »

Prpa :D
violentjack

Post by violentjack »

:( :roll: Samo da na kraju mi ne popusimo

Ko prosli put sa Rumunima..uvalit cemo im ''dvicu''..a izgubili 3''0 na domacem terenu
manijak1

Post by manijak1 »

E znam protiv koga nećemo popušiti ni ovdje ni kod njih :D a nisu Španci a nisu Belgijanci , kamoli Litvanci a nisu ni Italijani u San Marinu :D .
Oni su :D Balkan Japanci :D
violentjack

Post by violentjack »

Kao Srbija do Tokija :lol:
nineac

Post by nineac »

Stadion je dobio zeleno svjetlo UEFE i FIFE, tako da oni mogu slati koga god hoće!
Takođe mislim da je to bomba, jer su španci odlučili takođe da budu u Zenici, a ne Sarajevu kao prijašnje reprezentacije, što je logično!
Inače, opet smo mi zeničani popušili prljavom igrom saveza što s etiče karata, tako da je dosta zeničana išlo u Brezu, Kiseljak, Vitez i ostale "metropole" da kupuje karte, a najveći fazon je što je Banja Luka dobila 2.500 karata, a nije prodati ni 15%!
I dok u Zenici specijalna policija čuva red na prodaji karata, ostali uživaju!
Meni se čini, s obzirom na interesovanje u BiH da je Zenica trebala dobiti pola karata!
By the way , veceras je pun sjever bio na treningu reprezentacije!
violentjack

Post by violentjack »

Hoce li se stadion mozda malkice povecati na 25 000+ sjedecih ako repka nastavi da igra tamo

Ima li kakav regulacioni plan za to? :-?
nineac

Post by nineac »

Ima! Ali nema para!
Ko će dati pare za stadion u Zenici? Da je Sarajevo, e to bi odmah bilo :x
Ima plan, ide se na to da bude između 28-35.000, sve je gotovo, planovi, nacrt, makete! Bilo je i u novinama!
Najvažnije, ostalo bi kao do sada, fudbalska arena, s tim, što bi zbog pokrivenosti kompletnih tribina se dobilo na jačini navijanja!
čeliku, relano bi trebao stadion od možda 20-22.000, za reprezentciju u Zenici možeš napraviti i 40.000 bio bi pun, ali mislim da bi 30.000 bilo taman!
Ali, ko će dati pare, kada kod nas u ZE-DO kantonu vlada SDA iz Tešnja-Zavidovići-Visoko, jedino u Zenici ti je SDP, tako da ti mi dođemo ko crne ovce :?
violentjack

Post by violentjack »

A sad je 18 000 sjedecih, jel tako :?
violentjack

Post by violentjack »

Sarajevo ima jedino Kosevo za olimpijade napravljeno

Ni Grbavica nije obnovljena ISTOK :roll:

JEDINO STO SU NAPRAVILI STADION ZA OLIMPIKA..PAR HILJADA I TO JE TO :-?
nineac

Post by nineac »

Jesi stvarno neozbiljan! Pa kako bi onda političari vozali onakva auta?
violentjack

Post by violentjack »

Da se Sarajevo pravi dosad bi Grbavica bila obnovljena :(
Prince

Post by Prince »

Ko će dati pare za stadion u Zenici? Da je Sarajevo, e to bi odmah bilo
Joooj, opet dabilna priča. Pa da ima pravde, Grbavica bi davno bila obnovljena, Željo je to jedini zaslužio, i to bodovima koje je donosio iz Evrope, više nego svi ostali zajedno, a gradi se Bilino Polje, gdje navijači zvižde igračima iz Sarajeva. Nemam ništa protiv da se utakmice igraju u Zenici, ali brate nemoj kenjati o Sarajevu, kad se vaš usrani stadion gradi.
violentjack

Post by violentjack »

:-x Da, bas tako..mislim da je Grbavica obnovljena imao bi razlog to pisati

Tuzla stadion se i tamo pravi :-?
coltrane

Post by coltrane »

JA mislim da je pitanje vremena kad ce Grbavica biti obnovljena i onda ce se naravno tamo igrati utakmice reprezentacije.
I onda ce se desiti opet neka prica , kako ljudi bojkotuju reprezentaciju bla ,bla i zato ne dolaze.
Mozemo diskutovati do sutra ujutru, ali Zenica ocigledno ima ono nesto, tamo su i Celikove utakmice uvijek dobro posjecene i navijanje je na nivou.
nineac

Post by nineac »

Grbavica je više zaslužila da se obnovi nego koševo! Koševo će za mene uvijek predstavljati pojam režimskog stadiona, i ćele kako se voza u kočiji :?
Stvar je što kada je njemačka igrala na koševu bilo je 3.500 gledalaca plus oko 5000 nepostojećih koje je izmislio Velid Spaho!
Sinoć na treningu reprezentacije je bilo toliko gledalaca!
S jednom stvari se treba pomiriti:
Ostavite fudbal Zenici, vi uzmite košarku jer tu očito dobro ide, i imate dobre navijače!
Nemojmo na silu tjerati da se igra na koševu zato što je to sarajevo!
Očito je Zenica više zaslužila da se ovdje igra, jer i same utakmice čelika su dačleko više posjećene nego utakmice Sarajeva i Želje, a sobzirom da vi imate izuzetnu košarku naspram nas, Vi to uzmite, i tako ćemo moći napraviti neki rezultat!
Ako Sarajevo opet prisvoji sve, slabo ćemo igdje ići!
Još nešto!
Opet će se zviždati sarajevskim igračima, a to je zbog NS BiH, koji je Zenicu ovaj put dobro zakino za karte!
Stari

Post by Stari »

Ovo sa Zenicom ...nije losa ideja, ako se pokaze da funkcionise protiv Spanije i Srbije kao sto je do sad (protiv Norveske) onda im (Zenicanima) treba dati da organizuju utakmice i ubuduce ....Svaka drzava ima takvo (ili slicno) nesto....Italija (u slucaju da je utakmica vazna obavezno je mjesto Napulj a ne Rim (jer tu su izmedju ostalog, zijanili 90-e u polufinalu SP od Argentine)).... A tek onaj kockasti stadion u Dortmundu gdje svabe obavezno smjeste vazne utakmice.....Evo i svedjani sad trebaju igrati protiv Hrvatske i mjesto odigravanja naravno nije Stockholm ..nego puno zajebaniji (u fudbalskom smislu) stadion u Goteborgu.....

Pobijedimo li Spance i Srbe na B. Polju....treba iskoristiti priliku i stvoriti mit-legendu...o tom stadionu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

mislim da bi u istočnom mostaru BiH pobijedila svaku reprezentaciju :D

ma ljudi nije do publike i grada...već do stadiona koji je pravi nogometaški 8)

valjda će biti 1:0 8)
winetou

Post by winetou »

Sujevjerje :D Nije ni čudo kad se pripremaju u Međugorju a u Zenici nikad nisu izgubili jer maltene nikad nisu ni igrali u Zenici.
Ono treba ući u anale bh fudbala "U Zenici nikad nismo izgubili"
Stari

Post by Stari »

winetou wrote:Sujevjerje :D Nije ni čudo kad se pripremaju u Međugorju a u Zenici nikad nisu izgubili jer maltene nikad nisu ni igrali u Zenici.
Ono treba ući u anale bh fudbala "U Zenici nikad nismo izgubili"

Eh veliki poglavico...ne znam koliko si do sad pratio nogomet/fudbal ali....ako nisi ....onda cu ti reci ...ta igra ne spada u domen egzaktnih nauka i kao takva ,po definiciji, dozvoljava prisustvo sujeverju, utopiji ...i tako tim stvarima. Vjeruj mi ne postoji nijedna iole dobra utakmica u kojoj pojmovi kao :...sreca, trema, psihicko opterecenje, nisu igrali bitnu ulogu....neovisno o tome....o kojoj se ekipi radi.
maraDONa

Post by maraDONa »

nineac wrote: Ima plan, ide se na to da bude između 28-35.000, sve je gotovo, planovi, nacrt, makete! Bilo je i u novinama!
... ali mislim da bi 30.000 bilo taman!
:?
:lol: :lol: :lol:
sto se nasmijah, cuj pisalo u novinama (sta sve pise u novinama) :lol: :lol: :lol:
ovaj mi cirkus sa utakmicama u zenici sve vise ide na zivac
mislim kakva je to reprezentacija, kad njen selektor kaze (najtragicnije i misli) da je stadionb kosevo uklet :? :roll:

nije da bi volio da izgubimo, al mi idu na zivac sa ovim glupim pricama
i joj nesto, nineanac smijesan (-na) si sa pričama kako sarajevo rtreba uzet kosarku a vi fudbal
otkad zenica postade fudbalski grad jaci od sarajeva

PS. iz principa ne idem u zenicu na utakmice
Stari

Post by Stari »

otkad zenica postade fudbalski grad jaci od sarajeva

Ma ne radi se o tome koji grad ima bolji fudbal...nego u kojem gradu je protivniku teze igati....drugim rjecima na kom stadionu ga je lakse pobjediti.....Nema Napulj bolji fudbal od Milana ili Torina.....Isti slucaj je sa Dortmundom i Goteburbom.....
Chischo

Post by Chischo »

7:0
hihihihi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nineac

Post by nineac »

E winetou stvarno si seronja koji ili nema pojma ili zajebava druge!
Prvu utakmicu koju je naša repka igrala u BiH je bila u ZE, a prije je igrala i ex-yu!
Od rata: 7 utkamica, 5 pobjeda 2 remija!
violentjack

Post by violentjack »

Pa ne smije poraz..opet zadovoljan sam i nerijesenim rezultatom 8-)
Post Reply