Slovenija vs BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Slovenija vs BiH

Poll ended at 12/02/2013 02:51

Pobjeda Slovenije
16
8%
Pobjeda BiH
150
77%
Neriješeno
29
15%

Total votes: 195

cindrlimindrli

#26 Re: Slovenija vs BiH

Post by cindrlimindrli »

Realno je ocekivati da ovu ekipu nasih naturalizovanih muhadzira rastavimo k'o lego kockice, no kako
ce proraditi nas tradicionalni merhametluk najvjerovatnije ce zavrsiti slo-BiH 0:6.
Janjicar

#27 Re: Slovenija vs BiH

Post by Janjicar »

Mogu li se ulaznice gdje kupiti online ? preko slovenskog saveza ?
cindrlimindrli

#28 Re: Slovenija vs BiH

Post by cindrlimindrli »

mistek wrote:Zahović ništa nije slagao. Handanović je u TOP 3 golmana na svijetu, a Katanec sigurno bolji od Papeta na klupi.
Kad ovaj mali bude u idealnoj postavi EPL onda moze i Zahovic nesto pricat', u medjuvremenu neka skakuce po polupraznim italijanskim stadionima.
mistek

#29 Re: Slovenija vs BiH

Post by mistek »

BHF_Manijak wrote:
mistek wrote:Zahović ništa nije slagao. Handanović je u TOP 3 golmana na svijetu, a Katanec sigurno bolji od Papeta na klupi.
:lol: :lol: :lol:

Mogu ti ih odmah 5 boljih nabrojati! :wink:
Hajde :) Naravno, mislimo na trenutno stanje i tako to.
Recimo da je Buffon bolji. On jednostavno ne gubi na kvaliteti i s godinama. Casillas je daleko od vrhunske kvalitete, i u ovom trenutku sigurno nije vrh (iako ga ja izuzetno cijenim ko čovjeka i goldžiju). Neko uvrštava Cecha među najbolje, ali Cech je od povrede tintare srednja klasa, sa povremenim odskakanjima. Neuer predstavlja jednog od najboljih golmana, ali ja umrem od straha gledajući Bayern u Ligi šampiona s obzirom na njegove kikseve. Recimo da cijenim i Llorisa ko golmana, ali on je u nenormalnoj stagnaciji. Koji su bolji? :)

cindrlimindrli wrote:
Kad ovaj mali bude u idealnoj postavi EPL onda moze i Zahovic nesto pricat', u medjuvremenu neka skakuce po polupraznim italijanskim stadionima.
Ma to je bezveze logika. Ako neko igra u jačem timu, ne mora značiti da je bolji, a ista stvar i za lige.
BHF_Manijak

#30 Re: Slovenija vs BiH

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote:Koliko tebe znamo BHF, 4 od tih 5 ce biti Svabe :mrgreen:
Ne moraju, ali realno ljudi su kroz historiju a i danas pokazali da imaju najbolje golmane (generalno) ili jedne od boljih! :mrgreen:

Evo kad vec hoces spisak bez puno Svaba, Hart, Buffon, Cech, De Gea, Neuer, Casillas... :mrgreen:
cindrlimindrli

#31 Re: Slovenija vs BiH

Post by cindrlimindrli »

Cuj bezveze logika, pa ako brani u najboljoj postavi najbolje lige onda je i bolji od
onog koji brani u goroj ligi. Da je Handanovic neki nadri golman vec bi se pomjerio
iz onog mrtvila.
MightyMatch

#32 Re: Slovenija vs BiH

Post by MightyMatch »

Jeli to PAT ili je sta li je????Cuj TOP 3
A sto se Kataneca tice,Pape je vec otpratio i Vahu neki dan u vjecna lovista,jos da nije bilo mocvare sad bi ovaj sadio breskve u Mostaru.
BHF_Manijak

#33 Re: Slovenija vs BiH

Post by BHF_Manijak »

MightyMatch wrote: A sto se Kataneca tice,Pape je vec otpratio i Vahu neki dan u vjecna lovista,jos da nije bilo mocvare sad bi ovaj sadio breskve u Mostaru.
Zaboravljas da taj Katanec ima jedan EURO sa Slovenijom iza sebe! :wink:
Korisničkoime

#34 Re: Slovenija vs BiH

Post by Korisničkoime »

MightyMatch wrote:
A sto se Kataneca tice,Pape je vec otpratio i Vahu neki dan u vjecna lovista,jos da nije bilo mocvare sad bi ovaj sadio breskve u Mostaru.
Tebe što boli boli izgleda vazda :) .
cindrlimindrli

#35 Re: Slovenija vs BiH

Post by cindrlimindrli »

BHF_Manijak wrote:
MightyMatch wrote: A sto se Kataneca tice,Pape je vec otpratio i Vahu neki dan u vjecna lovista,jos da nije bilo mocvare sad bi ovaj sadio breskve u Mostaru.
Splet sretnih okolnosti.
mistek

#36 Re: Slovenija vs BiH

Post by mistek »

BHF_Manijak wrote:
todd_smith wrote:Koliko tebe znamo BHF, 4 od tih 5 ce biti Svabe :mrgreen:
Ne moraju, ali realno ljudi su kroz historiju a i danas pokazali da imaju najbolje golmane (generalno) ili jedne od boljih! :mrgreen:

Evo kad vec hoces spisak bez puno Svaba, Hart, Buffon, Cech, De Gea, Neuer, Casillas... :mrgreen:
Drž' se Švaba, to ti i mogu priznati ko bolje.

Buffon već rekoh. Cech nije ni TOP 50. De Gea previše oscilira. Ostali su manje-više ok. Opet, da ja pravim idealan sastav, prije bih uvrstio Samira, nego bilo kog od ovih iznad :)

A ovo za Katanece, Papeta i Vahu su već nabuloze. Pogotovo jer su Katanec i Pape na trenerskim pozicijama ko prosječni igrači polsjke lige. Razlika je što je jedan svoj klub odveo na veliko takmičenje, drugi nije.

Treba samo biti realan.
BHF_Manijak

#37 Re: Slovenija vs BiH

Post by BHF_Manijak »

cindrlimindrli wrote:
BHF_Manijak wrote:
Splet sretnih okolnosti.
E jebo mater kako nas nikad da zakace te sretne okolnisti, evo ima 20 godina... :roll: :roll: Uvijek tudje minimiziramo, qrcimo se necim a u biti smo mi te kite dok god ne odemo na neko takmicenje, u bilo kojem sportu!
cindrlimindrli

#38 Re: Slovenija vs BiH

Post by cindrlimindrli »

Pa jbg, mi stvarno nismo imali srece. Ides dva puta u baraz i svaki potrefis na ekipu koja
je sigurno top 5 u svijetu. Da smo kojim slucajem igrali sa Katanecovom Slovenijom ja bih
po zivot da bi ih oba puta otresli k'o slinu. Uostalom, oni sa nama nikad nisu ni remi izvukli
i nema se tu sta vise pricati.
MightyMatch

#39 Re: Slovenija vs BiH

Post by MightyMatch »

Korisničkoime wrote:
MightyMatch wrote:
Tebe što boli boli izgleda vazda :) .
Ha,@imenicki vazda boli.sta.Mada vjerovatno znas kako Bosanac kaze, sta me brige???
BHF Maniac ima i Letonia odlazak na Europsko prvenstvo.Pa kako naograisase ono prosle godine od nas.
Bitno je da je PAT ili TOP 3 :lol:
Korisničkoime

#40 Re: Slovenija vs BiH

Post by Korisničkoime »

cindrlimindrli wrote:Pa jbg, mi stvarno nismo imali srece. Ides dva puta u baraz i svaki potrefis na ekipu koja
je sigurno top 5 u svijetu. Da smo kojim slucajem igrali sa Katanecovom Slovenijom ja bih
po zivot da bi ih oba puta otresli k'o slinu. Uostalom, oni sa nama nikad nisu ni remi izvukli
i nema se tu sta vise pricati.
Ima i tu nečega tako qurate sreće je rijetko ko mislim dva baraža za redom dav puta najjača moguća rekpa ali priznat ćeš da su isti taj Portugal Danci pred baraž u grupi otresli baš ko slinu koju navodiš i to sa ekipom koja je slabija od naše i to dosta slabija. Pored toga ni Slovenci nisu baš sa Rusijom dobili neku laku kategoriju vjerovatno drugu repku po jačini u tom baražu.
jeza u ledja

#41 Re: Slovenija vs BiH

Post by jeza u ledja »

Da su jednom prosli pa hajde. Ali 2 (ili jel ono 3 puta?) e pa jebiga, nije to do srece.

Ili hajmo recimo mi smo imali vise nesrece nego oni srece. :)
Baltazar_khan

#42 Re: Slovenija vs BiH

Post by Baltazar_khan »

slovenija je tada igrala baraž protiv ukrajine i eliminisali su ih. doduše kad je slovenija igrala baraž za euro 2000 u belgiji i holandiji, mi smo se ofirali u kvalifikacijama sa farskim otocima, estonijom, litvanijom... onda su tu bili česi i škoti. zauzeli smo jedva treće mjesto u našoj kvalifikacionoj grupi :skoljka:

no, nebitno to. bitno je da smo mi favoriti u ovoj prijateljskoj utakmici kao 27 reprezentacija svijeta koja igra protiv 49. tri puta smo igrali protiv njih, i sva tri puta smo ih pobijedili. očekujem invaziju naših na stožicama i pobjedu naravno.
BHF_Manijak

#43 Re: Slovenija vs BiH

Post by BHF_Manijak »

Naravno da smo sad favoriti i da bi od 10 utakmica u 8 siguran sam dobili, ali Zahovic nije nista pogrijesio, Katanec ima jedan EURO iza sebe. Eh sad hocemo li mi hiljadu nekakvih razloga navesti da to omalovazimo ili osporimo nebitno je, jer smo prvi kad treba nesto ismijati a ljudi vec i na evropskom i na sjetskom bili, a mi se ubismo od sege, lafo mi nesto...
Sad smo jaci za 2 klase, ali ismijavati ljude, to je vec pretjerano.
and

#44 Re: Slovenija vs BiH

Post by and »

BHF_Manijak wrote:Naravno da smo sad favoriti i da bi od 10 utakmica u 8 siguran sam dobili, ali Zahovic nije nista pogrijesio, Katanec ima jedan EURO iza sebe. Eh sad hocemo li mi hiljadu nekakvih razloga navesti da to omalovazimo ili osporimo nebitno je, jer smo prvi kad treba nesto ismijati a ljudi vec i na evropskom i na sjetskom bili, a mi se ubismo od sege, lafo mi nesto...
i taj zahović nas ismijava.katanec ako ima euro iza sebe i veliki je stručnjak čudi me da se veliki klubovi ne otimaju za njega i njegovo znanje.
slovenci imaju prosječne,skromne igrače,ali su kompaktna ekipa.način njihove igre liči na grčki.iako odvratan na tom primjeru smo vidjeli da to može biti jako uspješan model.i mi smo nekada tako igrali,pa smo znali 3 puta preći centar i dobiti dansku 3:0.
sada imamo drugi tip igrača,pokušavamo igrati i nadigravati se sa najjačima i u tome uspijevamo.naravno teže je primaći se ekipama na koje mi pokušavamo ličiti.mi kada se plasiramo,vjerujem da nećemo ići na takmičenje samo kao turisti.
MightyMatch

#45 Re: Slovenija vs BiH

Post by MightyMatch »

and wrote:
BHF_Manijak wrote:Naravno da smo sad favoriti i da bi od 10 utakmica u 8 siguran sam dobili, ali Zahovic nije nista pogrijesio, Katanec ima jedan EURO iza sebe. Eh sad hocemo li mi hiljadu nekakvih razloga navesti da to omalovazimo ili osporimo nebitno je, jer smo prvi kad treba nesto ismijati a ljudi vec i na evropskom i na sjetskom bili, a mi se ubismo od sege, lafo mi nesto...
i taj zahović nas ismijava.katanec ako ima euro iza sebe i veliki je stručnjak čudi me da se veliki klubovi ne otimaju za njega i njegovo znanje.
slovenci imaju prosječne,skromne igrače,ali su kompaktna ekipa.način njihove igre liči na grčki.iako odvratan na tom primjeru smo vidjeli da to može biti jako uspješan model.i mi smo nekada tako igrali,pa smo znali 3 puta preći centar i dobiti dansku 3:0.
sada imamo drugi tip igrača,pokušavamo igrati i nadigravati se sa najjačima i u tome uspijevamo.naravno teže je primaći se ekipama na koje mi pokušavamo ličiti.mi kada se plasiramo,vjerujem da nećemo ići na takmičenje samo kao turisti.
Dovoljno je samo pogledati ko se slaze sa Zahovicem ili njegovom izjavom.U prevodu ''dezurni kriticari''
Begovic je samo kolateralna steta.
cindrlimindrli

#46 Re: Slovenija vs BiH

Post by cindrlimindrli »

Nije to ismijavanje nego, jebo ga ja, oni ne znaju lopte i tacka. Da idemo ganjati skijanje sa njima ja bih rekao bolji
su i poklopio se usima. U citavoj istoriji dali su dva pristojna igraca i sad bi mi kao trebali cvikati od njih.
Oni bi imali problema da izvuku pozitivan rezultat sa igracima iz nase lige, ovako cemo ih zgazit'.
BHF_Manijak

#47 Re: Slovenija vs BiH

Post by BHF_Manijak »

and wrote:
Pa nije bas sad ni za Susicem otimacina!
Nebitno, brkate kruske i jabuke, ja samo odgovaram ovim sto prozivaju za Zahovica da je debil jer je iznio cinjenicu, a vi i dalje mislite kako smo mi super mega giga jaki, ali i dalje je neoboriv podatak da je Slovenija igrala na dva prvenstva dok mi imamo kar'nu. A so na ranu jos vise stavlja to sto pricate da su kroz cijelu historiju dali dva kompletna igraca, to je jos zalivije da su i takvi vidjeli EURO i SP a mi kitu!

A to sto nije otimacina za KAtanecom ne igra nikakvu ulogu, isli su i drugi selektori na prvenstva pa nisu otimace za njima. Govorimo o Susica i Katanecu a ne o svjetskim velikanima trenerskog posla...
Mozemo se dakle sprdati zmjaceki, samo skijati znaju itd, no ljudi su postigli ono sto mi nismo, a ovo sprdanje samo potvrdjuje moju tezu da se smijemo svemu i svakom a u biti nemamo ni jedan jedini argument za to, jer smo u vecini sportova tuta, a ljudi odose naprijed...

A to da se pokusavamo i uspijevamo nadigravati sa najjacim, daj Boze al' cisto sumnjam.
jeza u ledja

#48 Re: Slovenija vs BiH

Post by jeza u ledja »

Pa zar nije debil ako kaze da je neki tamo Tim u rangu Dzeke i da je Handanovic sta ono rece, najbolji golman u Evropi?
luckylaka

#49 Re: Slovenija vs BiH

Post by luckylaka »

cindrlimindrli wrote:Nije to ismijavanje nego, jebo ga ja, oni ne znaju lopte i tacka. Da idemo ganjati skijanje sa njima ja bih rekao bolji
su i poklopio se usima. U citavoj istoriji dali su dva pristojna igraca i sad bi mi kao trebali cvikati od njih.
Oni bi imali problema da izvuku pozitivan rezultat sa igracima iz nase lige, ovako cemo ih zgazit'.
Zavisi kako gledas na klupski ili reprezentativni fudbal
Infaze Studio

#50 Re: Slovenija vs BiH

Post by Infaze Studio »

Izjavljivao je Zahovic da Zeljo nema nikakve sanse protiv Maribora (sto se ispostavilo tacnim), pa mu se prisjecalo familije jer "baljezga"...Mislim da je vise neistine sad rekao, nego tad..Sad je barem pola slagao (Begovic)..
BTW, nit' sam Pitar nit' manijak, ali se cini da pojedini iz tog ugla gledaju ovo zadnje laprdanje Zahovica...I sta je taj covjek uopste u Slovenskoj repki, da se njegove izjave prenose po nasim medijima?...
I sta jedan sportski direktor (ili sta je vec u Mariboru) radi na klupi za rezervne igrace? Lik je obicna provala...Kao igrac nije bio los.
Post Reply