Senad Lulić

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Od sljedece sezone Lulica vidim u ???

Poll ended at 21/07/2011 21:07

Bundesligi
24
35%
Seriji A
34
50%
Spanskoj Primeri
0
No votes
Engleskoj Premier ligi
5
7%
Francuskoj ligi
2
3%
Nekoj drugoj ligi
0
No votes
Ostaje u YB
3
4%

Total votes: 68

zenit dozic

#1401 Re: Senad Lulić

Post by zenit dozic »

Ma samo mogu kolektivno da mu popuse :mrgreen:
Evropski licemjeri :zjev:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1402 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Sto je Lulic ubleha od igraca?
SmokingMan

#1403 Re: Senad Lulić

Post by SmokingMan »

Čovjek gine za repku i Lazio i nađe se neko ko smatra kako je Senad ublehaš.Jebeno neumjesno!
jeza u ledja

#1404 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Point. wrote: I ti si osjetljiv ko nana na propuh. Je li uopste spomenuo njegovu boju koze? Pun kurac rumuna, bugara, turaka prodaje svasta po Evropi al ipak samo crnci prodaju carape i kaiseve.
Nema ova tema veze sa mnom.

Ne treba neko spomenuti boju koze da bi izrekao neku rasisticku uvredu. Poprilicno besmislen argument.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1405 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Ironicno je da se na ovakvim stvarima tjera neka pravda i pokazuje primjer borbe civilizovanog svijeta protiv rasizma (stvarno, moram :lol: :lol: ), a da se zmiri na puno vece rasisticke poteze i nikom nista.
Cinizam zapada je odavno presao sve mjere.
Lulica na visegodisnju robiju!
ja71

#1406 Re: Senad Lulić

Post by ja71 »

Rilkoni wrote:Lulic mu rekao da je prodavao carape u Njemackoj i to je rasizam. :run: :-)
cini mi se da svako malo treba citirati Ajatolaha
joj koji nick :D
Ajatolah_ wrote:
Pa možda to nama u BiH ne zvuči toliko kritično, ali je u Italiji itekako jak stereotip crnca kao imigranta iz Afrike koji na ulici ilegalno prodaje gaće, čarape, torbe i tako to.

Aj' recimo ovako, to bi bilo ekvivalent da neka javna ličnost kod nas na TV-u za nekog Roma kaže "do jučer je krao šahtove, a vidi ga sad...", to je otprilike taj nivo. Malo ko bi pomislio da je sasvim slučajno uputio baš takav komentar i to baš Romu, je l' tako.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1407 Re: Senad Lulić

Post by Velkoski »

Ovo je više bila u izjava u smislu "sad se kurčiš s BMW-om sve ti jebem, jučer si Golfa voz'o" :mrgreen:

Ali 2016. godina... Diskriminacija ova, diskriminacija ona. Ne smiješ više ništa reći bez da se neko uvrijedi :D :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#1408 Re: Senad Lulić

Post by Nadzorna_ploca »

izdrzi lula :thumbup:
5korpus

#1409 Re: Senad Lulić

Post by 5korpus »

ta ce on,zvaljo jedan :lol: :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1410 Re: Senad Lulić

Post by _BataZiv_0809 »

Niđe veze sa rasizmom.

Doduse ni sa pamecu, ali od kad se to za glupost kaznjava?
ljevoruki

#1411 Re: Senad Lulić

Post by ljevoruki »

Osim sto sa loptom veze nema, sad se pokazao i kao blago retardiran prvo sa izjavom a onda i sa izvinjenjem.
Ovo je jedinstvena prilika za Mesu da ga vise ne zove u reprezentaciju. :oops:
It_is_a_Leclerc

#1412 Re: Senad Lulić

Post by It_is_a_Leclerc »

Vrlo debilan komentar. Osuđujem ga. Lulić treba da bude kažnjen za ovo.

Bože sačuvaj, čovjek bi rekao da ove krkanske doskočice - "'ta ćeš ba ti, do juče si..." izvjetre s milionima i pređenim kilometrima, kad ono...
jeza u ledja

#1413 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote:Ironicno je da se na ovakvim stvarima tjera neka pravda i pokazuje primjer borbe civilizovanog svijeta protiv rasizma (stvarno, moram :lol: :lol: ), a da se zmiri na puno vece rasisticke poteze i nikom nista.
Ironicno da se za svaki jebeni rasisticki komentar nalaze razlozi da ih se opravdava.

Niko ne tjera Lulica na robiju, samo se osudjuje njegov komentar koji ocigledno ima konotacije rasnih predrasuda. Nista vise i nista manje.

I nikakva frka, trka, panika, neke generalizirane price o sukobima civilizacija, hipokriziji Zapada dok svijet krvari i bla bla, to nece promjeniti. Svaki put ista prica jebote. Neko se nadje pametan da vrijedja sa glupim komentarima i onda problem sto neko uperi prstom nazad u njega. Jadan bijeli covjek, ne daju mu ni da se sali kako treba. :oops:

Usput, po onom sto sam ja vidio i sto znam, u Italiji su ovakve stvari mnogo vise prihvacene nego u Njemackoj, Britaniji, i malo da kazem "naprednijim" zemljama. Rasisticki, seksisticki ili homofobni komentari u javnom diskursu su u Italiji svakodnevnica. Tako da i s te strane se ovo moze gledati. Valjda i Lulic to poprimio iz sredine u kojoj se nalazi.

Pitam se samo kakve komentare bi mogao dati malo manje politicki korektan Svicarac o Lulicu. :oops:
LSD

#1414 Re: Senad Lulić

Post by LSD »

Hronologija zbivanja

Prvo je Rudiger jeo gov.na i glumio budalu , dan uoci derbija, ko biva ne zna šta je Lazio, ko su oni, šta su oni, nikad cuo :lol: ....klasicna provokacija.
A onda ga Lulić aterira na zemlju sa komentarom "do prije dvije godine je prodavao čarape i kaiševe po Štutgartu, a sad glumi veliku zvijezdu", istina bio je nardkan radi poraza u derbiju, poglupa reakcija....i onda napacena javnost i licemjerni mediji jedva cekaju takvu izjavu da od muhe prave slona, kao lešinari koji se okupe da jedu strvinu , odmah lete da napušu cijelu stvar, da to nekako prebace u domen rasizma, javlja se isti onaj licemjer (De Rossi) koji je javno nazivao Mandžukića ciganinom pocetkom godine, fol neke poruke Radje No Racism i slice gadosti.

Još Lulić izjavi kasnije za talijanske medije koji ga napdaju "kako i bijelci prodaju kaiševe i čarape" :facepalm: ne konta glupan da njih ne zanima taj dio priče.
Last edited by LSD on 05/12/2016 18:19, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#1415 Re: Senad Lulić

Post by Jack Be Nimble »

Prije dvije godine prodavao carape a sada profesionalac? E moj Lulicu i ti bi trebao prodavati carape, mozda bi i naucio koju sto za terena sto za zivota.
jeza u ledja

#1416 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

LSD wrote:Hronologija zbivanja

Prvo je Rudiger jeo gov.na i glumio budalu , dan uoci derbija, ko biva ne zna šta je Lazio, ko su oni, šta su oni, nikad cuo :lol: ....klasicna provokacija.
A onda ga Lulić aterira na zemlju sa komentarom "do prije dvije godine je prodavao čarape i kaiševe po Štutgartu, a sad glumi veliku zvijezdu", istina bio je nardkan radi poraza u derbiju, poglupa reakcija....i onda napacena javnost i licemjerni mediji jedva cekaju takvu izjavu da od muhe prave slona, kao lešinari koji se okupe da jedu strvinu , odmah lete da napušu cijelu stvar, da to nekako prebace u domen rasizma, javlja se isti onaj licemjer (De Rossi) koji je javno nazivao Mandžukića ciganinom pocetkom godine, fol neke poruke Radje No Racism i slice gadosti.

Još Lulić izjavi kasnije za talijanske medije koji ga napdaju "kako i bijelci prodaju kaiševe i čarape" :facepalm: ne konta glupan da njih ne zanima taj dio priče.
Sta znaci to "do prije dvije godine prodavao carape i kaiseve po Stuttgartu" recimo tebi? I sta znaci ovo "nisu ga naucili manirima"?

Komentar je ocigledno usmjeren na njegovo africko imigrantsko porijeklo. To je jasno kao dan. Sta to, Afrikanac ne moze podjebavati protivnicki tim, a da mu se ne ukaze na njegovo porijeklo, jel?

Na stranu sto je komentar besmislen, jer Rudiger vec odavno igra profi fudbal. Igra za njemacku reprezentaciju. Covjek bi pomislio da je Jamie Vardy u pitanju.
LSD

#1417 Re: Senad Lulić

Post by LSD »

jeza u ledja wrote:
LSD wrote:Hronologija zbivanja

Sta znaci to "do prije dvije godine prodavao carape i kaiseve po Stuttgartu" recimo tebi? I sta znaci ovo "nisu ga naucili manirima"?

Komentar je ocigledno usmjeren na njegovo africko imigrantsko porijeklo. To je jasno kao dan.
To u prevodu znaci, da je bio niko i ništa...a sad se pravi veliki frajer jer ko fol ne zna šta je Lazio, šta je Derby della Capitale, jedan od najvecih derbija na svijetu i slicno, sve to uoci utakmice....Rudiger je govnožder i mučki provokator.

Nema tu nikakvog rasizma, Lulić nije rasista, ali je zato ispao glupan :mrgreen: dozvoolio sebi da ga sad yebu sa svih strana.
FreakyStyley

#1418 Re: Senad Lulić

Post by FreakyStyley »

Rudiger was provoking us even before the game. Two years ago, he was selling socks and belts in Stuttgart. Now he acts like he's some phenomenon.
Rudiger je provocirao nas čak i prije meča. Prije dvije godine prodavao je čarape i šalove u Stuttgartu, a sada glumi da je fenomen. To nije njegova greška, nego onih koji su oko njega. Oni ga nisu naučili manirima
To je izjava. Ne znam je li se nesto izgubilo u prijevodu, govori li iko ovdje Talijanski?

Sta je u ovoj izjavi rasisticko? Sta implicira da je Rudiger prodavao carape jer je crnac? Ne kontam, stvarno. U cemu je poenta ovdje? Kako se ovo moze interpretirati kao rasizam? Stvarno me zanima.

Znaci ako kazem: "Sad nesto glumis, a prije pet godina nisi im'o za kafe" je rasizam?

Ne razumijem.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1419 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:
Tomahawk11 wrote:Ironicno je da se na ovakvim stvarima tjera neka pravda i pokazuje primjer borbe civilizovanog svijeta protiv rasizma (stvarno, moram :lol: :lol: ), a da se zmiri na puno vece rasisticke poteze i nikom nista.
Ironicno da se za svaki jebeni rasisticki komentar nalaze razlozi da ih se opravdava.

Niko ne tjera Lulica na robiju, samo se osudjuje njegov komentar koji ocigledno ima konotacije rasnih predrasuda. Nista vise i nista manje.

I nikakva frka, trka, panika, neke generalizirane price o sukobima civilizacija, hipokriziji Zapada dok svijet krvari i bla bla, to nece promjeniti. Svaki put ista prica jebote. Neko se nadje pametan da vrijedja sa glupim komentarima i onda problem sto neko uperi prstom nazad u njega. Jadan bijeli covjek, ne daju mu ni da se sali kako treba. :oops:

Usput, po onom sto sam ja vidio i sto znam, u Italiji su ovakve stvari mnogo vise prihvacene nego u Njemackoj, Britaniji, i malo da kazem "naprednijim" zemljama. Rasisticki, seksisticki ili homofobni komentari u javnom diskursu su u Italiji svakodnevnica. Tako da i s te strane se ovo moze gledati. Valjda i Lulic to poprimio iz sredine u kojoj se nalazi.

Pitam se samo kakve komentare bi mogao dati malo manje politicki korektan Svicarac o Lulicu. :oops:
Da bih opravdavao ''rasisticki'' komentar, prvo bih isti trebao smatrati takvim.
A ne smatram. Zato i kazem da je ovo ironija i cinizam, te da se trenira strogoca na ovakvim slucajevima.
Komentar jeste uvreda, ali nikako u rasistickom smislu.
Sta ima Lulic poprimiti, eto kod nas nije svakodnevnica da se nekom slicno spusti.
Nije problem sto se uperilo prstom u Lulica, jer jeste vrijedjao, ali pricati pricu kako je ovo nekakav rasizam je smijesno.
Ali eto, sta ja znam :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1420 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

FreakyStyley wrote:
Rudiger was provoking us even before the game. Two years ago, he was selling socks and belts in Stuttgart. Now he acts like he's some phenomenon.
Rudiger je provocirao nas čak i prije meča. Prije dvije godine prodavao je čarape i šalove u Stuttgartu, a sada glumi da je fenomen. To nije njegova greška, nego onih koji su oko njega. Oni ga nisu naučili manirima
To je izjava. Ne znam je li se nesto izgubilo u prijevodu, govori li iko ovdje Talijanski?

Sta je u ovoj izjavi rasisticko? Sta implicira da je Rudiger prodavao carape jer je crnac? Ne kontam, stvarno. U cemu je poenta ovdje? Kako se ovo moze interpretirati kao rasizam? Stvarno me zanima.

Znaci ako kazem: "Sad nesto glumis, a prije pet godina nisi im'o za kafe" je rasizam?

Ne razumijem.
Tako ispadne :mrgreen:
Samo cekaj dok te neko ne optuzi :oops:
jeza u ledja

#1421 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

FreakyStyley wrote: Sta je u ovoj izjavi rasisticko? Sta implicira da je Rudiger prodavao carape jer je crnac?
Da, upravo to. Ako si bio igdje na Zapadu mogao si vidjeti ulicne prodavace kisobrana, bizuterije, laznjaka i slicnih stvari po ulicama. Pa ih onda hapse i slicno. Bas sam jednom gledao dokumentarac o tome (mahom africki imigranti).
FreakyStyley wrote: Znaci ako kazem: "Sad nesto glumis, a prije pet godina nisi im'o za kafe" je rasizam?
Pa da je rekao to drugo, to bi tesko moglo biti interpretirano kao rasizam.

Znaci ti crnac, africkog porijekla, odmah uvreda po toj liniji? :-)
To je isto kao da mu bivsi igrac Lazia, Forrest Gump :D , nakon nekog sporeckanja u utakmici Juve-Lazio kaze o Lulicu nesto tipa sta se on kurci, do juce je prao toalete po Cirihu ili odakle je vec, a sad glumi mangupa. Ja bih tu izjavu okarakterisao kao sovinisticku.
Jack Be Nimble

#1422 Re: Senad Lulić

Post by Jack Be Nimble »

Da je bio Hummels ne bi rekao da je prodavao carape, u tome je rasizam. Cojek je koristio negativni sterotip na racun boje koze. Koristio je svoj komentar kao uvredu i uspio je. Sada je ostalo samo da se vidi hoce li dobiti 5 ili 10 utakmica ne igranja :izet:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1423 Re: Senad Lulić

Post by Tomahawk11 »

Jok, zabranice mu dozivotno da suta loptu :oops:
FreakyStyley

#1424 Re: Senad Lulić

Post by FreakyStyley »

jeza u ledja wrote:
FreakyStyley wrote: Sta je u ovoj izjavi rasisticko? Sta implicira da je Rudiger prodavao carape jer je crnac?
Da, upravo to. Ako si bio igdje na Zapadu mogao si vidjeti ulicne prodavace kisobrana, bizuterije, laznjaka i slicnih stvari po ulicama. Pa ih onda hapse i slicno. Bas sam jednom gledao dokumentarac o tome (mahom africki imigranti).
FreakyStyley wrote: Znaci ako kazem: "Sad nesto glumis, a prije pet godina nisi im'o za kafe" je rasizam?
Pa da je rekao to drugo, to bi tesko moglo biti interpretirano kao rasizam.

Znaci ti crnac, africkog porijekla, odmah uvreda po toj liniji? :-)
To je isto kao da mu bivsi igrac Lazia, Forrest Gump :D , nakon nekog sporeckanja u utakmici Juve-Lazio kaze o Lulicu nesto tipa sta se on kurci, do juce je prao toalete po Cirihu ili odakle je vec, a sad glumi mangupa. Ja bih tu izjavu okarakterisao kao sovinisticku.
Ne znam sad, ako se stvari stave u odredjeni kontekst, onda pretpostavljam da se izjava moze okarakterisati kao rasisticka.

Mislim, ako u Rimu postoji negativna predrasuda i popularno je misljenje da svi crnci koji dodju u Italiju prodaju carape na ulicama - u smislu, Azijati su losi vozaci - onda se zajebo Lula da valja.
jeza u ledja

#1425 Re: Senad Lulić

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote: Da bih opravdavao ''rasisticki'' komentar, prvo bih isti trebao smatrati takvim.
A ne smatram. Zato i kazem da je ovo ironija i cinizam, te da se trenira strogoca na ovakvim slucajevima.
Komentar jeste uvreda, ali nikako u rasistickom smislu.
Sta ima Lulic poprimiti, eto kod nas nije svakodnevnica da se nekom slicno spusti.
Nije problem sto se uperilo prstom u Lulica, jer jeste vrijedjao, ali pricati pricu kako je ovo nekakav rasizam je smijesno.
Ali eto, sta ja znam :oops:
Ovo jeste ocigledna rasisticka uvreda. I sam je Lulic to skonto.
To ako je ti ne smatras takvom, o tome mozda na nekoj drugoj temi.
Post Reply