SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

kurty

#551 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by kurty »

nezavisni wrote:Ova tema je vise za pdf politika, nego sport.
Ja bih se donekle slozio sa ovima sto zagovaraju uspostavljanje novog saveza. Ali pitao bih samo nesto, sta su na ova dogadjanja rekli npr. Barbarez, Baljic, Kodro, Hadzibegic, Bazdarevic itd., itd. Jedinu reakciju sam vidio od kapetana Spahica. Ko bi to onda osnivao novi savez??
Iskren da budem, nisam ni ov medija vidjeo neki pretjerani bjes... Cak sta vise... mrtvi hladni
jeza u ledja

#552 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jeza u ledja »

U Azerbejdzanu se prije 7-8 godina desio raskol u njihovom savezu, te su napravljena dva paralelna, pa su neki klubovi (ja mislim vecina) presli u novi, a neki ostali u starom, pa je neko tu suspendovan od strane UEFA , itd... Ne sjecam se detalja, mozete proguglat malo o tome...

Ako mene pitate, nije mi jasno zasto je troclano predsjednistvo toliki problem za UEFA. Ima u Savezu mnogo drugih problema koji imaju veze sa korupcijom i drugim finansijskim malverzacijama s kojima se UEFA treba pozabaviti. Najmanje je bitno ovo predsjednistvo.
bierkof

#553 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by bierkof »

Dammme wrote:
bierkof wrote:Gdje su navijacke grupe? Da li oni reaguju samo kada treba blokirati tramvaje u sarajevu i praviti neki belaj?
Zasto sada svi sute?
Vjerovatno zato što su ih fini i pristojni građani nazivali kojekakvim imenima i slali u zatvore.
(Doduše par pojedinaca je i zaslužilo, ali ne i cijele grupe)
E jesi se ogradio svaka ti cast. :-)
Evo mi smo onda tih par pojedinaca zvali kojekakvim imenima i njih smo slali u zatvore, ali nismo cijele grupe.

Gledaj ovih, sad se navijaci kao smiju njima ovo kao odgovara i ne dotice ih se. Daj bolan... spustite se na zemlju.
Ako hocete bilo sta DOBRO da uradite evo vam prilike, evo vam i pravih neprijatelja.
Nisu to vozaci grasa tramvaji ili trole, ili bilo ko ko na dan derbija slucajno nosi crvenu ili plavu majicu pa zbog toga 'slucajno' dobije batine.
Navijaci generalno jesu bagra, ne znam ni sto se nadam da ce ovaj put da urade nesto korisno kad nisu do sada... Valjda bosanski optimizam. Moja greska, priznajem. :bih:
north

#554 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

Da se sazna naravno i to da se navedu puna imena i prezimena svih ološa bez obzira ko su i šta su, a koji su doveli do ovoga, da se njihove slike objavljuju u svim gradovima u kojima se voli BiH, u svim javnim medijima, da nikada više nosa ne mogu pomoliti u Sarajevu i ostalim gradovima BiH u kojima se živi za ovu državu.....
Bosanski_kralj

#555 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

Svu ovu situaciju okrećem i gledam kroz šalu, pokušavam da mi bude lakše, ali kad ne bih reprezentaciju mogao gledati 2 ili još gore 4 godine, moj život ne bi imao smisla.
Dammme

#556 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

bierkof wrote:
Dammme wrote:
bierkof wrote:Gdje su navijacke grupe? Da li oni reaguju samo kada treba blokirati tramvaje u sarajevu i praviti neki belaj?
Zasto sada svi sute?
Vjerovatno zato što su ih fini i pristojni građani nazivali kojekakvim imenima i slali u zatvore.
(Doduše par pojedinaca je i zaslužilo, ali ne i cijele grupe)
E jesi se ogradio svaka ti cast. :-)
Evo mi smo onda tih par pojedinaca zvali kojekakvim imenima i njih smo slali u zatvore, ali nismo cijele grupe.

Gledaj ovih, sad se navijaci kao smiju njima ovo kao odgovara i ne dotice ih se. Daj bolan... spustite se na zemlju.
Ako hocete bilo sta DOBRO da uradite evo vam prilike, evo vam i pravih neprijatelja.
Nisu to vozaci grasa tramvaji ili trole, ili bilo ko ko na dan derbija slucajno nosi crvenu ili plavu majicu pa zbog toga 'slucajno' dobije batine.
Navijaci generalno jesu bagra, ne znam ni sto se nadam da ce ovaj put da urade nesto korisno kad nisu do sada... Valjda bosanski optimizam. Moja greska, priznajem. :bih:
Nemam se ja šta ograđivati. Ne pripadam nijednoj navijačkoj grupi. Ali zašto sada "fini i pošteni građani" očekuju da navijačke grupe nešto urade kada su ih osuđivali kada su (između ostalog) dobijali batine ispred tog istog saveza, palili baklje na utakmicama u znak protesta itd. Ja ih tada nisam osuđivao i ja mislim da bi se trebali ponovo organizovati u borbi protiv uhljupa. Ali takođe razumijem i njihovu rezignaciju ponašanjem "finih i poštenih građana" koji državu(savez) mijenjaju nenasilnim sredstvima(izborima :lol: :lol: :lol: ). Ne znam što sad ove "fine i poštene" dotiče ova odluka Skupštine N/FSBiH? Odluka je donešena prema statutu i važećim propisima. Dakle za takve bi trebala biti u redu.
Obuca9

#557 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Zasto sada svi sute?
Ti zaboravio kad su prije dvije godine te iste navijačke grupe tukli policajci po Ferhadiji, dok su protestvovali protiv odluke Saveza da se smijeni Kodro, a kad ste vi tastaturaši ih proglašavali huliganima, koje treba strpati u zatvor.

Sad sjedi i uživaj i ne zovi navijače u pomoć, nego probaj sa forumašima, tastaturu u ruke i sve ih u vugla udaraj.
Dammme

#558 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

north wrote:Da se sazna naravno i to da se navedu puna imena i prezimena svih ološa bez obzira ko su i šta su, a koji su doveli do ovoga, da se njihove slike objavljuju u svim gradovima u kojima se voli BiH, u svim javnim medijima, da nikada više nosa ne mogu pomoliti u Sarajevu i ostalim gradovima BiH u kojima se živi za ovu državu.....
E pa bujrum bog dao internet. Na zvaničnoj stranici su imena pa udariti. Neka sam ja ovdje napisao, a i još neki forumaši su objavili imena "poslanika". Ali treba to podići na viši nivo od BiH, jer da se ovdje moglo nešto promijeniti, juče bi se promijenilo.
palermo

#559 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

hz__semir wrote:
Zasto sada svi sute?
Ti zaboravio kad su prije dvije godine te iste navijačke grupe tukli po Ferhadiji, dok su protestvoali protiv odluke Saveza da se smijeni Kodro, a kad ste vi tastaturaši ih proglašavali huliganima, koje treba strpati u zatvor.

Sad sjedi i uživaj.
Bezveze pišete, ja uopšte ne mislim da navijačke skupine nešto mogu uraditi, niti ih prizivam da nešto urade, doduše slavodobitno sada klikati je baš onako....., posebno s toga što suspenzija neće biti zbog razloga zbog kojih ste vi protestovali.
ultrajvosa 1987

#560 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultrajvosa 1987 »

Najjaci su ovi koji pozivaju navijace da reaguju, a u istom postu kaze za te iste navijace da su bagra ... Bas za institucije ...

Kad su navijaci pokusavali vi ste bili 'kulturni", i ismijavali ih, cak sta vise i nazivali pogrdnim imenima, al' sad kad je doslo "do zida" i ne mozete gledati Dzeku, Misketa, Spahu i ostale onda kukate. A nisu vam smetali tada Iljo ,Suljo, Ceko, pa naravno da nisu dogurali smo cak do baraza... zalosno. Kad navijaci s' pravom prozivaju majmune iz saveza zbog neregularnosti nase lige, zbog mita i korupcije, i tad ste se smijali, sta vas briga za nase klubove, imate repku... E vidis meni je klub na prvom mjestu, naravno da gotivim i repku, al' dok su majmuni na celu saveza nema smisla pratiti tu istu repku, evo vidis da se to pokazalo tacnim...

Sad nema "bagre" da vas sputava, pa rijesite problem ....
north

#561 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

ultrajvosa 1987 wrote:Najjaci su ovi koji pozivaju navijace da reaguju, a u istom postu kaze za te iste navijace da su bagra ... Bas za institucije ...

Kad su navijaci pokusavali vi ste bili 'kulturni", i ismijavali ih, cak sta vise i nazivali pogrdnim imenima, al' sad kad je doslo "do zida" i ne mozete gledati Dzeku, Misketa, Spahu i ostale onda kukate. A nisu vam smetali tada Iljo ,Suljo, Ceko, pa naravno da nisu dogurali smo cak do baraza... zalosno. Kad navijaci s' pravom prozivaju majmune iz saveza zbog neregularnosti nase lige, zbog mita i korupcije, i tad ste se smijali, sta vas briga za nase klubove, imate repku... E vidis meni je klub na prvom mjestu, naravno da gotivim i repku, al' dok su majmuni na celu saveza nema smisla pratiti tu istu repku, evo vidis da se to pokazalo tacnim...

Potpis!!!

Zaista je licemejrno očekivati od navijača da sad ko nešto prostestvuju, šta ima :-) ?
palermo

#562 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

ultrajvosa 1987 wrote:Najjaci su ovi koji pozivaju navijace da reaguju, a u istom postu kaze za te iste navijace da su bagra ... Bas za institucije ...

Pa šta se uopšte javljaš na ovoj temi momčino, ti ne'š biti oštećen, rajvosa će svakako da igra derbi za vrbanjušom, pusti nas kojima je reprezentacija draga da se sekiramo, svađamo između sebe, ljutimo.......nije bolan tebi ovdje mjesto.....ti si rahat
Bosnolog

#563 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosnolog »

jeza u ledja wrote:U Azerbejdzanu se prije 7-8 godina desio raskol u njihovom savezu, te su napravljena dva paralelna, pa su neki klubovi (ja mislim vecina) presli u novi, a neki ostali u starom, pa je neko tu suspendovan od strane UEFA , itd... Ne sjecam se detalja, mozete proguglat malo o tome...

Ako mene pitate, nije mi jasno zasto je troclano predsjednistvo toliki problem za UEFA. Ima u Savezu mnogo drugih problema koji imaju veze sa korupcijom i drugim finansijskim malverzacijama s kojima se UEFA treba pozabaviti. Najmanje je bitno ovo predsjednistvo.
Dodik ima svoje istomisljenike i salonce koji nam prodaju bijele bubrege samo malo bolje upakovane,....Troglavo predsjednistvo je ono sto salonci zele i podrzavaju i time pravdaju uplit i kontrolu NS/F SBIH od strane politika a kako to kontrolisu vidjesmo svi na posljednjem glasnju na promjenama koje je postavila FIFA i UEFA a sada nam ti dosao prodavati istu gajdu,a eto vidis UEFA i FIFA to nece sto ti upravo zelis,jer ne zele uplit politike u sport........... :mrgreen:
Dodik: Srbi treba da napuste FSBiH
17. 07. 2010. • 15:30 A. K.

Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik smatra da bi predstavnici tog bh. entiteta trebalo da napuste Fudbalski savez BiH, jer u toj organizaciji "postoje politička uplitanja, što je neprihvatljivo“.

Komentarišući to što na jučerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza srpski delegati nisu prihvatili ukidanje tročlanog Predsjedništva Saveza i uvođenje jednog predsjednika, što je bio zahtjev UEFA-e i FIFA-e, Dodik je utvrdio da je "zahtjev za političkim rješenjima u fudbalskim savezima apsolutno degutantan i govori o snažnom pritisku koji se želi učiniti u tom segmentu".

On je mišljenja i da su se delegati iz RS-a "juče dobro ponašali", jer nisu prihvatili izmjenu statuta koja se odnosi na ukidanje Predsjedništva Fudbalskog saveza BiH, koju su zahtjevale FIFA i UEFA.
Bas nam nije jasno cija se to politika uplice u Sport,a pohvale svojih zombija sto su tako glasali nije uplitanje velikosrpske politike,...... ;-)
Dammme

#564 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

palermo wrote:

Pa šta se uopšte javljaš na ovoj temi momčino, ti ne'š biti oštećen, rajvosa će svakako da igra derbi za vrbanjušom, pusti nas kojima je reprezentacija draga da se sekiramo, svađamo između sebe, ljutimo.......nije bolan tebi ovdje mjesto.....ti si rahat
Jest, ali ima mala začkoljica u tvom zaključku. Sarajevo dogodine neće moći igrati u Evropskim takmičenjima(ne zbog rezultata, nego zbog bijednika u savezu). Kako Sarajevo tako i drugi klubovi. Liga bi trebala promijeniti naziv u KUKURUZ LIGA. A za sve su to kriv bijednici u savezu. I za namještene utakmice, i za cirkus u repki i za dugove i za potpisivanje duplih ugovora. Razlika između "navijača" i "simpatizera" je ta što su navijači pokušali makar nešto učiniti, a "simpatizeri" su svršavali na Ćiru i baraž i bolila ih je neka stvar za dešavanja u Fudbalskom savezu.
Tražili smo, evo nam ga!
ronhill

#565 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ronhill »

Zasto sada svi sute?
a bil ti da ti HZ sad rijesi probleme na nacin na koji su rijesili svoje pa sad sve cakum pakum osim kaznjavanja ubice pokojnog Vedrana a i to cemo istjerati ako Bog da?
dje je sad "huligani, ruse samo, samo prave probleme, fina policija treba ih sve po zatvorima" eeee moj ti
Haettenschweiler

#566 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Haettenschweiler »

Dammme wrote:
north wrote:Da se sazna naravno i to da se navedu puna imena i prezimena svih ološa bez obzira ko su i šta su, a koji su doveli do ovoga, da se njihove slike objavljuju u svim gradovima u kojima se voli BiH, u svim javnim medijima, da nikada više nosa ne mogu pomoliti u Sarajevu i ostalim gradovima BiH u kojima se živi za ovu državu.....
E pa bujrum bog dao internet. Na zvaničnoj stranici su imena pa udariti. Neka sam ja ovdje napisao, a i još neki forumaši su objavili imena "poslanika". Ali treba to podići na viši nivo od BiH, jer da se ovdje moglo nešto promijeniti, juče bi se promijenilo.
Dobra ideja. Evo ja ću početi. Ako ovome nije mjesto na ovoj temi, onda bih zamolio administratora da ovaj post prebaci gdje misli da pripada (može i kanta, neću se ljutiti :wink: )

Samir Ćemalović - Pika
Image

-Do 92 obični klošar koji je narodu krao farmerke sa štrika
-U ratu obavlja prljave poslove za Safeta Oručevića
-Nakon rata postaje gradski kauboj koji okupira tuđe prostorije u Starom gradu, sređuje ispite, pronalazi štele i radna mjesta, prebija profesore, sudijama pali šamare i postaje veteran Veleža

Jel ovo dovoljno ili ćemo ići u detalje?
RtrnOfSalisbury

#567 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by RtrnOfSalisbury »

mislim da je ovo gore tacno, bilo kakvi protesti tesko da bi pomogli, protiv cega protestvovati: dao si mogucnost da neko glasa on je glaso i sta sad? ako fifa trazi da se igra kockastom loptom ima da se igra i tu nema glasanja, ako trazi takvo i takvo rukovodstvo ima da bude takvo i nema glasanja. jedino da neki sekretar 'objasni' situaciju tamo gdje treba ali i to nema neke logike. jedno pitanje je hoce li bih da igra na medjunarodnoj sceni, a drugo (nazalost) kriminal i kradja itd.
nadam se da ce nam ipak nekako dozvoliti da se takmicimo pod nekim prelaznim rjesenjem prema necemu, ko zna cemu
Dammme

#568 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

Bosnolog wrote:
jeza u ledja wrote:U Azerbejdzanu se prije 7-8 godina desio raskol u njihovom savezu, te su napravljena dva paralelna, pa su neki klubovi (ja mislim vecina) presli u novi, a neki ostali u starom, pa je neko tu suspendovan od strane UEFA , itd... Ne sjecam se detalja, mozete proguglat malo o tome...

Dodik ima svoje istomisljenike i salonce koji nam prodaju bijele bubrege samo malo bolje upakovane,....Troglavo predsjednistvo je ono sto salonci zele i podrzavaju i time pravdaju uplit i kontrolu NS/F SBIH od strane politika a kako to kontrolisu vidjesmo svi na posljednjem glasnju na promjenama koje je postavila FIFA i UEFA a sada nam ti dosao prodavati istu gajdu,a eto vidis UEFA i FIFA to nece sto ti upravo zelis,jer ne zele uplit politike u sport........... :mrgreen:

Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik smatra da bi predstavnici tog bh. entiteta trebalo da napuste Fudbalski savez BiH, jer u toj organizaciji "postoje politička uplitanja, što je neprihvatljivo“.

Komentarišući to što na jučerašnjoj sjednici Skupštine Fudbalskog saveza srpski delegati nisu prihvatili ukidanje tročlanog Predsjedništva Saveza i uvođenje jednog predsjednika, što je bio zahtjev UEFA-e i FIFA-e, Dodik je utvrdio da je "zahtjev za političkim rješenjima u fudbalskim savezima apsolutno degutantan i govori o snažnom pritisku koji se želi učiniti u tom segmentu".

On je mišljenja i da su se delegati iz RS-a "juče dobro ponašali", jer nisu prihvatili izmjenu statuta koja se odnosi na ukidanje Predsjedništva Fudbalskog saveza BiH, koju su zahtjevale FIFA i UEFA.
Bas nam nije jasno cija se to politika uplice u Sport,a pohvale svojih zombija sto su tako glasali nije uplitanje velikosrpske politike,...... ;-)
Je li boga ti ti misliš da je bilo ko ovdje glup i da to ne vidi?
Je li misliš da mi svi ne znamo ko je uvijek "protiv"?
Znamo majstore, znamo!
Ali je problem što oni koji su trebali biti "za" nisu ništa učinili da anuliraju ove što su "protiv", nego su šta više puhali u istu tikvu sa njima. Ovim "poslanicima" iz RS-a ni ja ni ti ne možemo ništa, osim da ih kunemo. Njima mogu nauditi samo njihovi građani(pod uslovom da žele). Ali zato ovim bijednicima iz Sarajeva, Lukavca, Travnika, Zenice itd možemo.
zecko_kupuz

#569 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by zecko_kupuz »

Jača reakcija se ne može očekivati sve dok nas i zvanično FIFA i UEFA ne zalijepe po obrazu. I presmiješno je da se već međusobno tužakate i prebacujete odgovornost za eventualni protest kada je ovo bukvalno svačiji problem. :roll:
Bosnolog

#570 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosnolog »

Dammme wrote:
Bosnolog wrote:

Je li boga ti ti misliš da je bilo ko ovdje glup i da to ne vidi?
Je li misliš da mi svi ne znamo ko je uvijek "protiv"?
Znamo majstore, znamo!
Ali je problem što oni koji su trebali biti "za" nisu ništa učinili da anuliraju ove što su "protiv", nego su šta više puhali u istu tikvu sa njima. Ovim "poslanicima" iz RS-a ni ja ni ti ne možemo ništa, osim da ih kunemo. Njima mogu nauditi samo njihovi građani(pod uslovom da žele). Ali zato ovim bijednicima iz Sarajeva, Lukavca, Travnika, Zenice itd možemo.
Pa eto vidis da se bijednici prodaju jer bijednike su birali politicari da rade kako im oni naloze ali ima i onih koji se mogu prodati,.....

Da smo cekali konsensus 1992 ko ce sjediti u komandi kada se BiH branila danas ne bi imali ni BiH niti fudbalskog saveza kojeg su opet suspendovali oni koji sve godine zele da nema BiH,......Ti se slomi napadajuci one koji su glasali i prihvatili promjene ali su isti glupi sto podilaze BH dusmanima koji sjede u savezu kojeg mrze ali slatko trose lovu zaradenu od onih kojima je drzava na srcu,......

Jednostavan potez: Svi oni koji nece da prihvate promjene koja trazi FiFA i UEFA dopuni onima koji hoce i idemo dalje uz reformu i cistku korumpirane bagre,.......Neprijatelj BiH ce raditi protiv BiH bez obzira sta cinili oni su jedinstveni u jednom a to su po ko zna koji put pokazali,.....Sada sto ti to zelis prikazati i prodati drugacije to je tvoja stvar,.....Treba li ti crtati da se dogovorili Dodik i Cavic kako ce da miniraju savez BiH jer oni zele tri saveza i podiejeljnu BiH a ti nastavi da nas zabavljas,..... :mrgreen:
Dammme

#571 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Dammme »

Haettenschweiler wrote:
Dammme wrote:
Dobra ideja. Evo ja ću početi. Ako ovome nije mjesto na ovoj temi, onda bih zamolio administratora da ovaj post prebaci gdje misli da pripada (može i kanta, neću se ljutiti :wink: )

Samir Ćemalović - Pika
Image

-Do 92 obični klošar koji je narodu krao farmerke sa štrika
-U ratu obavlja prljave poslove za Safeta Oručevića
-Nakon rata postaje gradski kauboj koji okupira tuđe prostorije u Starom gradu, sređuje ispite, pronalazi štele i radna mjesta, prebija profesore, sudijama pali šamare i postaje veteran Veleža

Jel ovo dovoljno ili ćemo ići u detalje?
Kao što običavam reći uvijek treba prvo počistiti u svojoj avliji

MENSUD BAŠIĆ
Image

Direktor gubitaša BH Pošte

Član (nažalost i uz protivljenje navijača) UO FKS

Član IO N/FSBiH koji je suprotno stavovima FSKS(čiji je predstavnik u IO N/FSBiH), glasao za predsjedništvo, a ne za predsjednika.

Čovjek koji je direktno odgovoran zašto nije bilo prenosa derbija Sarajevo-Željo sa Koševa (bez publike)!
cyprus

#572 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by cyprus »

Dammme wrote:
cyprus wrote:Pa da se može tek tako predložit nešto konstruktivno i da postoji jednostavno rješenje, ne bi bili u ovolikim govnima. To ne znači da se sad trebamo natjecat ko će dat nebulozniji prijedlog :oops:

Ipak polazna tačka svakog prijedloga mora biti činjenica da se OVAJ savez mora učiniti boljim i funkcionalnijim. U slučaju suspenzije, pritisak medija, javnosti i navijača jednostavno mora uraditi svoje. Suspenzija BH fudbala osim što je udar na državu, ona je također udar i na sam savez kojeg čine i ovi ljudi što su izglasali neprihvatanje FIFA-inih zahtjeva, a njim će bit pogođeni i klubovi RS-a. Osim kratke zluradosti, ne vidim da dugoročno neko iz RS-a može biti zadovoljan što im se klubovi ne takmiče nigdje.

Tako da, da u skoroj budućnost realne vidim samo dvije opcije:

1. FIFA će nam progledat kroz prste zbog "specifične situacije"
2. Suspenzija i zavrtanje pipe SVIMA će dovesti do usvajanja traženih amandmana
Ja ne vjerujem niti u tačku 1 niti u tačku 2.
Šta ćemo kada se nijedno od ovo dvoje ne desi(a neće se desiti prije oktobarskih izbora) i kada reprezentacija nakon 4 kola bude imala 0 bodova i -12 gol razliku?
Ja pak mislim da su samo ova dva rješenja moguća... Ovo što trenutno rade ovi iz RS-a je isprobavanje da li se FIFA šali ili je baš ozbiljna. Suspenzija ne može ni njima ići u korist nikako. Al haj vidjećemo... sve suprotno ovome što sam gore naveo dovodi do neviđene katastrofe, iz koje bi se teško vidio izlaz. Da li je na pomolu drugi fudbalski rat u historiji, ovaj put građanski :oops:
north

#573 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

Pa evo nešto kontam, primitivac iz Laktaša kaže da Srbi trebaju napustiti NS,i da imaju svoj savez iako mu je jasno da ne mogu igrati u Evropi.
Odlično, otjerati govna, protjerati i ove naše smetljare, neka dođu neki novi i pokušati se dogovoriti se sa kockastima da se usvoji taj novi statut i krenuti ispočetka. Znam da zvuči malo pojednostavljeno , ali kako drugačije, sa bagrom iz RS-a se ne može dogovoriti.......
RtrnOfSalisbury

#574 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by RtrnOfSalisbury »

heh, ovaj piko se sa bracom haman bavi i ugostiteljtvom, ima kamere na ulaznim vratima, cuku koji dezura,
jebomajku zbilja koja je to galerija likova: karikature ottoa rajzingera. kad ih nako sve vidis na slikama, vidis da smo mi ovdje manje vise (pre)teski optimisti. sah je zakon
palermo

#575 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by palermo »

cyprus wrote:
Ja pak mislim da su samo ova dva rješenja moguća... Ovo što trenutno rade ovi iz RS-a je isprobavanje da li se FIFA šali ili je baš ozbiljna. Suspenzija ne može ni njima ići u korist nikako. Al haj vidjećemo... sve suprotno ovome što sam gore naveo dovodi do neviđene katastrofe, iz koje bi se teško vidio izlaz. Da li je na pomolu drugi fudbalski rat u historiji, ovaj put građanski :oops:
Ha, ne znam hoćeš li me razumjeti, ali problem je u ovome njima, mislim ko su ti njima, ako misliš na fudbalere, pa vjerujem da recimo fudbalerima Borca, pa čak i mnogim sportskim radnicima iz RS-a ovo ne odgovara, ali oni se ne pitaju.........ne vidim kako će se Dodik i još mnogi nasekirati zbog eventualne suspenzije.........mislim, logično ti pišeš, ali problem je što naša stvarnost briše logiku.

Inače, i ja se slažem da je ovo potencijalno jako opasna situacija.....
Locked