Tačno, to ti i govorim, zašto bi onda nakon toga primili baš taj savez koji bi mi ovdje osnovali. Pa znaš li ti uopšte ko bi sve bio protiv primanja tog saveza i koliko bi bilo otpora?Dammme wrote:
U UEFI I FIFI je jedini priznat N/FSBiH. Kada njega izbace izbacili su i sve njegove članice(FSRS i NSFBiH).
SAVEZ NAPOLJE!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#501 Re: SAVEZ NAPOLJE!
- Dammme
#502 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jesam li ja igdje napisao da bi bilo lako?palermo wrote:Tačno, to ti i govorim, zašto bi onda nakon toga primili baš taj savez koji bi mi ovdje osnovali. Pa znaš li ti uopšte ko bi sve bio protiv primanja tog saveza i koliko bi bilo otpora?Dammme wrote:
U UEFI I FIFI je jedini priznat N/FSBiH. Kada njega izbace izbacili su i sve njegove članice(FSRS i NSFBiH).
Jesam li igdje napisao da ne bi bilo strašnih otpora(pogotovo političkih)?
Jedinu mogućnost vidim u tome da FIFA i UEFA zabranjuju uplitanje politike u fudbal i saveze(bar javno).
Evo daj ti neki prijedlog koji bi lako i bez ikakvog truda i otpora riješio ovu sitauciju.
- zecko_kupuz
#503 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ne vidim da je neko ranije postao, pa ću reći da je na nekim sportskim portalima izašao fin tekst o predstavi bliske budućnosti našeg fudbala. Ukratko, u najboljem slučaju, imaćemo klubove i reprezentaciju u međunarodnim takmičenjima (za dvije godine), ali će nam svi živi faktori pasti na nulu. Dakle, bili bismo na razini San Marina ili Andore.
A žalosno je da u poslijeratnoj BiH nema apsolutno nikakve inicijative za dizanje puča. Mudri i inteligentni sjede nepomično, dok provincijalci drsko uzimaju šta im se ponudi i ne mare za druge.
Pokušavam zamisliti taj preokret u mentalnom sklopu ovog naroda, ali jednostavno mi djeluje nemoguć.
A žalosno je da u poslijeratnoj BiH nema apsolutno nikakve inicijative za dizanje puča. Mudri i inteligentni sjede nepomično, dok provincijalci drsko uzimaju šta im se ponudi i ne mare za druge.
Pokušavam zamisliti taj preokret u mentalnom sklopu ovog naroda, ali jednostavno mi djeluje nemoguć.
-
palermo
#504 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Prvo treba svima biti jasno da je ovo politika i još jedan udar na Bosnu i Heercegovinu i njene institucije. Sudbina ove borbe zavisi i od ishoda borbe za Bosnu i Hercegovinu. dakle, bez politike ovu borbu ne možeš dobiti. Bilo bi dobro za početak staviti na stup strama sve one što su u izvršnom odboru glasali za tu odluku da se ne prihvati Statut UEFE. Druga stvar, bilo bi jako dobro da se uspostavi makar jedinstvo delegata iz redova kantonalnih saveza (tj. Bošnjaka i Hrvata) u kontekstu prihvatanja Statuta. Mislim da to i ne bi bilo tako teško. Treba animirati sve naše asove, sadašnje i prošle, napraviti akciju golemih razmjera kojom će se slati poruka u svijet. A poruka glasi, mi prihvatamo sve što evropa od nas traži, zar čitava zemlja treba da ispašta zbog grupe ljudi. Bilo bi dobro napraviti i proteste, ne moraju to biti nasilni i nekakvi rušilački protesti, recimo organizovati utakmicu naših bivših zvjezdea i svjetskih zvijezda, opet sa istom porukom. Al sve ovo treba pokrenuti, odnosno napraviti plan, ciljeve, angažirati ljude, jednostavno shvatiti da je to borba za državu, ne samo fudbal.Dammme wrote: Jesam li ja igdje napisao da bi bilo lako?
Jedinu mogućnost vidim u tome da FIFA i UEFA zabranjuju uplitanje politike u fudbal i saveze(bar javno).
Evo daj ti neki prijedlog koji bi lako i bez ikakvog truda i otpora riješio ovu sitauciju.
Misliti da bi bilo dobro da se isključi savez je suluda ideja (izvini na izrazu). To ti je kao da radi kile mesa kolješ vola, ako nas isključe ko zna kad bi nas ponovno primili, i to isključenje bi bilo zapravo pobjeda svih onoh snaga koje su protiv Bosne i Hercegovine.
Edit: Ne postoji brz i lak način, jedino da nam se UEFA smiluje
-
samo malo
#505 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Dal meni neko moze objasniti na brzinu, sta se sad ceka? FIFA i UEFA ce nas izbaciti iz kvalifikacija i klubove iz EVrope? jel to sigurno ili samo prijetnja? dal se nekada desilo da krovne fudbalske organizacije jednu zemlju suspenduju tako drasticno?
Meni to iskreno djeluje nestvarno, nece nas valjda nogirat na dvije ili 4 godine?
Meni to iskreno djeluje nestvarno, nece nas valjda nogirat na dvije ili 4 godine?
- krivorijek
#506 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Valjda i ovi iz UEFA i FIFA razumiju malo situaciju, pa nas nece valjda iskljuciti.
Problem nije ni u njima ni nigdje drugdje do u nesposobnosti ljudi u savezu da izaberu JEDNOG predsjednika!
Pa zamisli koja steta samo zbog toga!!!
I zbog koga.
I zbog cega.
Problem nije ni u njima ni nigdje drugdje do u nesposobnosti ljudi u savezu da izaberu JEDNOG predsjednika!
I zbog koga.
I zbog cega.
- jutarnji
-
Majjah
#508 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Djaba kad su moroni u sumskoj ubjedjeni da je ovo njihova pobjeda. A cirtam po njihovim forumima, zao je i njima Borca i optuzuju ove ,,svoje'' sto su bas sad nasli da se protive, kad ce na kraju sve opet prihvatitikrivorijek wrote:Valjda i ovi iz UEFA i FIFA razumiju malo situaciju, pa nas nece valjda iskljuciti.
I zbog koga.
I zbog cega.
A evo razmisljanja tipicnog sprskog zaljubljenika u nogomet:
,,Pozdrav drustvu. Nažalost čini mi se da iz Tehareana, pardon Sarajeva stižu loše vijesti. Javio mi se priajtelj koji je prisustvovovao skupštini i pop njegovim riječima bila je oštre borba. Na jednoj strani Srbi i Hrvati, koje je predvodio Jospi Bevanda, predsjednik Širokog, koji je na tu Skupštinu doputovao direktni iz Beča s meča sa Austrijom. Pa zar bi on glasao protiv svog kluba koje realno ima najbolje šanse da prođe dalje. Stvar je malo komleksna i afija iz UEFA I FIFA bila ej sve dogvorila sa domaćim mafijom da prođe jedan predsjednik, a to bio bio niko drugi već Jusuf Pušina. Muslimani zajedno sa Iljom Dominikovićem koji je kakve li slučajnosti prije dva dana imenovan za predsjednika Federacije BiH saveza, trebao biti prevaga na stranu jednog predsjednika. Međutim, Srbi i Hrvati iz Hercegovine okrenuli se leđa Dominkoviću i Hrvatima iz Posavine, te Turcima, i sada nam slijede sankcije, to je već izvjesno, možda faks na adresu saveza stigne i u toku noći.
Međutim, pobjeda je ostvarena, jer plan je bio da pošto je mafija znala da će Srbi opstruisati jednog predsjendika da se oni direktno optuže, i tada nas ne bi bilo nigdje. Ovako zajedno sa Hrvatima i pored toga što nažalost nećemo gledati zvaničnu evropsku utakmicu zabilježili smo pobjedu, po meni prvu na političkom polju, koja bi nas uskoro mogla dovesti tamO gdje i želimo i maštamo, bez drine granice !''
-
Majjah
#509 Re: SAVEZ NAPOLJE!
EVO SPISAK GLASAČA ( dvojica su bili odsutni a ostalih 18 je bilo protiv):
Ljubomir Čordašević (Bosanski Šamac), Stevo Maksimović (Modriča), Rade Mitrekanić (Bosanski Brod), Savo Popović (Bosanski Šamac), Rade Vasiljević (Doboj), Duško Kojović, Milenko Šaraba (oba Trebinje), Svetozar Jovanović (Ugljevik), Branko Lazarević, Radika Marić (oba Bijeljina), Mirko Milošević (Zvornik), Slobodan Tešić (Brčko Distrikt), Mile Mandić (Bosanska Dubica), Stanko Vujković (Prijedor), Predrag Damjanović, Milorad Janjetović (oba Banja Luka), Milenko Pavlović (Bosanska Gradiška), Dragiša Savić (Laktaši), Dragan Kulina, Dragan Mičić (oba Lukavica).
Ljubomir Čordašević (Bosanski Šamac), Stevo Maksimović (Modriča), Rade Mitrekanić (Bosanski Brod), Savo Popović (Bosanski Šamac), Rade Vasiljević (Doboj), Duško Kojović, Milenko Šaraba (oba Trebinje), Svetozar Jovanović (Ugljevik), Branko Lazarević, Radika Marić (oba Bijeljina), Mirko Milošević (Zvornik), Slobodan Tešić (Brčko Distrikt), Mile Mandić (Bosanska Dubica), Stanko Vujković (Prijedor), Predrag Damjanović, Milorad Janjetović (oba Banja Luka), Milenko Pavlović (Bosanska Gradiška), Dragiša Savić (Laktaši), Dragan Kulina, Dragan Mičić (oba Lukavica).
- Dammme
#510 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Fudbalu je politika samo odmogla i političari niti hoće,niti znaju pomoći. A i ne smiju zbog pravila UEFE i FIFE.palermo wrote:Prvo treba svima biti jasno da je ovo politika i još jedan udar na Bosnu i Heercegovinu i njene institucije. Sudbina ove borbe zavisi i od ishoda borbe za Bosnu i Hercegovinu. dakle, bez politike ovu borbu ne možeš dobiti.Dammme wrote: Jesam li ja igdje napisao da bi bilo lako?
Čekati da se dobije borba za Bosnu i Hercegovinu, na način kako ti to zamišljaš, je veća utopija od pravljenja novog sveza
O ovome trunih sinoć.palermo wrote: Bilo bi dobro za početak staviti na stup strama sve one što su u izvršnom odboru glasali za tu odluku da se ne prihvati Statut UEFE.
Izvini, ali tebi se alarm izgleda upalio tek juče. Nogometni savez Federacije BiH, prije par dana, je donio istovjetnu odluku kao i IO državnog saveza.(predsjedništvo, a ne predsjednik). Ne mogu sad da nađem link sa tom viješću, a stranica ovog saveza je još veći odron od stranice državnog saveza. Tako da nema ni izvještaje sa sjednica tijela u tom savezu.palermo wrote:Druga stvar, bilo bi jako dobro da se uspostavi makar jedinstvo delegata iz redova kantonalnih saveza (tj. Bošnjaka i Hrvata) u kontekstu prihvatanja Statuta. Mislim da to i ne bi bilo tako teško.
Suma sumarum i za ovo tvoje gore citirano je šansa propuštena i dato još jedno opravdanje ovima iz RS-a.
Sa ovime se slažem, ali ko će ih animirati? Mislim da bi ih eventulno, možda, uz jako puno napora( a i tad je upitno) mogla animirati ideja o novom savezu.palermo wrote:Treba animirati sve naše asove, sadašnje i prošle, napraviti akciju golemih razmjera kojom će se slati poruka u svijet. A poruka glasi, mi prihvatamo sve što evropa od nas traži, zar čitava zemlja treba da ispašta zbog grupe ljudi.
Izvini što ću ovo ponoviti, ali ti kao da si prespavao par godina dešavanja oko saveza.palermo wrote:Bilo bi dobro napraviti i proteste, ne moraju to biti nasilni i nekakvi rušilački protesti, recimo organizovati utakmicu naših bivših zvjezdea i svjetskih zvijezda, opet sa istom porukom. Al sve ovo treba pokrenuti, odnosno napraviti plan, ciljeve, angažirati ljude, jednostavno shvatiti da je to borba za državu, ne samo fudbal.
Bio je plan, bila je i utakmica(Kodro,Bola i prijatelji), bili su i nenasilni i nasilni protesti.
I?!
Nikom ništa.
Ja, kad sam govorio o isključenju, govorio sam u konekstu toga da UEFA i FIFA poznaju samo dvije vrste sankcija.palermo wrote:Misliti da bi bilo dobro da se isključi savez je suluda ideja (izvini na izrazu). To ti je kao da radi kile mesa kolješ vola, ako nas isključe ko zna kad bi nas ponovno primili, i to isključenje bi bilo zapravo pobjeda svih onoh snaga koje su protiv Bosne i Hercegovine.
Edit: Ne postoji brz i lak način, jedino da nam se UEFA smiluje
SUSPENZIJA I ISKLJUČENJE
U slučaju suspenzije, bilo bi sve isto kao i u slučaju isključenja, samo bi lopovi još uvijek bili legitimni članovi UEFE i FIFE. U slučaju isključenja ovi lopovi imaju legitimitet kao što ga ima i udruženje ljubitelja sitne divljači. I zato mislim da je to bolje.
P.s. Odavno se već ne nadam tuđoj samilosti, nego "samo u se i u svoje kljuse"
-
palermo
#511 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ok, nema potrebe za daljnom diskusijom, raziilazimo se u viđenju.....Dammme wrote:.............
"
- Bosanski_kralj
#512 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ne znam kakvu ulogu igra ime udruženja kad se radi o istovrsnosti?palermo wrote: Pa neće biti istovrsna, imat će različita imena ?
Država ne može sprečevati osnivanje udruženja građana ako su oni ispunili zakonske uvjete.
Ono se slažem, da još nismo vidjeli šta će UEFA uraditi, sve je politika pa ne vidim zašto bi sad kao UEFA bila izuzeta od toga. Mislim da su i oni svjesni reperkusija. Odnosno, trebali bi biti
I sindikat je udruženje građana pa nije moguće osnivanje 2 sindikata koja će istovremeno predstavljati i štiti interese istih radnika. Dakle, može postojati koliko hoćeš sindikata, ali samo će jedan imati legitimitet za predstavljanje radničke klase. On će i ulaziti u pregovre sa vladom, poslodavcima i raditi ostale poslove koje već sindikat radi.
Isto je i sa savezom. Može ih se osnovati koliko hoćeš, ali će samo jedan biti "pravi". Tu bi glavnu ulogu trebali odigrati klubovi sa davanjem podrške novom savezu, koji bi tako dobio legitimitet.
- Dammme
#513 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Slažem se.palermo wrote:Ok, nema potrebe za daljnom diskusijom, raziilazimo se u viđenju.....Dammme wrote:.............
"
- cyprus
#514 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ma kako vi kontate napravit novi savez?
Kao prihvatit ovo što traži FIFA i to je to
. I zamislite taj novi savez prihvati te uslove, FS RS za sebe prihvati te uslove, formira se i NS HB i prihvati uslove i eventualno neko još iz zajebancije napravi svoj savez i isto prihvati uslove, koliko bi to saveza na međunarodnom planu imali
da se može ići tom logikom koju izlažete 
- Bosanski_kralj
#515 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa u predhodnom postu sam pokušao objasniti kako bi to išlo.cyprus wrote:Ma kako vi kontate napravit novi savez?![]()
![]()
. I zamislite taj novi savez prihvati te uslove, FS RS za sebe prihvati te uslove, formira se i NS HB i eventualno neko još iz zajebancije napravi svoj savez i isto prihvati uslove, koliko bi to saveza na međunarodnom planu imali
![]()
Ali eto ako ne može ova opcija, šta vi predlažete da se uradi?
Meni se još samo puške čine kao realno riješenje.
- Dammme
#516 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Odličan primjer si dao. Ali imaš puno primjera više sindikata u jednoj firmi. I svi su legitimni! Vlada pregovara sa sindikatom koji ima veći broj članova(po našem zakonu). U tome i jeste caka, ako bi novi savez imao više članova (čitaj klubova, igrača, kantonalnih/regionalnih saveza) i uz to priznata svjetska fudbalska imena, imao bi apsolutni legitimitet za UEFU I FIFU.Bosanski_kralj wrote:Ne znam kakvu ulogu igra ime udruženja kad se radi o istovrsnosti?palermo wrote: Pa neće biti istovrsna, imat će različita imena ?
Država ne može sprečevati osnivanje udruženja građana ako su oni ispunili zakonske uvjete.
Ono se slažem, da još nismo vidjeli šta će UEFA uraditi, sve je politika pa ne vidim zašto bi sad kao UEFA bila izuzeta od toga. Mislim da su i oni svjesni reperkusija. Odnosno, trebali bi biti
I sindikat je udruženje građana pa nije moguće osnivanje 2 sindikata koja će istovremeno predstavljati i štiti interese istih radnika. Dakle, može postojati koliko hoćeš sindikata, ali samo će jedan imati legitimitet za predstavljanje radničke klase. On će i ulaziti u pregovre sa vladom, poslodavcima i raditi ostale poslove koje već sindikat radi.
Isto je i sa savezom. Može ih se osnovati koliko hoćeš, ali će samo jedan biti "pravi". Tu bi glavnu ulogu trebali odigrati klubovi sa davanjem podrške novom savezu, koji bi tako dobio legitimitet.
Put do toga bi bio apsolutno težak,trnovit i neizvjestan, ali mi se i taj veliki rizik (u ovom momentu) čini boljim od ovih lopova i bijednika.
- Dammme
#517 Re: SAVEZ NAPOLJE!
E hajde nam onda ti predloži nešto konstruktivno, osim stvari koje smo već probali.(i pušaka kao što neko reče)cyprus wrote:Ma kako vi kontate napravit novi savez?![]()
![]()
. I zamislite taj novi savez prihvati te uslove, FS RS za sebe prihvati te uslove, formira se i NS HB i prihvati uslove i eventualno neko još iz zajebancije napravi svoj savez i isto prihvati uslove, koliko bi to saveza na međunarodnom planu imali
![]()
-
palermo
#518 Re: SAVEZ NAPOLJE!
hvala ti kipranine, jes da smo se oko švajcarske svadilicyprus wrote:Ma kako vi kontate napravit novi savez?![]()
![]()
![]()
- armin071
#519 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ma od puski nema vise nista to je samo prazna prica. Jos 95 se znalo sta se tada potpisalo. PC je samo cekala povoljan trenutak da to pocne i koristiti i to je to. Tada je ustavnovljena dijagnoza BiH odnosno rak koji polahko ali sigurno ubija BiH. 95 se mozda jos i moglo nesto puskama. Sada je to gotovo i sad samo mozemo zaliti za prilikom koju smo tada imali(mozda). Danas je "pukao" savez... Sutra se i drugi sportovi. Drzava je svakako vec odavno "pukla". Obican narod uz ove lopove koji su na vlasti tesko da moze ista organizovati.....
- luckylaka
#520 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Hocete li poceti raditi vec nesto konkretno osim sro drkate bez veze drugi dan.Konkretno od mene.Da obavjestimo sva udruzenja ,sportske stranice,radio i tv stanice da nam se pridruze u skidanju ovih lopova sa pozicija u NS BiH tako sto cemo pisati,slati e-mail,kukati,moliti,plyziti one u Uefi i Fifi sa samo jednom molbom,,Smijenite mafijase u NS,ostavite repku u kvalifikacijama,,To je jedino sto za sad mozemo uraditi.Ustvari ja sam vec poceo,ali sam samo mogu drk...chunu,,SMIJENITE SAVEZ<OSTAVITE REPKU,,
-
Only1
#521 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ovo je samo jos jedan dokaz da PC i Hercegovci pokusavaju na sve nacine da sruse i osporave drzavu BiH. Dejton svaki dan izgleda kao sve veca greska.
- cyprus
#522 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa da se može tek tako predložit nešto konstruktivno i da postoji jednostavno rješenje, ne bi bili u ovolikim govnima. To ne znači da se sad trebamo natjecat ko će dat nebulozniji prijedlogDammme wrote:E hajde nam onda ti predloži nešto konstruktivno, osim stvari koje smo već probali.(i pušaka kao što neko reče)cyprus wrote:Ma kako vi kontate napravit novi savez?![]()
![]()
![]()
Ipak polazna tačka svakog prijedloga mora biti činjenica da se OVAJ savez mora učiniti boljim i funkcionalnijim. U slučaju suspenzije, pritisak medija, javnosti i navijača jednostavno mora uraditi svoje. Suspenzija BH fudbala osim što je udar na državu, ona je također udar i na sam savez kojeg čine i ovi ljudi što su izglasali neprihvatanje FIFA-inih zahtjeva, a njim će bit pogođeni i klubovi RS-a. Osim kratke zluradosti, ne vidim da dugoročno neko iz RS-a može biti zadovoljan što im se klubovi ne takmiče nigdje.
Tako da, da u skoroj budućnost realne vidim samo dvije opcije:
1. FIFA će nam progledat kroz prste zbog "specifične situacije"
2. Suspenzija i zavrtanje pipe SVIMA će dovesti do usvajanja traženih amandmana
- Dammme
#523 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Evo neka neko ko odlično(ne dobro, nego odlično) poznaje Engleski jezik sastavi mail u kojem će pisati naša molba da ne suspenduju Savez nego funkcionere u Savezu sa svih izvršnih funkcija i kratak opis nedjela bijednika u savezu. Prvi ću se uključiti u slanje mailova FIFI i UEFI, pa čak i poznatijim svjetskim sportskim časopisima, tv stanicama i internet stranicama. Naravno, potrebna je i verzija na našem jeziku kako bi se mailovi poslali svima onima za koje mislimo da mogu pomoći: udruženjima navijača, klubovima, ombdusmenima, novinama, televizijama, sportskim radnicima itd.luckylaka wrote:Hocete li poceti raditi vec nesto konkretno osim sro drkate bez veze drugi dan.Konkretno od mene.Da obavjestimo sva udruzenja ,sportske stranice,radio i tv stanice da nam se pridruze u skidanju ovih lopova sa pozicija u NS BiH tako sto cemo pisati,slati e-mail,kukati,moliti,plyziti one u Uefi i Fifi sa samo jednom molbom,,Smijenite mafijase u NS,ostavite repku u kvalifikacijama,,To je jedino sto za sad mozemo uraditi.Ustvari ja sam vec poceo,ali sam samo mogu drk...chunu,,SMIJENITE SAVEZ<OSTAVITE REPKU,,
- Dammme
#524 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ja ne vjerujem niti u tačku 1 niti u tačku 2.cyprus wrote:Pa da se može tek tako predložit nešto konstruktivno i da postoji jednostavno rješenje, ne bi bili u ovolikim govnima. To ne znači da se sad trebamo natjecat ko će dat nebulozniji prijedlogDammme wrote:E hajde nam onda ti predloži nešto konstruktivno, osim stvari koje smo već probali.(i pušaka kao što neko reče)cyprus wrote:Ma kako vi kontate napravit novi savez?![]()
![]()
![]()
![]()
Ipak polazna tačka svakog prijedloga mora biti činjenica da se OVAJ savez mora učiniti boljim i funkcionalnijim. U slučaju suspenzije, pritisak medija, javnosti i navijača jednostavno mora uraditi svoje. Suspenzija BH fudbala osim što je udar na državu, ona je također udar i na sam savez kojeg čine i ovi ljudi što su izglasali neprihvatanje FIFA-inih zahtjeva, a njim će bit pogođeni i klubovi RS-a. Osim kratke zluradosti, ne vidim da dugoročno neko iz RS-a može biti zadovoljan što im se klubovi ne takmiče nigdje.
Tako da, da u skoroj budućnost realne vidim samo dvije opcije:
1. FIFA će nam progledat kroz prste zbog "specifične situacije"
2. Suspenzija i zavrtanje pipe SVIMA će dovesti do usvajanja traženih amandmana
Šta ćemo kada se nijedno od ovo dvoje ne desi(a neće se desiti prije oktobarskih izbora) i kada reprezentacija nakon 4 kola bude imala 0 bodova i -12 gol razliku?
-
Tarik19
#525 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Svaka cast izuzetcima ali 95% radnika u Savezu su lopovi koji zive od tude patnje.