bureka za predsednika ,mene za dopredsjednika,stepija za izbornika,svi zadovoljni od ljubuškog do palaburek_in_space wrote:Stepi, ozheni me!
SAVEZ NAPOLJE!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
veso
#2176 Re: SAVEZ NAPOLJE!
-
marschall
#2177 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Daj Boze da se ovo sve dobro zavrsi i zmajevi ostanu u trci za plasman na euro....
evo citam od jucer komentare i kontam, ne valja u crnjak upast ne valja ni samo cekat na to sta ce uefa u petak odlucit. ja se nadam da su ljudi koji vole stvarno ovu zemlju povukli odgovarajuce poteze u pozadini i da se ima neki plan "B"
ako nam ukinu zmajeve ostace nam lijepe uspomene i humanitarne tekme dijaspora protiv bih, svakog ljeta u drugom gradu...
nije sramota past - sramota je ne ustat vise.....
evo citam od jucer komentare i kontam, ne valja u crnjak upast ne valja ni samo cekat na to sta ce uefa u petak odlucit. ja se nadam da su ljudi koji vole stvarno ovu zemlju povukli odgovarajuce poteze u pozadini i da se ima neki plan "B"
ako nam ukinu zmajeve ostace nam lijepe uspomene i humanitarne tekme dijaspora protiv bih, svakog ljeta u drugom gradu...
nije sramota past - sramota je ne ustat vise.....
- Lunizz
#2178 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Jel moze neko da objasni ko je upucen.Ako nas lupam u ponedjeljak suspenduju i zvanicno:
1.jel se odmah brisu bodovi reprezentaciji za ovaj ciklus,ili tek ako se ne rjesi situacija do naredne utakmice
2.jel se odmah brisu bodovi klubovima u evropskim kvalifikacijama (mislim na onaj rejting) ili isto tako ceka se do naredne tekme.
1.jel se odmah brisu bodovi reprezentaciji za ovaj ciklus,ili tek ako se ne rjesi situacija do naredne utakmice
2.jel se odmah brisu bodovi klubovima u evropskim kvalifikacijama (mislim na onaj rejting) ili isto tako ceka se do naredne tekme.
- cyprus
#2179 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Dok je u ovoj državi SVE politika (pa i ova tema), nema nama naprijed...

-
mikogoago
#2180 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Evo da se igram proroka:Mislim da ce se napraviti kompromis,a evo kako:
Ovi sto su bili u savezu juce svi ce biti dozivotno suspendovani(tako da UEFA pokaze da nema zajebavanja sa njom).Bice ovi rasformirani ili izbaceni iz fudbala(nebitno koja forma)a uvesce prinudnu upravu sa sportskim radnicima koji su neko ime vani i koji hoce da to rade.Reprezentacija ce nastaviti igrati(jer se tati Platiniju ne gube bodovi od nas)i oni tako pobrati simpatije.Pozadina svega je da se velika lova vrti oko nacionalnih timova,a i oni su do sada dosta ulozili u nas savez.Strogocu ce trenirati na klubovima koji nece imati pravo nastupa u evropskim takmicenjima.Jer baza izvrsnog odborta dolazi od njih.UIli bi tako trebalo biti i oni ce biti kaznjeni tako.U stvarnosti nikakve koristi od nasih timova samo smetaju i bezveze koriste budjete UEFA.Tako opet ce pokazati se strogi.Umedjuvremenu ce organizovati savez i statut koji ce potpuno odgovarati im i uklapati se.Na kraju ce se pokazati kako oni stvari dovode u red i opet kao samaritanci kako su imali uvidjaja prema nasoj situaciji i navijacima dozvolivsi da repka nastavi igrati dalje.Ja mislim da ce top biti otpriliker scenario.Ovi koji ne budu zeljeli da se prikljuce nece moci nigdje se dalje registrovati i nastupati izuzev u svojim dvoristima i livadama.
Ovi sto su bili u savezu juce svi ce biti dozivotno suspendovani(tako da UEFA pokaze da nema zajebavanja sa njom).Bice ovi rasformirani ili izbaceni iz fudbala(nebitno koja forma)a uvesce prinudnu upravu sa sportskim radnicima koji su neko ime vani i koji hoce da to rade.Reprezentacija ce nastaviti igrati(jer se tati Platiniju ne gube bodovi od nas)i oni tako pobrati simpatije.Pozadina svega je da se velika lova vrti oko nacionalnih timova,a i oni su do sada dosta ulozili u nas savez.Strogocu ce trenirati na klubovima koji nece imati pravo nastupa u evropskim takmicenjima.Jer baza izvrsnog odborta dolazi od njih.UIli bi tako trebalo biti i oni ce biti kaznjeni tako.U stvarnosti nikakve koristi od nasih timova samo smetaju i bezveze koriste budjete UEFA.Tako opet ce pokazati se strogi.Umedjuvremenu ce organizovati savez i statut koji ce potpuno odgovarati im i uklapati se.Na kraju ce se pokazati kako oni stvari dovode u red i opet kao samaritanci kako su imali uvidjaja prema nasoj situaciji i navijacima dozvolivsi da repka nastavi igrati dalje.Ja mislim da ce top biti otpriliker scenario.Ovi koji ne budu zeljeli da se prikljuce nece moci nigdje se dalje registrovati i nastupati izuzev u svojim dvoristima i livadama.
-
Stari
#2181 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Kad se vec sve okrenulo imaginarnom svijetu , svijetu mashtanja, fantazija ....a sto ne bih ja vas ovdje , one od vas koji bi naravno bili voljni dati svoje licno misljenje, ....priupitao sta vi mislite kako bi to bilo da se jednog dana desi slijedece.
Dodju tipovi iz Bruxellesa i u ...tada vec poodmaklim pregovorima o pristupanju EU i NATO-u ... dodju sa uvjetom ... Jedna drzava jedan predsjednik...jedan gradjanin -jedan glas....ili cete prihvatiti ovo ...ili ...znate vec necu da spominjem tu rijec , koprivnjacu dobijem kad je cujem.
I sjednu jebachi i dosljedni sebi ...izglasaju opet 28-22 ....(ili vi mozda mislite da bi drugacije bilo) ....
Dodju tipovi iz Bruxellesa i u ...tada vec poodmaklim pregovorima o pristupanju EU i NATO-u ... dodju sa uvjetom ... Jedna drzava jedan predsjednik...jedan gradjanin -jedan glas....ili cete prihvatiti ovo ...ili ...znate vec necu da spominjem tu rijec , koprivnjacu dobijem kad je cujem.
I sjednu jebachi i dosljedni sebi ...izglasaju opet 28-22 ....(ili vi mozda mislite da bi drugacije bilo) ....
- madner
#2182 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa ovo ti je predigra upravo za pregovore oko ustavnih promjena.Stari wrote:Kad se vec sve okrenulo imaginarnom svijetu , svijetu mashtanja, fantazija ....a sto ne bih ja vas ovdje , one od vas koji bi naravno bili voljni dati svoje licno misljenje, ....priupitao sta vi mislite kako bi to bilo da se jednog dana desi slijedece.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#2183 Re: SAVEZ NAPOLJE!
I ja juče pomenuh nešto u kontekstu ovog boldiranog, pa se dotični uvrijediše (možda ne shvatiše ironiju).Stari wrote:Kad se vec sve okrenulo imaginarnom svijetu , svijetu mashtanja, fantazija ....a sto ne bih ja vas ovdje , one od vas koji bi naravno bili voljni dati svoje licno misljenje, ....priupitao sta vi mislite kako bi to bilo da se jednog dana desi slijedece.
Ja samo ponavljam da nije realno mnogo štošta što ovdje ljudi iznose, npr.da će neko preko noći zavoljeti državu BiH, ili da će doći stranci i sve nam riješiti. Ja iskreno ne znam šta će biti, zato i ne pametujem o tome, ali iskustvo me uči da su lijepe stvari rijetko kada istinite, i ne treba da bude tako, realan život je nešto sasvim drugo, nešto gdje se mora pomučiti za teška rješenja, a ne da ti neko servira na tanjiru i da se dogodi čudo.
-
mikogoago
#2184 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pa ovo je sasvim realna varijanta, sto ce jedino uraditi ako zele da se nekoga trajnio rjese.A nacina je mnogo od pokretanja krivicnih postupaka,embarga ili jednostavno izolovati nas i prepustiti da uzivamo u svojoj ludosti.po meni nista normalnije jedan covjek jedan glas,jedan predsjednik ,jedna drzava ko misli drugacije nije mu mjesto ovdje i zivi u proslosti.Sve se globalizuje htjeli to neki ili ne.to ti je ili si sa nama ili crkni.Doslo tako vrijeme.Stari wrote:Kad se vec sve okrenulo imaginarnom svijetu , svijetu mashtanja, fantazija ....a sto ne bih ja vas ovdje , one od vas koji bi naravno bili voljni dati svoje licno misljenje, ....priupitao sta vi mislite kako bi to bilo da se jednog dana desi slijedece.
-
mikogoago
#2185 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Najsmjesnije mi je kada neko napise treba se nauciti voliti BiH.Tamo gdje si rodjen sto je oduvjek bila BiH treba uciti voliti????Zar to nije prirodno.Po meni samo neko ko nije rodjen ovdje u BiH i zivi mora se uciti da je voli.Cudan sm mi narod .Stranci dodju i preko noci se zaljube u BiH i sve sto ona nudi,a onaj koji je rodjen tu treba da se uci da voli svoju domovinu.Svasta.Mogu biti ne znam gdje u svijetu ali Sarajevo,BiH nosim sa sobom u srcu i nije mi svejedno sta se desava tu,Niti ce ikada biti. A najbolje od te BiH je upravo ovaj fudbalski tim koji nam je ponos i dika,a ocito je da nekima smeta.
-
LSD
#2186 Re: SAVEZ NAPOLJE!
veso wrote:Pazi sad ovog , pa što ti smeta ekavica,jel ne mogu biti navijač bih zbog ekavice,bojim se da se ne vrati na 95 i da imao tri lige,mora se naći kompromis,jel iskreno veoma je malo srba i hrvata iz bih koji podržavaju bih,treba raditi na tome da se tim ljudima približi bih ,ato je veoma težak posao
Veso sipa bisere, jedan za drugim.
- and
#2187 Re: SAVEZ NAPOLJE!
nemoj biti takav,treba se potruditi i ljude približiti zemljiLSD wrote:veso wrote:Pazi sad ovog , pa što ti smeta ekavica,jel ne mogu biti navijač bih zbog ekavice,bojim se da se ne vrati na 95 i da imao tri lige,mora se naći kompromis,jel iskreno veoma je malo srba i hrvata iz bih koji podržavaju bih,treba raditi na tome da se tim ljudima približi bih ,ato je veoma težak posao![]()
![]()
moramo uložiti maximum napora da srbima i hrvatima približimo njihovu državu u kojoj žive, gdje su rođeni, gdje rade itd
![]()
težak je to posao...ali što se mora, nije ni teško
![]()
![]()
- cyprus
#2188 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Slično kao što Novopazarci, Sjeničani i Tutinci trebaju učit volit to tamomikogoago wrote:Najsmjesnije mi je kada neko napise treba se nauciti voliti BiH.Tamo gdje si rodjen sto je oduvjek bila BiH treba uciti voliti????Zar to nije prirodno.Po meni samo neko ko nije rodjen ovdje u BiH i zivi mora se uciti da je voli.Cudan sm mi narod .Stranci dodju i preko noci se zaljube u BiH i sve sto ona nudi,a onaj koji je rodjen tu treba da se uci da voli svoju domovinu.Svasta.Mogu biti ne znam gdje u svijetu ali Sarajevo,BiH nosim sa sobom u srcu i nije mi svejedno sta se desava tu,Niti ce ikada biti. A najbolje od te BiH je upravo ovaj fudbalski tim koji nam je ponos i dika,a ocito je da nekima smeta.
- nellington
#2189 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Gravitacija će se za to pobrinuti, ne pomaži jojand wrote:nemoj biti takav,treba se potruditi i ljude približiti zemljiLSD wrote:veso wrote:Pazi sad ovog , pa što ti smeta ekavica,jel ne mogu biti navijač bih zbog ekavice,bojim se da se ne vrati na 95 i da imao tri lige,mora se naći kompromis,jel iskreno veoma je malo srba i hrvata iz bih koji podržavaju bih,treba raditi na tome da se tim ljudima približi bih ,ato je veoma težak posao![]()
![]()
moramo uložiti maximum napora da srbima i hrvatima približimo njihovu državu u kojoj žive, gdje su rođeni, gdje rade itd
![]()
težak je to posao...ali što se mora, nije ni teško
![]()
![]()
-
north
#2190 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Veso gigante, sve si rekao "jako je malo srba i hrvata iz BiH koje vole BiH".....i sad treba da im neko pribižava ljubav prema zemlji od koje žive.....ili možda žive od Srbije i Hrvatske
Dečko je ovom izjavom ustvari sve rekao, a da toga nesretnik nije ni svjestan....i zato treba novi savez u kojem će sjediti tih "malo srba i hrvata" koji vole ovu zemlju....a ostali moj Veso neka gledaju svoje matične države koje ih tako zdušno pomažu
, i onako ih samo one i zanimaju.....
Dečko je ovom izjavom ustvari sve rekao, a da toga nesretnik nije ni svjestan....i zato treba novi savez u kojem će sjediti tih "malo srba i hrvata" koji vole ovu zemlju....a ostali moj Veso neka gledaju svoje matične države koje ih tako zdušno pomažu
-
elSaik
#2191 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Slušam danas na radiju, 3 člana u komisiji iz BiH Ivica, Sergej i Aleksandar. Baš nekako bošnjačka majorizacija. Kao što rekoh IMA KO HOĆE, KO VOLI I KO ŽELI.
-
extraordinary
#2192 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Kakva bi situacija bila da recimo krene od klubova inicijativa da formiraju vlastito udruženje, na čije će čelo staviti jednog Predsjednika i izađu pred Fifu, sa zahtjevom da ih uzme pod svoju ingerenciju jer oni ne priznaju trenutni Savez?
Ponuditi svim klubovima u BiH šansu da uđu u ovo udruženje i napraviti izbor tog Predsjednika. Ali jednog, ne tri.
Ponuditi svim klubovima u BiH šansu da uđu u ovo udruženje i napraviti izbor tog Predsjednika. Ali jednog, ne tri.
- jeza u ledja
#2193 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Sta tebi nije jasno bogati??? NSBiH ako zeli biti clan UEFA mora se pridrzavati njihovih odluka i pravilnika. To pise i u Statutu NFSBiH!. Posto ih se ne pridrzavaju - bice suspendovani. Vrlo jednostavno.veso wrote:ma i uefa je kriva,samo pograšava situaciju,u državi je takvo stanje da ne mogu nikako da se dogovore a uefa isnistira na jednom predsedniku,jedva su ih skupili u zajednički savez,a sad traže nešto što znaju da neće proći ,stvarno su licemerni
Nema potrebe da se pravimo ludi.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#2194 Re: SAVEZ NAPOLJE!
"Ko nas bre zavadi, komšija?"jeza u ledja wrote:Sta tebi nije jasno bogati??? NSBiH ako zeli biti clan UEFA mora se pridrzavati njihovih odluka i pravilnika. To pise i u Statutu NFSBiH!. Posto ih se ne pridrzavaju - bice suspendovani. Vrlo jednostavno.veso wrote:ma i uefa je kriva,samo pograšava situaciju,u državi je takvo stanje da ne mogu nikako da se dogovore a uefa isnistira na jednom predsedniku,jedva su ih skupili u zajednički savez,a sad traže nešto što znaju da neće proći ,stvarno su licemerni
Nema potrebe da se pravimo ludi.
- astala_vistala
#2195 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Danas se na čarsiji prica da je ovo jedan isplanirani scenraij,i da neko iznad i fife i uefe upravlja ovom situacijom koja je kako "kazu" test za ustavne promjene u BiH

- Murat Sabanovic
#2196 Re: SAVEZ NAPOLJE!
astala_vistala wrote:Danas se na čarsiji prica da je ovo jedan isplanirani scenraij,i da neko iznad i fife i uefe upravlja ovom situacijom koja je kako "kazu" test za ustavne promjene u BiH![]()
-
Culé
#2197 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Sto se tice menadzmenta ja predlazem Miru Purivatru na tu poziciju. On je, ako se ne varam, izvukao Rukometni Savez BiH iz kaljuze, a o SFF ne treba nista reci.
- BHF_Manijak
#2198 Re: SAVEZ NAPOLJE!
A ja sve konto to do Masona...astala_vistala wrote:Danas se na čarsiji prica da je ovo jedan isplanirani scenraij,i da neko iznad i fife i uefe upravlja ovom situacijom koja je kako "kazu" test za ustavne promjene u BiH![]()
Joj kod nas naseg naroda, preko noci cijeli scenarij zavjere sastavit...
- Simply_Red
- Edin H.
#2200 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Odluka Izvšnog komiteta UEFA-e, Minsk 3. 10. 2010. godine
Zahtjev FSBiH da usvoji statut i poduzme mjere za unapređenje
Izlaganje Geoffreyja Thompsona (potpredsjenik UEFA-e)
Geoffrey Thompson je predstavio sažeti pregled situacije u BiH uključujući nedavni razvoj događaja, a članovi su dobili dokument u vezi sa situacijom, sa sljedećim zahtjevom:
"Od Izvršnog odbora UEFA-e se, shodno tome, traži da o ovom predmetu razgovara na svom sastanku u Minsku 4. i 5. oktobra i da donese sljedeće zaključke:
1. Od FSBiH se zahtjeva dasvoj Statut izmjeni najkasnije do 31. marta 2011. godine, u skladu s verzijom koju su administracije UEFA-e i FIFA-e predstavile u julu 2010. godine. To naročito uključuje ukidanje rotirajućeg predsjedništva FSBiH, te usvajanje izmijenjenog Statuta FSBiH, na vanrednoj skupštini, propisno sazvanoj bez bilo kakvog političkog miješanja, na koju moraju biti pozvani predstavnici UEFA-e i FIFA-e.
2. Ako do zadanog roka ne ispuni ovu obavezu, FSBiH će automatski biti suspendovan kao član UEFA-e, u skladu sa članovima 9 (1) i 9 (1b) Statuta UEFA-e (izdanje 2010.), čime se FSBiH lišava svih prava po osnovu članstva u UEFA-i (član 7.).
3. Predsjednik i Generalni sekretar UEFA-e imaju mandat da sa FIFA-om kordiniraju sljedeće aktivnosti.
a. da od IO FSBiH traže da sazove izbornu generalnu skupštinu, gdje će se statutarna tijela FSBiH propisno izabrati u skladu sa novousvojenim Statutom, najkasnije do kraja maja 2011. godine;
b. uspostavu neophodnih mjera da se unaprijedi sveukupna organizacija i uprava FSBiH, uključujući njegovu administraciju i tijela koja donose odluke;
c. uspostavu mjera da se unaprijedi finansijska situacija u FSBiH do određenih rokova;
d. imenovanje neophodnog osoblja i uspostava neophodnog budžeta za blizak monitoring FSBiH, njegovih tijela za donošenje odluka i administracije.
4. Predsjednik i Generalni sekretar UEFA-e će Izvršnom odboru podnositi redovne izvještaje o napredovanju mjera dogovorenih sa FIFA-om.
5. Ova odluka na snagu stupa odmah.
Odluka
Odobor je usvojio predloženi pristup FSBiH. Izvršni odbor saglasan je da FSBiH ima vremena do 31. marta 2011. godine da izmijeni svoj Statut, a ako to ne uradi, suspenduje se kao član UEFA-e, čime gubi sva svoja prava po osnovu članstva.
Na kraju treba istaći da je FIFA saglasna sa svim stavovima UEFA-e.
Zahtjev FSBiH da usvoji statut i poduzme mjere za unapređenje
Izlaganje Geoffreyja Thompsona (potpredsjenik UEFA-e)
Geoffrey Thompson je predstavio sažeti pregled situacije u BiH uključujući nedavni razvoj događaja, a članovi su dobili dokument u vezi sa situacijom, sa sljedećim zahtjevom:
"Od Izvršnog odbora UEFA-e se, shodno tome, traži da o ovom predmetu razgovara na svom sastanku u Minsku 4. i 5. oktobra i da donese sljedeće zaključke:
1. Od FSBiH se zahtjeva dasvoj Statut izmjeni najkasnije do 31. marta 2011. godine, u skladu s verzijom koju su administracije UEFA-e i FIFA-e predstavile u julu 2010. godine. To naročito uključuje ukidanje rotirajućeg predsjedništva FSBiH, te usvajanje izmijenjenog Statuta FSBiH, na vanrednoj skupštini, propisno sazvanoj bez bilo kakvog političkog miješanja, na koju moraju biti pozvani predstavnici UEFA-e i FIFA-e.
2. Ako do zadanog roka ne ispuni ovu obavezu, FSBiH će automatski biti suspendovan kao član UEFA-e, u skladu sa članovima 9 (1) i 9 (1b) Statuta UEFA-e (izdanje 2010.), čime se FSBiH lišava svih prava po osnovu članstva u UEFA-i (član 7.).
3. Predsjednik i Generalni sekretar UEFA-e imaju mandat da sa FIFA-om kordiniraju sljedeće aktivnosti.
a. da od IO FSBiH traže da sazove izbornu generalnu skupštinu, gdje će se statutarna tijela FSBiH propisno izabrati u skladu sa novousvojenim Statutom, najkasnije do kraja maja 2011. godine;
b. uspostavu neophodnih mjera da se unaprijedi sveukupna organizacija i uprava FSBiH, uključujući njegovu administraciju i tijela koja donose odluke;
c. uspostavu mjera da se unaprijedi finansijska situacija u FSBiH do određenih rokova;
d. imenovanje neophodnog osoblja i uspostava neophodnog budžeta za blizak monitoring FSBiH, njegovih tijela za donošenje odluka i administracije.
4. Predsjednik i Generalni sekretar UEFA-e će Izvršnom odboru podnositi redovne izvještaje o napredovanju mjera dogovorenih sa FIFA-om.
5. Ova odluka na snagu stupa odmah.
Odluka
Odobor je usvojio predloženi pristup FSBiH. Izvršni odbor saglasan je da FSBiH ima vremena do 31. marta 2011. godine da izmijeni svoj Statut, a ako to ne uradi, suspenduje se kao član UEFA-e, čime gubi sva svoja prava po osnovu članstva.
Na kraju treba istaći da je FIFA saglasna sa svim stavovima UEFA-e.